Dodaj do ulubionych

Urlop w Grecji. Co począć z teściową???

08.06.16, 13:54
...
Potrzebuję porady dla mojej teściowej, która jedzie z nami w lipcu na urlop do Grecji.
Teściowa 60+, figura typowe jabłuszko. Takie większe wink Duży biust.
No i jedyne co może zabrać ze sobą to kostium kąpielowy w dużych trudach z resztą wybrany i przeze mnie sprezentowany. Sama nie potrafi i nie lubi kupować sobie ciuchów.
Na wyjazd nie ma kompletnie nic.
Czy potraficie doradzić mi co mogłoby to być? Wiadomo przecież, że cały tydzień nie bedzie w kostiumie siedziała.
Będę wdzięczna za linki lub chociaż zdjecia z inspiracjami.
Obiecałam jej, że pomogę a kompletnie nie umiem tego ugryźć. Sama nosze rozmiar 36 i nie mam biustu więc nie mam wprawy w doradzaniu biuściastej.
Zależy mi żeby teściowa czuła się swobodnie i żeby miło wspominała wyjazd.
Mogą być spódnice, spodenki, sukienki. Założy wszystko byle pasowało do figury.
Tesciowa lubi wzory marynarskie. Wszelakie paski (w tym wypadku wzdłuż) będą mile widziane.
Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:00
      Myślałam po tytule, że pytasz o jakiś przytułek dla teściowej na czas wyjazdu, a ty taka dobra synowa jesteś!
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:39
        Taka mała prowokacja, żeby więcej wejść było wink

Fajną mam teściową i chcę jej jakoś pomóc.
      • kira02 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 11:45
        Też o tym pomyślałam i weszłam, żeby poczytać jatkę big_grin
    • beataj1 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:01
      Po pierwsze: sukienka plażowa.
      Coś co będzie mogła założyć na kostium jak będziecie szli na plaże/ basen. Bo przecież trzeba tam jakoś dojść a to jest najporęczniejsze.

https://www.e-mama.pl/galerie/h/honolulu-pareo-sukienka_2409.jpg

Parę duzych pareo. Jak poczuje się za bardzo odkryta przewiąże sobie w pasie i będzie się czuła swobodniej.
      Sukienki bawełniane - najlepiej z jerseju bo najlepiej znoszą pogniecenie i są miłe dla skóry
      https://img01b.bonprix.pl/ims/0/0/0/0/0/0/1/6/7/7/xxl/0/xyx_1000368776/sukienka.jpg?h328

Koniecznie jakieś spodnie - mogą być 3/4. Jak będziecie zwiedzać mogą jej się otrzeć uda w sukienkach a to już jest koszmar.
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:43
        Kurczę ta pierwsza fajna. Teściowej się podoba. Druga tez spoko. Możesz mi podać źródło? Może byc na priv.
        Też myśleliśmy o rybaczkach tylko nie wiemy jakie wypada kupić.
        Ona na co dzień nie nosi takich fasonów, ale jest otwarta na propozycje smile
        Urlop rządzi się swoimi prawami wink
        • beataj1 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 15:28
          Ta pierwsza sukienka znaleziona w Google po wpisaniu hasła sukienka plażowa. Druga to bon prix. Tam jest dużo propozycji w różnych rozmiarach. Możecie pooglądać.
          • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:14
            Znalazłam ją w Bonprix smile
            Dzięki.
            Zainspirowane, znalazłyśmy fajne ciuszki na all. Jak teraz zamówimy to będzie czas na ewentualny zwrot.
    • phantomka Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:02
      Moze pokaz jej strone ullapopken.pl Moja biusciasta tesciowa tylko u nich kupowala ubrania.
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:14
        Fajne lecz jak za drogo wink
    • aankaa Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:10
      a w czym chodzi w czasie upałów ?
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:48
        Niestety to w czym chodzi nie nadaje się na urlop.
        Za sztywne.
        Zwykle jest to spodnica z podszewka w kolorze czerwonym i bluzka w marynarskie paski.
        Jak jest u nas to czasem zaklada szorty jeansowe i luzna spódnice. Chociaż ta spódnica to częściej "po domu" jest noszona.
        Potrzebuje czegoś do wyjścia " na miasto" jak znudzi się siedzenie w hotelowym basenie wink
        No i posiłki w kostiumie też odpadają
    • kochamruskieileniwe Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:39
      w lipcu w Grecji to raczej mocno ciepło będzie.
      Ze swojej strony polecam (sprawdza sie zawszcze w gorącym klimacie) bardzo cienką, luźną koszulę rozpinaną w jasnym kolorze z długimi rękawami, zakladaną na wierzech. Tzn na koszulkę z ramiączkami (naramkach, tak się przypomniało suspicious)
      Taka koszula jest idealna do zwiedzania. Nie wycierasz sie skórą o nic. Tłum niegroźny .Zabezpiecza przed oparzeniami. Łatwo wyprać. Jest wielofunkcyjna. Od lat takich używam w tropikach. Naprawdę - ideał.
      Szukaj w sklepach indyjskich
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:44
        Ok a do takiej koszuli co na dół?
        • pitahaya1 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:52
          A jaki ona w ogóle ma rozmiar? Ja też jestem jabłko z biustem wink
          • kochamruskieileniwe Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:58
            OT Pitahaya - odczytałaś moją wiadomość o futonie - odpowiedziałam w wątku. Pocztę mi odbijało...
            • pitahaya1 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 17:02
              Oczywiście, że nie odczytałam. Szukałam na poczcie, potem w wątku. Trafił mi się okazyjnie kilka dni później i kupiłam cały sad
              Przepraszam, ale nie widziałam wpisu. Tu wątku lecą w dół po kilku godzinach.
          • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:15
            Miedzy 46 a 48. Zależy od marki
            • pitahaya1 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 18:59
              No to ja trochę drobniejsza jestem.

Przejrzyj ofertę C&A. Masz tam kilka par spodni. Mogą robić za bazę. Są spodnie grube, ale i cienkie lniane. Moim zdaniem fajne, bo jednak nie wory a zwężane na dole. Do tego lekkie tuniki lub bluzki.
              www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/duze-rozmiary/wszystkie-artykuly-xl
              www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/duze-rozmiary/wszystkie-artykuly-xl/page-2/spodnie-170724-1.html
              www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/duze-rozmiary/wszystkie-artykuly-xl/page-3/spodnie-170771-1.html
              www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/duze-rozmiary/wszystkie-artykuly-xl/page-3/tunikowa-sukienka-z-wiazanym-paskiem-170714-1.html

A tu Kappahl:
              www.kappahl.com/pl-PL/woman/kolekcje/xlnt/
              • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:03
                Dziękuję. Sklep C&A też lubi smile
        • kochamruskieileniwe Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 14:58
          U mnie sprawdzała się spódnica typu safari kupowana w sklepach z polską odzieżą. Nie sieciówkach.
          I sandały typu sportowego - na grubszej podeszwie.
          Lub spodnie len plus domieszka bawełny, takie szerokie. Najfajniejsze kupiłam na .... bazarku u Turka ?)
          Kolory jasne raczej. Materiały naturalne, cienkie.
          • kochamruskieileniwe Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 15:01
            właśnie wygoglałam co oznacza spódnica safari - chyba nie o to mi chodziło... Chodzi mi o taką jak sie dawno nosiło dłuższa, z rozcięciem z tyłu.

Jak uda sie obcierają - gacie z milanezu.

A spódnico-spodnie? podobno wracają do łask...
            • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:05
              Spódnico spodnie odpadają, ale przeczytałam jej o gaciach z milanezu to się uśmiała wink

W ogóle to wszystkim Wam dziękuje i Was pozdrawia ( kazała mi tak napisać)
    • ga-ti Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 15:08
      Nie wiem, co się nosi w Grecji, ale wiem, że spodnie 3/4 w rozmiarach wszelakich najlatwiej znaleźć w ciuchlandach wink
      A może przekonasz teściowa do leginsów? Na czas zwiedzania zwiewna lekka sukienka/tunika i leginsy 3/4 (albo krótkie przed kolana) żeby sobie ud nie poobcierać.

Ps. dobra z Ciebie synowa smile
      • aankaa Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 15:35
        zlituj się, pani 60+, z figurą jaką opisała wątkodajka i leginsy 3/4 ??
        • mankencja Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 15:57
          Panie z figurą typu jabłko często mają zgrabne nogi
        • za_mszowe Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:30
          LegGinsy na seniorce rozmiar 48+? Turpistki jestescie, albo turpistyczne gerontofilki?
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:18
        Ooj do leginsów to nawet ja jej nie przekonam big_grin
        Znalazłam za to fajne bermudy z jasnego jeansu. Wymiary się zgadzają i teściowej się podobają. Będą super do lekkiej rozszerzanej tuniki w kolorze nieba wink

Ps. Łatwiej być fajną synową dla fajnej teściowej wink
    • oqoq74 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 15:34
      Kappahl ma duże rozmiary i teraz zaczęli przeceny.
      d
      • oqoq74 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 15:36
        I sporo takich luźnych, zwiewnych tunik, sukienek.
        • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:19
          Dziękuję. Teściowa powiedziała, że zajrzy jak wróci do W-wy za pare dni. Teraz jest u nas i do Kappahl trochę ma daleko.
          • oqoq74 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:34
            Powodzenia i przyjemności na urlopiewink
          • za_mszowe Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:34
            H&M tez ma kolekcje dla większych rozm, do 54-56zdaje sie. Troche koszul, bluzek b/rekawa i cienszych letnich spodni. Nawet bez przecen jest tanio.
            Na alegro sa sklepy, w ktorych ciuchy z BonPrix i in. (Quelle, Tchibo-TCM) licytuje sie od 1zl (wielgasne rozmiary mozna za te 2 zl/szt upolowac-taniej niż SH), jednak w przypadku licytacji nie przyjmuja zwrotow.
            Sandaly sportowe - np Decathlon
            • aurinko Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 20:57
              za_mszowe napisał:

> Na alegro sa sklepy, w ktorych ciuchy z BonPrix i in. (Quelle, Tchibo-TCM) licy
              > tuje sie od 1zl (wielgasne rozmiary mozna za te 2 zl/szt upolowac-taniej niż SH
              > ), jednak w przypadku licytacji nie przyjmuja zwrotow.

To niezgodne z prawem. Kiedyś z licytacji można bylo nie przyjąć zwrotu, ale przepisy sie zmienily i sklep ma obowiazek przyjąć zwrot . Nawet za wysylke musi oddac (wysokosc najniższej przesylki dostepnej na aukcji).
          • butch_cassidy Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:45
            Tu przyznam, że jestem sceptyczna - moim zdaniem Kappahl te ciuchy ma raczej miejskie niż wakacyjne. Ale a nuż smile
            • pitahaya1 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 18:52
              Niekoniecznie.
              www.kappahl.com/pl-PL/woman/kolekcje/xlnt/
              Większość bluzek niewiele za pas sięga. To nie jest najlepsza długość. Owszem, są i dłuższe, ale jakoś nie do końca jestem przekonana. Choć może na żywo lepiej wyglądają.
    • sylwus34 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 15:52
      Wzruszyłaś mnie tym postem. Pozdrawiam
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:24
        A czemuż to? wink
        • za_mszowe Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:35
          Bo tytul brzmi jakbys chciala "mamunię" na czas urlopu zawiezc do szpitala na badania wink
          • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:43
            "Chwyt marketingowy" wink
    • mankencja Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:01
      Moja jabłkokształtna teściowa nosi latem głównie odcinane pod biustem sukienki długości w zasadzie dowolnej
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:20
        Też o tym myślałam jednak moja na samym poczatku poszukiwań poprosiła mnie żebym nie szukała sukienek odcietych pod biustem wink
    • butch_cassidy Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:10
      A sukienki maxi z przewiewnych, cieniutkich tkanin? Jak na ramiączka to do tego właśnie proponowana wyżej cieniutka koszula, luźno narzucona lub zawiązana? (zależnie czy teściowa chce eksponować ramiona, bo jak nie ma nic przeciw, to i bez).
      Może spodenki do kolan? Do nich ewentualnie bluzeczka tunika taka za pupę też luźna i koniecznie mocno przewiewna?
      • butch_cassidy Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:12
        I jeszcze dodam, że w takiej popularnej właśnie wakacyjnie Grecji jest moim zdaniem znacznie większa tolerancja dla pokazywania nieidealnego ciała niż w Polsce. Także może też nad nastawieniem psychicznym popracować?

A... a jakby tak teściowa jeszcze przed wyjazdem się jakimś dobrym samoopalaczem potraktowała (np. mgiełką czy pianką) i ze dwa czy trzy razy wyszła na słońce? Każde ciało wtedy chyba trochę zyskuje.
        • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:24
          Też jej tłumaczę, że ma zgrabne nogi i moze je pokazywać, a na górę znajdziemy coś takiego żeby podkreślić fajne cycki a ukryć brzuszek.

Szukamy takich właśnie lekkich zwiewnych ciuchów .
          • butch_cassidy Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:43
            A jak się teściowa zapatruje na używane?
            Moim zdaniem przy okrąglejszej figurze więcej ciekawych rzeczy można znaleźć na all niż w sklepach. Albo przynajmniej uzupełnić garderobę. I te zwiewne letnie łaszki można ryzykować bez przymierzania.
            • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 17:37
              Jest otwarta na propozycje. Znalazlam jej fajną tunikę, letnią sukienkę i bermudy.
              Łączny koszt zakupow 130 zł z przesyłką smile
              • butch_cassidy Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 17:40
                Fajnie smile
    • jakw Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 16:34
      Tytuł wątku taki jakbyś myślała o zakopaniu teściowej w ogródku...
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 17:37
        Kontrowersja lepiej się sprzedaje wink
    • kanna Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 17:54
      Sukienki plażowe - super, zapytaj jednak teściową, czy ona chodzi w samych sukienkach (bez rajstop). Przy takiej figurze często się uda obcierają (szczególnie, jeśli będą mokre), wiec coś pod spód jest wskazane.
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:01
        Przegadałyśmy temat. Bierzemy talk w razie czego.
        Moja teściowa ma do siebie ogromny dystans i mimo niedogodności radzi sobie.
        Zartowałyśmy nawet, że jedni smarują się olejkiem do opalania, a ona będzie się "talkować".
        W rajstopach nie chodzi w ogóle. W najgorszym wypadku będą majtki " z golfem " wink
        • oqoq74 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 11:37
          Talk jak talk, ale podobno dobrze na takie obcieranie ud latem, pod sukienką, jest te strategiczne miejsca przetrzeć antyperspirantem w kremie.
    • jola-kotka Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 19:09
      No ja sie wylamie. Fakt dobra z ciebie synowa ale jakos tak dziwnie swiadczy ten watek o tesciowej 60-letnia kobieta pierwszy raz jedzie na urlop w zyciu? I nie wiec co tam bedzie potrzebne a tak wogole to nie ma nic takiego w szafie? Bo wiesz takie kobiety przewaznie tomaja juz wszystko. Czy to ty uznalas ze jej garderoba nie nadaje sie na urlop w twoim towarzystwie?
      • aurinko Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 21:01
        Moze pierwszy raz jedzie do Grecji w sezonie. A moze ostatnio jej sie mocno przytylo i nie ma jeszcze skompletowanej garderoby. A moze dawno niczego sobie nie kupowala i ma ochote teraz zaszalec? I w koncu co tobie do tego.
      • pitahaya1 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 21:07
        A może to teściowa wyszła z inicjatywą "kochana synowo pomóż i doradź, bo nie mam co na siebie włożyć".
        Musisz szukać dziury w całym?
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 22:58
        Marceli szpak dziwi się światu.
        Wybacz Jolu, ale jeśli coś nie mieści się w Twojej głowie to nie znaczy, że nie istnieje.
        Co Cię konkretnie dziwi? Że 60 latka nigdy nie była za granicą?
        No nie była. Dlatego zaproponowaliśmy jej ten wyjazd.
        Że nie ma zwiewnych tunik z szyfonu? Ano nie ma. Tłumaczenie zbędne.
        Ostatnie zdanie czy też jak wolisz pytanie retoryczne jest tak słabe, że wcale nie skomentuję.
        Nie sądź po sobie...
        • bi_scotti Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:17
          Jaki sympatyczny watek!
          smile
          Ze swojej strony podkresle to, co ktos juz napomknal powyzej: zadbajcie o sensowne buty. Sandalki na wieczorny/popoludniowy spacerek do knajpki z winem + porzadne sandaly do zwiedzania ruin i chadzania na dluzsze spacery + klapki, to minimum. I krem do stop. Poza tym moze cos na glowe ? nie wiem jak sie tesciowa zapatruje na kapelusze ale dojrzale panie z nadwaga moga latwo stac sie ofiarami sun stroke wiec pomyslcie o jakims nakryciu lebka. I niech sobie przed wyjazdem zrobi taka fryzure, o ktora nie bedzie musiala dbac w czasie urlopu, cokolwiek tam lubi: trwala, sciecie etc. Milej podrozy! Robcie duzo zdjec i potem je wydrukujcie dla niej, na pewno to doceni jesli to pierwsza taka podroz smile Cheers.
          • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:33
            Sandały wczoraj sobie kupiła. Dziś wszędzie pieszo się poruszałyśmy i był test, czy wygodne i czy nie obcierają (zapakowałam do torebki plastry Sholla tak na wszelki wypadek, ale nie były potrzebne)
            Kapelusz? Chyba nie będzie chciała. Chociaż na taki z niedużym rondem postaram się ją namówić. smile
            • beataj1 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:37
              Mały myk. Weźcie ze sobą na wyjazd mała puszeczke szamponu w sprayu. Jest świetny na otarcia. Czy to butów czy ud. Tylko trzeba zareagować zanim obetrze.
              • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:47
                Tego patentu nie znałam. Dzięki smile
            • nuta15 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:52
              Jeżeli nie zdążycie kupić wszystkiego przed wyjazdem dokupicie na miejscu . W każdej nadmorskiej miejscowości są sklepy z wakacyjnymi ciuszkami i dodatkami w różnych rozmiarach. Ceny podobne jak u nas . Bawcie się dobrze smile
              • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:57
                W sumie, to też może być jakiś plan jak okaże się, że jednak czegoś brakuje. O tym nie pomyślałam. Dzięki i...dzięki wink
        • jola-kotka Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:41
          Po co sie irytujesz? miesci sie w glowie tylko spytalam juz wiem dziekuje za odpowiedz. Pani nigdy nie byla za granica i rozumiem,ze z tej okazji postanowila uzupelnic ,wymienic garderobe z twoja pomoca. Tyle wystarczylo nie rozumiem po co potraktowalas to jako jakis atak na siebie ale to juz nie moj problem jaki byl powod.
          • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 08.06.16, 23:54
            Nie wymienić a zakupić coś co przyda się w czasie upału na urlopie. Moja teściowa nigdy za granicami kraju nie była. Nic w tym dziwacznego.
            Napisałam wszystko w poście założycielskim. Ty jako jedyna nie zrozumiałaś/nie doczytałaś i tak glupio odpisałaś, że się zirytowałam.
            Powodem było ostatnie zdanie. Niepotrzebne i bezsensowne.
            • jola-kotka Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 00:04
              Ale dlaczego to normalne i ja naprawde nie mialam nic zlego na mysli, sama bym komus kto nie mialby nic odpowiedniego na wyjazd powiedziala ej idziemy na zakupy bo w tym w moim towarzystwie nie jedziesz hihi masz racje troche pod sama siebie to napisalam. Sory jak zle zrozumialas ,pewnie moglam to inaczej napisac troche sie nie dogadalysmy.
              • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 00:35
                Serio, powiedziałabyś do bliskiej Ci osoby " idziemy na zakupy bo w tym co masz to wstyd z Tobą wyjść "?
                Nie mam wiecej pytań.
                • jan.kran Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 04:52
                  Fajnie źe masz dobre układy z teściową smile. Wcale się nie dziwię że prosi o pomoc , ja też najbardziej lubie jak mi córka doradza , zawsze wygrzebie i dobierze odpowiedni strój dla mnie.Milego pobytu w Grecji!!!
                  • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 08:36
                    Ona wie, że ja jej doradzę szczerze.
                    Dziękujemy. Niby nic, a jednak cieszy smile
                • jola-kotka Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 10.06.16, 02:48
                  Tak powiedzialabym.
          • morgen_stern Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 00:00
            Weź się jolka w końcu od niej odchrzań. Zepsułaś taki sympatyczny wątek.
            • jola-kotka Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 00:05
              Nie mialam takiego zamiaru,zwykle nieporozumienie ,sory.
            • aurinko Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 08:41
              morgen_stern napisała:

> Zepsułaś taki sympatyczny wątek.

Dokładnie, to samo chciałam napisać.
              Echh
              jeszcze trochę i będzie "kto z kim przystaje..."
        • pitahaya1 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 11:43
          Ale tu nie trzeba zagranicy. Mamę zabrałam zimą w góry. Butów nie ma, bo ma miejskie kozaczki. Kurtki nie ma, bo ma płaszcz zimowy. Piękny na zimę w mieście, ale nie w góry. Tym bardziej, że chciała trochę pochodzić a nie siedzieć w miejscowości i chodzić od knajpy do knajpy.
          Tak więc: kurtka, czapka, buty, coś na dół i ciepły na górę, bo żakieciku nie założy.
          W zasadzie na jeden raz.
          Mam w góry wyjeżdżała, gdy byłą młodsza, gdy było ciepło.
      • lilly_about Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 07:56
        I ty twierdzisz, że nie jesteś psychiczna.
        • jola-kotka Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 08:49
          No to sie dowartosciowalas,
      • asia_i_p Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 09:42
        A ile masz w Polsce takich letnich gorących dni? Absolutnie sobie wyobrażam, że można nie mieć wyjściowej garderoby na lato, jeśli lato spędzasz w ogródku w ukochanych szortach + podkoszulku. Albo co szczytu upalnego sezonu wyjeżdżać w Tatry, wtedy zdecydowanie bez plażowych sukienek można się obejść.
    • burina Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 00:02
      Pooglądajcie ubiory Magdy Gessler. Skąd je wziąć, niestety nie wiem.
      • jola-kotka Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 00:06
        wiekszosc to Lukasz Jemiol.
        • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 00:32
          Cenowo- odpada.
          Chociaż fasony są spoko.
    • segregatorwpaski Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 07:22
      Lumpeksy polecam. Właśnie wczoraj nabyłam typowo wyjazdowe spodnie 3/4, dwie pary krótkich spodenek, dwie tuniki i dwie sukienki plażowe, kilka koszulek na ramiączkach, spódniczkę bawełnianą, krótką. Wszystko to rzeczy, w których nie noszę co dzień, co więcej nie noszę też podczas urlopu w pl, po prostu są lekkie, zwiewne, znacznie krótsze, odważniejsze, niektóre lekko przeźroczyste - całkiem inne niż to co mam w garderobie. Zapłaciłam bardzo niewiele, gdybym to miała kupić w sklepie - to oj. To co już mam z poprzednich wyjazdów plus to co nabyłam starczy na dwa tygodnie plażowania, zwiedzania w temp. ok 40 stopni.
      • joann_80 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 09.06.16, 08:35
        Lubię to smile
        Na pewno mimo zrobionych zakupów, zajrzymy jeszcze do lumpka. Doszłyśmy do wniosku, że przydałaby się jakaś fajna płachta na pareo.
        • jowita771 Re: Urlop w Grecji. Co począć z teściową??? 10.06.16, 10:31
          Lumpeks to dobry trop, moim zdaniem. Ja drugą córkę rodziłam latem i sporo letnich ubrań kupiłam w lumpeksie, bo mi było szkoda pieniędzy na coś, a czym pochodzę kilka tygodni. Pod koniec ciąży byłam nad morzem i latałam tam głównie w białej dużej koszuli albo całkiem z lnu albo z domieszką lnu. Koszula była kupiona w lumpeksie, ale guziki miała takie jak ubrania w sklepach indyjskich, więc pewnie takie było jej pochodzenie. Wygodnie, nie za gorąco. Ja do tego zakładałam spodnie ciążowe albo leginsy, koszula dobrze zakrywała tyłek i brzuch też nie rzucał się w oczy, chyba byłam jabłkiem w tamtym okresie.
    • taki-sobie-nick Sklep indyjski 09.06.16, 21:32
      Duży wybór rozmiarów, niektóre spadłyby nawet z rzeczonej teściowej.
      • taki-sobie-nick Re: Sklep indyjski 09.06.16, 21:32
        taki-sobie-nick napisała:

> Duży wybór rozmiarów, niektóre spadłyby nawet z rzeczonej teściowej.

niektóre ubrania, oczywiście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka