Dodaj do ulubionych

easy but fancy - kolacja

01.06.16, 09:30
Kobitki drogie! Z rana potrzebuje inspiracji i pomyslow na kolacje. Taka co sie szybko w miare robi i prosto, ale zeby to sie dalo postawic na stole w ramach troche bardziej eleganckiej kolacji. Ematka zawsze pomoze, prawda? smile
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: easy but fancy - kolacja 01.06.16, 09:35
      Nie będę oryginalna - roladki z tortilli.

Tortille, serek do posmarowania (mieliłam biały z chrzanem, biały z rzodkiewką, biały z fetą, biały z sosem sałatkowym Knorra w proszku - blenderem wychodziło ze 2 minuty pracy na smarowidło), sałata i dodatki. U nas najlepiej się sprawdzały kombinacje serek chrzanowy + szynka, serek fetowy + łosoś wędzony, wersja włoska - serek z sosem Knorra do sałatki włoskiej, pomidorki koktajlowe, mini mozzarelle. Zwijasz taki rulon i kroisz na plastry szerokości trzech centymetrów mniej więcej.
      • kjut Re: easy but fancy - kolacja 01.06.16, 09:41
        Ma to sens, dziekuje smile
    • ashraf Re: easy but fancy - kolacja 01.06.16, 09:48
      Ja bym zrobila po prostu salatke, teraz np. ze szparagami - gotowe w 15 min., salate szykujesz w czasie gotowania szparagow. Ostatnio uzywam mixu salat, jajek, bialych szparagow, rzodkiewki, orzechow piniowych i warzyw ktore akurat mam pod reka (ogorek lub pomidory koktajlowe, papryka itd.). Do tego lekki sos miodowo-musztardowy z cytryna, swieze ziola.
    • lola211 Re: easy but fancy - kolacja 01.06.16, 09:51
      Elegancka i prosta jest np ryba z pieca.Podana ze schlodzonym białym winem.Szparagi.
      • kjut Re: easy but fancy - kolacja 01.06.16, 09:54
        Niestety nie ma gdzie kupic dobrej ryby dzisiaj sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka