Dodaj do ulubionych

Muzyka ekscentryczna

29.04.16, 21:40
Na fali ostatnich, muzycznych wątków.
Macie taką swoją muzykę, której domownicy, nie bardzo chcą słuchać, na imprezy się nie nadaje, a przy próbie prezentacji większemu audytorium, ludzie dziwnie się na was patrzą?

Tak, liczę na to, że ktoś tutaj mi powie, że "ta moja" muzyka jest bardzo fajna, a tak w ogóle to są tu same fanki takich brzmień smile

Kontemplacyjnie:

I bardziej żwawo:
Obserwuj wątek
    • pitupitt Re: Muzyka ekscentryczna 29.04.16, 22:02
      Tak, liczę na to, że ktoś tutaj mi powie, że "ta moja" muzyka jest bardzo fajna, a tak w ogóle to są tu same fanki takich brzmień - to się przeliczyłaś.
    • angeika89 Re: Muzyka ekscentryczna 29.04.16, 22:58
      Totalnie nie moje klimaty.
      Pierwszy teledysk psychiczny i czuję się po nim nieswojo.
      Ja lubię-Metallica, Nirvana, ONA(Chylińska), Linkin Park, Adelle, Ed Sheeran, Armin van Buuren, Prodigy i duzo dużo więcej. Generalnie-pomieszanie z poplątaniem, ale na takie coś nigdy się nie skuszę. Wybacz....
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 19:45
        Spoko, wybaczam smile Przyzwyczaiłam się, biorę moje słuchawki i idę w kąt słuchać w samotności wink
    • aria Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 17:23
      Hah - nie wiem ile masz lat, ale jak ja byłam młoda to na super ekscentrycznym topie był zespół Legendary Pink Dots, którym się upajaliśmy w kręgach nastoletniej bohemy; o coś takiego:

Oprócz tego Siouxie and the Banshees

i inne tego typu zespoły (np The Creatures) - wszystko zresztą bardzo trudne do zdobycia; jak ktoś miał tzw dojścia to potem to się słuchało do zdarcia płyt oraz przegrywało z kasety na kasetę na kasetę na kasetę na kasetę ... aż w końcu utwór stawał się jeszcze bardziej eksperymentalny smile

Do dzisiaj został mi sentyment i zrozumienie dla zakręconej muzyki chociaż teraz bardziej w stronę współczesnej muzyki klasycznej np:

albo

• glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 19:52
        Dzięki za podzielenie się swoją mroczną stroną muzyki. Nie znałam, idę słuchać.
      • aurinko Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 20:01
        Aria, ja tego wszystkiego nadal słucham smile))
        • aria Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 20:36
          Ja już sporadycznie ... ale sentyment duży wciąż mam. Też do Dead Can Dance, Miranda Sex Garden, My Bloody Valentine ... to były czasy nastoletniego Angstu i beznadziei, do którego taka muzyka świetnie pasowała;
          Oprócz tego uwielbiałam prog-rock i coś co się nazywa math-rock. Oraz zdarłam niejedną taśmę na King Crimson... albo płytach Genesis z Peterem Gabrielem... ale mnie naszło na wspomnienia
          • morgen_stern Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:17
            Ech, kto dziś słucha Miranda Sex Garden... A znasz ich późniejszy zespół, Medieval Baebes? Śpiewają pięknie muzykę dawną:
            • aria Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 10:14
              No właśnie to wcielenie już mi całkiem nie odpowiada sad Ale może to uprzedzenie do nazwy wink Jak się zespół nazywa 'Mediaeval Baebes' to jakiś to dla mnie jest zgrzyt i trochę pretensjonalne. A z muzyki dawnej to ja najbardziej kocham Christinę Pluhar z orkiestrą i różnymi gośćmi
              • morgen_stern Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 10:25
                Tak, nazwa im trochę nie wyszła. Bardzo lubię muzykę dawną.
                Może lepiej posłuchać Drolls smile
                mp3xl.org/mp3/4787244-drolls-lady_carrie_dance_england_anon_xvi/
    • edelstein Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 17:31
      Fanem muzyka Nr. Dwa jest moj ojciecbig_grin
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 19:48
        Swój chłop!
    • bei Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 18:07
      Swietnasmile!
      Mimo, ze slucham innej ( np DCD) to ta bardzo mi przypadla do gustusmile
      • bei Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 18:11
        Ten pierwszy odjazdowy teledysk, niemiecka juz nie, dalej nie sprawdzamsmile
        • konwalka Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 18:57
          mamy
          jestem bardzo swiezo po imprezie na czterdziestkę chlopa i wiem, ze do takiej szuflady wchodzi tercet egzotyczny
          a ja rycze i na trzezwo , i na pijusa, w czasie vaya con dios i juz
          • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 20:05
            Aha, każdy ma jakiegoś trupa w szafie wink. Parę lat temu, ściana mojej łazienki sąsiadowała z kolesiem (lat ok.23), który mieszkał obok. Do dziś wspominam ten okres, jako czas moich najszybszych kąpieli wink Tylko, ze one jeszcze przeplatał ten tercet, Denisem Russosem.
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 19:49
        kochana jesteś <cmok>
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 20:52
        Oj tak! Dead can dance kochałam miłością, szczerą, czystą, nastoletnią długie lata. Te klimaty kojarzą mi się jeszcze z Einstürzende Neubauten www.youtube.com/watch?v=dYmRnl_J9GI
    • drinkit Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 19:40
      Oczywiście, od zawsze jest to Rammstein. Ale wisi mi to, nie mam potrzeby akceptacji w tej materii, więc i tak słucham.
    • minor.revisions Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 19:51
      Gingerbread Man to cała moja rodzina uwielbia, więc jeśli chodzi o mnie to to się nie kwalifikuje do tej kategorii big_grin
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 19:56
        big_grin yes! wiedziałam, wiedziałam, że gdzieś w odmętach internetu znajdę taką, nawet nie jedną osobę, a całą rodzinę! Buziaki dla rodziny!
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 20:22
        Ale super! To ta laska z Cocteau Twins? Ale fajnie, że to wrzuciłaś. To ona cały czas jest i tworzy! Bardzo, bardzo, Ci dziękuję smile
      • aria Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 20:30
        Ach - no to musowo Hannah Fury - moje odkrycie sprzed kilku lat...

• glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 20:56
          Ale czad, no to rewanżuję się cocorosie, znasz? www.youtube.com/watch?v=sVh3WQtx_pw
          • aria Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 21:31
            Ciekawa! Troszeczkę mi przypomina Bjork (którą też bardzo lubię) - ale to chyba związane z akcentem, takim trochę miękko dziewczęcym... oraz Się (ma miejscami taką, jak to określam leniwość w głosie - szczególnie to słychać w utworze "I go to sleep" - też bardzo lubię taki sposób śpiewania)
    • tak_to_nowy_nick Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 20:10
      Gingerbread Man - super! Dzięki za podzielenie się smile
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 21:54
        Na zdrowie smile
    • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 21:55
      No ale marsze, to chyba tylko z ojcem edel będę słuchała
    • mynia_pynia Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:01
      Lubię Popka, słucham sama przez słuchawki z youtuba.
      • mynia_pynia Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:06
        W realu nikomu o tym nie mowię wink, normalnie wolę inne brzmienie ;P
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:42
        Jestem świeżo po odsłuchu. Dobra. Wygrałaś ten wątek big_grin
        • mynia_pynia Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 18:25
          nawet zastanawiałam się czy nie zmienić nicka ;P
          • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 18:41
            hopka_na_popka?
    • morgen_stern Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:33
      Jest taka nowozelandzka piosenkarka, nikt jej nie zna smile uwielbiam jej jedną piosenkę, cudowna melancholia, delikatność, subtelność:

Jak już tak melancholijnie, to ten kawałek usłyszałam kiedyś w radiu, zdążyłam nagrać na kaseciaku (to było naprawdę dawno...), ale nikt nie podał wykonawcy i po wielu latach dopiero udało mi się go odnaleźć. Cudowna muzyka.
      • kawka74 Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:38
        >Jest taka nowozelandzka piosenkarka, nikt jej nie zna smile

He, jesteś pierwszą osobą, którą znam, która ją zna (w sensie - jej muzykę) ;p
      • a.va Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:44
        Jak to nikt nie zna Bic Rungi, to moja ukochana piosenkarka, a Birds miałam kiedyś jako dzwonek w telefonie smile
        • morgen_stern Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:50
          Czyli jest nas więcej! Za to kocham internet, każdy zboczeniec znajdzie swoich pobratymców smile
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 11:17
        Bardzo dobrze rozwinął się ten wątek smile jestem wdzięczna za przypomnienie zapomnianych brzmień, no i oczywiście za odkrycie nowych perełek. Idę słuchać "Waszej" muzy, ku rozpaczy mojej rodziny wink
    • a.va Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:41
      Taaaa, mam taką muzykę, u mnie to jest to
      www.youtube.com/watch?v=FMaK4DS_ulE
      www.youtube.com/watch?v=A1neYaEz6UE
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:48
        O dżizas, zapraszam do mnie. Prawie każda impreza kończy się tym słowiańskim zawodzeniem (a ja tym czasem, po cichutku, hyc-słuchawki na uszy i niemieckie marszewink)
        • a.va Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:55
          No to fajne towarzystwo masz. (Naprawdę słuchasz marszy, jak inni śpiewają taki piękny lesbijski erotyk? wink)
          • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 23:07
            Nie. Tak na prawdę to nie wink
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 23:05
        Masz tu jeszcze do kompletu www.youtube.com/watch?v=DK3Bw3WJ3HY
    • kawka74 Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:43
      Muzyka filmowa (Zimmer, Shore, Lorenc, Kilar i tak dalej, i tak dalej). Może to nie jest ekscentryczne, ale spełnia pozostałe warunki - nie nadaje się na imprezy, domownicy nie chcą słuchać, a audytorium brak (mój kumpel kiedyś stwierdził, że dla niego to nie muzyka i że mogłaby w zasadzie nie istnieć).
      Przy niczym tak dobrze mi się nie pracuje, jak przy 'Hugo' albo 'Bandycie'.
        • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 23:09
          Ja mogę słuchać, z największą przyjemnością. I jeszcze Preisnera www.youtube.com/watch?v=fPP-7iaNa3Y
          • jan.kran Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 23:51
            Mi się pierwszy teledysk skojarzył z tym :

m.youtube.com/watch?v=_AhOOLfmML4
        • kawka74 Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 12:09
          'Pan Tadeusz' Kilara jest mistrzowski, generalnie film Wajdy jest mistrzostwem świata.
          Ale ja chciałam o tym, o:

('Wino truskawkowe' też jest znakomitym filmem zresztą, a muzyka Lorenca wybitna)
    • lena36 Re: Muzyka ekscentryczna 30.04.16, 22:58
      www.youtube.com/watch?v=-TAlS7J9Ofk
    • sea.sea Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 12:21
      Moi znajomi są naprawdę zaprawieni w bojach, ale się poddają przy Helium Vola. Side project człowieka z Deine Lakaien, wziął autentyczne średniowieczne pieśni i robi z nimi coś takiego:

www.youtube.com/watch?v=71o2SqWUkBY
      www.youtube.com/watch?v=57RMxxR2hSY
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 18:44
        No to jest cudne, muszę sobie zrobić katalog z nowymi, forumowymi odkryciami smile
      • maggi9 Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 21:47
        Ale, że helium vola ekscentryczne? Kurcze no nie pomyślałabym...
    • tereska.z.bombaju Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 20:03
      Fields of the Nephilim
      Sisters of Mercy
      Jestem jedyną znaną mi osobą , która tego słucha. Znaczy reszta się nie ujawnia big_grin
      • aurinko Re: Muzyka ekscentryczna 02.05.16, 00:54
        O, a ja myślałam ze sisters od mercy nikt już nie słucha smile
        • aurinko Re: Muzyka ekscentryczna 02.05.16, 00:55
          *of
        • mynia_pynia Re: Muzyka ekscentryczna 02.05.16, 08:19
          Ja słucham, ja, ja, ja.
          W 92 kuzyn mi kupił kasetę i od tej pory, wielbię i kocham ich.
        • sea.sea Re: Muzyka ekscentryczna 02.05.16, 08:36
          Ja słucham Sistersów, FOTN i Bauhausu nawet tongue_out A także starego The Cure, Clan Of Xymox i The 3rd And The Mortal smile))
    • maggi9 Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 21:53
      Za dużo muzyki słucham, żeby coś uznała za mega ekscentryczne wink
      Ale powiem, że ostatnio zrobiła na mnie wrażenie płyta Lux Occulta:

• zawszexyz Re: Muzyka ekscentryczna 02.05.16, 13:49
        świetne , b mi się podoba
    • joa66 Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 22:20
      Najmniej zrozumienia znajduję dla Hoketusa ( a ja się zakochałam od pierwszego usłyszenia w radio)

• kolibeer2 Re: Muzyka ekscentryczna 01.05.16, 23:55
        Aż odetchnęłam z ulgi jak wyłączyłam smile
        nikt w rodzinie nie podziela mojej fascynacji tym zespołemsmile
        www.youtube.com/watch?v=1o1MoG-cz9Q
        • joa66 Re: Muzyka ekscentryczna 02.05.16, 00:47
          Dlaczego? To prawie jak Święto wiosny Strawinskiego smile

Z innej półki - muzyka jako taka może niezbyt ekscentryczna, ale fakt, że starsza pani interesuje się francuskim rapem już trochę ekscentryczny chyba jest big_grin (wciągnęłam się przy okazji jakiegoś okołopracowego projektu)

p.s. zgaduję, że "Twoja" to Finlandia lub okolice? smile
    • mynia_pynia Re: Muzyka ekscentryczna 02.05.16, 07:49
      No dobra to my z dzieckiem oglądamy takie rzeczy na dobranoc:

www.youtube.com/watch?v=HPkJKtS7Kh4
      • glowa_do_wycierania Re: Muzyka ekscentryczna 02.05.16, 20:37
        Oj, bądź czujna Mynia. Nie wiem ile Twoje dziecko ma lat, ale z czasem może zacząć się buntować. Dziecko mojej przyjaciółki, wychowywane w undergroundowych klimatach, wraz z wejściem w nastoletniość, zaczęło się tak właśnie"buntować". Młody słuchał Rihany na zmianę z Jastinem Biberem, ubierać się w takie bardziej damskie fatałaszki, wydawać swoją kasę na fryzjera (tfu: kreatora fryzur!) i takie tam. Nie działały na gó...arza ani groźby, ani prośby. Wyrósł z tego - ale co myśmy się wszyscy nadenerwowali... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka