Dodaj do ulubionych

Księga kondolencyjna

16.02.16, 16:57
Dziewczyny, wy jesteście wszechstronne więc pewnie mi doradzicie....
U tej mojej zmarłej koleżanki ma być wystawiona księga kondolencyjna, no i mam dylemat...
Czy wypada do niej wkleić kopertę z napisanym na komputerze tekstem kondolencji (czcionka taka jak pismo) i podpisem własnym.....
Ułożyłam dość osobiste kondolencje skierowane głównie do 13 letniego syna koleżanki. Nie chcę by wszyscy je widzieli, i w ogóle (pomijając nawet kwestie "dostępności), chyba nie będę w stanie na gorąco napisać wszystkiego, co bym chciała. Pomyślałam, że zrobię to dziś, wydrukuję na papierze czerpanym podpiszę się normalnie, zapakuję w kopertę a tą wkleję.
Czy nie będzie to nietaktem?
Obserwuj wątek
    • kandyzowana3x Re: Księga kondolencyjna 16.02.16, 17:01
      IMO lepiej wręcz te kopertę komuś z rodziny. księga pewnie zostanie pamiątka rodzinna.
      stawialabym tez na ręczne pismo, ale to raczej mój bzik
      serdeczne wspolczucia
      • cosmetic.wipes Re: Księga kondolencyjna 16.02.16, 18:33
        Chyba nie tylko twój. Trzeba uważam, że tak osobisty tekst powinien być napisany odręcznie.
    • jola-kotka Re: Księga kondolencyjna 16.02.16, 17:04
      W księdze kondolencyjnej to się z reguly pisze,krotko i własnoręcznie. Nic się tam nie wkleja,koperte daj temu synowi,mezowi komu tam chcesz,a tutaj normalnie napisz kondolencje.
    • ichi51e Re: Księga kondolencyjna 16.02.16, 17:06
      Nie bedzie nietaktem
    • kaz_nodzieja Re: Księga kondolencyjna 16.02.16, 17:24
      Bardzo Ci współczuję. Mam nadzieję, że chociaż teraz władze coś zrobią z tym przejściem, a sprawca zostanie ukarany.
      • saszanasza Re: Księga kondolencyjna 16.02.16, 17:38
        Dzięki dziewczyny. No trudna sytuacja, ale rzeczywiście z perspektywy czasu w sumie współczuję również sprawcy. Ratował ją...Teraz moja złość skierowana jest ku władzom...podobno były wcześniej interwencje w sprawie tego przejścia. Obiecali odmalować, a aktualnie to nawet zebry nie widaćsad
    • pade Re: Księga kondolencyjna 16.02.16, 18:02
      Ja bym napisała ręcznie.
      Taki wydruk to dla mnie coś jak życzenia czy zaproszenie wysłane sms-em.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka