Dodaj do ulubionych

Henna na rzęsach

24.06.16, 21:06
Któraś emama ma? Sprawdza się? Jak długo się trzyma? Nie szczypie w soczewki? Trochę mnie tusz męczy, zmyć trzeba, na basenie wypływam "pandą", a mam jasne, cienkie i w ogóle nie widać, że mam oczy... Jak ją zrobić, żeby nie było kosmicznie, drogo i sobie oka nie wydłubać?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Henna na rzęsach 24.06.16, 21:19
      Ja robię hennę brwi i rzęs przy okazji regulacji- u kosmetyczki, bo sama nie potrafię, choć to podobno łatwewink Trochę szczypie w oczy podczas nakładania na rzęsy, ale nie ma tragedii, dość szybko kolor znika niestety. Koszt smieszny, w Poznaniu 18 zł u kosmetyczki, samemu jakieś grosze, bo henna tania jest i wydajna.
    • kamunyak Re: Henna na rzęsach 24.06.16, 22:21
      ja sobie robilam, ze dwa razy. Łatwe to jest, wprawy nabrałam po pierwszym razie.
      potem już nie robiłam bo mi sie nie chciało a ja i tak mam ciemną oprawę oczu.
      Ja kupowałam w markecie, taką do rozrabiania więc nie chciało mi się albo zapomniałam.
      Ta henna trzymała stosunkowo krótko, trzeba robic co 2 tygodnie.
      Natomiast teraz sa dostępne jakies żele, bez rozrabiania, wprost do nałożenia, muszę kupic i spróbować.
      Soczewek nie nosze to nie wiem.
      Można u kosmetyczki, drogie nie jest ale generalnie ja nie lubię jak ktos grzebie przy moim ciele. Nawet fryzjer mnie męczy wiec staram się unikać jak tylko moge.
    • cauliflowerpl Re: Henna na rzęsach 25.06.16, 09:04
      Jako nastolatka robiłam co raz, teraz mi się nie chce, chociaż się zbieram.

Weź szczoteczkę od tuszu, umyj porządnie. Robisz papkę hennową i nakładasz jak tusz. Trzymasz wymagany czas i zmywasz ciepłą wodą. Szczypie przy zmywaniu, potem miałam spokój na jakieś 3 tygodnie (rzęsy mam bardzo jasne).
      Chyba się zbiorę i sobie strzelę na wakacje smile
    • mynia_pynia Re: Henna na rzęsach 25.06.16, 09:26
      Robię, o ile na brwiach ma to swój cel - u mnie - bo jestem jasną blondynką farbowaną na ciemne kasztanowe brązy to na rzęsach zabieg do dupy - po to się tuszuje żeby rzęsy były grubsze/dłuższe no i ciemniejsze - henna je tylko przyciemni. Lepszy efekt to zagęszczenie rzęs.
    • truscaveczka Re: Henna na rzęsach 25.06.16, 10:04
      Henna kosztuje grosze i jest potężnie przereklamowana. Jestem blondynką, obiecywano mi megaefekt, a nie zauważyłam żadnego tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka