Dodaj do ulubionych

zgubiłem/ukradli mi

08.06.16, 14:14
Zjadowiłam się okrutnie i muszę się wygadać. Otóż mój kochany syn uczeń klasy VI znowu dzisiaj zgubił/ukradli mu w szkole, tym razem cały ekwipunek na basen (ręcznik, klapki, gacie i okulary). W zeszłym miesiącu zgubił/ukradli mu strój na wf, ale tylko spodenki i bluzkę, we wrześniu zgubił/ukradli mu adidasy. Rzeczy są firm nike, adidas. No się wkurzyłam, szukał po szkole nie znalazł. Z jednej strony jestem na niego zła z 2 nie wiem co mam na ten temat myśleć. Jak zgubił te buty był pewien że zostawił w klasie to zapytane sprzątaczki butów nie widziały. Stroju na wf też szukał nie znalazł nigdzie. Dzisiaj pojechałam po niego do szkoły czekam, a on dzwoni że szuka worka z basenu - nigdzie nie było. Powiedziałam że wstrzymam kieszonkowe do końca wakacji uncertain bo wiecznie coś gubi, a on twierdzi że powiesił w szatni i jak przyszedł bluza była na podłodze a worka z basenu nie było. To tyle...
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: zgubiłem/ukradli mi 08.06.16, 14:18
      moze jednak kradną ?
    • oqoq74 Re: zgubiłem/ukradli mi 08.06.16, 14:21
      A zgłaszaliście zaginięcie tych rzeczy? Może się okazać, że faktycznie ktoś kradnie.
    • mama.nygusa Re: zgubiłem/ukradli mi 08.06.16, 14:22
      A innym tez gina?
    • kamunyak Re: zgubiłem/ukradli mi 08.06.16, 15:09
      to po co kupujesz firmowe rzeczy do szkoły? nie kupuj, zostaw je do uzytku domowego a do szkoły Lidl za 1/3 ceny na przykład, skoro syn nie potrafi pilnować.
      Albo podpisywać w widoczny sposób. Jak złodziej zobaczy to nie weźmie. A jak się zgubi to wiadomo czyje.
    • lady-z-gaga Re: zgubiłem/ukradli mi 08.06.16, 15:10
      > Powiedziałam że wstrzymam kieszonkowe do końca wakacji

dobrze się czujesz?
    • ga-ti Re: zgubiłem/ukradli mi 08.06.16, 15:16
      Stroju basenowego warto poszukać na basenie (oj często dzieciaki zostawiają) albo w autobusie jeśli na basen dojeżdżają.
      U nas bardzo dużo ciuchów, worków ze strojami wszelkimi, piórników, śniadaniówek itp. jest przechowywana w świetlicy, co jakiś czas rzeczy są wystawiane, ale i tak po część nikt się nie zgłasza. Zbierają też woźne głównie z szatni przy salach wf i z boiska (w szatniach mamy zamykane szafki), też wystawiają co jakiś czas.
      Pochodź i popytaj.
      Ale też popytaj innych rodziców, czy ich dzieciom też się zdarza zgubić i nie znaleźć, bo może faktycznie ktoś kradnie. Może też zapytaj dyrekcji, być może do niej zgłaszali sie już jacyś okradnięci.
      Współczuję.
      • martirad Re: zgubiłem/ukradli mi 08.06.16, 16:46
        W naszej szkole też jest mega wystawka rzeczy zaginionych. Po te rzeczy też nikt się nie zgłasza są to mocno zniszczone. Na basenie nie zostawił bo twierdzi że wieszał w szatni szkolnej. Na naszym basenie jeszcze nie zdarzyło się aby coś zginęło, 2 razy jak był młodszy wracaliśmy po okulary i zawsze czekały na właściciela. Co do szkoły to nie wiem jak innym dzieciom, ale jeden z nauczycieli podczas szukania tych butów we wrześniu stwierdził że one się już raczej nie znajdą. Co do zakupów ubraniowych to kupuję przeważnie na wyprzedażach oraz promocjach i nie rozdzielam w kategorie, że szkoły z lidla a po szkole adidasa tylko jedne do szkoły i na zajęcia po szkole.
        • mynia_pynia Re: zgubiłem/ukradli mi 08.06.16, 19:47
          Jabym popytała się innych rodziców i nauczycieli czy wszystkim ginie. Ja widzę po swoim synu który gubi notorycznie drobne zabawki w przedszkolu, że on ma w dupie pilnowanie i odkładanie na miejsce o którym pamięta. A jak znajdzie dziecko 4-6 letnie drobną zabawkę to nawet nie mam pretensji że nie odda, chociaż ja jak syn przynosi coś obcego do domu to oddnoszę... no ale nie wszyscy są łosiami. My przestaliśmy pozwalać nosić cenniejsze rzeczy czy z zestawu. Sorry nie umie pilnować i gubi to nie dostaje rzeczy do przedszkola i już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka