Dodaj do ulubionych

Intymny " zapach"

02.07.16, 19:32
Czuję smród. Bieliznę zmieniam nawet w pracy. Bawełniana. Byłam u ginekologa- wyniki idealne. Środki do higieny intymnej. Tak bardzo się pocę. Co może być powodem. Pani ginekolog powiedziała, że to może być stresowe. Czuję się zażenowana, że mogę zwyczajnie śmierdzieć. Macie jakieś porady?
Obserwuj wątek
    • ewkadrzewka Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 19:39
      Jak mi nogi si pocą to używam pudru dla niemowląt. Może sprobuj
      • pannamonika Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 19:50
        Używam. A może to moja wyobraźnia już nie wiem. Zapytałam bym męża czy czuje ale wstydzę się kurdemol.
        • kk345 Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 20:27
          Ty tak poważnie??? Wstydzisz się porozmawiać z mężem???
        • klamkas Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 01:08
          Jeśli mąż normalny, to raczej zwróciłby uwagę, że śmierdzisz (pod warunkiem, że sobą sypiacie).?
          • jola-kotka Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 02:10
            Chyba zaden maz nie powie do zony "smierdzisz"moze nawet sie krepowac jej delikatnie zwrocic jej uwage w obawie przed urazeniem jej.
          • karmelowa_bombonierka Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 13:11
            O ile autorka wątku idzie do łóżka bez kąpieli. Bo jeśli po niej - to w takim momencie nic jeszcze nie musi być wyczuwalne.
            I nie wiem jak to z tą normalnością mężów jest - bo jednak powiedzenie żonie że coś śmierdzi ostatnio jest takie dosyć krępujące.
            • kk345 Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 13:16
              Ale już na pytanie wprost "kochanie, czy mój zapach nie stal się ostatnio przykry?" każdy normalny mąż powinien być w stanie odpowiedzieć... i zupełnie naturalne wydaje mi sie zadanie tego pytania najpierw najbliższemu człowiekowi, jezeli mam jakiekolwiek wątpliwości. No, chyba, ze to małżeństwo w stylu "on nigdy nie widział mnie bez makijażu"big_grin
              • jola-kotka Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 13:39
                Na pytanie zadane wprost,ok tak ale bez smierdzisz,taka forma jaka zaproponowalas jest jak najbardziej ok.
                • kk345 Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 14:01
                  Autorka sama napisała, ze zapytałaby męża, ale się wstydzi- i z tym polemizuję.
    • kokoryczko Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 19:50
      Moze to kwestia diety? Wyeliminować coś, co może wzmagać takie zapachy.
    • kota_marcowa Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 19:58
      Ale co, rybą od ciebie wali? Jeżeli chodzi ci o zapaszek z pochwy, to najczęściej zwykła infekcja, pomoże clotrimazol. I myć się oczywiście trzeba, ale nadmiar środków myjących (chemii) tez szkodzi.
      • nutella_fan Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 22:02
        Rybi zapach to bakteryjna waginoza, nie grzyby. Clotrimazol nic nie da.
        • kota_marcowa Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 13:50
          Serio? Bleeee. Cały ten wątek jest blee, współczuję autorce, ale cieszę się, że nigdy nie miałam takich problemów.
    • karmelowa_bombonierka Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 20:04
      - zastosowanie probiotyków dopochwowych (kwas mlekowy)
      - zastosowanie wkładek zapobiegających brzydkiemu zapachowi, alternatywą są wkładki dla pań nie trzymajacych moczu, te najsłabsze.
      - idąc dalej tym tropem - zrobienie badania moczu i zastanowienie się czy nie występuje jego nieświadome popuszczanie. Gdy jest silniejsze - to się je czuje, gdy to sa pojedyncze krople - jest to nie do zauważenia. Może sie objawiać przykrym zapachem.
      - nie przesadzanie z środkami do higieny intymnej - zbyt częste używanie środków myjących, szczególnie mających działanie przeciwbakteryjne/przeciwzapalne może powodować więcej szkody niż pożytku. O wiele zdrowiej podmyć się w ciagu dnia czystą wodą. O ile nie występują jakieś problemy typu podrażenienia, stany zapalne etc.
      - no i dieta oraz zwrócenie uwagi na ewentualne leki - niektóre rzeczy które jemy mogą powodować zmianę zapachu skóry i wydzieliny błon śluzowych.
    • aurinko Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 20:21
      Skoro od strony intymnej jesteś zdrowa a piszesz, że się pocisz to może po prostu od tego potu czuć "zapaszek"? To tak jak z nieogolonymi pachami - pot na owlosieniu śmierdzi. Nie wiem czy istnieją dezodoranty intymne (aż z ciekawości wyguglam później) ale może tak na szybko pomoże smarowanie deo w kulce/sztyfcie pachwin, porządne wydepilowanie i może szałwia w tabletkach? Mnie kiedyś pomogła przy nadmiernym poceniu się. Jeszcze mignela mi jakaś reklama w tv tabletek na pocenie się ale chyba nie ziołowe i nie pamiętam nazwy.
      • pannamonika Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 20:40
        Nir msm problemu z owłosieniem- O. To może być nietrzymamie moczu. Przyszło mi przez myśl. Urolog?
        • nangaparbat3 Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 20:47
          Ale co, nie trzymasz? Bo jeśli podejrzewasz, że nie trzymasz, ale nie masz namacalnych dowodów i trzeba aż urologa, to chyba lepiej do psychologa od razu.
          • karmelowa_bombonierka Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 13:07
            Absolutna nieprawda.
            Można moczu nie trzymać tak że jak się kichnie albo zaśmieje to Ci ciurkiem leci albo chlusnie pół pęcherza - i to faktycznie jest odczuwalne.
            Można też popuszczać po kilka kropli. Nie do wyczucia - za to na dłuższą metę może powodować problem z zapachem. Szczególnie jeśli z układem moczowym jest jakis problem typu infekcja. Taki mocz, nawet przy kropelkowaniu - bardzo szybko wydziela nieprzyjemny zapach, zawiera dużo bakterii, białka.
      • nolus Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 22:49
        aurinko napisała:

Nie wiem czy istnieją dezodoranty intymne (aż z ciekawości wy
        > guglam później) ale może tak na szybko pomoże smarowanie deo w kulce/sztyfcie p
        > achwin, porządne wydepilowanie i może szałwia w tabletkach?

Istnieją takie dezodoranty - nie używałam, ale widziałam niedawno w Rossmannie, na półce z miniaturkami kosmetyków na "podróż/ wyjazd" taki właśnie dezodorant, może warto spróbować? No i są jeszcze chusteczki do higieny intymnej, ale nie wiem czy faktycznie mogą być pomocne w tego typu kwestiach. No i dobrze wtedy sprawdzić skład takich chusteczek...
        • ladnyusmiech Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 15:32
          Nie polecam chusteczek. Przy używaniu ok. 2xdziennie doprowadziłam do grzybicy. Pewnie niszczą całą florę bakteryjną. W pracy nie miałam klimatyzacji i dlatego pomyślałam o chusteczkach. Wyleczyłam grzybicę po tym epizodzie, i zaczęłam jeszcze więcej używać chusteczek bo myślałam, że to przez upał. Po drugim - jeszcze szybszym załapaniu infekcji odstawiłam super wygodny temat z chusteczkami. To było ok. 8 lat temu i od tej pory żadnej infekcji nie miałam.
      • diablica_a Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 11:41
        Istnieja ,ostatnio widziałam taki w rossmanie
    • kfugktru23 Re: Intymny " zapach" 02.07.16, 20:48
      Czy to jest zapach piżma?
      • angeika89 Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 00:34
        Piżmo to nawet do perfum dodają...
        Także wiesz wink
    • jematkajakichmalo Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 00:46
      Po przeczytaniu watku glownego i kilku wypowiedzi nie wiem juz nic wink
      Najpierw piszesz, ze sie pocisz, za chwile, ze moze to nietrzymanie moczu... To chyba dwa rozne zapachy. Poza tym jak sie nie trzyma moczu to chyba to czuc? w sensie, ze sie popuszcza?
      Co Ci smierdzi? Majtki "ogolnie"? Czy sama wkladka?
      A moze to faktycznie w Twojej glowie? Seksu nie uprawiasz czy jak? Zapytaj meza wprost, no chyba, ze sam ewidentnie unika kontaktow wink

Za duzo srodkow higienicznych nie uzywaj, bo to tez niedobrze. Zwykla woda i jakies cieniutkie bezzapachowe wkladki (jak ktos polecal takie dla pan nietrzymajacych moczu wlasnie, one neutralizuja zapachy).
    • ladnyusmiech Re: Intymny " zapach" 03.07.16, 15:35
      Zapytaj męża na około. Powiedz, że chyba masz infekcje bo Cię troszkę piecze. I czy nie zauważył innych objawów infekcji jak np. zmieniony zapach.
      • dzidzia_ch Re: Intymny " zapach" 04.07.16, 09:03
        A moze mało pijesz i Twój mocz jest bardzo zagęszczony i dlatego mocno "pachnie"?
        Wystarczy żeby pare kropel zostało na bieliźnie i smrodek gotowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka