aurinko
22.06.16, 13:34
Mam spisaną listę co potrzeba, ale córka jedzie pierwszy raz i nie wiem czy to wystarczy. Może doświadczone mamy podpowiedzą co jeszcze może przydać się 9-latce? Wyjazd na 11 dni, ośrodek w pełni wyposażony, wszystko na miejscu zorganizowane. Dziecko ma nie prać sobie ciuchów.
na razie mamy:
- 13szt bluzek z krótkim/bez rękawa, 13szt majtek, 13par skarpet, 13szt szortów, 3szt długich legginsów, katana dżinsowa, 2 cienkie krótkie piżamy, 2 letnie sukienki, 2 bluzy na zamek z długim rękawem, bluza polarowa, kurtka softshell, czapka z daszkiem, 2 stroje kąpielowe, ręczniki: 1xbasenowy, 2xpod prysznic, 1xdo rąk.
- trampki wysokie, adidasy, klapki crocs, sandały.
- kosmetyki: szampon, żel p/prysznic, szczotka do zębów, pasta, kubek, szczoteczka do rąk, dezodorant kulka, krem z filtrem, fenistil, spray na owady, szczotka włosów, spinki, gumki.
- notes, długopis, telefon+ładowarka, okulary p/słoneczne, zegarek na rękę, książka, latarka, legitymacja szkolna, kieszonkowe.
Co jeszcze?
I kwestia kieszonkowego, ile dać? Przewidywałam 150zł, ale nie jestem pewna. Na terenie ośrodka jest sklepik i bar, poza ośrodek będzie jedna całodniowa wycieczka (dziecko za wycieczkę nie dopłaca ani za wejściówki).