echtom 04.02.16, 19:56 Byłam dziś z kotem u weta. Miał dostać 3 zastrzyki, w tym jeden bolesny domięśniowy. Przy pierwszym - mruczał, przy drugim - mruczał. Wet: - No, jeśli przy tym będzie mruczał, to jest nienormalny. Mruczał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanrio Re: Nienormalny kot :D 04.02.16, 19:58 widziałam w programie poświęconym kotom, że mruczenie niekoniecznie jest wyrazem zadowolenia, może być również spowodowane stresem. To raczej ten wet nienormalny, skoro tego nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Nienormalny kot :D 04.02.16, 20:58 sanrio napisała: > To raczej ten wet nienormalny, skoro tego nie wie Może to takie żarciki weterynaryjne Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nienormalny kot :D 04.02.16, 21:39 > Może to takie żarciki weterynaryjne Też tak sądzę Wet jest w porządku. A kot rzeczywiście mruczek i miziak obłędny, mam nadzieję, że mimo mało atrakcyjnego wieku (6 miesięcy) szybko znajdzie dom. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 09:06 A co jest nieatrakcyjnego w wieku 6 m-cy u futrzaka? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 09:36 Większość woli 2-3-miesięczne maluszki, choć niedawno udało mi się wydać dwulatka. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 12:26 Ja się wciąż przymierzam do kota... Przymierzam się, przymierzam, bo to jednak kolejne obowiązki i zero pomysłu na zagospodarowanie wakacji. Wyjeżdżam zawsze na długo, nie mam chętnych do opieki nad kotem, zwierzęta nie wszędzie są mile widziane (np. tam, gdzie lubię jeździć i mam teraz co roku ładny rabacik, absolutnie nie). Ale jakbym w końcu się zdecydowała, to bym wolała właśnie większego kota, czyli od tego pół roku wzwyż, a nie takie dzieciątko - jakoś mi się wydaje łatwiejszy w obsłudze i chyba lepiej widać jego charakter. Moja ciotka uratowała i przygarnęła maleństwa z piwnicy, obydwa miały szajbę, wszystkich traktowały pazurami, w tym ją samą, bały się ludzi, dźwięków itp. i to do starości. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 23:47 echtom napisała: > Większość woli 2-3-miesięczne maluszki, choć niedawno udało mi się wydać dwulat > ka. Oj tam, teraz takich maluchów prawie nie ma i ludzie łagodnieją z wymogami. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 09:47 echtom napisała: > mało atrakcyjnego wieku (6 miesięcy) Aaa..., bo on jeszcze młody i pewnie nie wie, jak się zachowywać Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 09:58 Sama niedawno przygarnęłam półrocznego "kociaka", w dodatku tak wyrośniętego, że był o połowę wyższy od mojej rocznej kotki. Moim zdaniem fajny wiek na przygarnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 12:39 Moze wklej zdjecie, jesli kilka z nas rozesle po znajomych, bedzie wieksza szansa na wlasnego czlowieka dla kociaka . Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 12:55 Zdjęcia będą w przyszłym tygodniu, chyba że wcześniej komórką Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 13:44 To czekamy, a kot nie jest przypadkiem rudy? Kolezanka poszukuje rudzielca do adopcji . Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 14:18 Nie, szarobiały z fajną białą końcówką ogona - jakby umoczył w mleku Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 23:52 cersei8 napisał(a): > To czekamy, a kot nie jest przypadkiem rudy? Kolezanka poszukuje rudzielca do a > dopcji . Co ludzie mają z tymi rudymi? Nie mogę tego zrozumieć :] Rude to co prawda nie jest straszna rzadkość, ale mimo wszystko nie ma ich dużo. Tu jest trochę rudych kotów do adopcji www.kociswiat.org.pl/koty-do-adopcji Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: Nienormalny kot :D 04.02.16, 21:02 Potwierdzam. Mój kot mruczał po złamaniu łapy. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Nienormalny kot :D 04.02.16, 20:00 Kiedyś czytałam, że mruczenie może być też wyrazem cierpienia. I owszem, kotek mi kiedyś skonał na rękach, mrucząc prawie do końca. Ale mam nadzieję, że twojemu się po prostu podobało, ja na przykład lubiłam zastrzyki dostawać, bo mi potem dawały igły Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Nienormalny kot :D 04.02.16, 20:43 Jest dość mocna teoria, że koty mruczą również po to, żeby się uspokoić w przypadkach dużego stresu, także ten... może zmień weterynarza ;p Odpowiedz Link Zgłoś
mariolaer Re: Nienormalny kot :D 04.02.16, 20:43 Mruczenie nie zawsze jest oznaką zadowolenia i przyjemności. Koty mruczą, będąc w stresie, bojąc się czegoś. W ten sposób próbują się uspokoić. Dziwne tylko, że weterynarz tego nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 09:05 Ojej, kotka, którą kiedyś miałam, przy podaniu zastrzyku skoczyła dosłownie pod sufit, a później wylądowała na rękach weterynarza i zostawiła mu głębokie, krwawe ślady. Tak że tego, zazdroszczę kiciusia . Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 09:39 Też miałam kotkę, która podczas zabiegów medycznych zmieniała się w dziką bestię Trzeba było jej podawać leki o przedłużonym działaniu, jak dzikiemu kotu, bo opcja codziennego podawania tabletki była całkowicie wykluczona Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 12:22 Echtom, prosze powiedz skad ta sygnaturka? nabralam ochoty na wiecej po tym cytacie Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nienormalny kot :D 05.02.16, 12:58 Katarzyna Puzyńska, Trzydziesta pierwsza. Trzecia część całkiem fajnej serii polskich kryminałów pisanych trochę w stylu Camilli Lackberg, ale z lokalnym kolorytem Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Nienormalny kot :D 06.02.16, 01:42 A mnie to jakby "Lesiem" zajeżdżało (to był komplement) Cała książka jest takim stylem? Jak tak, to kupię Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nienormalny kot :D 06.02.16, 10:34 Książka to kryminał - pisałam już, że trochę w stylu Kamilki. Wśród postaci drugoplanowych jest paru wiejskich pijaczków przesiadujących na ławce pod sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś