kasandra.j 19.03.16, 07:00 czy boicie się dokonywać transakcji np. w sklepie internetowym czy rezerwacji pokoju, w których trzeba podać swój nr karty kredytowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafwar02 Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 07:29 Jak już to wolę podawać numer karty ale takiej przedpłaconej. "Zwykłej" karty nie podaję. www.clixsense.com/?7417750 Jak dużo siedzisz w necie to zarejestruj się, wypełniaj ankiety i dorabiaj w dolarach. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 07:32 Ja też mam kartę przedplacona Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 08:01 W którym banku można taką kartę zamówić? Najlepiej bez zakładania konta u nich? Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 08:10 karta jest przypisana do konta, kredytowa, debetowa, kazda nie ma konta- nie ma srodkow- nie ma karty- nie ma platnosci karta Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 10:37 > W którym banku można taką kartę zamówić? Najlepiej bez zakładania konta u nich? ja mam prepaid z BZ WBK, ale przepisy się zmieniły niestety i już nie wydają nowych. Natomiast nic w przyrodzie nie ginie, i lukę zapełniają firmy zarejestrowane za granicą. Ostatnio trafiłam na ślad Mastercard viabuy, poczytałam opinie i są ok. Tylko opłata za wydanie karty jest wysoka, jakieś 370 zł, ale później przez 3 lata jest bezpłatna. To nie jest z mojej strony reklama, bo ja tych kart nie sprzedaję. Po prostu sama chcę ją mieć, bo nie lubię kart kredytowych, a coś trzeba mieć do płatności za bilety lotnicze czy hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: ????? 19.03.16, 11:46 A spróbuj zamówić www.bzwbk.pl/karty-platnicze/karty-przedplacone-pre-paid/karty-z-doladowaniem/karta-prepaid-z-doladowaniem.html#tab_jak_zamowic Szanowni Państwo, Pragniemy poinformować, iż Bank Zachodni WBK z dniem 05-11-2015 podjął decyzję o zaprzestaniu sprzedaży nowych kart przedpłaconych. Dziękujemy za dotychczasową współpracę i przepraszamy za wszelkie niedogodności. W razie pytań prosimy o kontakt z naszą Infolinią pod numerem telefonu 1 9999 lub z zagranicy +48 61 81 1 9999 (opłata za minutę połączenia zgodnie z taryfą danego operatora). Z poważaniem Zespół kart przedpłaconych Banku Zachodniego WBK S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 12:29 Mbank, ale trzeba mieć konto Za to dostaje się dwie: jedna euro, druga usd Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 07:36 Nie, nie boję się. Natomiast czasem zdarzyła mi się rezerwacja telefoniczna na zasadzie "podaj mi numer karty" i zawsze rezygnowałam. No i nie mam skonfigurowanych aplikacji służących do zakupów w urządzeniach mobilnych, do sklepów wchodzę wyłącznie przez przeglądarkę i nie zapisuję haseł. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 07:36 Nie, nie boimy się. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 11:00 Placac karta online podaje sie nr karty,oprocz tego jeszcze pare innych danych z tym ze na koncu jest weryfikacja gdzie podaje sie podaje sie pierwsza,trzecia i szosta chyba cyfre z hasla (jesli dobrze pamietam) . Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny Sam Internet to nie problem 19.03.16, 11:17 Prawdziwym zagrożeniem nie jest przechwycenie transmisji internetowej w chwili, w której podajemy dane karty. Większym problemem są włamania do baz danych firm, w których coś kupowaliśmy, i które przechowują dane klientów - hotele, linie lotnicze, etc. Na to kupujący nie ma żadnego wpływu, niezależnie od tego, w jaki sposób udostępnił dane swojej karty. Ale to jest sama istota płacenia kartą - nie da się zapłacić kartą nie podając sprzedawcy jej danych. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Sam Internet to nie problem 19.03.16, 14:28 rorzrzutny napisał(a): > Ale to jest sama istota płacenia kartą - nie da się zapłacić kartą nie podając > sprzedawcy jej danych. Oczywiście, że się da! Ksiadz Anatool Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 12:10 Nie boję się, bo kredytówkę mam podpiętą pod konto z mniejszym stanem, ale unikam. Co się da, płacę paypalem. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 12:24 Mam na kredytowej ze 100 zł. Nie ma środków-nie przechodzi transakcja. Próbowałam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 12:40 To zależy gdzie. Na Aliexpress jednak się nie odważyłam, wolałam opcję z przelewami 24. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiakr Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 13:11 Nie, nie boję się - transakcje nieprawdziwe zawsze mogę oprotestować, po drugie mamy dobre doświadczenia z bankiem - kartamojego męża została użyta przez kogoś i bank ją zablokował nawet zanim moj maz się zorientował. Nie ponieśliśmy z tego tytułu żadnych kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś