Dodaj do ulubionych

Czy wypada?

23.03.16, 15:05
Pracuje z jedna kobieta w tym samym miejscu, ja na nizszym stanowisku. Sprzatam dodatkowo jej mieszkanie czasami.Ma corke w podobnym wieku do mojej, i stad pytanie czy wypada zapytac czy jakby robila porzadki w szafie corki, to ja chetnie wzielabym za male ubrania dla swojej lub odkupila po symbolicznej cenie. Dodam ze to nie Polska.Jak myslicie? troche kicha?
Obserwuj wątek
    • isa1001 Re: Czy wypada? 23.03.16, 15:12
      Moim zdaniem kicha. Ja na miejscu tej pani pomyślałabym, że trochę zbyt dokładnie oglądasz zawartość moich szaf. I nie czułabym się z tym dobrze.
      • mama.nygusa Re: Czy wypada? 23.03.16, 15:16
        Troche kiszka.
    • mozambique Re: Czy wypada? 23.03.16, 15:18
      kicha nie kicha, koniec jezyka za przewodnika

mozna sie dowiedziec ale dosc delikatnie np uprzejmie zapytac ( w domu nie w pracy) ze zauwazyłas ze jej córka szybko rośnie i czy czasami jej mama nie mysli o bezkłopotliwym pozbyciu sie tych za małych ubranek

jak kobieta podejmie temat to mozna jej zaproponowac odkup po taniosci
      jak nie podejmie - dalej tematu nie ruszać !,.
      • isa1001 Re: Czy wypada? 23.03.16, 15:39
        A co, jeśli nie podejmie tematu i podziękuje za sprzątanie? Autorka wątku ciuchów dla córki nie dostanie i straci dodatkowe zajęcie.
    • vi_san Re: Czy wypada? 23.03.16, 15:20
      Zdecydowanie nie wypada. Jeśli sama zaproponuje - to, oczywiście, możesz skorzystać lub nie, ale występować z taką inicjatywa - nie!
    • mikams75 Re: Czy wypada? 23.03.16, 16:09
      nie wypada, chyba ze przy okazji jakiejs rozmowy przytrafi sie temat ubran dzieciecych i wowczas mozesz podpytac co robi z rzeczami po corce. Propozycja dawania czy sprzedania po symbolicznej cenie jest nietaktowna. Mozesz zaproponowac odkupienie.
    • eve-lynn Re: Czy wypada? 23.03.16, 17:49
      U mnie sprząta dziewczyna z córką młodsza o rok od mojej i zupełnie nie miałabym nic przeciwko gdyby spytała czy mam na zbyciu ubrania (zresztą brała juz ode mnie buty po corce).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka