Dodaj do ulubionych

Do emam z Krakowa

29.02.16, 12:31
Gdzie kupowałyście meble typu sofa, wypoczynek? smile

Jestem na etapie wymiany wypoczynku w salonie i nie mam pojęcia, gdzie jechać. Na pewno odpada Ikea (jak lubię Ikeę, to nie lubię ich sof), black red white, czy agata meble wink
Kalwaria? Teraz mam wypoczynek właśnie z Kalwarii, ale nie mam pojęcia, z którego sklepu - czy któraś z Was może coś polecić?
A night&day?
Jeżeli na forum to będzie reklama, to poproszę namiary i adresy na priv smile

Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • europadasielubic Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 13:00
      Jak jeszcze mieszkałam w Krakowie, to jeździłam do Witka (Modlniczka, węzeł A4, naprzeciwko Leroy Merlin). Chyba jeszcze istnieją.
      • yaga7 Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 13:04
        Byłam jakiś czas temu, ale nic nie wpadło mi w oko sad

• nitka111 Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 14:28
      Na przeciwko pętli w Łagiewnikach, w dawnym budynku chyba Elektromontażu. Tam są chyba dwa sklepy, znam ten na drugim piętrze, moja mama tam kupowała i jest zadowolona.
      • yaga7 Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 14:39
        Tam właśnie jest Agata meble i stamtąd nie chcę, sprawdzę, czy nie ma jakiegoś innego sklepu.
        • nitka111 Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 15:04
          Nieprawda, Agata meble to nowy budynek, bliżej pętli w Borku, a ja piszę o Łagiewnikach, zaraz przy Urzędzie Skarbowym i dawnej drukarni.
          • antychreza Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 15:22
            Kiedy ostatnio byłam w Łagiewnikach, był straszny szajs zarówno jak chodzi o wygląd, jak i jakość. Rodzice kupili tam kanapę, bo była potrzebna na szybko (pies zjadł poprzednią, a za 2 tygodnie miała przyjechać do nas dziewczyna z wymiany w liceum i pilnie potrzebne było dodatkowe miejsce do spania) po 6 latach musieli zmieniać, rozpadała się. I za piękna też nie była. Fakt, jest relatywnie tanio, ale chyba nie o to chodzi.
            Może któryś ze sklepów na drodze na Pasternik? Jeżdżę tamtędy do pracy i migają mi szyldy.
            • yaga7 Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 15:27
              O widzisz, tamta droga to kompletnie nie moje rejony, ale faktycznie, jak sobie tak teraz przypomnę, to są tam jakieś sklepy, popatrzę.
              • antychreza Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 15:30
                No jak stoję w korku i kontempluję wystawy, to nawet nawet wyglądają, ale nie wiem jak z jakością i cenami.
            • nitka111 Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 15:47
              To raczej nie ten sklep, ten o którym piszę tani nie jest, ale jakość dobra.
              Moja mama miała problem z sprężyną od otwierania ( dla niej za ciężko chodziła, a ma problem z rękami), serwis był na drugi dzień, wymienili od ręki.
          • yaga7 Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 15:27
            Aha, ok, mój błąd smile
          • bei Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 15:27
            Sfmeble ( Wegrzce), studio moma, boconcept ( wyprzedaja ekspozycje), outlet maxfliz, arka, vinotti meble ( czesto maja wielkie promocje), Kler- wyprzedaz ekspozycji, jesli chodzi o rzemieslńikow z Kalwarii- to niektorzy przyjezdzaja do domu, uzgadniacie projekt ( mozesz podac do wiernej inspiracji smile znany model) , ustalacie szczegoly i przywoza gotowy mebel.
            Nie zrażaj sie drogimi sklepami, albo tam podpatrzysz wzornictwo, i zapytasz o rabatysmile, albo cos kupic, albo zorientujesz sie, czego na pewno nie chceszsmile
            Ostatnio wybieralam ze znajoma sofe w sklepie w Galerii Bronowickiej, nie byla droga, ladny material i solidnie zrobiona.
            Mozesz poszukac w necie, a pozniej odwiedzic sklep.
            Jest w Krakowie fabryka Profap, znam ich komody, szafy, lozka, regaly- cena przystepna a meble obmedalowane na targach nie tylko w Polce ale i we Wloszech. Ponoc w sklepie fabrycznym maja tez wypoczynkowe...
            • yaga7 Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 15:30
              Ooo, dzięki za tyle namiarów, porozglądam się big_grin

Z robieniem na wzór czegoś miałabym problem, bo jestem z gatunku tych, co muszą obmacać, siąść i zobaczyć. Ale z drugiej strony tego w ogole nie brałam pod uwagę, dzięki za pomysł smile

W necie wstępnie szukałam, ale w sumie to nic mi się jakoś nie podoba - w sensie wiem, czego na pewno nie chcę, natomiast mam problem z określeniem, co mi się podoba wink
    • 1.kinia Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 20:23
      Moderatorki tutaj to jakieś kretynki.
      Yaga, przejdz się do Mix Meble na Wadowicką, masz tam na miejscu wystawkę m.inn. Bydgoskich Mebli i Kler, kawałek dalej na Zakopiańskiej Genua meble, i jakieś jeszcze firmy niektóre z zaporowymi cenami
      wygogluj sobie bo mądre inaczej moderatorki pokasowały linki,
      to co ktoś mówił naprzeciw pętli w Łagiewnikach też funkcjonuje, z tym, że wystawiają się tam różne małe firmy i czy trafisz na dobrą czy kiepską to nie wiem, robią raczej meble praktyczne-użytkowe nie żadne super eleganckie, możesz zamawiać na wymiar jak ci pasuje.
      Na Pasterniku masz Sofa-Linea.
      • yaga7 Re: Do emam z Krakowa 29.02.16, 21:45
        Spoko, dam radę smile

Na stronie tej Sofy Linei bylam już, nic nie wpadło w oko.

Wrzuciłam też do gugla meble Kraków, no i wyszło mi trochę tych sklepów, o ktorych piszesz, więc faktycznie czeka mnie wycieczka w tamte rejony, dzięki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka