Dodaj do ulubionych

Dom a pora roku :)

16.02.16, 17:53
Zmieniacie dekoracje i dodatki zależnie od sezonu?
Chwyciłam takiego bakcyla... zapałałam zachwytem dla żółci i zieleni, wzorów w kwiatki, motylki i ptaszki...

Boże narodzenie, to inna bajka - pasujące dekoracje od zawsze.
Ale wiosna? Jesień?
W zeszłym roku na jesieni siłą rozpędu kupiłam jakieś drobiazgi liskowo-wiewiórkowo-grzybowe smile, ale bez jakiejś ogólnej koncepcji.

A teraz mnie ciągnie,oj bardzo do wiosennych klimatów. Jestem o krok od wymiany większości kuchennych utensyliów na takie w stosownych barwach. Powstrzymuje mnie rozsądek. Ale jeszcze nie zdecydowałam czy efektywnie mnie powstrzyma wink

Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 17:57
      narazie kwiaty. zaczyna mi kwitnąc hiacynt. Kwiaty w wazonach.
      Swieczki zapachowe o zakachu kwiatów i cytrusów a nie wanilii.
      to tyle na ta chwile ale pewnie przybedzie...
    • kkalipso Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 17:59
      Na wiosnę zwijamy dywany, zmieniamy zasłony jest jaśniej, lżej. Nakrycia na łózkach, kanapach też mamy inne niż zimowe.
    • jola-kotka Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 18:00
      Nie bo u mnie nie ma możliwości jest czarno zloto wszędzie i takie akcje nie przejdą,ale zonkile już kupuje i mam. Wiosna to u mnie zawsze swieze kwiaty w domu tutaj mogę bawic się do woli.
      • bialeem Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 18:39
        Bez urazy. Wiem, że o gustach się nie... itd, ale czarno-złoto?
        Yakh.
        • jola-kotka Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 18:43
          Wlasnie tak,czarno-zloto ,czarne sciany ale nie farba ,czarno zlote meble ,zlote dodatki itd.
    • kochamruskieileniwe Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 18:05
      U mnie hiacynty i żonkile mini.
      Odkryłam 80 cebul hiacyntów i 20 żonkili. Zapomniałam jesienią wsadzić je w ziemię i teraz puściły pędy.
      Szkoda mi ich, więc wsadziłam do doniczek.
      Będę miała hiacyntowy dom big_grin
    • moofka Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 18:32
      nie, ani mysle smile
      szczytem mojego wysilku bylo zawieszenie ledowych lampek na choince przed domem i na drzwiach serduszka z przeceny z napisem merry christmas
    • kita.szek Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 18:35
      przeważnie sezonowymi ozdobami są kwiaty - aktualnie: tulipany z walentynek, 3 hiacynty i żonkile się rozkwitły. Później może będą bazie kotki, narcyzy.

na jesień miałam małe, ozdobne dynie - aktualnie wylądowały na działce i zostaną spalone w ognisku.
    • chocolate_cake Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 18:40
      Tak. Zmieniam niektóre dekoracje i dodatki w zależności od pory roku.
    • heca7 Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 19:12
      Na Boże narodzenie pojawiają się jakieś akcenty. Mam pościel zimową np wink Jest przecież choinka i ten mój świecznik ruchomy. Na ogródku palą się lampki na choince. Wielkanocy nie lubię, nie wiem czemu ale nie czuję klimatu od dzieciństwa. Jakoś zawsze kojarzyła mi się z zimnem, wiatrem, deszczem. Nie smakowały mi też wielkanocne potrawy. Teraz w moim domu na święta pojawiają się jakieś tulipany czy żonkile. I tyle.
    • magata.d Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 19:44
      Tak, bardzo lubię. Zimą, w okresie świątecznym to wiadomo , światełka, czerwone dodatki, świeczki, gwiazdy betlejemskie itp. Jesienią wrzosy, dynie, listki kolorowe itp. A wiosną tulipany, żonkile, wzory w kwiatki, żółte i zielone dodatki.
    • klamkas Re: Dom a pora roku :) 16.02.16, 20:39
      A w życiu! Szczytem moich chęci w tym zakresie jest ubranie choinki na BN i zrobienie pisanek na Wielkanoc ;p. A i mam specjalny wielkanocny zestaw obrus+ serwetki (tzn. w wiosennych kolorach). Za to córka chyba rośnie na dekoratorkę, bo lubi sobie zmieniać, przestawiać, marudzi, że chciałaby nowe zasłonki i że dywanik jej się znudził, że może by kupić stroik na stół i takie tam (nie wiem po kim to ma, chyba po mojej mamie ;p)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka