Dodaj do ulubionych

Queen-kto lubi?

26.03.16, 20:11
W wątku o ulubionych piosnkach Martishia wkleila Don't stop me now i koniec; nie uwolnie się do końca moich dni. Dre się jak opetana; to najcudowniejsza piosenka pod słońcem! Znalazlam plyty i lupie utwory je po kolei po 20 latach... Dopiero teraz słyszę gitare i doceniam perkusje, o wokalu nie będę się rozwodzić, bo nie ma o czym, wiadomo. Wasze ulubione?Klasyka to jasna sprawa, może te mniej znane? Wszystko przede mnasmile
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:18
      Innuendo.
      Potem wiele innych, ale Innuendo jest absolutny number one.
      • cauliflowerpl Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:20
        Swoją drogą, Queen to był mój pierwszy "dorosły" zespół, którego słuchałam, którego kasety kupowałam, nagrywałam piosenki z radia i wieszałam na ścianach plakaty z Popcornu.
        Zaczęłam zaraz po koncercie upamiętniającym śmierć Freddiego, lat miałam całe 11 i do dziś mi zostało.
    • ichi51e Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:21
      Don't stop me now najlepsze. We are the champions... Show must go on...
    • eilian Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:24
      "Don`t stop me now" to jedna z moich ulubionych piosenek do jazdy samochodem. Ale lubię też spokojne, np. "who wants to live forever", albo "love of my life". Uwielbiam Queen, przy nich dorastałam muzycznie. Freddie jest nieodżałowany.
    • cauliflowerpl Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:26
      W takim razie jeszcze:
      Obejrzyj sobie film "Nieśmiertelny" (Highlander), ze ścieżką dźwiękową Queen.
      I posłuchaj płyty, którą Freddie nagrał z Montserrat Caballé.
      Perły.
      • beataj1 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:28
        Też uwielbiam tą płytę z Montserrat Caballé. DO tej pory chodzę po domu wyjąć BAAARCELONA.
        Na wycieczce do Barcelony to własnie ta płyta mi brzmiała w słuchawkach...
    • beataj1 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:26
      Uwielbiam. Szczerze żałuje że nie miałam szansy zaznać ich koncertu. Nawet przez ekran telewizora mimo średniej jakości widać i czuć niesamowitą radochę i przyjemność z grania. Oni to po prostu kochali i to się czuje.
      Tak sie skłąda że ostatnio gadałam z kumpelą o Freddiem. mamy faceta ubranego jak typowy gej z komiksów (koszulka na ramiączkach, wąsy itp) wiemy że był 1000% gejem. A i tak jest on jakieś 700 000 razy bardziej męski od współczesnych gwiazd muzyki.
      • ichi51e Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:27
        FM byl biseksualista nie gejem.
        • beataj1 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:28
          A tego nie wiedzialam.
          • moni_kaw Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:32
            Innuendo
            Scandal

a z klasyki w ogóle to zawsze u mnie na szczycie - Billie Jean i Proud Mary
          • ichi51e Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:34
            Mary AustIn "Love of my life" www.dailymail.co.uk/femail/article-2301718/Freddie-Mercury-Queen-stars-lover-Mary-Austin-cursed-fortune.html
            • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:49
              Słuchałam wersji koncertowych, M. In z Montrealu. Pomyślałam sobie "Jezusmaryja, jak można być tak utalentowanym i i tak pięknie śpiewać?"Wyciska łzy.
        • riki_i Re: Queen-kto lubi? 28.03.16, 15:13
          To że w całym swoim życiu miał dwie panie przykrywki czy ewentualnie jak chcą niektórzy biografowie przytulanki to jeszcze nie robi z niego biseksa. Imho gejoza skrajna, do szczytu przerysowania.
      • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:30
        W kwestii formalnej Freddie był biseksualny. smile

Doskonały głos i doskonała muzyka całej grupy.

• wheels.of.steel Geje jako wokaliści są super. Freddie nie był bi? 26.03.16, 20:42
        Rob Halford też świetny wokalista. Ale czy Freddie nie był bi? wink
      • gladys_g Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:45
        Freddie nie był gejem, tylko mu się w pewnym momencie kobiety skończyły.
    • silenta Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:34
      Bardzo lubię. Akurat od kilku godzin siedzi mi w głowie Another one bites the dust bo przy nim m.in. bardzo dobrze się sprząta smile. Oprócz wyżej wymienionych lubię jeszcze '39 (w wykonaniu Freddiego bardziej niż Briana Maya), Killer Queen, Love of my life, Bohemian Rapsody i Under Pressure z Davidem Bowie.
      • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:45
        Another one bites jest perłą, próbowałam sprzątać dziś przy tym, nie dalo rady. Trzeba było grać na powietrznej gitarce i i podrygiwac, to jest mistrzowski kawalek, najpierw bas, potem gitara -cialo samo chodzi. Zajebisty!
    • cauliflowerpl Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:47
      Good old-fashioned lover boy też jest świetne smile
    • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 20:59
      www.youtube.com/watch?v=Xr1A8w_RNlw ,www.youtube.com/watch?v=8cTiLQiSsoE,https://www.youtube.com/watch?v=A22oy8dFjqc sa to pozycje obowiazkowe
      • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:09
        i jeszcze koniecznie koncert w montrealu rok 81,a ze starociwww.youtube.com/watch?v=UBBne8R66xo,https://www.youtube.com/watch?v=yKIHzwucFcg,https://www.youtube.com/watch?v=f8usNj4x9NA,https://www.youtube.com/watch?v=Zwog591_shI i wiele innych ,zazdroszcze odkrycia smile,ja zaczelam zglebiac ich tworczosc po koncercie we wroclawiu chociaz tam juz tylko odtworca byl adam lambert
        • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:15
          Ta piosenka jest piekna. Przepiękna. Dziękuję.
          • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:18
            I to nie jest, ze odkryłam. Chociaż w sumie odkryłam ponownie, lubiłam ich, ale mlodziezowo i powierzchownie i dotarło do mnie dopiero teraz, jakimi są gigantami.
        • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:19
          www.youtube.com/watch?v=q1RF3jWG9kw no i to jeszcze koniecznie zobacz bo ja nie zapomne freda nigdy pomimo ze tylko na ekranie byl smile no i jeszcze to np.www.youtube.com/watch?v=2AaxP1wyylA ,nie odmowilam sobie przyjemnosci i pojechalam na kolejny koncert tym razem krakow no i jeszcze last horizon briana www.youtube.com/watch?v=cKKGo2JILxM, w tym roku jeszcze jest queen w oswiecimiusmile
          • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:39
            To powiedz mi, czy nie przeżyję rozczarowania? Myślałam o Oświęcimiu, widziałam nagrania z Lambertem, tak se.... Ale może porusze nożka mimo wszystko? Pojechalabym, nie ukrywam.
            • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:46
              Nie jedź.
              • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:48
                Czemu?
                • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:54
                  Dlaczego masz się rozczarować?

Po śmieci Mercury'ego Queen już nie jest tym samym i żadne zaklinanie tego nie zmieni.

Wyświetlanie Freddiego na telebimie to za mało.

Raz, jeden raz, miałam nadzieję na sukces. Było to w czasie koncertu na urodziny Elżbiety II gdy partię Mercury'ego śpiewał George Michael, ale ze zrozumiałych powodów wybrał własną drogę muzyczną.

To jest oczywiście moja bardzo subiektywna opinia.
                  • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:06
                    I tego się boję. Byłam na koncercie Queen symfonicznie, było fajnie, a jedyne o czym myślałam, to puścić w domu natychmiast oryginalne utwory. On jest chyba niezastepowalny.
                    • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:09
                      No właśnie i dlatego przy całym szacunku dla pozostałych członków zespołu wybieram nagrania/ filmy.

Zdarza się czasami, że ktoś ma charyzmę i Freddie Mercury to właśnie miał. smile
                    • thank_you Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:13
                      Też byłam i gdyby to był koncert innej grupy, to byłoby super. Jednak to był Queen, więc...
              • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:48
                Kicha?
            • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:52
              nie wiem czy nie przezyjesz rozczarowania,ale. fred na ekranie rekompensuje wszystko smileno i brian may i roger taylor to jest jednak ten sam zespol ktory gra jak dawniej no a lambert to tylko odtworca i niczego wiecej od niego nie oczekuje ,no ktos musi w koncu zaspiewac a glos ma calkiem niezly .Po koncercie we wroclawiu ,gdy caly stadion zaspiewal love of my life a ja jak ostatni baran nie znalam tekstu postanowilam ze jeszcze musze postawic kropke nad i gdy tylko trafila sie okazja kupilam bilety do krakowa no i tu juz bylam przygotowana smile
              • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:56
                No właśnie, stadion śpiewał, nie Freddy Mercury i o ile było to normalną praktyką za życia Freddiego, to po jego śmierci już tak dobrze to nie brzmi. Mercury wiedział jak bawić się z publicznością.
                • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:16
                  ja wychodze z zalozenia ze roczniki briana i rogera sypia sie okrutnie i ze za chwile moze sie okazac ze ktos umarl i ze juz nigdy nie zobaczy sie queenu nawet w aktualnej wersji i znowu bedzie mi przykro ze nie bylam ,wiec dlatego jezdze na te koncerty i nadrabiam zaleglosci a poza tym taki koncert to jednak baaaardzo pozytywne emocje , ale zawsze mozna tez wybrac koncerty w multikinie ,ktore sa regularnie powtarzane no i fred na nich piekny i mlodysmile
                  • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:18
                    Nie ma zmiłuj. Ludzie umierają. smile

Muzyka zostaje.
                  • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:26
                    a co do georga michaela to dzieki bogu ze wybral wlasna tworczosc bo jest swietna ,a tak to rowniez bylby tylka odtworca ,tym bardziej ze queen nic nowego juz nie tworzy i jedzie na starych utworach ,podobnie robbie williams ,ktory rowniez byl brany pod uwage .Mialam okazje wysluchac w jego wykonaniu bohemian rhapsody ,ktore popelnil na koncercie w krakowie i dobrze ze nie spiewa z queen
                    • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:28
                      Queen nawet nagrał jakąś nową płytę, ale to już nie to.
                      • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:32
                        jaka?
                        • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:33
                          queen forever?
                        • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:37
                          Ten album jest taki do niczego, że nawet tytułu nie pamiętam.
                          • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:47
                            pisz mi zaraz co za tytul bo moze znowu cos mnie ominelo?moze koncert a night at the odeon z roku 1975 ?
                            • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:49
                              Na pewno nie.

Gdy znajdę to wśród swoich płyt, dam znać, ale to potrwa, bo mam ich za dużo. smile
                              • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:57
                                no koniecznie napisz ,moze live at the rainbow 74?
                                • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 28.03.16, 11:26
                                  Chodziło mi o to:
                                  www.radiowroclaw.pl/articles/view/8620/Nowa-plyta-Queen-z-Paulem-Rodgersem-recenzja
                                  • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 28.03.16, 22:29
                                    ale jaja nie znam tego ,znalazlam tez jakies ich 2 albumy koncertowe ,no to musze przesluchac
                      • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:43
                        Ale chyba nie masz na mysli Made in Heaven?
                        • nickbezznaczenia Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:44
                          Nie, nie mam.
                          • gosia.xyz Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:48
                            made in heaven jest boski ale to wydane lata temu
        • echtom Re: Queen-kto lubi? 27.03.16, 16:45
          Ubiegłaś mnie z "You take my breath away" smile Usłyszana po raz pierwszy w radiu jakieś 30 lat temu zrobiła na mnie ogromne wrażenie.
    • eutektoidalna Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:16
      Kocham, kocham, kocham wink
      Ostatnio za mną chodzi na przemian "Somebody to love" i cały koncert z Live Aid 1985.
    • aknaszilak Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:18
      Ja, ja, ja!!!!!
      Uwielbiam, kocham, jaram się niezmiennie.
      Moje ukochane:
      -Don't stop me now
      - Under pressure
      - I'm in love with my car
      - Who wants to live forever
      - Killer queen
      - Fat bottomed girls

Oj, lista niekompletna, ale chyba tydzień bym wymieniała.
      O, love of my life jeszcze.
    • chocolatemonster Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:18
      Uwielbiam . Jaka szkoda,że Freddie dawno już w niebie.
    • kina1 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:26
      Uwielbiam, to zespół mojego życia. Don't stop me now jest taka energetyczna! Uwielbiam Bohemian rhapsody, Under pressure, Innuendo, Too much love will kill you, Who want's to live forever i wiele, wiele innych. Mam wszystkie płyty
    • thank_you Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 21:28
      Under pressure, Love of my life, Another one bites the dust, I want to break free

No i wszystkie wielkie klasyki.

Kurczę, wszystkie ich piosenki kocham!
    • tol8 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:20
      Killer queen u mnie rządzi.
      Wszystkie utwory mam w telefonie.
      No i na koncert jadęsmile
    • ur-tica Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:22
      Również dla mnie zespół życia. Lubię właściwie wszystko, kiedyś potrafiłam wymienić po kolei tytuły wszystkich utworów z każdego studyjnego albumu, no dziś już bym się myliła. Tak że teraz rzucę parę tytułów, które jeszcze nie padły (mniej znanych), a można by długo...
      You Take My Breath Away
      My Melancholy Blues
      The March of the Black Queen
      Mustapha !! (to przesłuchaj zaraz, jeśli nie znasz - super początek płyty Jazz, z której pochodzi też Don't Stop Me Now)
      Play the Game (to raczej znane, ale jeszcze niewymienione w wątku)
      Keep Passing the Open Windows (mniej znane z lat osiemdziesiątych)
      i przerwę tutaj, bo nie chcę się rozpisywać... smile
      • echtom Re: Queen-kto lubi? 27.03.16, 16:52
        > super początek płyty Jazz, z której pochodzi też Don't Stop Me Now)

I Bicycle Race wink Płyty Jazz w ogóle świetnie się słucha w całości.
    • tereska.z.bombaju Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:29
      Lubię, słucham choć nie ukrywam, że obiektem mej fascynacji jest chyba tylko sam wielki Freddi
      Najlepszy kawałek ciężko wybrać ale wg mnie zdecydowanie soul brother
    • kropkacom Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:50
      Who Wants To Live Forever
      www.youtube.com/watch?v=_Jtpf8N5IDE

Innuendo
      www.youtube.com/watch?v=g2N0TkfrQhY
    • thank_you Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 22:56
      I jeszcze "You Don't Fool Me"
      • alexa0000 Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 23:38
        Ta piosenka jest znielubiona przez fanów. Zbyt taneczna, zbyt niequeeenowa. Uwielbiam ją, jest pełna niepokoju, do tego soli gitarowe Maya-piekne. Świetna moim zdaniem. Ale najlepsza z tej płyty jest "Let me live ", gospelowa, do śpiewania na caly regulator smile
        • thank_you Re: Queen-kto lubi? 26.03.16, 23:59
          No proszę, w takim razie nie jestem fanką Queen. wink
    • evee1 Re: Queen-kto lubi? 27.03.16, 10:38
      Jak bylam mloda to wielbilam Queen. Nadal ludzie i moje dzieciary oczywsciie poznaly obowiazkowo te muzyke smile. Moja ulubiona plyta to chyba jednak Duke.
      • maj18-98 Re: Queen-kto lubi? 27.03.16, 21:39
        Freddie jest wieczny, sa ludzie ktorych zastąpić sie nie da i on do nich należy. Nawet ja, pozbawiona słuchu muzycznego umiem docenić jego geniusz,
        I am going slightly mad, Love kills, Delilah, I want to brek free, In my defence, How can I go on i mnostwo innych,
        Uwielbiam jego przebieranki, kreacje, artysta w stanie czystym.
    • riki_i Re: Queen-kto lubi? 28.03.16, 15:21
      Mnie tam ujęło, jak młody Chajzer puścił teledysk Freddiego gimbazie. Dziatwa byla zniesmaczona. Muzycznie nie podobało im się, a do tego powiedzieli że to jakiś przegiety gej. Pamiętam że Maleńczuk który też był w studio był zszokowany.
    • memphis90 Re: Queen-kto lubi? 28.03.16, 16:44
      Bardzo lubię ostatnią płytę, Made in Heaven. Uwielbiam prawie wszystkie utwory z tego albumu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka