Dodaj do ulubionych

Do znawcow Amazon- pomocy

01.04.16, 12:00
Probuje pierwszy raz zrobic zakupy na Amazon ale nie moge znalezc info:

- czy jak zamawiam kilka rzeczy od roznych sprzedawcow to bedzie to wyslane w jednej paczce czy rozdzielone? Nie wiem jak to sprawdzic?

- czy jakos moge uniknac oplat celnych i za transport, ktore mi sie wyswietalaja jako wyzsze niz cena produktu? Mam niby zaznaczone w wyszukiwarce ze chce bezplatna dostawe ale i tak wszedzie dodaja sie te oplaty?

Z gory dzieki za info. Jak dla mnie strona jest bardzo nieczytelna.
Obserwuj wątek
    • peonka Re: Do znawcow Amazon- pomocy 01.04.16, 12:52
      Jeśli zamawiasz rzeczy od różnych sprzedawców, przyjada osobno. Razem przychodzą rzeczy sprzedawane i dostarczane bezpośrednio przez Amazon.
      Co do cla nie pomogę, ale cena wysyłki podana jest na końcowym ekranie, i tam możesz zmienić na standard delivery za darmo, często domyślnie ustawiona jest przesyłka ekspresowa i ona coś tam kosztuje.
      Z jakiego kraju zamawiasz? Używasz komputera czy telefonu?
    • snakelilith Re: Do znawcow Amazon- pomocy 01.04.16, 13:03
      Pytanie 1.

Rzeczy od różnych sprzedawców przychodzą w osobnych paczkach. Pamiętaj, że obce sklepy używające amazon jako platformę nie podlegają amazone, więc nawet regulamin sprzedaży może być inny i trzeba się z nim zapoznać.

Pytanie 2.

Bezpłatna wysyłka (powyżej pewnej sumy) dotyczy tylko produktów zakupionych w amazonie. Obce sklepy mogą wymagać zawsze opłat za transport i to niezależnie od ceny produktu i niezależnie od tego, czy zamawiasz coś jeszcze w sklepie amazon i przekroczyłaś tam sumę pozwalającą na darmową wysyłkę. Jeżeli kupujesz coś w obcym sklepie sprawdź najpierw jaki ma on regulamin. Bardzo często te sklepy umożwliwiają także zakup poza amazonem i nieraz mają tam inne opłaty za wysyłkę, czy jakieś akcje rabatowe, które dla klientów amazone nie są dostępne. Jedyną zaletą kupna w amazone jest wtedy tylko to, że nie musisz rozprowadzać po internecie swoich danych bankowych, sprawę płatności reguluje amazone.
      • krelia Re: Do znawcow Amazon- pomocy 01.04.16, 14:05
        Dzieki dziewczyny.
        Szukac wiec bede u jednego sprzedawcy bo to ma byc na prezent.
        Co do innych pytan, to chyba bylam na Amazon USA bo dodawaly mi sie jakies horrendalne oplaty przy koncu zamowienia. Teraz jak przeszlam na amazon UK to juz jest ok wink

I jeszcze osobno dzieki za uwage o tej wysylce- rzeczywiscie automatycznie zaznacza sie platna-ekspresowa, i potem nic dziwnego ze takie koszty wink
        • peonka Re: Do znawcow Amazon- pomocy 01.04.16, 17:21
          Spoko, fajnie że już działa. Moim zdaniem Amazon jest bardzo przyjazny, jak juz się człowiek w tym polapie.
          Sprawdź sobie jeszcze wersję niemiecka, moze maja lepszy asortyment wink
        • turzyca Re: Do znawcow Amazon- pomocy 01.04.16, 17:44
          >Szukac wiec bede u jednego sprzedawcy bo to ma byc na prezent.

Lojalnie ostrzegam, ze Amazon umie wyslac trzy razem zamowione przedmioty trzema paczkami. I nie pobrac za to ani centa oplaty za wysylke, mimo ze za oddzielne zamowienie tych trzech pobralby oplaty trzykrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka