Dodaj do ulubionych

Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji

07.04.16, 09:46
Porozumienie odzyskać wybór,
oraz dziewuchy dziewuchom
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 10:23
      Tym razem będę na pewno.
      • kaz_nodzieja Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 10:25
        Zwłaszcza w Ciebie zakaz będzie uderzał big_grin
        • olena.s Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 10:31
          Zakaz uderza we wszystkie kobiety.
        • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 10:35
          To musi być dla prymitywnych móżdżków bardzo trudne, dlaczego ludzie hetero chodzą na marsze tolerancji dla mniejszości seksualnych, albo dlaczego kobiety po menopauzie domagają się prawa do aborcji dla innych kobiet. Nie podejmuję się tłumaczyć.
          • olena.s Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 11:22
            Ano tak. Jak głową w mur, zwłaszcza że kobieta nie-hetero może byćw ciąży dokładnie tak samo jak hetero, a kobieta po menopauzie może dysponowac córkami, wnuczkami, bratanicami, kuzynkami, siostrzenicami, przyjaciółkami lub po prostu cechowac sie poczuciem siostrzeństwa.
            • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 11:34
              Przede wszystkim każda kobieta może być zainteresowana prawodawstwem w swoim kraju, obojętnie czego by ono dotyczyło. I protestować przeciwko wprowadzaniu średniowiecza do kodeksu karnego, oraz przeciwko tworzeniu małymi kroczkami państwa wyznaniowego.
              • olena.s Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 11:38
                A nawet, powiedziałabym, także mężczyzna. Oraz osoba o dowolnej tożsamości płciowej, wieku, urodzie, stanie cywilnym.... byle w mózgu trochę zwojów.
              • ksionzka Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 10.04.16, 20:04
                Problem polega na tym, że wiele kobiet po menopauzie jednak uderza w inne kobiety i jest im łatwiej bo ich to nie dotyczy.
        • menodo Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 13:07
          Ale ty jednak głupia jesteś i kryptopisowa od zawsze.

Ja jestem stara kobietą, ale jak najbardziej przyłączę się do tego protestu - i nawet olenkę popre w tym wątku, mimo że innych wątkowych sprawach jest mi z nią nie po drodze wink
          • livia.kalina Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 14:51
            >Ale ty jednak głupia jesteś i kryptopisowa od zawsze.
            Cieszy mnie to, że to napisałaś bo już zaczynałam myśleć, że coś ze mną nie tak, że nie potrafię tej głębi dostrzecwink

A tak bardziej w temacie: uważam, ze to nie tylko sprawa wszystkich kobiet ale w ogóle wszystkich ludzi.
        • baltycki Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 14:00
          kaz_nodzieja nap....

V kolumna napisało.
    • spanish_fly Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 11:26
      Będę!
    • greatbarrierreef Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 11:56
      A we Wrocławiu też? Czy tylko w stolicy? Bo chętnie bym dołączyła...
      • paszczakowna1 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 12:56
        Pełna lista (aktualizowana) tutaj:

www.facebook.com/Porozumienie-ODZYSKA%C4%86-WYB%C3%93R-1718759438394656/events/

Wrocław 14:00 Plac Solny
        • greatbarrierreef Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 13:02
          Dziękuję smile
    • anorektycznazdzira Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 13:08
      idę
    • martishia7 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 07.04.16, 13:10
      Wybieram się, z chłopem- w imieniu własnym i przyjaciółki, która pracuje w Sejmie, więc jej nie wolno wink
    • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 08:37
      Te informacje ukazują się głownie na FB, ale przebijają się też do mediów - wklejam dla tych, co nie widziały smile

m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,117915,19884104,,,1.html

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19879236,macedonki-malezyjki-holenderki-przeciw-zaostrzeniu-prawa-aborcyjnego.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
    • eilian Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 10:58
      wie ktoś, czy będzie jakaś demonstracja w Poznaniu?
      • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 11:24
        Tak, jest demonstracja w Poznaniu, Pl Adama Mickiewicza, g.14
        tu masz link do wydarzenia

www.facebook.com/events/989560257787950/
        • eilian Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 17:00
          Dzięki, tym razem będę.
    • demonii.larua Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 11:16
      Na demonstracjach być nie mogę, ale wieszak pani premier wysłałam, o.
      • minor.revisions Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 21:15
        ja też nie mogę, ale pani premier wysłałam mój trolling menstruacyjny.
    • livia.kalina Re: A Rysio będzie? 08.04.16, 14:41
      Szalenie wyrafinowany dowcip. Pewnie Kurski z Kempą i Płaszczakiem, wraz ze wsparciem zagranicznej firmy PR nad tym trzy dni i trzy noce bez wytchnienia "myślało".
    • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 19:13
      Na rozgrzewkę przed sobotą - przypomnienie historii "kompromisu"
      www.youtube.com/watch?v=8EHJPyd8iyM&feature=youtu.be
    • lady-z-gaga TO jest pieprzenie bez konsekwencji 08.04.16, 19:34
      Skoro w tak młodym organizmie doszło do owulacji, to znaczy, że jest on przygotowany fizjologicznie do urodzenia. powiedział poseł PiS o zgwałconej 11latce, ktora zaszla w ciążę

wiadomosci.onet.pl/kraj/czeslaw-hoc-11-latka-powinna-urodzic-po-dziecko-ustawi-sie-kolejka/xhxs6
      • fornitta69 Re: TO jest pieprzenie bez konsekwencji 08.04.16, 19:53
        Noz mi sie w kieszeni otwiera uncertain
        • lady-z-gaga Re: TO jest pieprzenie bez konsekwencji 08.04.16, 20:04
          Nóż otwiera się od dawna, bo prawica to siedlisko łajdusów i hipokrytów.
          Dlatego trudno pojąć, że ktos ma czelność choćby słowo powiedzieć pod adresem przeciwników politycznych o pieprzeniu głupot i o konsekwencji... trzeba mózgu nie mieć, albo honoru.
        • ola766 Re: TO jest pieprzenie bez konsekwencji 08.04.16, 20:19
          O Jezu, to lekarz...
      • gama2003 Re: TO jest pieprzenie bez konsekwencji 08.04.16, 20:25
        Kolejna złota myśl to będzie - jest owulacja, można z nią współżyć ?
        Pan córeczki ma może ? A, zapomniałam, gdyby córeczkę ktoś skrzywdził zaczyna się ,, wyjątkowa sytuacja,, i ratujemy wszelkimi metodami...rzygać się chce.
      • maadzik3 Re: TO jest pieprzenie bez konsekwencji 08.04.16, 21:31
        #$%^&*
    • lady-z-gaga i to też 08.04.16, 19:36
      pikio.pl/posel-pis-pobil-zone-a-kochanke-zmusil-do-aborcji/
      • triss_merigold6 Re: i to też 08.04.16, 19:43
        Nie on pierwszy (z prawicowych kręgów) i nie ostatni.
        Staruszek JKM właśnie wziął ślub z panienką - matką dwójki jego najmłodszych dzieci, które to dzieci zrobił na boku, jeszcze jako mąż poprzedniej żony.
        • triss_merigold6 Re: i to też 08.04.16, 19:45
          Konserwatywno klęcznikowy niegdysiejszy szef TVP Walendziak zrobił był po dzidziusiu jednocześnie żonie i kochance.
          • poecia1 Re: i to też 08.04.16, 19:56
            Ja jeszcze dodam posła Szeligę z Solidarnej Polski, który zdradził ciężarną żoną z prostytutką.

natemat.pl/88353,za-hotel-gdzie-posel-szeliga-spotkal-sie-z-prostytutka-zaplacili-podatnicy
            • spanish_fly Re: i to też 09.04.16, 22:22
              I rozliczył hotel w którym był skonsumował transakcję jako wydatek służbowy!
          • kaz_nodzieja Re: i to też 08.04.16, 20:37
            Serio? W sumie praktyczne. Jednocześnie odchowają od pieluch.
          • wheels.of.steel Walendziak, taka miękka klucha? 09.04.16, 13:04
            Zero męskości.
      • kaz_nodzieja Re: i to też 08.04.16, 20:40
        Obrzydliwe wnętrze i zewnętrze. Dziwne, że z takim duetem znalazł kochankę.
    • margotka28 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 20:03
      Ja będę. Po raz pierwszy będę brała udział w jakiejkolwiek demonstracji.
      • zla.m Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 23:57
        Dla mnie tez debiut. I od razu zagraniczny wink w Londynie będę
    • zawsze-w-drodze Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 21:00
      Dorogie Panie, ponieważ niecałe 2km od Waszwj demonstracji zbierają sie na swoich obchodach weseli chłopcy m.warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,106541,19889536,rocznica-katastrofy-smolenskiej-autobusy-i-tramwaje-pojada.html, którzy w dodatku maja potem w planach przemarsz OBOK Sejmu, bardzo proszę uważajcie na siebie.
      • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 22:19
        a to oni nie w niedzielę świętują ?
        • zawsze-w-drodze Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 23:12
          No wiesz... Takie święto?! Oni świętują dwa dni. W sobotę startują pod ambasadą Rosji i stamtąd maszerują zwartymi szeregami do pana prezydenta. Beda mijać Sejm.
      • paszczakowna1 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 23:41
        "Chłopców" tam będzie niewielu raczej. Głównie towarzystwo 60+.
        • zawsze-w-drodze Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 23:49
          A to nie jest dla takich aktywnych i niezaspokojonych kolegów z onr-ów i innych naszości okazja do gier ulicznych? Bardziej bezkarnych teraz? Podlanych biało-czerwonym sosikiem? Jakiś wóz transmisyjny, jakieś okno, jakaś lewacka feministka? Nie wiem, nie znam sie na ich składzie osobowym i przekroju społecznym uczestników tych corocznych zabaw pod ambasadą.
          • paszczakowna1 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 00:04
            >A to nie jest dla takich aktywnych i niezaspokojonych kolegów z onr-ów i innych naszości okazja do gier ulicznych?

Nie bardzo. Młodzież jest raczej z natury antyrządowa, także ta narodowa. Fajnie było robić zadymy, jak rządziła PO, ale robić zadymy dla rządu? Fuj. No i przeciwko dużej grupie kobiet? 100% pewności nie ma (mogą się znaleźć przypadki patologiczne), ale nie sądzę.

Zresztą na jednym portalu widziałam, jak pewien kibol (chyba autentyczny) najpierw standardowo pluł na KOD, potem grzecznie zapytany, czy kibole są teraz psami rządu z oburzeniem zaprzeczył, a po próbach wyjaśnienia mu, o co chodzi KOD zażądał odczepienia się od niego, bo on wcale PiS-u nie popiera. big_grin
            • spanish_fly Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:09
              Niepokorni big_grin
          • paszczakowna1 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 10.04.16, 19:20
            Widzisz, miałam rację. ONR w dumnym odosobnieniu twardo demonstruje ni pri cziom przeciwko imigrantom, nie narażając się na kontakt ani z KOD, ani z feministkami, ani z sektą smoleńską.

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,19896283,antyimigrancki-marsz-w-warszawie-postawmy-mur-nie-chcemy.html?v=1&pId=39373314&send-a=1#opinion39373314
    • zebra12 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 08.04.16, 21:05
      Niestety nie mogę być, ale gorąco Was wspieram duchem.
    • fornitta69 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 12:57
      Jak wrócicie napiszcie prosze jak bylo-czy dużo ludu itd. ...
    • wheels.of.steel A ja bym poparł taki prostest, ale... 09.04.16, 13:17
      że organizują go środowiska, które nie chcą utrzymania aktualnego kompromisu, tylko feministki chcące aborcji na życzenie, to nie idę i mam w nosie.
      • cosmetic.wipes Re: A ja bym poparł taki prostest, ale... 09.04.16, 13:22
        Twoja obecność nie będzie niezbędna, więc wal se gruche bez wyrzutów sumieniabig_grin
        • wheels.of.steel Re: A ja bym poparł taki prostest, ale... 09.04.16, 13:43
          A ja pytam: dlaczego nikt nie robi protestu dla umiarkowanych, co chcą utrzymać kompromis i nic nie dodawać?
          • fornitta69 Re: A ja bym poparł taki prostest, ale... 09.04.16, 13:50
            Ależ tacy ludzie głównie protestują. Serio-serio.
            • spanish_fly Re: A ja bym poparł taki prostest, ale... 09.04.16, 22:17
              Moim zdaniem ten "kompromis" jest tolerowany tak długo tylko dlatego, że aborcja jest mimo wszystko dość łatwo dostępna i nikt z tego wielkiej sprawy sprawy nie robi.

Oczywiście największe trudności dotykają kobiety, które najbardziej potrzebują pomocy, które nie mają warunków do wychowywania dzieci, które chciały urodzić, ale coś poszło nie tak ku ich rozpaczy itd.
              • lady-z-gaga Re: A ja bym poparł taki prostest, ale... 09.04.16, 22:48
                >Moim zdaniem ten "kompromis" jest tolerowany tak długo tylko dlatego, że aborcja jest mimo wszystko dość łatwo dostępna i nikt z tego wielkiej sprawy sprawy nie robi.

"Dość łatwo dostępna" czyli za kasę, która jest dla wielu kobiet niewyobrażalna? o tym się zapomina, a dziś tam, na demonstracji, ten temat był poruszany: jak wiele kobiet jest skazanych na państwową służbę zdrowia, i jak nagminnie łamie się prawo do LEGALNEJ ABORCJI w przypadkach, kiedy takowa kobiecie przysługuje.
                • spanish_fly Re: A ja bym poparł taki prostest, ale... 09.04.16, 23:24
                  Tabletka kosztuje pewnie ze 200 zł. Mylę się? Te kobiety, które ruszyły ostatnio dupę i zaczęły protestować dałyby sobie radę. Ale pora się upomnieć o wszystkie.
                • wheels.of.steel No i często wszystkie gromy na Chazana 10.04.16, 19:44
                  A Alicji Tysiąc aborcji odmówił nie Chazan, a jego kontestator Dębski, który aborcję wykonuje. Ale wtedy jakoś odmówił.
                  P.S. Według Terlikowskiego, we Włoszech gdzie aborcja jest legalna równie na życzenie, są takie plamy na mapie, gdzie legalnej aborcji się nie wykona, bo lekarze na całym obszarze są katolikami i zasłaniają się klauzulą sumienia.
                  • wheels.of.steel Oczywiście można stworzyć listę miejsc z aborcją 10.04.16, 19:51
                    Tylko, że zgoda na aborcję zależy często od humoru, jaki danego dnia ma pan doktor. Były pretensje do Chazana, że nie potrafił wskazać szpitala/lekarza, gdzie aborcję się wykonuje (rzekomo celowo), ale tak na serio, to takich miejsc de facto nie ma. To jak z różnymi pozwoleniami na różne biznesy - urzędnicy przeciągają formalności, bo czekają na kopertę.
    • paszczakowna1 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 18:53
      Kto był?

Byłam. Zmarzłam. Podpisałam różne rzeczy (z poparciem dla ustawy o zakazie hodowli zwierzat futerkowych włącznie). Sama zebrałam 44 podpisy pod petycją w obronie ładu konstytucyjnego.
      • bella_roza Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 19:11
        byłam
      • menodo Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 19:15
        Ja.
        Trochę to nieporozumienie dla mnie było, bo w sytuacji, gdy zagrożony jest kompromis w sprawie aborcji, żądanie aborcji na żądanie i wymachiwanie wieszakami wydaje mi się przeciwskuteczne. No, ale ok, byłam i czekam na jakąś sensowną inicjatywę.
        Miłe, że spotkałam dawno niewidzianą koleżankę, która też przyszła sama - i już umówiłyśmy się na kolejne manifestacje wink
        • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:02
          Ja tak nie uważam i podpisałam petycję w sprawie złagodzenia obecnej ustawy.
          Wmówiono nam, że to, co jest, to jakieś nie wiadomo jakie ustępstwo (ze strony Kościoła i prolajfersów) i kompromis. A to nie był żaden kompromis, to była klęska i dokładnie tak odebrałam tę ustawę, kiedy ją uchwalono dwadzieścia kilka lat temu. Może ktoś, kto jest za młody, aby to dokładnie pamiętać i komu skutecznie robiono pranie mózgu przez te lata, uważa, że to jest sprawiedliwe prawo. Otóż nie, nie jest sprawiedliwe, a przede wszystkim pozwala na daleko idącą swobodną interpretację lekarzom, a kobiety skazuje na ich łaskę.
          Nie ważne, czy istnieje szansa na przywrócenie tego, co było przed 1993 rokiem. I tak trzeba o to walczyć.
          • menodo Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:18
            W sumie zgadzam się z Tobą, pamiętam tę batalię,urodziłam córkę w 93 roku, ale uważam, że na razie realia są takie, że trzeba walczyć o utrzymanie tego zgniłego kompromisu, bo on jest realnie zagrożony.
            • kaz_nodzieja Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:25
              Nie jest zagrożony. Raczej jak zwykle odwracają tematem aborcji uwagę od czegoś innego, pewnie równie paskudnego.
              • menodo Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:37
                To mój czarny scenariusz sad
                A masz jakieś newsy, co paskudnego szykuje Pis?
                • kaz_nodzieja Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:40
                  Jakąś pewnie nową ustawę. Niekorzystną jak zwykle. Ale coś grubszego, tak coś czuję. Tak jest zawsze. Jak coś się kleci grubszego "rzucają" do mediów coś kontrowersyjnego, a w Polsce kontrowersyjna jest aborcja, in vitro itp. Motłoch się podnieca, a tym czasie nie niepokojeni przez nikogo wprowadzają tylnymi drzwiami jakąś ustawę, z innej całkiem oczywiście dziedziny.
          • spanish_fly Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:20
            Przede wszystkim jest to prawo nieprzestrzegane, i tylko dlatego tak długo nikt poważniej przeciwko niemu nie protestował. Kobiety na ogół sobie radziły, w końcu mamy całe wieki praktyki.
        • paszczakowna1 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:56
          >Trochę to nieporozumienie dla mnie było, bo w sytuacji, gdy zagrożony jest kompromis w sprawie aborcji, żądanie aborcji na żądanie i wymachiwanie wieszakami wydaje mi się przeciwskuteczne.

Nie wydaje mi się. Moim zdaniem, to taktycznie słuszne posunięcie. Zwolennicy "kompromisu" najbardziej boją się efektu wahadła. No to postraszmy ich bardziej.
          • menodo Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 23:06
            Aha,
            no to ja się nie przestraszyłam.
            Ja się zażenowałam infantylizmem tej akcji.
            • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 23:23
              Gdzie tu infantylizm? w postulacie przywrócenia aborcji na żądanie do 12 tygodnia?
              z wikipedii:

Aborcja w pierwszym trymestrze ciąży jest co do zasady legalna na życzenie lub bez większych ograniczeń bądź nie egzekwuje się przepisów karnych w: Rosji (w latach 1920?1936, a potem od 1955 roku) i przyłączonych do niej republikach radzieckich, takich jak: Białoruś (1920?1936, 1955), Kazachstan (1920?1936, 1955), Turkmenistan (1921?1936, 1955), Ukraina (1922?1936, 1955), Gruzja (1922?1936, 1955), Armenia (1922?1936, 1955), Azerbejdżan (1922?1936, 1955), Kirgistan (1924?1936, 1955), Uzbekistan (1925?1936, 1955) i Tadżykistan (1925?1936, 1955), Szwecji (1946, 1974, zob. aborcja w Szwecji), Japonii (1948, 1949, zob. aborcja w Japonii), we wchodzących w skład byłej Jugosławii: Serbii (od 1952), Kosowie (1952), Czarnogórze (1952), Macedonii (1952), Bośni i Hercegowinie (1952), Chorwacji (1952) i Słowenii (1952) (zob. aborcja w Słowenii), we wchodzących w skład byłego Związku Radzieckiego: Litwie (od 1955), Łotwie (1955), Estonii (1955) i Mołdawii (1955) oraz w Bułgarii (1956), na Węgrzech (1956), Słowacji (1957), Czechach (1957, zob. aborcja w Czechach), Rumunii (1957?1966, 1990), Korei Północnej (1961), Kubie (1965), Wielkiej Brytanii (1967), Finlandii (1970, zob. aborcja w Finlandii), Singapurze (1970), Indiach (1971), Zambii (1972), Fidżi (1972), Niemczech (1972/1976, zob. aborcja w Niemczech), Danii (1973), Grenlandii (1973), Stanach Zjednoczonych (1973), Portoryko (1973), Korei Południowej (1973), Tunezji (1973), Cyprze (1974), Francji (1975), Austrii (1975), Islandii (1975, zob. aborcja w Islandii), Nowej Zelandii (1977), Włoszech (1978), Norwegii (1979, zob. aborcja w Norwegii), Chinach (1979), Belize (1980), Bangladeszu (1981), Holandii (1981), Turcji (1983), Barbadosie (1983), Tajwanie (1985), Grecji (1986), Kanadzie (1988), Republice Zielonego Przylądka (1988), Wietnamie (1988), Mongolii (1989), Belgii (1990), Bahrajnie (1991), Albanii (1995), Gujanie (1995), Republice Południowej Afryki (1996), Kambodży (1997), Nepalu (2002), Szwajcarii (2002), Portugalii (2007, zob. aborcja w Portugalii), Hiszpanii (2010, zob. Hiszpania), Urugwaju (2012), Luksemburgu (2013), a także w stolicy Meksyku (2007), Gwinei Bissau, Saint Vincent i Grenadynach i w niektórych stanach Australii (1971, 1998, 2002).
            • paszczakowna1 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 23:47
              >no to ja się nie przestraszyłam.

Nie ty miałaś. Nie jesteś targetem.

>Ja się zażenowałam infantylizmem tej akcji.

Ale czym konkretnie? Wieszakami? Symbole są potrzebne. Nie one zresztą są istotne, tylko projekt ustawy.
      • fornitta69 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 20:06
        Pięknie smile
      • zla.m Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 10.04.16, 20:00
        Ja byłam, na blogu relacja smile
    • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:07
      Kobiety - młode stare, kobiety z dziećmi, kobiety w ciąży. Mężczyźni w różnym wieku. Przekrój społeczeństwa tam był smile to była bardzo liczna demonstracja, ale powinna być jeszcze większa. Niestety, ludzie u nas narzekają i buntują się głownie w taki sposób, który polega na siedzeniu na doopie.
      • molnarka Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:25
        I co wspaniale - wszyscy sie do wszystkich uśmiechali wink
        • menodo Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 22:46
          Tak, w swoich max- kilkuosobowych grupakach; jak to w Warszawie wink
      • claudel6 Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 23:35
        lady-z-gaga imo raczej byli młodzi, średnia niższa niż na marszach KODu. no i niestety frekwecnja mnie rozczarowała sad ale pocieszmam sie tym, ze przeciez dużo kobiet (i mężczyzn) popierających dziewuchy nie jest z Warszawy
        • lady-z-gaga Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 09.04.16, 23:42
          frekwencja i mnie rozczarowała, spodziewałam się więcej
          oczywiście tym razem demonstrowali głownie młodzi ludzie, ale starszych było naprawdę sporo - a każda taka osoba to sukces, bo przecież nie walczą we własnej sprawie smile
    • ksionzka Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 10.04.16, 20:01
      Nie byłam. Żadna z manifestacji nie była organizowana w moich okolicach.
      Bardzo jednak kibicowałam.
      Ja osobiście nie wierzę w TO, że przejdzie proponowane zaostrzenie jednak uważam, że oszołomstwo trzeba tępić. Oczywiście co mnie uderzyło w tym oszołomstwie najwięcej starych bab i dziadków po 80 lub pryszczaci mężczyźni.
      Relacje były pomieszane wiec nie wiem czy dobrze widziałam co najmniej dwóch sensownych facetów wpisujących się pod petycją pro laif?? z tekstem: nie wierzę, ze będą zamykać w więzieniach.
      W ogóle najwięcej do powiedzenia mają ci, których to nie dotyczy. Stare baby co prokreację mają za sobą zapewne i niejedną skrobankę za ich młodości i faceci w każdym wieku.

Jeśli chodzi o demonstrację to wkurzało mnie jedno - pomieszanie z poplątaniem. Jest demonstracja przeciw oszołomstwu i pomysłowi, który nigdzie jeszcze nie dotarł a tu nagle chodzą i zbierają podpisy za liberalizacją:
      1) jaką liberalizacją? Co ja mam hipotetycznie podpisać? Jest jakiś projekt? Skąd ja mam wiedzieć czy ja podpisuje się za liberalizacją prawa które chce aborcji od 9, 12, 24 tyg a może 9 miesiąca?
      Oszołomy mają czarno na białym wiec wiadomo pod czym się człowiek podpisuje a tu?
      2) Wiele kobiet i ludzi ogólnie popiera aktualną ustawę i nie chce zaostrzenia ale niekoniecznie chce liberalizacji - to zniechęca moim zdaniem.

To sa moje wrażenie.

Wg mnie ustawa obecna jest ok. Życzyłabym sobie jednak żeby była respektowana bo tak nie zawsze i wszędzie jest. Ale nie mam parcia i blokować próby liberalizacji.
      • wheels.of.steel Re: Sobota- demonstracje w sprawie zakazu aborcji 10.04.16, 20:08
        Ja się do Ciebie dołączę, jestem wielkim zwolennikiem utrzymania aktualnego stanu rzeczy. Wszelkie radykalizmy są mi obce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka