Dodaj do ulubionych

Slub ,brak seksu.

06.04.16, 01:48
Co byscie zrobily na miejscu mojej koleżanki?
Wie,ze tu o tym pisze (no nie do końca ze akurat tu konkretnie ),powiedzialam jej ,ze to problem na pewne moje ulubione miejsce w sieci bo ja mogę jej bardziej zaszkodzić niż pomoc.
I serio nie wiem jak do problemu sie odnieść co jej poradzić,moze ktoś cos?
Dziewczyna wyszla za maz w październiku 2015 i od tamtej pory nic zero seksu,nawet nocy po ślubnej nie było,wczesniej koles mowil,ze po slubie itd. bo on ma takie zasady. ok dziewczyna poszla na to i teraz nie wie co robic. Ona go kocha on ja chyba tez.
Co facet mowi,ze nie czuje potrzeby,ze jego to brzydzi,do seksuologa nie chce isc bo nie widzi problemu. Z medycznego punktu widzenia podobno ok,ale kto go tam wie.
Jest ostro,dziewczyna zalamana,wrecz wsciekla na niego,awantury o fiu... w dosłownym tego słowa znaczeniu.
A koles do tego zazdrosny,nie,ze ona chce go zdradzić chodzi o taka zazdrość na wyrost. Jakby sie bal,ze ona mu pojdzie do innego,moim zdaniem zdaje sobie sprawę,ze jego stosunek do seksu może pchnąć ja do takiego kroku.
Ja mogę powiedzieć jej jedno kopnij w du...
No ale nie tedy chyba droga w jej przypadku bo ona tego wyraźnie nie chce.
Nie ,nie powiedziałam jej tego,powiedzialam,ze to za trudny temat jak na moja biedna glowe.
Jakies pomysły droga moja kochana ematko. Kazda rada ale bez wyśmiewania sie na wage zlota.
W tym przypadku będę robic notatki serio,serio smile
Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 02:05
      Uważam ze facet jeste gejem,skoro sie brzydzi seksu moze nie chce sie jeszcze z tym pogodzić.
      Dlatego ślub i żona, ale do seksu nie moze sie przekonać bo ona go nie podnieca.
      Moim zdaniem stad zazdrość bo wie ze ona pojdzie prędzej czy pozniej.

Ewentualnie to jakaś fobia na temat ciała.
      A moja rada jest taka: dałabym mu 3 miesiace na to aby poszedł do lekarza, czy przyznał sie co tak naprawde ma w głowie i w spodniach.
      Po tym czasie wyprowadziłbym sie z domu.
      Moze tez poszukać jakiegos ośrodka ,nie wiem w sumie czy jest cos takiego, odnoście wlasnie płci seksualności, isc sama pogadac z lekarzem.
      Uważam ze facet zrobił jej mega świństwo.
      No a w końcu unieważnienie małżeństwa jeśli było kościele.

Pogadaj z nia czy myślała z tym ze maz moze jest gejem, co by wtedy zrobiła.
      Czy moze maz ma problem z penisem, moze jest chory albo po jakims wypadku. Problem którego nie da sie rozwiązać ,albo da ale facet jest na tyle wstydliwy ,ze nie chce o tym mowić bo ja kocha i boi sie ze odejdzie. I nie pojdzie do lekarza, albo juz był i wie ze nic sie nie da zrobic.

Znam pare dwóch fa stow i waśnie jeden jest niezdolny do seksu, ma po porostu uszkodzony sprzęt.

A widziała go chociaż nago?
      • jola-kotka Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 02:17
        O tym nie pomyslalam,dzięki.
      • kamunyak Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 11:20
        jeśli jest gejem to dlaczego jest zazdrosny o jej ciało? dziwne jakieś.
        Facet, który mówi "po slubie" jest z gruntu podejrzany. Jeszcze kobieta, mozna zrozumieć, kultura, tradycja, ale zdrowy, normalny facet?
        • arwena_11 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 11:23
          bo nie chce stać się pośmiewiskiem? No wiesz męska duma. A jak jeszcze zajdzie w ciąże to będzie miał dylemat.
          Z jednej strony obce geny do wychowywania, więc trudne do zaakceptowania takie kukułcze jajo. Z drugiej lepsza przykrywka i możliwość pozowania na prawdziwego faceta.
        • 3-mamuska Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 15:56
          jeśli jest gejem to dlaczego jest zazdrosny o jej ciało? dziwne jakieś.
          Facet, który mówi "po slubie" jest z gruntu podejrzany. Jeszcze kobieta, mozna zrozumieć, kultura, tradycja, ale zdrowy, normalny facet?

Jest zazdrosny bo to JEGO żona, nie wiem na czym polega moze to wpojone ze żona ma byc wierna. A poza tym jak pojdzie w tango i kogoś znajdzie moze sie zakochać, i go zostawić ,albo ktoś sie dowie ze żona go zdradza i wyjdzie na jaw ukrywanie gejostwa.
          Moze byc wlasnie jakis problem ze "sprzętem" i dlatego.
          Sa faceci którzy nie chce współżyć przed ślubem.
          Zastanawiam sie jak było z czułością?
    • hiacynta333 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 02:05
      Może on geyem jest? Moim zdaniem z tej mąki chleba nie będzie, nie da się żyć w białym małżeństwie.
      Powinna unieważnić to małżeństwo, ale wiem, że to się tylko łatwo mówi.
      Miłość gorsza od sraczki. Facet ją tylko w lata wpędzi. Jeszcze trochę i ona go znienawidzi.Gdyby to była moja córka, namawiała bym na jak najszybsze zakończenie tego małżeństwa.
      • jola-kotka Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 02:22
        Ona raczej nie da rady zyc w takim malzenstwie,ale podobno takie sa na swiecie.
        • dziennik-niecodziennik Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:18
          ale wtedy jak oboje chca życ w białym małżeństwie. to wtedy super, da sie jak najbardziej.
          ale nie w tej sytuacji.
          chyba ze pan pozwoli pani na związek otwarty i zaspokajanie potrzeb seksualnych poza związkiem, a emocjonalnych i wszystkich innych w związku. ale nie zanosi sie na to.
      • ichi51e Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 07:12
        Tym bardziej ze facet klamalze po slubieten seks bedzie. Mysle ze nikt na dluzsza mete nie da rady zyc z kims kto sie nim brzydzi. Dwa potem pojawi sie byle kto i ona wyposzczona rzuci sie na niego i znowu sie w jakas kabale wladuje...
    • evee1 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 02:08
      Ty nie trolujesz, tylko naprawde masz taka kolezanke?
      Powinna sie rozwiesc jak najszybciej, jezeli jej bliskosc jest potrzebna, bo lepiej nie bedzie. Jezeli on tej bliskosci nie potrzbuje, a tym bardziej nie widzi w tym problemu, to jest to powazny powod.
      Nawet jezeli slub byl koscielny, to uda sie jej go anulowac raczej bez problemu.
      • jola-kotka Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 02:21
        Niestety ta historia jest prawda.
      • jola-kotka Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 02:30
        A tak przy okazji. Ja za wysoka cene zaplacilam za bledy popełnione tutaj na tym forum,zeby teraz bawic sie w jakies durne wymyślanie historyjek i zabawe.
    • katriel Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 02:28
      Czy facet jest religijny? ("Ma takie zasady, że seks to po ślubie" może na to wskazywać, ale nie musi.) Jeśli jest, to można spróbować go skontaktować z jakimś sensownym księdzem (jak niekatolik, to odpowiednikiem), który by mu kazał iść do seksuologa i generalnie ogarnąć się w sprawie małżeństwa. Facet na pewno ma poważne problemy, ale przy dobrej motywacji i fachowej pomocy są szanse na happy end.
      Jak to nie podziała, to niech dziewczyna odpowie sobie uczciwie, czy chce spędzić życie w białym małżeństwie. Jesli tak, to niech przestanie się awanturować i zaakceptuje swój los. Jesli nie, to niech się jak najszybciej wymiksuje z tego układu.
      A jeszcze z ciekawości - a dzieci facet chce mieć?
      • jola-kotka Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 02:33
        Ja go tak dobrze nie znam,ale wiem,ze przy nim ona zaczela chodzic na msze itd. Kiedys mowila mi,ze o dzieciach rozmawiali i on chciał ale teraz jak była u mnie to nie pytałam czy padl aktualnie ten temat. Powiem ci,ze bylam w takim szoku,ze zupełnie nie wiedziałam co mam powiedzieć.
        • arwena_11 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 08:52
          Jolka tam u was w Krakowie ( bo jak nie pokręciłam czegoś to ty stamtąd jesteś ) macie rewelacyjne duszpasterstwo dominikanów i ojca Adama Szustaka. On jest bardzo życiowy, rekolekcje prowadzi świetnie i na naprawdę różne tematy.
          Koleżanka niech najpierw do niego napisze - mail jest na stronie dominikanów. Umówi się z nim, albo mailowo pogada. Na pewno jej jakoś pomoże.
          A jakby jej nie pasowało coś, to jak będziesz chciała to zapytam koleżanki, która lepiej będzie wiedziała gdzie ją skierować. Ale wydaje mi się że o.Szustak będzie ok,
          • kira02 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:31
            Jolka ze Szczecina.
            • arwena_11 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:16
              to nie wiem skąd mi się wziął ten Kraków. Ale jak trzeba bedzie to polecę kogoś stamtąd bo mam też znajomych znających tamtejsze duszpasterstwo, jak chłopak wierzący oczywiście
    • grave_digger Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 07:04
      A może ma jakąś anatomiczną wadę i się wstydzi? Czy go w ogóle nago widziała? Czy oni kompletnie nic w tym temacie nie robili?
    • lady-z-gaga Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 07:08
      Trudno uwierzyć w taką historię, a jeszcze trudniej - że ktoś tu się zastanawia.
      Nad czym się zastanawiać? Dziewczyna została ordynarnie oszukana. Facet nie widzi problemu (!), do tego jest chorobliwie zazdrosny, a więc kwalifikuje się nie do seksuologa, a do psychiatry przede wszystkim. Z dziewczyną też coś musi być mocno nie tak, jeśli ma ochotę w takim bagnie trwać.
    • gama2003 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 07:10
      Zrobił jej wielkie świństwo. O ile nie jest chory i wstyd mu przyznać się żonie ( co chore jest również ), to swoją religijność, czy aseksualność powinien realizować w pojedynkę. Księdzem mógł zostać.
      Biedna dziewczyna, mam nadzieję, że wielka miłość nie zatrzyma jej w takim małżeństwie.
    • alexa0000 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 07:13
      Ojp, ale co tu wymyślać? Facet nie chce się @#$//, koniec, kropka. Nie chciał, nie chce, nie będzie chciał. Dziewczyna na terapię, bo albo jest głupia, albo cos z nią nie tak i potrzebuje poukladania w głowie z pomocą specjalisty.
      • dziennik-niecodziennik Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:21
        omg
        co ona ma sobie poukładac w głowie? ze jej mąż nie chce z nią wspołżyc ani teraz ani nigdy i w związku z tym jesli bedzie chciala być lojalna względem niego to o seksie do końca życia ma zapomniec??
        dziewczyna nie na terapię, tylko do prawnika specjalizującego się w anulowaniu małżeństw.
        • alexa0000 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 16:57
          Poukładać ma sobie to, ze jest coś nie halo z dorosłą kobietą, która nie czai ze z gościem, który nie chce jej bzykac jest bardzo nie tak; ze nie musi czuć się nielojalna bo chciałaby być bzykana oraz ze zmusić to może konia do podejścia do wodopoju, ale picia juz niekoniecznie. Dorosła baba a mysli, ze awanturami wzbudzi żądze u faceta. To powinna sobie poukladac.
    • anika772 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 07:15
      Nad czym ona się zastanawia, tu nawet rozwód jest niepotrzebny, bo konsumpcji nie było. Naprawdę nieważne, czy on jest gejem, czy ma traumy, czy chorobę weneryczną, niechże ona ucieka od niego.
    • misterni Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 07:16
      Jakieś czułości, pocałunki są, czy kompletnie nic?
      Jakieś światełko w tunelu?
      Niezależnie od odpowiedzi Jolu,, jedyne wyjście z sytuacji, o ile koleżanka nie chce kończyć małżeństwa od razu, to tak jak ktoś tu pisał, wyznaczenie konkretnego czasu na pójście do specjalisty i rozpoczęcie terapii, bo problem jest, mimo że pan to wypiera. Ponadto koleżanka powinna się wyprowadzić albo wystawić męża za drzwi, do czasu, gdy ta sprawa nie będzie pomyślnie rozwiązana. Innego wyjścia nie ma.
      • arwena_11 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 08:55
        No jakby nic nie było, to przecież ślubu by z nim nie brała( taką mam nadzieję). Bo ze zwykłym kolegą przecież do ołtarza nie lecisz. Jakaś chemia musi być.
        A jak nic nie było, to dziewczyna sama sobie nawarzyła piwa. I chyba też ma jakieś zaburzenia.
        Znam wiele par co sex tylko po ślubie, ale jednak jakieś czułości, pocałunki były wcześniej.
    • wuika Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 07:20
      Ultimatum: seksuolog albo rozwód (unieważnienie małżeństwa nawet).
    • sueellen Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 07:49
      Nikt nikogo do seksu nie zmusi. Krzyki, ryki i awantury, rozmowy i nalegania niczego nie zmienią. Po prostu nie. Nie wierzę w cudowne uzdrowienia. Albo ktoś ma potrzebę seksu albo jej nie ma, ale wtedy niech nie bawi się w małżeństwo tylko otacza się przyjaciółmi. Tak jak nie wyobrażam sobie polubić pewnych potraw, tak nie wyobrażam sobie że ktoś kto seksu generalnie nie lubi nagle go zapragnie. Poza tym, co to za przyjemność kochać się z kimś kto tego nie lubi???

Do seksu nikogo nie można zmuszac, nawet naleganie, wałkowanie tematu jest ryzykowne.

To małżeństwo zupełnie nie ma racji bytu. Konfiguracja - pani ma kochanka tylko od seksu na dłuższą metę też raczej nie jest wyjściem.

Podsumowanie:
      Powinni się rozwieść póki dziewczyna młoda i może sobie ułożyć życie na nowo z kimś innym. Nie ma na co czekać, lepiej nie będzie.

• heca7 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:00
      Chory nie chory. Oszukał ją mówiąc, że seks po ślubie. Jak widać doskonale wiedział, że nic z tego nie będzie. A zazdrosny jest jak pies ogrodnika- sam nie weźmie, drugiemu nie da.
      Nie sądzę żeby pomogły tu jakieś terapie. Pan zaczął związek od kłamstwa. Ja bym odeszła. Unieważniła ślub.
    • mary_lu Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:08
      Znam taki przypadek, małżeństwo ma już niemal dwudziestoletni staż, pani jest znanym psychologiem...

Pamiętam jej opowieści, jak wreszcie spotkała właściwego chłopaka, który rozumie ideę czystości do ślubu, jest miły, czuły, można z nim spędzić pół nocy trzymając się za rączki i głaszcząc po głowach, a za cycki nie łapie...

Po ślubie pani była przygotowana na wybuch długo powstrzymywaniu namiętności, a zaczęły się uniki, wymyślanie chorób, płacze i wpędzanie w poczucie winy, że tego głupiego seksu tylko od niego chce. Wyżebrany i wyszantażowany seks odbył się w tym małżeństwie dwa razy, beznadziejny całkowicie, choć podobno pan żadnych wad anatomicznych ani niesprawności nie ma. Niestety, spłodzili przy okazji dziecko, więc pani całkowicie porzuciła pomysł na unieważnienie małżeństwa i skupiła się podwójnie na próbach diagnozy i leczenia męża. Skutków zero. Z zewnątrz - pan wiedzie spokojne życie, realizuje się w pracy, wygląda dobrze, ma różne hobby. Pani zamieniła się w osobę, do której bez siekiery nie podchodź. Była śliczną, wesołą dziewczyną, teraz jest znerwicowaną, zgorzkniałą, dziwacznie wyglądającą kobietą.
      • triss_merigold6 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:12
        Chcącemu nie dzieje się krzywda oraz lekarzu! - lecz się sam.
        Jakoś trudno mi wykrzesać współczucie.

A koleżanka Joli spokojnie może uzyskać rozwód z winy męża + unieważnienie ślubu kościelnego. Lepiej niech to załatwia szybko, bo traci młode lata. A miłość? Jeszcze trochę i miłość jej przejdzie.
        • mary_lu Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:29
          Ja tam jej współczuję. Chociaż zostałam kilka razy przez nią potraktowana współczuciem, bo nie rozumiem, co to prawdziwa miłość, czułość i wiara w boga. Że jako osoba nie szanująca siebie i swoich partnerów skończę w "martwym związku" gdy namiętność się wyczerpie uncertain

Mózg przeorany religią i tyle.

Dla równowagi, znam dwa bardzo udane małżeństwa, które tylko z powodów religijnych zachowywały czystość do ślubu. Ale śluby były bardzo szybkie, a obaj faceci w pobliżu swoich narzeczonych wyglądali czasem jakby się gotowali w środku. Na imprezach i wyjazdach mieliśmy niezły ubaw. Tamtego faceta przed jego ślubem nie widziałam, ale koleżanki mi mówią, że od razu rzucało się w oczy, że jest równie podekscytowany bliskością narzeczonej, co normalny facet swoją matką.
          • kira02 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:00
            Tylko współczuć kobiecie, że ma aż takie klapki na oczach. Nie wiem, co jej wmówili, ale z religią niewiele ma to wspólnego, ze zdrowym rozsądkiem zresztą też. W sumie jej się nie dziwię, że jest taka zgorzkniała i sfrustrowana, taki piękny aspekt życia ją ominął. Bo z frustracją seksualną być może można sobie lepiej lub gorzej radzić, ale świadomość, że własny facet jej nie pożąda i nie pragnie, to dopiero musi ryć psychikę.
    • lot.ti Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:11
      nawet i kościelny można unieważnic skoro towar nie skonsumowany

na drugi raz nie kupuje się "kota w worku"

tkwienia w tym "związku" nie zroważałabym i nie dawała żadnych rad przedłużających agonię tego "małżeństwa"
      • triss_merigold6 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:15
        W sumie trudno ratować coś, czego nigdy nie było.

To nauczka jest dla żuczka, że pan nalegający na wstrzemięźliwość przedślubną na 300% ma coś nie halo z głową.
        • arwena_11 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:18
          Triss, ale jaką wstrzemięźliwość, bo to też ważne. Znam naprawdę wiele par, które sex to dopiero po ślubie. I naprawdę są normalne i szczęśliwe - efekty też są widocznesmile
          • iwoniaw Wiesz co, ja też znam pary, które 06.04.16, 13:06
            sex dopiero po ślubie za obopólną zgodą, ale mimo tego muszę się zgodzić z Triss. To nie jest naprawdę to samo powstrzymywać się (od czegokolwiek) siłą woli i rozumu (z powodów dowolnych) a wzdragać się z obrzydzenia na samą myśl - i to da się zauważyć, naprawdę dziwię się, że pani niczego nie podejrzewała przed ślubem.
            • arwena_11 Re: Wiesz co, ja też znam pary, które 06.04.16, 13:11
              no to też napisałam, że jak nie było nigdy żadnych czułości to nie jest to normalne. Sex może być po ślubie, ale przed to aż iskrzy między narzeczonymi
    • redheadfreaq Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:14
      Albo facet sobie ją wziął, żeby ukryć honoseksualizm, albo jest potężnie zaburzony. Jeżeli facet nie da się zaciągnąć na terapię, brak "skonsumowania" związlu jest podstawą do unieważnienia małżeństwa. Tak czy inaczej - marnie to widzę.
      • triss_merigold6 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:17
        Weeeź, jaka terapia? Co tu terapeutyzować u typa który: nie widzi problemu, nie odczuwa potrzeb seksualnych, twierdzi że to go brzydzi, nie pójdzie do seksuologa.

A że mówi, że kocha? No, mówi i co z tego.
        • kota_marcowa Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:41
          Do tego jest chorobliwie zazdrosny.
    • kira02 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:28
      Ale że nic a nic, tylko trzymanie za rączkę i buzi na do widzenia? Bo jedną rzeczą jest brak seksu przed ślubem, powiedzmy z przyczyn światopoglądowych, a drugą rzeczą jest brak pożądania u faceta. Bo to widać, nieraz bardzo wyraźnie (suspicious), że facet pragnie kobietę. Jeśli tego zabrakło wcześniej, to ja się dziwię koleżance, że przeoczyła taką syrenę alarmową (nie, nie światełko, ani dzwonek, tylko syrenę alarmową).

Co do porady, to myślę, że forumki bardzo sensownie podpowiadają. Jeśli koleżanka bardzo kocha i wyrzucałaby sobie, że zbyt szybko przekreśliła ten związek, to powinna dać facetowi konkretny termin (np. 3 m-ce) na ogarnięcie się, pójście do psychologa/seksuologa/psychiatry czy kogo tam trzeba. Przyczyny mogą być różne, od jakichś traum z dzieciństwa, wypierany homoseksualizm, aseksualizm, po impotencję i bo ja wiem, jakieś wady narządu. Jak facet zacznie nad sobą pracować, to raczej dobrze prognozuje na przyszłość. A jak zacznie się wypierać, że on nie ma problemu, to naprawdę szkoda życia i czasu na takie tkwienie w beznadziei. Tym bardziej, jeśli dziewczyna chce mieć dzieci.

• triss_merigold6 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:40
        Yyy... a jak, przepraszam, można skutecznie pracować nad aseksualizmem czy homoseksualizmem i w zasadzie po co to czynić?
        • kira02 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:22
          A czy ja mówię, że można? Napisałam, że: po pierwsze primo: nie wiadomo, co jest przyczyną, bo z traumą z dzieciństwa raczej da się uporać z pomocą profesjonalisty (wiele osób robi to z sukcesem), no bo z homoseksualizmem czy inną wadą wrodzoną, to trudno dyskutować (ale wtedy przynajmniej dziewczyna dowie się prawdy). Po drugie primo: jak kobieta bardzo kocha i ma sobie wyrzucać, że nie zrobiła wszystkiego dla ratowania związku, to chyba lepiej dla jej własnej psychiki, żeby jeszcze te 3 m-ce poczekała.

Chociaż zgadzam się, że nieciekawie to wygląda. A może dziewczyna jest już tak zła na faceta (za kłamstwo i oszustwo, do tego dochodzi zazdrość), że już spadły jej różowe okulary i jest gotowa od razu wymiksować się z tego związku. I to też będzie dobre rozwiązanie.
    • gryzelda71 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:30
      Rozwiodły się i unieważniły małżeństwo. Z winy pana. I już.
      • heca7 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:38
        Koleżanka tak zrobiła kiedy mąż po ok. pół roku stwierdził , że jest gejem. Ale tam seks był.
      • misterni Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 11:38
        O, Gryzia, cześć smile
    • kota_marcowa Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 09:40
      Generalnie od wariatów i wszelkiej maści psycholi trzymam się z daleka, więc w ogóle bym za takiego popapranego świra nie wyszła. Ale gdyby jednak, to rozwód w trybie natychmiastowym. Nawet bym się chyba nie bawiła w orzekanie o winie, byle się świra jak najszybciej pozbyć.

Juz nie wiem która opcja gorsza, stalkujący impotent, czy gej.
      • mozambique Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:23
        a jak niby udowodnic w sądzie ową winę pana?

jesli pan pójdzie w zaparte i do probelmu sie nie przyzna ? powie ze zone kocha, seks uparwiają prawidłowo z zona chce sie roziweźc bo sobie znalazła kochanka ?
        • kira02 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:38
          Na takiej samej zasadzie, na jakiej sądy orzekają każdy inny rozwód. Kobieta wyprowadza się od pana, do tego zbiera dowody na chorobliwą zazdrość. To + zeznania świadków powinno w zupełności wystarczyć.
        • arwena_11 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:39
          A może pani jest dziewicą? wtedy będzie łatwo.
          Ale też może zainstalować w domu kamery i prosić męża o sex a ten będzie odmawiał. Po miesiącu czy dwóch ma dowody jak złotowink
        • plater-2 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 11:04
          Nie tylko ślub kościelny, ale i cywilny w takim wypadku można unieważnić, nie ma potrzeby sie rozwodzić.
          • kira02 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 15:15
            cywilny tez można? a to ciekawe. Z tego samego powodu, że nieskonsumowane małżeństwo nie istnieje?
    • bbuziaczekk Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:32
      Dac 3 m-ce facetowi na wyjaśnienie przyczyny, udanie się do lekarza i wogole na powiedzienie dlaczego! Jak to nic nie da to kopnac go w zadek i uniewaznic malzenstwo.
      Facet jest albo gejem i ozenil się dla zmylki albo nie odczuwa potrzeby zadnej.
    • mynia_pynia Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:33
      Wzięłabym rozwód kościelny - tak wiem nie ma, albo może nawet i lepiej unieważnienie ślubu.
      Rok po ślubie to nie problem, poczekajmy na 5 lat - dziewczyna się załamie, będzie sfrustrowana, po co tracić młodość i świeżość.
    • z_pokladu_idy Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:36
      Znam dwa małżeństwa, które przed ślubem nigdy nic i jedną osobę samotną, która nigdy w ogóle nawet nie chciała być w związku. Pierwsze małżeństwo już unieważnione, drugie się rozpada.
      Może facet jest zwyczajnie aseksualny, nie potrzebuje bzykania i tyle. Żadne terapie w tym przypadku nie pomogą. Oni się rozejdą prędzej czy później i znajdą (prędzej ona) odpowiednich dla siebie partnerów. Pan jest zwyczajnym oszustem i powinien znaleźć kogoś, kto podziela jego poglądy na seks, a nie ściemniać przed ślubem.
      • kira02 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:40
        <<Pan jest zwyczajnym oszustem i powinien znaleźć kogoś, kto podziela jego poglądy na seks, a nie ściemniać przed ślubem. >>

Ale po co takie osoby w ogóle szukają kogoś? Do rozmów o wszystkim i do wspólnego spędzania czasu wystarcza przyjaciel/przyjaciółka. I to w każdym wieku.
      • wioskowy_glupek Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 10:44
        Facet nie jest żadnym gejem, jest po prostu aseksulany, nic złego ale powinien jej po ślubie o tym powiedzieć
        • gama2003 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 11:06
          Przed ślubem.
          Chyba, że naiwnie liczył, że przyjmie sakrament i poczuje wolę Bożą.
        • misterni Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 11:42
          Po ślubie?
          Przed ślubem. A przede wszystkim na żonę powinien szukać kogoś, kto również jest aseksualny, a nie normalną, zdrową babkę.
    • alpepe Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 11:26
      powinna ostro do kurii i o uznanie nieważności małżenstwa, potem rozwód cywilny.
      • plater-2 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 11:28
        Nie "potem", można jednoczesnie. Biegły musi stwierdzić, ze niemoc płciowa była uprzednia i jest trwała.
    • quelquechose Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 11:52
      W Sex and the city byl taki watek, gdy Charlotte wyszla za Trey'a i tez zonk - brak seksu. By sprawdzic fizjologie w nocy zalozyla mu na penisa obraczke z papieru by sprawdzic, czy peknie smile Pekla, a potem sie wydalo, ze on woli reczna robote, bez zony... Moze facet tez ma jakies fantazje, ktore spelnie za pomoca porno?
      • korniz Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 13:12
        moze ma stulejke dorosli tez moga miec.
      • kira02 Re: Slub ,brak seksu. 06.04.16, 15:18
        O takich historiach tez czytałam na forum. Bardzo to smutne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka