Dodaj do ulubionych

Wredny małpiszon! ;-)

06.04.16, 14:25
Byłem wczoraj u naszych przyjaciół, którzy mają kota. Rzeczony kot ma trudny charakter, innymi słowy do milusich nie zalicza się. O głaskaniu mowy nie ma. Jako kociarz (bierny, obecnie nie posiadamy, - może na emeryturze?), rozumiem i szanuję to, więc z łapami się nie pcham, ale zawołać z daleka kici kici chyba kurde mogę, nie? To właśnie wczoraj uczyniłem, wyciągnawszy przyjaźnie prawicę. W tym momencie od zwierzęcia oczekiwałbym postawy: nie lubię - nie podchodzę i już. Ale nieee, zaraza podeszła, powąchała mą przyjazną dłoń i... jak nie przywali! Ślad po pazurze jest, a jakże.
Obserwuj wątek
    • ola_dom Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 14:27
      Spryciula! wink
    • wuika Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 14:36
      Kot - małpiszon. GMO, jak nic big_grin
      • cersei8 Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 14:40
        Jeden z moich kotow tez ma taki zwyczaj kiedy obcy mu sie narzucaja.
        Co ciekawe charakteru nie ma trudnego, jest milusi ale tylko dla nas smile
        • mallard Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:19
          cersei8 napisał(a):

> kiedy obcy mu się narzucają.

Ale że jak narzucają? Kurtuazyjne zagadanie do domownika Ty nazywasz narzucaniem?! Jeszcze raz napiszę: Jak go moja osoba nie interesuje, to niech ją zleje po prostu, jako kot ma do tego prawo.
          • ola_dom Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:24
            mallard napisał:

> Ale że jak narzucają? Kurtuazyjne zagadanie do domownika Ty nazywasz narzucaniem?!

A jakby się mallard nie przywitał, to by go koteńka mogła obsikać - za bezczelne zlekceważenie gospodyni! ;D
          • cersei8 Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:29
            Kici kici i wyciagnieta reka to narzucanie, powiedzenie "witaj przepiekny kocie, jestes najwspanialsza istota jaka w zyciu widzialam" to powitanie smile
            Ale nie martw sie ja mam cztery koty, tylko jeden tak ma, pozostale nie atakuja, dwa przychodza na mizianki, jedna ignoruje bo sie boi (kocica po przejsciach).
    • ichi51e Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:00
      Jak moje dziecko! big_grin
    • tereska.z.bombaju Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:01
      Mój szwagier ma od 3 lat kota, którego nigdy nie udało mi się pogłaskać. Jest niegłaskalny po prostu.
      • cersei8 Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:05
        Ale szwagier go glaszcze? Bo jesli tak to on jest po prostu nieglaskalny dla obcych, jak nasz Teodor.
        Jak rasa?
        • tereska.z.bombaju Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 16:39
          cersei8 napisał(a):

> Ale szwagier go glaszcze? Bo jesli tak to on jest po prostu nieglaskalny dla ob
          > cych, jak nasz Teodor.
          > Jak rasa?

Rasa to m.in. maine coon big_grin
          Szwagier go czasem głaszcze ale rzadko. Ten ich kot jest zdecydowanie specyficzny.
    • asia_i_p Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:32
      A jakby tak do ciebie ktoś zawołał kici kici? I oczekiwał, że jak oferta odpowiada, to przyjdziesz się łasić, a jak nie, to sobie pójdziesz? Kot swoją godność ma. wink
    • aankaa Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:33
      z łapami do damy ? masz za swoje tongue_out
      • mallard Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 18:09
        aankaa napisała:

> z łapami do damy ? masz za swoje tongue_out

Niefortunnie użyte przeze mnie pieszczotliwe określenie "zaraza" może sugerować pleć żeńską. Gwoli ścisłości wyjaśniam więc, że to mężczyzna (choć nie całkiem, bo kastrowany wink)
        • klamkas Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 21:56
          Ty się dziwisz? Znasz osobnika płci męskiej, którego godność pozwala się łasić po "kici kici"? ;p
        • cersei8 Re: Wredny małpiszon! ;-) 07.04.16, 10:27
          To Ty sie dziwisz? A jakby tak Ciebie wykastrowali to kochalbys caly swiat? wink
    • wielceszanownypan Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:34
      mallard napisał:
      zaraza podeszła, powąchała mą przyjazną dłoń i... jak nie przywali!

Przyjaciele wytresowali kota. Jeśli ktoś po przyjściu do nich nie umyje rąk, kot ma mu te ręce podrapać.
    • zlotarybka_1 Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:36
      w kazdym spoleczenstwie jest taki element animalny jak ten kot.
    • kira02 Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 15:41
      Ty się ciesz, że nie nasikał tongue_out
    • gama2003 Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 18:19
      Przyjrzała się z bliska smile i stwierdziła, że jednak - nie !
    • aquella Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 19:16
      po kiego wołałeś kici skoro wiesz jaki to kot?, przyszedł Ci przypomnieć co o nim myślisz i że masz sie stosować do tego. Mnie to aż trzęsie jak mi do kota w domu jakiś przychodzień woła kici kici, ale mój kot nie karze za to, albo zlewa albo przychodzi dać się pogłaskać
      • bi_scotti Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 20:09
        Zaden znany mi pies , nawet po przejsciach czy uber rasowy z mania wielkosci, tak by nie zrobil never ever. Dogs rulez big_grin
        https://theimpersonals.com/wp-content/uploads/2013/02/dogs-vs-cats.jpg
        • mamameg Dogs też bywają wredne ;-) 07.04.16, 09:36
          Znałam jamnika, który przychodził, nadstawiał się do głaskania a potem bez najmniejszego ostrzeżenia gryzł. Żadnego warczenia, pokazania zębów, nic, od razu ugryzienie.
          Znałam też pudla terroryzującego całą rodzinę(tylko on miał prawo siadać na kanapach, ludzi za to gryzł) ale tu już ewidentnie była wina właścicieli, którzy go rozpuścili.
    • kaz_nodzieja Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 20:12
      Możesz zakazić się boreliozą.
    • 18lipcowa3 Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 20:21
      kopa dałeś chociaz?
    • amoreska Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 20:39
      Może dlatego bliżej mi do psów?
    • angeika89 Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 21:11

Cwaniak mały, też trzeba było go drapnąć.
      Zobaczyłby jak to fajnie big_grin
    • wegatka Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 22:00
      O matko, jak Ty niczego nie rozumiesz. Przecież on Ci na powitanie, kulturalnie, zdrową pionę przywalił. Zrobił to najlepiej, jak umiał big_grin
    • lusitania2 Re: Wredny małpiszon! ;-) 06.04.16, 22:55
      mallard napisał:

> zaraza podeszła, powąchała mą przyjazną dłoń i... jak nie przywali!

no, a mógł zabić!wink.
      Ty się ciesz, żeś z życiem uszedł, zamiast skarżyć się na ślad po pazurze.
    • mallard Re: Wredny małpiszon! ;-) 07.04.16, 11:40
      To, że Bazyli "przybija piony" na przywitanie wiedziałem, bo dobrze znam tego kocura. Zaskoczyło mnie to, że tym razem wysadził pazury, - ba, -wyszczerzył się nawet! wink
      • aankaa Re: Wredny małpiszon! ;-) 07.04.16, 12:41
        jak to taki chłop/niechłop to może miał PMS ?
      • wegatka Re: Wredny małpiszon! ;-) 07.04.16, 14:13
        mallard napisał:

> - ba, -wyszczerzył się
        > nawet! wink

Czyli uśmiechnął się przemiło big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka