rosapulchra-0 Re: Filmy, które... 02.05.16, 02:04 "Chronic" ostatnio. Do dziś czuję takie filmy jak "Fisher King", "Ostatnia lekcja muzyki", "Nie jesteś sobą". Jest na pewno więcej, tyle że teraz nie pamiętam tytułów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Filmy, które... 02.05.16, 22:09 Zawsze puszczam gdy mi smutno. Uwielbiam ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Filmy, które... 02.05.16, 23:49 O tak-to jeden z tych filmow ktorych sie nie da zapomniec. Bardzo,bardzo podobala mi sie koncowka-to,ze ten maz sie do wszystkiego w sadzie przyznal. Pomimo,ze film cholernie smutny to koncowka byla pocieszajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Filmy, które... 02.05.16, 07:15 Przypuszczam, że Jesus Christ Superstar miał na mnie w pływ. Zapewne intencje autorów były inne, ale trudno. Byłam w podstawówce, kiedy zobaczyłam to pierwszy raz. Możliwe, że jakąś wajchę mi we łbie przestawił. Odpowiedz Link Zgłoś
kozauwoza Re: Filmy, które... 02.05.16, 22:10 tajemnice Brokeback Mountain - nowe spojrzenie na uczucia Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Filmy, które... 03.05.16, 00:17 Myslalam, ze chodzi o film, ktory na mnie ostatnio wplynal. Jesli calosciowozyciowo to "Idi i smotri" Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Filmy, które... 03.05.16, 00:45 Wiele filmow mi sie w zyciu podobalo ale zeby mialy wplynąć na moj swiatopoglad, wstrzasnac mną ? Nie sądze, przynajmniej nie w dorosłym życiu. Chyba największy wpływ kino miało na mnie w późnym dzieciństwie, wczesnym wieku nastoletnim ( druga połowa lat 80-tych ) i pierwsze wideo, chyba dzięki filmom przemycanym w strasznych kopiach zrozumiałam jakim smętnym i zakłamanym barakiem był pryl. Chyba do tej pory aż mnie ciarki przechodzą po plecach na wspomnienie Przesłuchania, pamiętam że to była jakaś wersja reżyserska, bez podkładu dźwiękowego, same dialogi. Za młoda byłam na takie pozycje bo potem już żaden horror mnie nie ruszał. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Filmy, które... 03.05.16, 00:57 Przed wschodem słońca Ukryte pragnienia Plac Zbawiciela Amelia Dług Rejs Skrzypek na dachu Spaleni słońce Wszystko na sprzedaż Odpowiedz Link Zgłoś
rafwar02 Re: Filmy, które... 03.05.16, 10:34 Pianista, Forest Gump, Myszy i Ludzie, I.A Sztuczna Inteligencja, trylogie Sergia Leone i jeszcze wiele więcej by się tu wymieniło. www.clixsense.com/?7417750 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Filmy, które... 03.05.16, 13:08 Gorzkie gody i większość filmów Polańskiego Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Filmy, które... 03.05.16, 21:25 Na światopogląd to chyba przesada, ale na pewno zostawiły spory ślad - przede wszystkim Siódma pieczęć Bergmana, Lokator Polańskiego, Piknik pod Wiszącą Skałą Weira, Kontrakt Rysownika Grennawaya, Gruz 200 Bałabanowa, Fitzcarraldo Herzoga i jego dokumentalny Człowiek Niedźwiedź, Podziemny Krąg Finchera, Tron we Krwi i Ran Kurosawy, Pożegnanie Jesieni Trelińskiego, Trainspotting, Królestwo, Przełamując Fale von Triera, Słońce wschodzi raz na dzień Kluba/Dymny, Żywot Mateusza Leszczyńskiego, Pociąg i Matka Joanna od Aniołów Kawalerowicza i pewnie jeszcze kilka o których teraz zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Filmy, które... 04.05.16, 17:30 Lot nad kukulczym gniazdem, przerwana lekcja muzyki. Adwokat diabła, okno na podwórze, życie jako śmiertelna choroba... i mój ukochany chociaż nienawidzę polskiego kina: Symetria Ogólnie lubię filmy, które bawią się koncepcją dobra i zła i relatywizmem. Zawsze byłam adwokatem diabła i zabawa w stawianie się w cudzych butach albo zmienianie perspektywy po mrugnięciu, to coś co lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Filmy, które... 04.05.16, 17:50 Hostel okropny film który sprawił ,że nigdy bym w te rejony nie pojechała w obawie przed złapaniem mnie i zrobienia tego co w filmie. Ostatnio oglądałam nostalgie anioła, nie mogłam zasnąć z wrażenia i myśli że człowiek zachowuje świadomość mimo śmierci ciała.nie zazna spokoju póki jego ciało nie spocznie na wieki Odpowiedz Link Zgłoś