Dodaj do ulubionych

parking Warszawa centrum help!

06.04.16, 22:05
Planujemy 3-4 dniowy pobyt w Warszawie w okolicach Majówki. Hotel zaśpiewał za parking - uwaga! - 140 zł za dobę. Normalnie witki nam opadły... Możemy pojechać pociągiem, ale trochę nam się nie chce, a cenę za parking uznaliśmy za nienormalną i niemoralną.
Czy w centrum znajdziemy jakiś alternatywny parking? hotel przy Grzybowskiej. Chodzi nam tylko o bezpieczne przechowanie samochodu, po mieście będziemy się przemieszczać komunikacją miejską i/lub piechotą (Warszawę znam jako tako, mieszkałam tam przez ponad 5 lat, ale było to 6 lat temu, nie miałam wówczas auta i temat parkingów był mi obcy smile
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:14
      Radisson? wink
      • ophelia78 Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:19
        Owszem wink
        Nocleg samochodu porównywalny z naszym big_grin
        • thank_you Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:30
          Aaa, macie dobrą cenę bo majówka. ;-D Koniecznie napisz, czy mieliście zamknięty barek. ;-D
          • thank_you Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:34
            Było wziąć Westina - tam jest darmowy parking w weekendy.
    • thank_you Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:18
      Mnie zawsze trzęsie przy uiszczaniu opłaty parkingowej w hotelu, a mój facet śmieje się z tego i uważa za skąpca. wink

Tu masz listę parkingów strzeżonych: www.google.pl/webhp?ie=UTF-8&rct=j#q=warszawa%20centrum%20parking%20strze%C5%BCony&rflfq=1&rlha=0&tbm=lcl&tbs=lf:1,lf_ui:3&rlfi=hd:;si:
      • ophelia78 Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:22
        > a mój facet śmieje się z tego i uważa za skąpca

big_grin
        Też mnie bawi jak ktoś płaci 200 zł za dobę i żałuje 20 zł za parking. Ale 140 zł (!!!!) za parking to jest jednak cena z choinki.
        • thank_you Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:32
          To niestety standardowa cena za parking w 5* hotelu. ;-/
          • ophelia78 Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:39
            hmmm...
            w ub.roku byliśmy we Wrocławiu, w Mercure. 4*. Parking kosztował 20 zł za dobę.

No nic, trudno. Trzeba to wziąć na klatę. Niemąż chce pozwiedzać, ja będę robiła za przewodnika, a poza tym dla mnie to będzie ciekawe doświadczenie życiowe ( w Wawie mieszkałam kilka lat, tam wyszłam za mąż, urodziłam dziecko, po czym się rozwiodłam i wróciłam do domu czyli do Szczecina wink)

thank-you, thank you za listę parkingów!

• thank_you Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:45
              Nie spałam we wszystkich hotelach, ale w 5* nie widziałam jeszcze parkingu za mniej niż 100. wink Choć może i taki gdzieś się zdarza.

Parkingów płatnych strzeżonych jest coraz mniej, bo Warszawie z miesiąca na miesiąc przybywają nowe budynki. wink

Miłego pobytu i odkrywania cudownych miejsc życzę. smile

Jeśli chcesz jakieś fajne knajpki to pytaj. smile
    • paniwaz Re: parking Warszawa centrum help! 06.04.16, 22:53
      Obok Radissona w strone Marszalkowskiej znajduje sie zamkniety i strzezony parking dla mieszkancow okolicznej wspolnoty oraz m.in punktu uslugowego xero z parteru budynku. Klienci tego pkt. moga tam parkowac na czas korzystania z uslug xero, zatem na pewno dogadacie sie z panem Mieciem. Identyczny uklad jest po przeciwnej stronie ulicy, tylko parking jest przeznaczony jest dla mieszkancow + gosci greckiej restauracji El Greco-btw na wysokim poziomie.
      Pani Waz
    • dzikafoka Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 00:21
      Hoża między Kruczą a Marszałkowską. Piętrowy na Parkingowej (na tyłach Hotelu Novotel, Forum czyli)
    • kamunyak Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 01:08
      proponuje parking całodobowy w Złotych Tarasach, to blisko Grzybowskiej.
      Nigdy nie parkowałam tam na całą dobe ale na stronie widać, że mają taka opcję a cena jest dużo nizsza. Można skontaktować się przed wyjazdem i bedziesz wiedziała co i jak.
      www.interparking.pl/pl-PL/find-parking/GoldenTerraces/
      • paniwaz Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 07:13
        Komunikacja na parkingu w ZT jest kosmiczna. Choc nie miewam problemow z orientacja w takich miejscach, przez ich porabane windy, zawsze szukam samochodu. Ale stawka 35PLN/doba jest atrakcyjna vs okolica.
        Jednak twierdze, ze z Panem Zenkiem spod ksero pod Radisonem zainteresowani zrobia lepszy deal pod katem cenowym jak i bliskosci od hotelu.
        Pani Waz
        • thank_you Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 07:32
          No już bez przesady z tymi windami - w końcu nie ma ich tyle, aby nie zorientować się, w której części postawiło się auto.

Co do parkingu to rzeczywiście można próbować po drugiej stronie hotelu, tam gdzie stoją te dwa długaśne bloki - przecież będzie wtedy pusto w Warszawie. smile
        • heca7 Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 10:34
          Też tego nienawidzę wink Przez to kupuję w ZT tylko w razie konieczności.
        • kamunyak Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 11:42
          być może masz rację, nie wiem, ja jakos trafiam. Zdarzało mi sie robic zdjęcie telefonem, żeby nie zapomnieć, na początku.
          Osobiście nie lubię dealów z panami Zenkami, jakoś tak nie za bardzo lubie kombinować.
    • magia Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 10:05
      Jest przy Chmielnej - 30 zł doba.
      parking24.waw.pl/parking_chmielna/opis.html
      ale to kawałek na piechotkę jednak - 18 minut:
      ...QxXnnj
    • anel_ma Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 10:19
      zostawcie po prostu samochód na ulicy - w częsci do parkowania, na Grzybowskiej, albo jakiejś przecznicy, podczas majówki Warszawa jest dość pusta to i miejsce będzie, a aż tak nie kradną.
      A parkowanie w święta jest bezpłatne, wiec na parkometr się nie zrujnujecie.
      • swiezynka77 Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 10:22
        tylko trzeba pamiętać o opłaceniu parkometru 2 maja. za cały dzień to będzie jakieś 30zł
    • 1_beata_k Re: parking Warszawa centrum help! 07.04.16, 10:35
      jesli to dni swiateczne, to parkowanie na ulicy jest bezplatne. O ile chcesz zostawiac samochod na ulicy (ja swoj zostawiam zawsze i sie nigdy nic nie dzialo, ale to nie jest pewnie normasmile).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka