aperol.spritz
31.03.16, 17:04
Dziewczyny, doradźcie albo kopnięcie w tyłek.
Syn ma 9 lat i 8 mcy, wzrost 150 cm i waży 45 kg - wagowo 90 centyl, wzrostowo 75, czyli niby się mieści. Niepokoi mnie to że od września bardzo się zaokrąglił, wcześniej był raczej szczupły, a teraz ma tłuszczyk, wystaje mu brzuch.
Słodyczy nie je zbyt dużo, przynajmniej w domu, bo babcie niestety dają. Rano w domu je śniadanie - albo owsianka, albo musli, albo kanapki z jajkiem. Do szkoły albo kanapka albo koktajl owocowo-jogurtowy albo owocowo-warzywny. W szkole je obiadu, po powrocie do domu (15-16) je z nami drugi obiad, a ok 19-20 kolację. Porcje moim zdaniem je duże, przy czym od ok. 2 miesięcy zmieniłam sposób odżywiania całej naszej rodziny - posiłkuję się przepisami z jadłonomii, qchennych inspiracji, potrawy raczej duszone i pieczone niż smażone.
Syn rusza się umiarkowanie, w sezonie jeździ dużo na rowerze, byliśmy na nartach. Na wf normalnie chodzi, nie jest zwolniony. W zeszłym roku chodził na piłkę, w tym roku nie chciał.
Nie wiem czy to jest taki etap rozwojowy czy gdzies robię błędy żywieniowe. Powinnam zrobić mi jakieś badania? Jeśli tak to jakie?