kjut 01.06.16, 09:30 Kobitki drogie! Z rana potrzebuje inspiracji i pomyslow na kolacje. Taka co sie szybko w miare robi i prosto, ale zeby to sie dalo postawic na stole w ramach troche bardziej eleganckiej kolacji. Ematka zawsze pomoze, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_i_p Re: easy but fancy - kolacja 01.06.16, 09:35 Nie będę oryginalna - roladki z tortilli. Tortille, serek do posmarowania (mieliłam biały z chrzanem, biały z rzodkiewką, biały z fetą, biały z sosem sałatkowym Knorra w proszku - blenderem wychodziło ze 2 minuty pracy na smarowidło), sałata i dodatki. U nas najlepiej się sprawdzały kombinacje serek chrzanowy + szynka, serek fetowy + łosoś wędzony, wersja włoska - serek z sosem Knorra do sałatki włoskiej, pomidorki koktajlowe, mini mozzarelle. Zwijasz taki rulon i kroisz na plastry szerokości trzech centymetrów mniej więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: easy but fancy - kolacja 01.06.16, 09:48 Ja bym zrobila po prostu salatke, teraz np. ze szparagami - gotowe w 15 min., salate szykujesz w czasie gotowania szparagow. Ostatnio uzywam mixu salat, jajek, bialych szparagow, rzodkiewki, orzechow piniowych i warzyw ktore akurat mam pod reka (ogorek lub pomidory koktajlowe, papryka itd.). Do tego lekki sos miodowo-musztardowy z cytryna, swieze ziola. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: easy but fancy - kolacja 01.06.16, 09:51 Elegancka i prosta jest np ryba z pieca.Podana ze schlodzonym białym winem.Szparagi. Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: easy but fancy - kolacja 01.06.16, 09:54 Niestety nie ma gdzie kupic dobrej ryby dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś