Dodaj do ulubionych

szczekanie na spacerku

08.04.16, 14:08
No kurczę nie wiem co mam robić,piesek ze schroniska ma 11 miesięcy prawię miesiąc u nas,jak wychodzimy z nim na dwór to jak zobaczy psa szczeka,piszczy jak szalony i się wyrywa,próbowałam zwrócić jemu uwagę na zabawkę ale jakoś to nie pomaga,jak go nauczyć żeby mniej szczekał żeby można było miło pospacerować,przez okno jak zobaczy psa mało wściku pupy nie dostanie,pomocy
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: szczekanie na spacerku 08.04.16, 14:16
      Chcesz powiedzieć, że wzięłaś do domu psa, a teraz się dziwisz, że zwierzę jest spragnione kontaktu z innymi psami i ciężko mu to wyperswadować zabawką? O_O
      • mariola233 Re: szczekanie na spacerku 08.04.16, 14:23
        Nie dziwię się,może ktoś napiszę żeby chociaż troszkę go ogarnąć
        • butch_cassidy Re: szczekanie na spacerku 08.04.16, 14:26
          Szkolisz go?
        • ichi51e Re: szczekanie na spacerku 08.04.16, 14:32
          Sprobuj wiecej socjalizacji
    • slonko1335 Re: szczekanie na spacerku 08.04.16, 14:33
      Pozwalasz mu swobodnie pobawić się z psami? to szczeniak jeszcze przecież. Musi nauczyć się przestać nadmienrie ekscytowac a ty go aby nie ciągnąl i nie wyrywal.
      • mariola233 Re: szczekanie na spacerku 08.04.16, 15:13
        Pozwalam mu się bawić z innymi pieskami
        • aqua48 Re: szczekanie na spacerku 09.04.16, 16:42
          Jak widzisz innego psa, a twój zaczyna się ekscytować, natychmiast zawracacie i idziecie w inną stronę, tak aby obcy pies zniknął mu z oczu. Jak przestanie być podenerwowany i zamilknie, chwalisz go i dajesz mu mały przysmak. początkowo spacery będą wyglądały tak, że będziecie chodzić w kółko, ale po jakimś czasie pies zrozumie czego od niego oczekujesz i uspokoi się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka