aeyoi2 Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:00 Ale ich nikt nie przekona że białe jest białe. Kaczyński na potęgę mobilizuje elektorat generując konflikt. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:07 aeyoi2 13.03.16, 22:00 Ale ich nikt nie przekona że białe jest białe. Kaczyński na potęgę mobilizuje elektorat generując konflikt. tak na ich antyKODowskie anty manifestacje przychodzi po 2-3 ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:17 >Kaczyński na potęgę mobilizuje elektorat generując konflikt. Ludzie nie lubią konfliktu na dłuższą metę. Zwłaszcza jeśli nie widzą spokojnej przyszłosci po rozwiązaniu konfliktu. To męczące. Kaczyński robi wszystko, by wizja powrotu PO do władzy była marzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:27 paszczakowna1 napisała: > Ludzie nie lubią konfliktu na dłuższą metę. Zwłaszcza jeśli nie widzą spokojnej > przyszłosci po rozwiązaniu konfliktu. To męczące. Kaczyński robi wszystko, by > wizja powrotu PO do władzy była marzeniem. Zależy jacy ludzie. Co robił Kaczyński przez ostatnie 10 lat? Wyszukiwał konflikty i je podsycał, a jak akurat nie było jakiegoś wygodnego na podorędziu, generował nowe. I efekt był taki, że od 2005 roku jego poparcie nieprzerwanie rosło. I ci, którzy go popierają, widzą na horyzoncie nie tylko spokojną przyszłość, ale wręcz świetlaną. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:58 Ale teraz przyszedł czas na spokój i konsumpcję, a tego nie widać, ciągle nowi wrogowie na horyzoncie... Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:05 > Ale ich nikt nie przekona że białe jest białe. Kaczyński na potęgę mobilizuje e > lektorat generując konflikt. koniecznie wbijacie głupim ludziom po sto razy do głowy, kto generuje konflikt, bo ludzie nie mają pojęcia, że to kaczor. Na szczęście jesteście Wy, co nam wyjaśnicie trudne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 00:51 Mów za siebie kochana, moim zdaniem za wszystkim stoi Szydło i jestem pewna że Prezes niedługo się ze mną zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:28 Re: PIS zaczyna tonąć > I oby utonął "zaczyna tonąć". Najczystsza klasyka, ach, dawne czasy. Jeszcze tacy młodzi byliśmy, a pis już się kończył. Chyba już od 15 lat "Gazeta Wyborcza" ogłasza "koniec pisu", już chyba z 70 razy ogłaszano "koniec pisu". Lubię forum ematka, to jedyne ze znanych mi miejsc, gdzie takie zapowiedzi traktuje się niezmiennie poważnie. Nawet była cała książka "Koniec pisu" pięc lat temu. Pięc lat temu były takie rozmowy: "Kit z tym, że już 25 razy ogłaszano koniec pisu, teraz mamy całą grubą książkę "Koniec Pisu", więc teraz to naprawdę koniec pisu". Wydawałoby się więc, że spokój z pisem mamy już od bardzo dawna, ale nie, wciąż są tacy, którzy w 2016 ogłoszą "PIS zaczyna tonąć" i wciąż są tacy, co wezmą to na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:32 Niestety PO poległo w wyborach właśnie dlatego, że zignorowało przeciwnika. Uważało, że skoro dwa razy wygrali na straszeniu PiS-em to i trzeci raz będzie bezproblemowy. I na tym się przejechało bo ludziom znudziło się straszeniem PiS-em. Nigdy nie lekceważ żadnego przeciwnika, nawet na oko słabego i głupiego, albowiem nie wiesz jaką broń wyciągnie z zanadrza. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:35 Pelne poparcie dla madrych i odwaznych decyzji Polskiego Rzadu. Wiwat Pan Prezydent Andrzej Duda! Szczesc Boze Panie Prezydencie Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:26 gogologog 13.03.16, 22:35 Pelne poparcie dla madrych i odwaznych decyzji Polskiego Rzadu. odważnych od kiedy to łeb w piasku na widok prezesa to dowód odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 18:58 kotlet ty to jednak idiota jestes Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 20:02 gogologog 14.03.16, 18:58 kotlet ty to jednak idiota jestes obetrzyj twarz z uryny z pupy prezesa niemoto Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 00:38 >Wiwat Pan Prezydent Andrzej Duda! >Szczesc Boze Panie Prezydencie zapomniałeś napisac o błogosławionym łonie i ssanych piersiach Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 19:08 Najnowszy sondaż TNS: PiS mocno na prowadzeniu Wśród osób, które zadeklarowały udział w wyborach, na PiS zagłosowałoby 38 proc., na Nowoczesną - 13 proc., na PO - 12 proc. Dosc bezczelnych oszustow z PO. Brawo Polacy, Dobra Zmiana Wiwat Pan Prezydent Andrzej Duda! Szczesc Boze Panie Prezydencie Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 20:01 gogologog 14.03.16, 19:08 Najnowszy sondaż TNS: PiS mocno na prowadzeniu Wśród osób, które zadeklarowały udział w wyborach, na PiS zagłosowałoby 38 proc., na Nowoczesną - 13 proc., na PO - 12 proc. no a nie mówią wam w centrali ze 74% chce ogłoszenia wyroku TK z 9 marca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:36 O toto. PR PO w ciągu ostatnich 2 lat to była seria porażek. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:17 kaz_nodzieja 13.03.16, 22:32 Niestety PO poległo w wyborach właśnie dlatego, że zignorowało przeciwnika. Uważało, że skoro dwa razy wygrali na straszeniu PiS-em to i trzeci raz będzie bezproblemowy. I na tym się przejechało bo ludziom znudziło się straszeniem PiS-em. Nigdy nie lekceważ żadnego przeciwnika, nawet na oko słabego i głupiego, albowiem nie wiesz jaką broń wyciągnie z zanadrza. nie 2 a 8 razy nieuku, PO przegrało bo PIS jelonkom sprzedał kit pod nazwą pińćset dla KAŻDEGO dziecka, nałgał w sprawie obniżenia wieku emerytalnego ,oraz w wielu innych sprawach bo nic tak doskonale nie wychodzi tym katolikom z PIS jak kłamstwo, obłuda i nienawiść Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:20 Kłamstwo i obłuda jest w każdej partii politycznej. PiS nie jest tu żadnym zacnym wyjątkiem. Obrażając innych dolewasz tylko oliwy do ognia, która w dłuższej perspektywie niczemu dobremu nie służy, a tym bardziej społeczeństwu. Istotą społeczeństwa jest bowiem dialog. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:24 kaz_nodzieja 13.03.16, 23:20 Kłamstwo i obłuda jest w każdej partii politycznej. PiS nie jest tu żadnym zacnym wyjątkiem. no popatrz a jak to sie ma do haseł; bóg honor ojczyzna ? > Obrażając innych dolewasz tylko oliwy do ognia, która w dłuższej perspektywie niczemu dobremu nie służy, a tym bardziej społeczeństwu. Istotą społeczeństwa jest bowiem dialog. ale od kiedy nazywanie rzeczy po imieniu to obrażanie, no i czego ma dotyczyć dialog skoro jedna ze stron ma klapki na oczach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:35 Ale która? Bo wydaje mi się że odpowiedź byłaby drastycznie różna, w zależności od oponenta. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:42 serwis informacyjny "Gazeta.pl", marzec 2026: "PiS zaczyna tonąć i traci poparcie! Już nie 39%, a tylko 38% Polaków popiera partię tego człowieka niskiego wzrostu". Obok kolejny news: "Gwałtowny wzrost poparcia dla Nowoczesnej! Najnowszy sondaż daje partii Kamili Gasiuk całe 20 pkt proc. więcej niż partia uzyskała w zeszłotygodniowych wyborach!" Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:51 Świetne podsumowanie, choć sama głosowałam na Nowoczesną. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 22:57 Ile dostałeś za zmianę optyki? Opłacało się? Od dawna obserwowałam, jak budujesz na tym forum nowy wizerunek (co prawda trochę ci w tym przeszkadzały w tym wpisy przypominające o twoim starym wcieleniu, no ale mocodawcy nie muszą o tym wiedzieć) i tylko czekałam, aż zaczniesz popierać PiS. Nie zawiodłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:02 Dla niektórych osób ktoś kto ma wątpliwości - ten jest za PiS-em. Nie ma partii, która byłaby w 100% moja, każda ma swoje zalety i wady. I każda może mieć coś mądrego (nawet w całej litanii innych głupstw) do powiedzenia. Szczęśliwi ci którzy nie mają żadnych wątpliwości politycznych albowiem oni nigdy nie zostaną nazwani zwolennikami PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:07 Taaa, wątpliwości... Naprawdę myślisz, że ktokolwiek się tu nabierze na trolling gazeciarza? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:22 tiszantul 13.03.16, 22:28 , więc teraz to naprawdę koniec pisu". Wydawałoby się więc, że spokój z pisem mamy już od bardzo dawna, ale nie, wciąż są tacy, którzy w 2016 ogłoszą "PIS zaczyna tonąć" i wciąż są tacy, co wezmą to na serio. pewno nie zauważasz ze 74 % ankietowanych chce żeby ta marionetka premiera opublikowała wyrok TK z 9 marca... to dowód rosnącej pozycji prezesa czy kop w jego nieużywane jaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:33 Chce opublikowania wyroku. Nie znaczy, ze zaraz chca obalic Kaczafiego ;D Sondaze daja im nadal ok. 40% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 13.03.16, 23:58 black_halo 13.03.16, 23:33 Chce opublikowania wyroku. Nie znaczy, ze zaraz chca obalic Kaczafiego ;D Sondaze daja im nadal ok. 40% poparcia. chce po pińćset , niższego wieku emerytalnego a nie rozpie...nia struktur państwa Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 00:03 Przeciez oni ledwo co czwarty miesiac rzadza, daj ludziom troche czasu. No choc rok zeby mozna bylo cos ocenic. Teraz ujadanie w mediach zaczelo sie jeszcze zanim wybory wygrali. No bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 00:13 Mnie już popsuli życiowe plany przez złodziejską ustawę o ziemi. Na co mam czekać? Skąd w Tobie nadzieja, że te fajerwerki indolencji, kolesiostwa, głupoty jakie prezentuje PIS od początku kadencji przyniosą nam coś dobrego? Bądź łaskawa mnie pocieszyć, ale proszę o konkrety. Sloganów i nic nie znaczących frazesów już się nasłuchałam. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 00:20 A mnie PO popsulo plany przez zlodziejska ustawe o kopalinach przez co akcje KGHMu sa teraz malo warte a dywidenda to na waciki ledwo starcza. PiS obiecal zniesienie tego podatku wiec jestem pelna nadziei. Nie zakladaj, ze bedzie zle. Gdyby kolejny raz wygralo PO i weszlo w kolalicje z Nowoczesna to cieszylabys sie z cieplej wody w kranie na koniec kadencji a i to moze nie bo sluchajac Petru mozna odniesc wrazenie, ze to czlowiek, ktory nie ma zielonego pojecia o niczym ale ma parcie na szklo. Celebryta taki ale do rzadzenia krajem sie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 00:30 Czy ja Ci każę popierać PO? Jeśli chodzi o PIS nie muszę nic zakładać - już jest źle, a będzie tylko gorzej. Twoje nadzieje co do zniesienia podatku od kopalin też się nie spełnią - zapomniałaś już, że potrzeba dużo pieniędzy, żeby przekupić ludzi programem 500 zł na niektóre dzieci. Dowalą podatków jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 09:47 spanish_fly 14.03.16, 00:30 Czy ja Ci każę popierać PO? Jeśli chodzi o PIS nie muszę nic zakładać - już jest źle, a będzie tylko gorzej. Twoje nadzieje co do zniesienia podatku od kopalin też się nie spełnią - zapomniałaś już, że potrzeba dużo pieniędzy, żeby przekupić ludzi programem 500 zł na niektóre dzieci. Dowalą podatków jeszcze więcej. albo łapówki pobiorą od korporacji i zostanie w podatkach co było Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 07:16 black_halo 14.03.16, 00:20 Nie zakladaj, ze bedzie zle. Gdyby kolejny raz wygralo PO i weszlo w kolalicje z Nowoczesna to cieszylabys sie z cieplej wody w kranie na koniec kadencji a i to moze nie bo sluchajac Petru mozna odniesc wrazenie, ze to czlowiek, ktory nie ma zielonego pojecia o niczym ale ma parcie na szklo. Celebryta taki ale do rzadzenia krajem sie nie nadaje. problem w tym ze już jest katastrofalnie !! nie samym pińćseet od prezesa człowiek żyje nie każdy jest pozbawiony mózgu, siedząc przed TVPis nie zastanawiając się czemu każde inne media pokazują to samo a w kurskiej TV nikt nawet sie nie zajaknie ,naście lat temu kiedy pedofil dał w mordę policjantowi uciekł przez to z konwoju minister MSW poddał się do dymisji w tym kraju tzw prezydent ułaskawia co prawda skazanego nieprawomocnie ale na karę bezwzględnego pozbawienia pana, który następnie zostaje jednym z najważniejszych osób w kraju no a poprzez swoje niekonstytucyjne działania w kwestii ustaw ten pan może sobie bez zgody sądu grzebać np w moim życiorysie o TK nie wspomnę WIĘC NIE BĘDZIE DOBRZE bo życie to nie tylko napchany tanim żarciem brzuch !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 07:17 ",naście lat temu kiedy pedofil dał w mordę policjantowi uciekł przez to z konwoju minister MSW poddał się do dymisji" nie dopisałem ze w Belgii Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 09:27 W tej same Belgii w której legalnie działa partia postulująca legalizację pedofilii? I w której w strukturach politycznych była mocna afera z politykami-pedofilami? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 09:45 kaz_nodzieja 14.03.16, 09:27 W tej same Belgii w której legalnie działa partia postulująca legalizację pedofilii? I w której w strukturach politycznych była mocna afera z politykami-pedofilami? no nie dziwot przecież Belgia to katolicki land , widać jednak nie wszyscy Belgowie tolerują pedofilii Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 12:42 Ta partia dziala w Holandii zdaje sie. Belgia jest nadal dosc katolicka. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:05 black_halo napisała: > A mnie PO popsulo plany przez zlodziejska ustawe o kopalinach przez co akcje KG > HMu sa teraz malo warte a dywidenda to na waciki ledwo starcza. PiS obiecal zni > esienie tego podatku wiec jestem pelna nadziei. No tak - bo tylko interes PiSura Black_halo na akcyjkach się liczy Swojej kieszeni bronisz głosując? Patriotka jak się patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 00:16 black_halo 14.03.16, 00:03 Przeciez oni ledwo co czwarty miesiac rzadza, daj ludziom troche czasu. No choc rok zeby mozna bylo cos ocenic. Teraz ujadanie w mediach zaczelo sie jeszcze zanim wybory wygrali. No bez przesady. za rok będziemy traktowani jak Białoruś, niedługo pognają jedynego fachowca w rządzie Morawieckiego i się zacznie Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 09:25 I tu się z Tobą zgadzam. Ujadanie na PiS zaczęło się jeszcze przed ich wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 09:49 kaz_nodzieja 14.03.16, 09:25 I tu się z Tobą zgadzam. Ujadanie na PiS zaczęło się jeszcze przed ich wygraną. ciekawe jak tobie sie morda wydłuża od ujadania Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 09:52 Morda? Jeżeli tak zamierzacie walczyć to niczym nie różnicie się od jątrzących zwolenników PiS-u, tylko obiekt wyzwisk macie inny. Ten sam "poziom" dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 10:53 kaz_nodzieja 14.03.16, 09:52 Morda? Jeżeli tak zamierzacie walczyć to niczym nie różnicie się od jątrzących zwolenników PiS-u, tylko obiekt wyzwisk macie inny. Ten sam "poziom" dyskusji. kaz_nodzieja 14.03.16, 09:25 I tu się z Tobą zgadzam. Ujadkaz_nodzieja 14.03.16, 09:52 Morda? Jeżeli tak zamierzacie walczyć to niczym nie różnicie się od jątrzących zwolenników PiS-u, tylko obiekt wyzwisk macie inny. Ten sam "poziom" dyskusji.anie na PiS zaczęło się jeszcze przed ich wygraną. jak rozumiem mówienie ze ktos o PIS" ujada "jest aktem kompromisu a nie wulgarnym prostackim zrównaniem z np psem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 10:56 kaz_nodzieja 14.03.16, 09:25 I tu się z Tobą zgadzam. Ujadanie na PiS zaczęło się jeszcze przed ich wygraną.kaz_nodzieja 14.03.16, 09:52 Morda? Jeżeli tak zamierzacie walczyć to niczym nie różnicie się od jątrzących zwolenników PiS-u, tylko obiekt wyzwisk macie inny. Ten sam "poziom" dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:11 black_halo napisała: > Przeciez oni ledwo co czwarty miesiac rzadza, daj ludziom troche czasu. Na co czasu? Na łamanie konstytucji? Na wprowadzenie państwa policyjnego? Na rozkradzenie wszystkiego? Na uwłaszczenie swoich 'świń' na państwowych posadach? Na zadłużenie Polski na kwotę, której następne 10 pokoleń nie spłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:23 araceli 14.03.16, 21:11 black_halo napisała: > Przeciez oni ledwo co czwarty miesiac rzadza, daj ludziom troche czasu. Na co czasu? Na łamanie konstytucji? Na wprowadzenie państwa policyjnego? Na rozkradzenie >wszystkiego? Na uwłaszczenie swoich 'świń' na państwowych posadach? Na zadłużenie Polski na kwotę, której następne 10 pokoleń nie spłaci? no tak ,zniszczyć wszystko co osiągnięto przez 27 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 07:36 >Nawet była cała książka "Koniec pisu" pięc lat temu. Napisał ją... Misio Kamiński. A następnie zatopił Platformę w wyborach. Ups! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 09:26 bramstenga 14.03.16, 07:36 >Nawet była cała książka "Koniec pisu" pięc lat temu. Napisał ją... Misio Kamiński. A następnie zatopił Platformę w wyborach. Ups! big_grin PO przegrała bo poziom obłudy jaki zaprezentował PIS bije rekordy Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 09:56 > PIS zaczyna tonąć Oj, myślenie życzeniowe widzę ma się dobrze. Im jeszcze daleko do tonięcia. Odrobinę wkurzyli rolników, super, ale to mało. Odrobinę górników, ale wciąż prawie nie. Moim zdaniem na tonięcie potrzeba jeszcze paru lat. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 11:22 >Odrobinę wkurzyli rolników, super, ale to mało. Odrobinę górników, ale wciąż prawie nie. Polska nie składa się tylko z rolników i górników. Rolników i górników jest dość mało. A wkurzyli niemal wszystkich. >Moim zdaniem na tonięcie potrzeba jeszcze paru lat. Jeśli opublikują wyrok TK i podporządkują się zaleceniom Komisji Weneckiej, trochę pociągną. (Do następnego uchwalania budżetu, bo 500+ ich zatopi). Jeśli nie, mamy rozłam w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 11:37 Mam czarne przeczucie, że jesteś optymistką. Rolnicy jeszcze (jeszcze!) mało dostali po tyłkach, pojedyncze spóźnienia w dopłatach jakoś przeboleją, a ziemi nie sprzedaje i nie dziedziczy się co tydzień, żeby mogli poczuć, co się na nich szykuje. > A wkurzyli niemal wszystkich. Kogo? Nauczycieli gimnazjalnych, do czasu, bo na razie o likwidacji gimnazjów cicho. Nauczycieli aktualnych klas trzecich, tak. Rodziców trzylatków, jak najbardziej. Nawet rodzice dwulatków nie zdają sobie jeszcze sprawy z tego, że jak trzylatki nie pójdą w tym roku do przedszkola, to pójdą w przyszłym i dla ich dzieci miejsc w przedszkolach nie będzie. Sędziów i prokuratorów, być może - bo nikt nie lubi jak się szarga jego zawód. Rodziców jedynaków i "jedynaków", być może, choć i tu bym nie przeceniała wkurzenia. Ludzi, którzy chcą żyć w państwie prawa, jak najbardziej. Ale to mało. Bardzo mało. Mów co chcesz - KAŻDA władza ma kredyt zaufania. Nawet jeśli ja go nie mam i ty go nie masz, to ludzie w ogólności na razie wzruszają ramionami. Wolą nie czytać, nie oglądać, nie starać się zrozumieć. > Jeśli nie, mamy rozłam w PiS. O, sądzę, że ich przeceniasz. Ja nie widzę żadnego śladu rozłamu w PiS. Ci, którzy mogliby cokolwiek zrobić, są tak głęboko utopieni w szambie, że pójdą dalej, bo już dawno przekroczyli linię krytyczną. Najprędzej stawiam na 500+. Bo nie odważą się nie zacząć wypłacać pieniędzy, a te szybko sie skończą. I będzie jeszcze gorzej - bo jak nie masz, to nie masz, ale jak masz, to szybko zaczynasz je traktować jako normalny stan rzeczy. Jesli masz i ci zabiorą, to się buntujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 13:20 >Kogo? Wszystkich. Tak naprawdę, ludzie chcą pewności, że następny dzień będzie podobny do poprzedniego. PiS im te pewność zabrał. >KAŻDA władza ma kredyt zaufania Ma. PiS tez ma. Ale kredyt zaufania PiS traci w imponującym tempie. Został im żelazny elektorat i ludzie słabo poinformowani (mieszkańcy wsi i małych miasteczek). >Ja nie widzę żadnego śladu rozłamu w PiS. fakty.interia.pl/raporty/raport-spor-wokol-tk/newsy/news-ujazdowski-apeluje-do-prezydenta-o-podjecie-inicjatywy-ws-tk,nId,2162115 I zobacz najnowszą okładkę "Wprost". ("Wprost", uważasz!) Ja widzę w ostatnich dniach histeryczną panikę w PiS. Nie z powodu utraty zaufania wyborców (ten efekt ciągle jeszcze jest za słaby) - z powodu reperkusji międzynarodowych. Tego się nie spodziewali. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 13:57 > Ja widzę w ostatnich dniach histeryczną panikę w PiS. Oby. Chciałabym, żebyś miała rację. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 11:59 > Moim zdaniem na tonięcie potrzeba jeszcze paru lat. Niestety. jak na forum ematka, to przedmówca imponuje poziomem realizmu. Niestety, warto pamiętać, że koniec pisu ogłaszano już piętnaście lat temu, już piętnaście lat temu "pis zaczynał tonąć", więc spokojnie może "zaczynać tonąć" następne 15 lat, a potem się zobaczy. Czyli jak zwykle hasło "pis zaczyna tonąć" podnoszą głównie jednostki potrzebujące utwierdzić się w swoich urojeniach. Jak napisał przedmówca, drastyczny przykład "myślenia życzeniowego". PS Co innego taka Platforma, Platforma wcale nie zaczyna tonąć, Platforma AD 2016 ma się znakomicie, w przeciwieństwie do PiSu. Jeszcze lepiej ma się Ruch Palikota, co, kolter? SLD kwitnie, i tylko PiS zaczyna tonąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 12:41 PS Co innego taka Platforma, Platforma wcale nie zaczyna tonąć, Platforma AD 2016 ma się znakomicie, w przeciwieństwie do PiSu. Jeszcze lepiej ma się Ruch Palikota, co, kolter? SLD kwitnie, i tylko PiS zaczyna tonąć. no a 8 razy pod rząd wtopione wybory , pokaż mi w tym kraju partie która tak po dupie przez 8 lat zbierała to raz ,no a dwa niedługo trza będzie albo w końcu wykonać obietnice wyborcze ,albo znowu ławy opozycyjne zaliczyć, obstawiam to drugie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 12:46 Zobaczymy jak szybko Platforma podniesie sie po ostatnich wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 12:53 black_halo 14.03.16, 12:46 Zobaczymy jak szybko Platforma podniesie sie po ostatnich wyborach. ty zdaje się nie ogarniasz rzeczywistości politycznej , PO już sie nie podniesie nie po to Petru cały czas wysyła na pierwszą linię dyskusji w mediach swoje posłanki...... Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 13:22 Nowoczesna skonczy tam gdzie Ruch Palikota czyli najdalej za 4 lata na politycznym smietniku historii. Realnie szanse wybic sie ponad prog wybrczy ma Razem ale sadze, ze raczej niewielkie. Biorac pod uwage, ze lewica juz sie nigdy nie podniesie to zostaja w sumie dwie partie: PO i PiS. Polska idzie w kierunku systemu dwupartyjnego. Plus oczywiscie PSL, ktory sprawuje autentyczna wladze w Polsce jako potencjalny koalicjant kazdej wiekszej parti. Ruch Kukiza nie przetrwa bo nie ma zaplecza politycznego. Nie jest to zadna poztywyna wizja bo ci sami zlodzieje siedza w kazdej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 13:53 > uz sie nigdy nie podniesie Nigdy nie mów nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 14:27 black_halo 14.03.16, 13:22 Nowoczesna skonczy tam gdzie Ruch Palikota czyli najdalej za 4 lata na politycznym smietniku historii. to twoje życzenia a nie rzeczywistość , w Polsce nie brak ludzi którzy chcą brać sprawy w swoje ręce tacy na Petru postawią Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 12:55 ja bym chciała zobaczyć wyliczenia ile pokaków popiera peło? bo pisowi wyliczyły jematki, że to nie żadna większość tylko olaboga! 19 % polaków (czyli to żadna większość podobno) to ile ma obecnie tej większości platforma - znak rozpoznawczy jematki? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 13:01 Skąd przekonanie, że Platforma to znak rozpoznawczy ematki?! Może czas przekroczyć magiczną barierę w myśleniu i przyjąć do wiadomości, że nie trzeba być zwolennikiem PO, aby nie popierać PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 13:25 nie przekonanie a pewność z czasu spędzonego na forum od co najmniej 10 lat. szkoda że minął już na forum zachwyt palikotem, ale swetru widać, że go godnie zastąpił Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 14:35 volta2 14.03.16, 13:25 nie przekonanie a pewność z czasu spędzonego na forum od co najmniej 10 lat. no to pokaż jedna choć tak prostacką wypowiedź na temat opozycji jaką zaszczycił wasze uszy jarek i ten debilek brudziński u szefów poważnych partii w tym kraju , to dowód słabości PIS , kompleks wobec KOD nazywanie ludzi zebranych spontanicznie komunistami i złodziejami pokazuje strach i wsiekłośc waszego prezesunia i jego watahy b >szkoda że minął już na forum zachwyt palikotem, ale swetru widać, że go godnie zastąpił bo mądrych to fajnie posłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 15:35 wybacz, ale o watahach ciągnąć wątku mi się nie chce wystarczy mi swetru podwożący dzieci rano do katolickiej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 15:59 volta2 napisała: > wybacz, ale o watahach ciągnąć wątku mi się nie chce też bym unikał tematu chama i jego parobka .. Jarosław Kaczyński- komuniści i złodzieje. > wystarczy mi swetru podwożący dzieci rano do katolickiej szkoły nie wiem o kim mowa ale zadziwia mnie to ze 12 latka mentalna ma dzieci takie przekręcanie nazwisk to poziomom gimbazy Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 14:23 lellapolella 14.03.16, 13:01 Skąd przekonanie, że Platforma to znak rozpoznawczy ematki?! Może czas przekroczyć magiczną barierę w myśleniu i przyjąć do wiadomości, że nie trzeba być zwolennikiem PO, aby nie popierać PiS? to typowe myślenie PISiąt my dobrzy i źli ci co rządzili białe czarne , żadnej innej barwy Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 11:49 to były czasy... pamiętacie tego gościa? mentor wyznawców "końca pisu" grzbiet.pl/static/okladka/czerwoneczarne-koniec_PiSu-01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 13:24 Pis zaczyna tonąć? Dorzucę im kilka cegieł, żeby szybciej poszli na dno, które i tak już dawno osiągnęli... Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 16:09 > Dorzucę im kilka cegieł, żeby szybciej poszli na dno, które i tak już dawno osi > ągnęli... następna myszka agresorka? możliwości umysłowe charakterystyczne dla opozycji: pis "idzie na dno", które "już dawno osiągnął"? błagam, nie macie tam kogoś, kto potrafi się nie wyłożyć na dystansie jednego zdania? lubicie patrzeć, jak pis tonie? to popatrzcie: www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-03-14/morgan-stanley-podnosi-prognoze-wzrostu-gospodarczego-polski-powodem-program-rodzina-500/ Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 16:13 tiszantul 14.03.16, 16:09 > Dorzucę im kilka cegieł, żeby szybciej poszli na dno, które i tak już dawno osi > ągnęli... następna myszka agresorka? możliwości umysłowe charakterystyczne dla opozycji: pis "idzie na dno", które "już dawno osiągnął"? błagam, nie macie tam kogoś, kto potrafi się nie wyłożyć na dystansie jednego zdania? lubicie patrzeć, jak pis tonie? to popatrzcie: no to patrz "Szydło: "dzięki 500+ matka samotnie wychowująca dzieci będzie mogła zaciągnąć kredyt mieszkaniowy". Samotne matki z 1 dzieckiem słuchają..." Bronek tez radził żeby dziewczyna kredyt brała Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 16:28 tiszantul napisała: > lubicie patrzeć, jak pis tonie? to popatrzcie: > > www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-03-14/morgan-stanley-podnosi-prognoze-wzrostu-gospodarczego-polski-powodem-program-rodzina-500/ A możesz swoimi słowami opowiedzieć jak mniej pieniądza na rynku (na rynek wróci tylko to co zabrane minus koszty redystrybucji) ma wywołać wzrost konsumpcji? Innymi słowy ci którym dano pincet wydadzą to czego nie wydadzą Ci którym pincet zabrano. Ogarniasz? Czy za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 16:31 tiszantul napisała: O tutaj dokładniejsza lista tych, którzy nie wydadzą, żeby Ci co dostaną pińcet mogli je wydać: ----------- Banki rozpoczęły kolejną falę zwolnień. Do końca roku pracę w Getin Noble Banku może stracić nawet 720 osób, czyli 15 proc. pracowników. Wcześniej zwolnienia ogłosiły też inne banki. W PKO BP pracę może stracić ponad 800 osób z 26 tys. pracowników. Kolejny - Bank BPH - planuje zwolnić do 1706 osób i zamknąć nawet 65 swoich oddziałów. W przyszłym roku zwolnienia będzie kontynuował też bank BGŻ BNP Paribas. W ciągu dwóch lat pracę straci ok. 1800 osób. ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: gdzie takich sieją :) 14.03.16, 16:45 kolter napisał: > A czego wymagasz od ogrodnika? Orze jak umie Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 16:45 dyzurny_troll_forum 14.03.16, 16:31 tiszantul napisała: >O tutaj dokładniejsza lista tych, którzy nie wydadzą, żeby Ci co dostaną pińcet mogli je wydać: dodaj do listy nauczycieli początkowego nauczania i przedszkolanki z najnizszych grup Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 20:35 Kolter, ja cię proszę, weź nie cytuj bez przerwy całej wypowiedzi, bo nie da sie normalnie czytać żadnego wątku gdzie się wypowiadasz. Weź naciskaj po prostu "odpowiedz" a nie "cytuj", bo to co chcesz powiedzieć ginie całkiem, a przy okazji wszystko inne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 20:39 ra-sowa 14.03.16, 20:35 Kolter, ja cię proszę, weź nie cytuj bez przerwy całej wypowiedzi, bo nie da sie normalnie czytać żadnego wątku gdzie się wypowiadasz. Weź naciskaj po prostu "odpowiedz" a nie "cytuj", bo to co chcesz powiedzieć ginie całkiem, a przy okazji wszystko inne. posłuchaj mojej rady , ja zawsze zaczynam od czynności "Zwiń dyskusję" uwierz to powoduje ze nie mam bałaganu i wybieram to co mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 20:58 angeika89 14.03.16, 20:56 Ja też tak robię. dobre z cie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:04 Dziecko Dawno nikt tak do mnie nie mówił Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:21 angeika89 14.03.16, 21:04 > Dziecko > Dawno nikt tak do mnie nie mówił Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:22 ale po co zwijać? nie rozumiem was ludzie, co mi to da? Jak przeczytam wtedy to inni piszą Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:35 Czytam tylko wypowiedzi osób które mnie interesują, a tym samym omijam np trolle. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:35 ra-sowa 14.03.16, 21:22 ale po co zwijać? nie rozumiem was ludzie, co mi to da? Jak przeczytam wtedy to inni piszą zwierciadełko powiedz przecie ile jest blondynek na tym świecie po zwinięciu możesz sobie po kolei lub zgodnie z sympatiami otwierać posty możesz po przeczytaniu od razu też je zamykać , wtedy też będzie większy porządek .... Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:48 Ja o jednym, ty o drugim. Nie chcę sobie nic otwierać i zamykać, czytam cały wątek , w tym TWOJE wypowiedzi blondynie. I to twoje są nieczytelne. Ja nie napisałam, że nie chcę ich czytać, tylko że się je źle czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:20 ra-sowa 14.03.16, 21:48 Ja o jednym, ty o drugim. Nie chcę sobie nic otwierać i zamykać, czytam cały wątek , w tym TWOJE wypowiedzi blondynie. I to twoje są nieczytelne. Ja nie napisałam, że nie chcę ich czytać, tylko że się je źle czyta. nie słuchasz czyiś rad, to nadal tkwi w bałaganie, tyle i tylko tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:42 jak twoje rady mają się do tego, że ja chcę czytać twoje wątki Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:44 ale czytać się ich nie da, bo bez przerwy coś cytujesz? Dobra, nieważne własciwie Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:53 ra-sowa 14.03.16, 22:44 ale czytać się ich nie da, bo bez przerwy coś cytujesz? Dobra, nieważne własciwie bo sie uparłaś i nie zwijasz ,przez to rozlewa ci się każdy post , po prostu.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:52 ra-sowa napisał(a): > jak twoje rady mają się do tego, że ja chcę czytać twoje wątki powtarzam najlepiej sobie od razu zwijaj ,wtedy masz tak jak dawniej przed ta ichnią reformą Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 21:17 kolter napisał: > dodaj do listy nauczycieli początkowego nauczania i przedszkolanki z najnizszyc > h grup pracowników firm ubezpieczeniowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 21:37 mama303 15.03.16, 21:17 kolter napisał: > dodaj do listy nauczycieli początkowego nauczania i przedszkolanki z najnizszych grup >pracowników firm ubezpieczeniowych.... to też chcą zniszczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:03 Nie jestem żadną "myszką agresorka". I nie jestem tez osobą która krytykuje pis, bo lubi, lub jej tak każą. Po prostu rządy tej partii mnie nie odpowiadają i nie ukrywam, tylko czekam do końca ich kadencji. Nie głosowałam na nich i mam nadzieję, że nie wygrają następnych wyborów. Jedyne co dobrze zrobili to ustawa 12-letnia dla żołnierzy zawodowych. I tyle. A co w między czasie napsuli to inna bajka. A z tą prognozą to się troszkę doucz, bo do gospodarki wróci tylko to co zabrane... Zresztą co będę tłumaczyć i tak nie ogarniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:17 angeika89 14.03.16, 21:03 > Jedyne co dobrze zrobili to ustawa 12-letnia dla żołnierzy zawodowych. I tyle. to jedno z głupszych posunięć, jakoś nie wyobrażam sobie armii 55 letnich szeregowców... Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:38 A ja uważam, że szkolenie żołnierza przez 12 lat, a potem wywalenie go na bruk jest bez sensu. Potem przyjmować następnych i znowu szkolić, kiedy Ci doświadczeni dostali kopa. Znam wielu żołnierzy i jak już są 55 letni to mają taką kondycję, że nie jeden 30 latek się chowa. Ale apo przepracowaniu 25 lat idą na emeryturę... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:41 angeika89 14.03.16, 21:38 A ja uważam, że szkolenie żołnierza przez 12 lat, a potem wywalenie go na bruk jest bez sensu. Potem przyjmować następnych i znowu szkolić, kiedy Ci doświadczeni dostali kopa. Znam wielu żołnierzy i jak już są 55 letni to mają taką kondycję, że nie jeden 30 latek się chowa. Ale apo przepracowaniu 25 lat idą na emeryturę... a ja znam z własnej rodziny orłów którzy po 40stce brzuchem by prędzej wroga trafili do wyszkolenia wystarczy 2-3 lata a nie 25 Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:47 Znam jednak więcej przypadków gdzie nie mają tych "bębnów". No ale ja nie obiektywna jestem jako zona żołnierza Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:48 kolter 14.03.16, 21:41 angeika89 14.03.16, 21:38 A ja uważam, że szkolenie żołnierza przez 12 lat, nie wiem czy wiesz ale przedłużenie służby powyżej 12 lat, czyli do 4 co najmniej kontraktów bo cos mi świata ze jeden kontrakt to 4 lata ,to kolejny populizm PISu dla zdobycia kolejnych wdzięcznych wyborców znowu w tym kraju wzrośnie liczba 35 letnich emerytów , za co znowu zapłaci nie antek a całe społeczeństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 21:56 Kontrakty są różne... Ostatnio mąż dostał na 4 lata, ale jego brat na 3 lata, więc nie ma reguły chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:23 angeika89 14.03.16, 21:56 Kontrakty są różne... Ostatnio mąż dostał na 4 lata, ale jego brat na 3 lata, więc nie ma reguły chyba. no i np takiemu 38 latkowi znudzi sie latanie w zimie w błocie za czołgiem , i o ile trafił do armii za starej ustawy emerytalnej ,dostanie jakieś pieniądze i będzie do końca życia nic nigdy nie produkując czerpać z podatków innych Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 23:34 Każdy emeryt coś czerpie z podatków innych. Żaden argument. A dlaczego ma się coś komuś znudzić? Jak się idzie do wojska to ma się świadomość, że nie jest to praca przy biurku... I nie codziennie biegają w błocie za czołgami, tylko jak mają ćwiczenia etc... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 23:46 angeika89 14.03.16, 23:34 >Każdy emeryt coś czerpie z podatków innych. Żaden argument. tak najczęściej po 40 latach pracy często przez te lata coś tworzył co przynosiło określone profity a nie od początku pracował za cudze podatki tak jak np właśnie wojsko, nie ukrywajmy ale większość żołnierzy nic nie produkuje , nie zarabia realnie na swoje pensje .. >A dlaczego ma się coś komuś znudzić? Jak się idzie do wojska to ma się świadomość, że nie jest to praca przy biurku... lata mijają ,brzuch rośnie ,gnaty zaczynają łamać a do tego świadomość ze można dostać już niedużą ale emeryturkę, pójść do ochrony posiedzieć na jakiejś dyżurce i jakoś tak to życie bez zbędnego wysiłku mija . >I nie codziennie biegają w błocie za czołgami, tylko jak mają ćwiczenia etc... jeden z moich wujków 30 lat był chorążym pracował przy radiostacjach, praca biurowa cały czas pod daszkiem, jak poligon to przy sztabie nie w jakiś namiotach, po 30 latach emeryturka z rok siedział w domu po jakimś roku zaproponowali mu tą samą prace jako emerytowi za oczywiście mniejsze pieniądze... chop nie narzeka ma ze 4,5-5 tys łącznie co miesiąc i z 10 lat nadal robi to co robił w mundurze Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 11:28 Mój mąż nie jest żołnierzem, nie wiadomo jakiej rangi. Swoje też się narobi, nie raz się o niego martwiłam jak mieli ćwiczenia i nie było go tygodniami w domu, lub jak jechali po bomby do innej bazy. Jest kierowcą, mechanikiem i nieetatowym chemikiem, oraz kierowcą pojazdów specjalnych... Moim zdaniem w pełni zasłużył na swoją pensję. No ale oczywiście w razie wojny to on pójdzie na pierwszy odstrzał, a Wy się w bunkry pochowacie. No ale na pensje nie zasłużył, której i tak nie ma 5 tys, czy tam ile... Jemu owszem lata mijają, brzuch mu nie rośnie, gnaty go nie łamią. Nie wiem czy wiesz ale każdy żołnierz co roku ma badania lekarskie, psychologiczne i zdaje WF... Dla mnie ustawa 12 letnia jest dobrą ustawą. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 12:53 angeika89 napisał(a): > Mój mąż nie jest żołnierzem, nie wiadomo jakiej rangi. Swoje też się narobi, nie raz się o niego martwiłam jak mieli ćwiczenia i nie było go tygodniami w domu > , lub jak jechali po bomby do innej bazy. Jest kierowcą, mechanikiem i nieetatowym chemikiem, oraz kierowcą pojazdów specjalnych... > Moim zdaniem w pełni zasłużył na swoją pensję. napisałem w swoim poście to ; "nie ukrywajmy ale większość żołnierzy nic nie produkuje , nie zarabia realnie na swoje pensje" jakaś część wojska jest społecznie użyteczna, np saperzy którzy pomagają np przy powodzi .. No ale oczywiście w razie wojny to on pójdzie na pierwszy odstrzał, a Wy się w > bunkry pochowacie. No ale na pensje nie zasłużył, której i tak nie ma 5 tys, cz y tam ile... ja będzie 40 lat to samo w armii robił to z piątaka dostanie łącznie z emeryturką > Jemu owszem lata mijają, brzuch mu nie rośnie, gnaty go nie łamią. > Nie wiem czy wiesz ale każdy żołnierz co roku ma badania lekarskie, psychologiczne i zdaje WF...Dla mnie ustawa 12 letnia jest dobrą ustawą. no tak na sto % wszyscy testy z WF przechodzą ,dzięki znajomościom ale nie z boiskiem a z grubym szefem kompanio "Prowadzenie programów redukcji nadwagi i otyłości oraz zlecenie kompleksowego badania sposobu żywienia pracowników służb mundurowych – to niektóre z działań, które mają być podjęte w latach 2016–2020 w ramach Narodowego Planu Zdrowia. Jak tłumaczą jego autorzy, celem jest zdiagnozowanie stanu zdrowia tej grupy zawodowej (w tym ryzyka wystąpienia otyłości), a także poziomu wiedzy na temat zasad odżywiania się i aktywności fizycznej. Badania wskazują, że otyłość, ale także niewiedza żołnierzy i policjantów na temat zdrowego stylu życia, to poważna bolączka służb mundurowych. (...) Mało optymistyczne są też badania przeprowadzane przez Wojskowy Instytut Medyczny. Te zrobione na próbie 7 tys. żołnierzy pokazywały, że choroby układu sercowo-naczyniowego wśród wojskowych stanowią większe zagrożenie w tej grupie niż u cywili. Zaskoczeniem dla lekarzy było rozpowszechnienie występowania otyłości i innych schorzeń z nią związanych. Na słabą kondycję służb mundurowych wskazuje też publikowany w DGP w 2014 r. wynik sprawdzianu oceniającego ich aktywność fizyczną. Przystąpiło do niego 86 tys. z 96 tys. pracowników mundurowych. 10 tys. w ogóle się do niego nie kwalifikowało. Ponadto 1,5 tys. osób sprawdzianu nie zaliczyło, a ponad 9 tys. zdało test na minimalnym poziomie" www.wsensie.pl/dummy-category-2/item/12222-gruby-jak-zolnierz-lub-policjant/12222-gruby-jak-zolnierz-lub-policjant Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 21:02 Nie wiem w jakich jednostkach były prowadzone owe badania, aczkolwiek w JW mojego męża nie ma problemu z nadwaga żołnierzy. Jest trochę panów z "piwnym brzuchem", ale to głównie cywile np elektrycy etc. Mąż zawsze zdaje WF na 4-5 i nie ma panów którzy nie zdadzą, czy w ogóle nie przystępują. Są faceci co się ślizgają aby tylko zaliczyć. A jeśli już gdzieś tak jest, (bo nie mówię, że nie), że żołnierze są otyli i nie zdają wf to nie uogólniajmy... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 21:10 angeika89 napisał(a): > Nie wiem w jakich jednostkach były prowadzone owe badania, aczkolwiek w JW moje > go męża nie ma problemu z nadwaga żołnierzy. Jest trochę panów z "piwnym brzuchem", ale to głównie cywile np elektrycy etc. > Mąż zawsze zdaje WF na 4-5 i nie ma panów którzy nie zdadzą, czy w ogóle nie prystępują. Są faceci co się ślizgają aby tylko zaliczyć. A jeśli już gdzieś tak > jest, (bo nie mówię, że nie), że żołnierze są otyli i nie zdają wf to nie uogólniajmy... jak widać prawie cała armia była zbadana ,wiec nie mów ze u twojego męża tylko cywile "Na słabą kondycję służb mundurowych wskazuje też publikowany w DGP w 2014 r. wynik sprawdzianu oceniającego ich aktywność fizyczną. Przystąpiło do niego 86 tys. z 96 tys. pracowników mundurowych. 10 tys. w ogóle się do niego nie kwalifikowało. Ponadto 1,5 tys. osób sprawdzianu nie zaliczyło, a ponad 9 tys. zdało test na minimalnym poziomie." Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 21:26 Nie uogólniajmy... Wszędzie są przypadki nie dostosowania do pełnionej funkcji... Nie bronię całej armii, bronię męża, który kondycję ma super i nadwagi też nie ma... Ponieważ jak czytam armia to armia tamto, to mnie to rusza... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 21:31 angeika89 15.03.16, 21:26 Nie uogólniajmy... to nie jest uogólnianie kiedy zbadano 90% stanu wojska ,a z badania wynika ze 10 % żołnierzy nie wie co to WF wiec to nie cywilni elektrycy czy hydraulicy maja te brzuszki... Wszędzie są przypadki nie dostosowania do pełnionej funkcji... Nie bronię całej armii, bronię męża, który kondycję ma super i nadwagi też nie ma... Ponieważ jak czytam armia to armia tamto, to mnie to rusza... każdy na swój sposób jest potrzebny ,armia też ale dobrze ze nie będzie już niedługo 35 letnich emerytów... Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 21:39 To w której grupie jest mój mąż, jego brat i masa kolegów, którzy zdają wf i wiedzą co to jest? Jest dużo osób którzy nie powinni pracować na danym stanowisku, ale jeszcze więcej którzy się do tego jak najbardziej nadają... Mąż nie jest 35 letnim emerytem I jeśli będzie zdrów etc, to będzie pracować. I bronić w razie czego nasze doopki Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:31 A skąd ty bierzesz 55-letnich szeregowców po 12 latach służby??? Jeśli do wojska pójdzie 20-latek, to po 12 latach ma lat 32. Do 55 brakuje mu jeszcze 23 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:45 jakw 14.03.16, 22:31 A skąd ty bierzesz 55-letnich szeregowców po 12 latach służby??? Jeśli do wojska pójdzie 20-latek, to po 12 latach ma lat 32. Do 55 brakuje mu jeszcze 23 lat. 12 lat było do teraz dla szeregowych , antek albo wprowadził albo ma w planie zmianę tego tak żeby szeregowy mógł pracować do emerytury , no a taki szeregowy zgodnie z nowymi zasadami emerytalnymi z 2012 musi przepracować co najmniej 25 lat i osiągnąć wiek 55 lat Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 23:31 Ustawę podpisał prezydent. Mąż poszedł do wojska jak była zasadnicza służba i juz tam został. Każdy ze znanych mi żołnierzy jak przepracuje 25 odchodzi z woja i zatrudniają się dodatkowo, np jako ochroniarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 23:49 angeika89 14.03.16, 23:31 Ustawę podpisał prezydent. Mąż poszedł do wojska jak była zasadnicza służba i juz tam został. Każdy ze znanych mi żołnierzy jak przepracuje 25 odchodzi z woja i zatrudniają się dodatkowo, np jako ochroniarze. nie myśl ze ja tam im wróg ,jak jest okazja to trzeba korzystać skoro jest to dozwolone prawem ..... Odpowiedz Link Zgłoś
aalex7 Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 11:19 Każdą swoją wypowiedzią utwierdzasz odbiorców w przekonaniu, żeś oderwana od rzeczywistości a nadto logika jest Ci obca. Zakończ i wstydu oszczędź -o ile masz minimum samoikrytyzycm Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:28 Za mojej dorosłości to koniec PiSu to już był ogłaszany częściej niż koniec świata. Chyba się nie ciesz, zwłaszcza w kontekście ostatniego sondażu TNS. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 14.03.16, 22:49 jakw 14.03.16, 22:28 Za mojej dorosłości to koniec PiSu to już był ogłaszany częściej niż koniec świata. Chyba się nie ciesz, zwłaszcza w kontekście ostatniego sondażu TNS. AWS miał 35 % zakończył na 4 %, SLD miało 42 % dziś nie istnieje w polityce ... głupcy tak mają ze znikają z kart historii w głupi sposób Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 00:38 patrz kolter, jest dokładnie tak jak mówisz, PIS zaczyna tonąć: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19766422,sondaz-tns-polska-maleje-poparcie-dla-pis-nowoczesna-nadal.html#BoxNewsLinkZ3 pis 38 nowoczesna 13 po 12 kukiz 9 po takim sondażu chyba będziecie "koniec pisu" ogłaszać dwa razy dziennie. Czekam również na opowieści, że 38 to słabo, a 13 to znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 00:44 > PIS zaczyna tonąć faktycznie piszą, że PiS zaczyna tonąć, podobno w zeszłym miesiącu miał 40%, więc zdaniem Wyborczej 38% to słabo, co innego stabilne 13% Nowoczesnej, znakomity wynik, przecież wcale nie było tych sondaży, gdzie Nowoczesna miała 28% Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 09:19 tiszantul 15.03.16, 00:44 > PIS zaczyna tonąć faktycznie piszą, że PiS zaczyna tonąć, podobno w zeszłym miesiącu miał 40%, więc zdaniem Wyborczej 38% to słabo, co innego stabilne 13% Nowoczesnej, znakomity wynik, przecież wcale nie było tych sondaży, gdzie Nowoczesna miała 28% PISie dziecię zagubione we mgle , jak widać masz prosty problem z czytaniem w języku polskim istotą tego wątku jest nie to ze socjalnie nastawiony elektorat zagłosował, bo chciał po pińćset na KAŻDE dziecko(już wydymani) głosował na wcześniejsze emerytury ale jak pokazuje sondaż sztandarowy pomysł waszego półtorametrowego hitlerka jakim jest zniszczenie fundamentów demokracji poprzez nie publikowanie wyroku TK z 9 marca popiera tylko 19 % ankietowanych,no trudno jak widać w tym kraju debili nie brak Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 09:27 Poparcie dla PO sięgało 55%. Przy tym to 38% wygląda nędznie i żałośnie. Nic nie pomogło nawet kupowanie ludzi za 500 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 09:31 > Poparcie dla PO sięgało 55%. Sądzę, że popracie każdej partii, która przychodzi po PiSie z definicji przekracza 50% Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 21:21 tiszantul napisała: > pis 38 czekają na 500 z wywalonymi jęzorami. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 09:10 kolter napisał: > Aaaa IBRIS - no to wszystko jasne. Taki sondaz IBRIS zaprezentował na 3 dni przed wyborami prezydenckimi: Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 10:30 > Aaaa IBRIS - no to wszystko jasne. > Taki sondaz IBRIS zaprezentował na 3 dni przed wyborami prezydenckimi IBRIS wcześniej nazywał się Homo Homini, ale tak się skompromitowali, że musieli zmienić nazwę. Homo Homini podawało, że powstało w 2007, ale to też nieprawda, działali sześć lat wcześniej pod jeszcze inną nazwą. Czyli IBRIS to kolejna tymczasowa nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PIS zaczyna tonąć 15.03.16, 10:33 tiszantul 15.03.16, 10:30 > Aaaa IBRIS - no to wszystko jasne. > Taki sondaz IBRIS zaprezentował na 3 dni przed wyborami prezydenckimi IBRIS wcześniej nazywał się Homo Homini, ale tak się skompromitowali, że musieli zmienić nazwę. Homo Homini podawało, że powstało w 2007, ale to też nieprawda, działali sześć lat wcześniej pod jeszcze inną nazwą. Czyli IBRIS to kolejna tymczasowa nazwa. no popatrz jak to umiesz sobie to wszystko po PISiemu w głowie poukładać Odpowiedz Link Zgłoś