21mada 01.03.16, 21:24 Pytanie do pan z watkow o calanetics, ktory zaczely uprawiac pare miesiecy temu. Sa jakies efekty? Ile cm w talii zgubilyscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tereska.z.bombaju Re: Jakie efekty? 02.03.16, 06:17 Nie wiem ile cm zgubiłam bo się nie mierzyłam i nie ważyłam ale: - wyprostowałam się - podniosły mi się i ujędrniły pośladki - wchodzę w spodnie, które jesienią były na mnie za ciasne - mniejszy obwód ud - nigdy nie miałam w udach takich fajnych mięśni ( mięśnie były ale sflaczałe ) - bardzo poprawiła mi się ogólna sprawność, jestem rozciągnięta - zdecydowanie mniej bolą mnie plecy - większa pewność siebie Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jakie efekty? 02.03.16, 19:17 To fajnie, ze chociaz jedna osoba na sto w ogole odnotowala jakies efekty, ale ciesze sie ze nie zmarnowalam jednak czasu na ten callanetics. Efekty typu 'wyprostowalam sie, nie bola mnie plecy, pewnosc siebie' to ja mam i bez cwiczen. Po raz kolejny okazalo sie ze gimnastyka to gra niewarta swieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Jakie efekty? 02.03.16, 19:34 ja jeszcze czekam...nie mierzyłam się wchodzę co jakiś czas na wagę i jak na wiosnę wejdę w spodnie które na początku zimy były bardzo opięte tzn. że są efekty.... Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Jakie efekty? 02.03.16, 20:42 21mada napisał(a): > To fajnie, ze chociaz jedna osoba na sto w ogole odnotowala jakies efekty, ale > ciesze sie ze nie zmarnowalam jednak czasu na ten callanetics. Cieszę się razem z tobą Efekty typu 'wyp > rostowalam sie, nie bola mnie plecy, pewnosc siebie' to ja mam i bez cwiczen. P > o raz kolejny okazalo sie ze gimnastyka to gra niewarta swieczki. A mnie tego brakowało i to osiągnęłam. Gimnastykować się zawsze warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Jakie efekty? 02.03.16, 20:48 tereska.z.bombaju napisał(a): > 21mada napisał(a): > > > To fajnie, ze chociaz jedna osoba na sto w ogole odnotowala jakies efekty, ale > > ciesze sie ze nie zmarnowalam jednak czasu na ten callanetics. > Cieszę się razem z tobą I ja także - nie ma to jak wyciągnąć z góry założone wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Jakie efekty? 02.03.16, 23:48 Wszystko zalezy od tego czego oczekujesz. Jesli zmian w postaci:w miare szybkiego schudniecia, zarysowania miesni,ujedrnienia, wyrzutu endorfin to polecam cos bardziej dynamicznego plus siłownie.Tylko wiesz, tu nie ma mowy o skłonach z usmiechem na ustach i zastyganiu we wdzięcznych pozach tylko jest pot, krew i łzy-mina 2 miesiace i bedziesz inna osoba.O ile sie przyłozysz.No i dieta,z tym to jest chyba najtrudniej z tego co obserwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Jakie efekty? 03.03.16, 00:08 Nie mierzyłam się przed ćwiczeniami, ale gołym okiem widzę większe wcięcie w talii. Brzuch mniejszy, cudowny jeszcze nie jest, ale zrobił się bardziej zwarty, łatwiej go wciągnąć ,, do zera,,. Spodnie ciut lepiej leżą. Callanetics to dla mnie wyczyn bo jestem kanapowcem na odwyku. Do tego cały jestem jeszcze na etapie ćwiczeń dla początkujących. Mam problem z kilkoma pozycjami, pewnie nie wszystko robię dobrze. Ale widzę lekkie efekty, jestem mile zaskoczona. Jeśli do tego dojdzie lepszy stan kręgosłupa to będę zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
gragi_tara Re: Jakie efekty? 06.03.16, 16:23 Po 11 godzinach ćwiczeń widzę pierwsze efekty. Jestem bardziej twarda, zbita, ładniejszy mam brzuch i wnętrze ud mam super twarde. Przestały boleć mnie plecy. Odpowiedz Link Zgłoś