Dodaj do ulubionych

Tabletki wspomagające opalanie

07.07.16, 09:49
Nie podaję konkretnej marki, co by nie być posądzoną o kryptoreklamę. Konkretnie: wyjeżdżam na urlop i chciałabym raz w życiu wrócić z niego ładnie opaloną. Generalnie opalam się słabo, źle i na czerwono. Czy te tabletkowe wspomagacze faktycznie działają (czy tak jak wspomagacze odchudzania może)?
Obserwuj wątek
    • d.o.s.i.a Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 09:55
      Wspomagają opalanie, czyli raka skory? Dobre big_grin
      Maslem sie wysmaruj.
      • liisa.valo Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 09:55
        Nie, nie, filtru i tak używam. One podobno robią tak, że skóra nie jest czerwona, a brązowa smile
        • kaczy_kuperas Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 10:03
          Sama jestem ciekawa jak to działa. Skóra jest czerwona bo jest poparzona, wiec jeżeli jest od razu brązowa to jakie jest działanie tych tabletek?

Ja bym dała sobie spokój zamiast, wole być opalona nierówno i słabo niż pakować w siebie jakąś chemię.
          • liisa.valo Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 10:07
            Nie wiem, ale raz bym chciała wrócić z urlopu, żeby mówili "Aleś się ładnie opaliła". Ech, chyba nieosiągalne.
            • anel_ma Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 10:09
              daj spokój, blade jest piękne i szlachetne smile
              i zdrowsze wink
    • mika_p Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 10:19
      Przejrzałam w internecie - główny składnik to beta karoten, plus rózne witaminy i minerały w rożnych preparatach inne. Ten sam efekt uzyskasz jedząc marchewkę. Tylko trochę czasu trzeba i sporo.
    • 1matka-polka Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 12:07
      Opalenizna jest passé.
      • truscaveczka Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 12:45
        Zaczerwieniona od słońca skóra tym bardziej, a na 100% nic cię nie ochroni.
      • joann_80 Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 16:08
        Ładne jest nie to co ładne, tylko to co się komu podoba.
        Najważniejsze to nie być ofiarą żadnej mody bo można popaść w przesadę.
    • joann_80 Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 16:07
      To ściema taka sama jak tabletki na zakwaszenie organizmu.
      Masz czerwoną skórę, bo ją parzysz zbyt długą ekspozycją na słońcu.
      Tabletkami tego nie zmienisz.
      Przygotowania do urlopu należy zacząć na minimum miesiąc przed wyjazdem. U mnie sprawdzają się krótkie 4-5 minutowe sesje na solarium raz w tygodniu. Po takich zabiegach smarując się filtrem 50 nie spalam się na urlopie a wracam ładnie opalona. Wcześniej zawsze czerwona, zawsze schodziła mi skóra a opalenizna znikała prawie natychmiast po powrocie z urlopu.
      Jeśli już koniecznie chcesz suplementy to nie na urlopie a co najmniej kwartał przed.
      Najważniejsze jednak to się nie spinać wink

Miłego wypoczynku smile
    • za_mszowe Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 16:13
      Sok z marchwi/marchew- taniej i zdrowiej. Odrobine przyspiesza opalanie balsam z serii "maslo kakaowe"z Ziai,choc lepiej byloby dorwac np w aptece czyste maslo kakaowe.
    • leepka Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 16:54
      Tabletki z karotenoidami rzeczywiscie dobrze dzialaja, uzywalam. Nie ma oparzen, opalenizna jest ladna i dluzej sie utrzymuje. Oczywiscie trzeba uzywac kremu z filtrem! Nie mialam tez tradycyjnego wysypu alergicznego. Jednak trzeba je zaczac brac ok 15 do 30 dni przed ekspozycja, w trakcie i ok 2-3 tyg po ekspozycji.
      Pozdrawiam
      • grey_delphinum Re: Tabletki wspomagające opalanie 07.07.16, 18:17
        Nie polecam. U mnie stosowanie tabletek ....sun spowodowało zaostrzenie zespołu znamion dysplastycznych (wcześniej nie wiedziałam, ze na niego choruję).
        Przed braniem tabletek miałam znamiona, ale "w normie", czyli kilkanaście sztuk. Po "kuracji" w ciągu trzech miesięcy nagle pojawiło się KILKASET nowych pieprzyków. Może to był jakiś kosmiczny zbieg okoliczności, ale ja to wiążę bezpośrednio z braniem tego preparatu.
        Zatem jesli masz skłonność do znamion, to zdecydowanie Ci odradzam. Po co kusić los?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka