Dodaj do ulubionych

problem zdrowotny

21.05.16, 16:52
Dziewczyny poradźcie - mąż, dotąd okaz zdrowia ma od środy straszne problemy żołądkowe. Zjedliśmy w środę obiad w restauracji (wg mnie wszystko było świeże i smaczne) i wieczorem męża bardzo rozbolał żołądek, miał skurcze żołądka. Dałam mu 2 nospy i 2 ibupromy ale nic nie pomogło. Rano było lepiej ale od tego czasu co posiłek to biegnie do toalety, ma biegunkę i cały czas jakieś mega bulgotanie w żołądku, wieczorami ataki tych skurczy. Dziś je suche bułki, jajko, na obiad gotowany ryż, gotowana pierś z kurczaka i gotowana marchewka-i jest dokładnie to samo. Poza tym czuje się dobrze, ma apetyt. Martwię się, ostatnio miał dużo stresów.
Co można doraźnie zrobić? Po niedzieli chyba bez lekarza się nie obędzie, czy iść do internisty czy gastrologa?
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: problem zdrowotny 21.05.16, 17:00
      Jak mu nie przejdzie to do internisty w poniedziałek bym poszła.
      Mój mąż w styczniu miał też jakieś paskudztwo- tydzień czasu trzymało. Dużo pić, elektrolity uzupełniać i odpoczywać.
    • kaz_nodzieja Re: problem zdrowotny 21.05.16, 17:28
      Oboje jedliście dokładnie to samo danie?
      • buglady Re: problem zdrowotny 21.05.16, 17:34
        Nie, ale wszystko wydawało się bardzo świeże i zdrowe, chociaż kto wie...
        • kaz_nodzieja Re: problem zdrowotny 21.05.16, 17:37
          Może grypa żołądkowa, akurat po zjedzeniu tam dania. Na razie dieta, jakby nie pomogło i pogorszyło się - lekarz.
          • buglady Re: problem zdrowotny 21.05.16, 17:39
            Ale bez żadnych innych objawów? Bo mąż się źle czuje po zjedzeniu czegokolwiek, rano jak wstanie to jest ok. Mam nadzieje, ze to tylko grypa żołądkowa.
            • kaz_nodzieja Re: problem zdrowotny 21.05.16, 17:43
              Jakie koloru ma stolce?
            • foringee Re: problem zdrowotny 21.05.16, 18:03
              Znaczy zawsze się źle czuje po jedzeniu? A badania jakieś sobie robił?
    • ada1214 Re: problem zdrowotny 21.05.16, 17:50
      po prostu zaserwowali jakies badziewie. Szkoda im bylo wyrzucic, chec zysku wazniejsza niz zdrowie kogoas tam, nic nowego. Ja na 10 wizyt w restauracji 5 odchorowuje.
      • buglady Re: problem zdrowotny 21.05.16, 18:52
        Od wtorku (to jednak we wtorek jedlismy ten obiad a nie w środę), badań jeszcze nie robił ale to juz długo trwa.
    • kalina_lin Re: problem zdrowotny 21.05.16, 21:46
      Do jedzenia - kleik ryżowy, marchwianka, może być ten gotowany kurczak, sucharki itp. Na pewno nie jajko.
      Z leków - smecta, węgiel lekarski, jakiś probiotyk. Z naturalnych sposobów dobrze działa wyciąg z suszonych czarnych jagód. Absolutnie nie ibuprom, on tylko pogorszy sytuację.
      Jak w ciągu 2 dni takiego leczenia nie będzie poprawy, można spróbować z jakimś lekiem z nifuroksazydem.
    • meganka_35 Re: problem zdrowotny 03.08.16, 14:14
      Są to klasyczne objawy przy zatruciu Salmonellą. Tak bynajmniej wczoraj wyczytałam w necie. Na początku byłam pewna, że to jelitówka, ale przy jelitówce nie miałam takich skurczy, biegunki i bulgotania, a jedynie wymioty i nudności. Ktoś napisał, że Salmonella mija sama po kilku dniach i ogólnie nie wymaga leczenia w szpitalu ani antybiotyków. Ja zatrułam się tatarem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka