Dodaj do ulubionych

Czym kierujecie się czytając forum?

26.04.16, 19:22
Wchodzicie na forum po dłuższej nieobecności (po kilku godzinach, dniach....) i widzicie sporo nowych wątków. Jak czytacie - wszystkie po kolei czy wybieracie niektóre? Jeśli tak, to czym się kierujecie? Autorką wątku? Tytułem? Ilością odpowiedzi świadczącą, że w środku może być jatka wink? A potem co? Czytacie tylko te, które was zainteresują powyższymi kryteriami, czy w końcu zaczynacie czytać wszystkie (zakładając oczywiście, że macie czas)?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 19:24
      Tytulem.
    • edelstein Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 19:34
      Tytulem,w watki pewnych forumek nie wchodze
    • ichi51e Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 19:38
      Ja czytam wszystko :p
    • iwoniaw Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 19:38
      Ilością klikniętych koszy wink
      • little_fish Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 19:40
        o to jeszcze inne kryterium big_grin
        • iwoniaw Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 19:49
          Ja tu tylko sprzątam wink
    • leanne_paul_piper Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 19:41
      Mam niestety bardzo mało czasu na forumowanie, więc oczywiście najpierw wybieram po tytułach - generalnie kino, filmy, seriale, wakacje, pieniądze, seks, spędzanie wolnego czasu oraz zwierzęta zawsze przyciągną moją uwagęwink. Polityka i kościół - tylko w weekend, jak mam np. dużo czasu z okazji leniwej sobotywink. Tematy stricte dzieciowe - nigdy.
      Na jatki nigdy się nie załapuję, bo zwykle kiedy przychodzę, jest już dawno po jatcewink. Ostatnio nawet 'przespałam' dyskusję we własnym wątku - chociaż w sumie nie rozumiem, czemu np. drugiego dnia nie można kontynuować dyskusji, tak jakby dyskutanci się wyprztykali albo znudzili wątkiemwink. Generalnie zawsze dyskusja jest najbardziej ożywiona w godzinach 08:00 - 17:00, dla mnie niestety godziny nierealne, uroda open space`u.
      A i czasem sam tytuł wątku mi wystarczy, już go nie muszę czytać, bo mnie cieszą - np. 'oglądalność tvpis spada' - cool, oby tak dalej, albo wkurzają - 'czy dostaliście zwrot podatku' - wrrr, jeszcze się nie rozliczyłam, i nie, niestety fiskus mi nie zwraca.
    • ola766 Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 19:58
      Ilość wpisów-->tytuł wątku-->temat
    • angeika89 Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 20:19
      Mam włączone powiadamianie na e-mailu o nowych wątkach i po tytułach wchodzę w te które mnie zaciekawią, zaintrygują etc...
      • damartyn Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 20:35
        zazwyczaj czytam pierwszy wpis, jak coś interesującego, to dalej, jak wydumany problem, to resztę sobie daruję. Bardzo rzadko czytam rozbuchane wątki, bo wiem, że kolejne wpisy nie przynoszą nic konstruktywnego oprócz jatki, chociaz czasami zdarzają się wyjątki ale to sprawa tematu. Mam nicki, których wypowiedzi pomijam nawet przy interesującym mnie zagadnieniu, przy używaniu tzw. rozwiniętego drzewka, bo i tak wiem, że prochu nie wymyślą, szkoda czasu ,a pewne zaś śledzę z zaciekawieniem. Jeden , bo to zawsze jest rzeczowa wypowiedz, dwa dla rozrywkiwink, był jeszcze jeden ale wypadł, bo godzina zbyt późna się zrobiławink i trochę uciechy mi zwiało.
    • mid.week Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 20:59
      Od jakiegoś czasu sprawdzam która jest aktualnie godzina i notuję to w stosownym watku.
      Potem czytam te krótsze. W długich na kilkset wpisów zazwyczaj wszystko co było do napisania już zostało napisane. Kilka razy chciałam coś komuś doradzić a potem czytałam, że sto osób przede mną pisało to samo wink Niestety przez to zazwyczaj omijają mnie najciekawsze afery jak sprawa kosza w wc.
    • drinkit Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 21:02
      Tytułem, czasem autorką.
      Nie wchodzę raczej w wątki o tytułach sugerujących nieciekawe dla mnie tematy, typu o pogryzionych dzieciach, polityczne (jak np teraz - o pisie, to już niestrawne jest), o robótkach ręcznych, chorobach, z pamiętnika Rosy vol 345, przemocy w rodzinie, sprzątaniu na święta, itd
      Lubię o seksie, sporcie, z cyklu "a jakie macie.."-ankietowe.
      Czasem dla rozrywki wchodzę w wątki typu "ile pijecie alkoholu" tylko po to, żeby potwierdzić swoje przekonanie, że z całą pewnością 80% forum nie pije i czuje z tego dumę, albo w ogóle w takie wątki, które służą ematkom do napawania się własną zajebistością, podczas gdy real zdaje się zupełnie inny. Generalnie forum jest dla mnie rozrywką i bywa, że czuję się ubawiona.
    • cosmetic.wipes Re: Czym kierujecie się czytając forum? 26.04.16, 21:07
      Tytułem.
      Czasem pomimo mało interesującego tytułu włażę w wątek, jeśli dość gwałtownie się rozwija - to zazwyczaj oznacza jatkę, a tygryski kochają jatki big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka