Dodaj do ulubionych

podawanie nr karty kredytowej w sieci

19.03.16, 07:00
czy boicie się dokonywać transakcji np. w sklepie internetowym czy rezerwacji pokoju, w których trzeba podać swój nr karty kredytowej?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 07:07
      Nie boimy sie
    • rafwar02 Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 07:29
      Jak już to wolę podawać numer karty ale takiej przedpłaconej.
      "Zwykłej" karty nie podaję.

www.clixsense.com/?7417750
      Jak dużo siedzisz w necie to zarejestruj się, wypełniaj ankiety i dorabiaj w dolarach.
      • beataj1 Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 07:32
        Ja też mam kartę przedplacona
        • kalina_lin Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 08:01
          W którym banku można taką kartę zamówić? Najlepiej bez zakładania konta u nich?
          • bachula_gr Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 08:10
            karta jest przypisana do konta, kredytowa, debetowa, kazda
            nie ma konta- nie ma srodkow- nie ma karty- nie ma platnosci karta
          • leanne_paul_piper Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 10:37
            > W którym banku można taką kartę zamówić? Najlepiej bez zakładania konta u nich?

ja mam prepaid z BZ WBK, ale przepisy się zmieniły niestety i już nie wydają nowych.
            Natomiast nic w przyrodzie nie ginie, i lukę zapełniają firmy zarejestrowane za granicą. Ostatnio trafiłam na ślad Mastercard viabuy, poczytałam opinie i są ok. Tylko opłata za wydanie karty jest wysoka, jakieś 370 zł, ale później przez 3 lata jest bezpłatna. To nie jest z mojej strony reklama, bo ja tych kart nie sprzedaję. Po prostu sama chcę ją mieć, bo nie lubię kart kredytowych, a coś trzeba mieć do płatności za bilety lotnicze czy hotele.
            • rorzrzutny ????? 19.03.16, 11:08

Naprawdę nie wydają??? shock klik
              • leanne_paul_piper Re: ????? 19.03.16, 11:46
                A spróbuj zamówić
                www.bzwbk.pl/karty-platnicze/karty-przedplacone-pre-paid/karty-z-doladowaniem/karta-prepaid-z-doladowaniem.html#tab_jak_zamowic
                Szanowni Państwo,

Pragniemy poinformować, iż Bank Zachodni WBK z dniem 05-11-2015 podjął decyzję o zaprzestaniu sprzedaży nowych kart przedpłaconych.

Dziękujemy za dotychczasową współpracę i przepraszamy za wszelkie niedogodności.

W razie pytań prosimy o kontakt z naszą Infolinią pod numerem telefonu 1 9999 lub z zagranicy +48 61 81 1 9999 (opłata za minutę połączenia zgodnie z taryfą danego operatora).

Z poważaniem
                Zespół kart przedpłaconych Banku Zachodniego WBK S.A.
              • triismegistos Re: ????? 19.03.16, 14:04
                Juz nie.
          • fasol-inka Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 12:29
            Mbank, ale trzeba mieć konto
            Za to dostaje się dwie: jedna euro, druga usd
    • cauliflowerpl Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 07:36
      Nie, nie boję się.
      Natomiast czasem zdarzyła mi się rezerwacja telefoniczna na zasadzie "podaj mi numer karty" i zawsze rezygnowałam.
      No i nie mam skonfigurowanych aplikacji służących do zakupów w urządzeniach mobilnych, do sklepów wchodzę wyłącznie przez przeglądarkę i nie zapisuję haseł.
    • wuika Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 07:36
      Nie, nie boimy się.
    • jola-kotka Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 10:40
      Nie.
    • najma78 Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 11:00
      Placac karta online podaje sie nr karty,oprocz tego jeszcze pare innych danych z tym ze na koncu jest weryfikacja gdzie podaje sie podaje sie pierwsza,trzecia i szosta chyba cyfre z hasla (jesli dobrze pamietam) .
    • rorzrzutny Sam Internet to nie problem 19.03.16, 11:17

Prawdziwym zagrożeniem nie jest przechwycenie transmisji internetowej w chwili, w której podajemy dane karty.

Większym problemem są włamania do baz danych firm, w których coś kupowaliśmy, i które przechowują dane klientów - hotele, linie lotnicze, etc. Na to kupujący nie ma żadnego wpływu, niezależnie od tego, w jaki sposób udostępnił dane swojej karty.
      Ale to jest sama istota płacenia kartą - nie da się zapłacić kartą nie podając sprzedawcy jej danych. tongue_out
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Sam Internet to nie problem 19.03.16, 14:28
        rorzrzutny napisał(a):

> Ale to jest sama istota płacenia kartą - nie da się zapłacić kartą nie podając
        > sprzedawcy jej danych. tongue_out

Oczywiście, że się da!

Ksiadz Anatool
    • snakelilith Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 12:10
      Nie boję się, bo kredytówkę mam podpiętą pod konto z mniejszym stanem, ale unikam. Co się da, płacę paypalem.
    • mia_siochi Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 12:24
      Mam na kredytowej ze 100 zł. Nie ma środków-nie przechodzi transakcja. Próbowałam wink
    • asia_i_p Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 12:40
      To zależy gdzie.
      Na Aliexpress jednak się nie odważyłam, wolałam opcję z przelewami 24.
    • jusiakr Re: podawanie nr karty kredytowej w sieci 19.03.16, 13:11
      Nie, nie boję się - transakcje nieprawdziwe zawsze mogę oprotestować, po drugie mamy dobre doświadczenia z bankiem - kartamojego męża została użyta przez kogoś i bank ją zablokował nawet zanim moj maz się zorientował. Nie ponieśliśmy z tego tytułu żadnych kosztów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka