tiszantul
10.07.16, 13:07
Czy nikt na tym pisowskim forum nie zauważył wczorajszej demonstracji KOD-u? Czy ktoś mógłby wyjaśnić, dlaczego ludzie przyszli w kurtkach i szalikach? Czy to nowa forma protestu? A może jednak powiedzenie "słuchaj Wyborczej, to będziesz zimą w sandałach chodził" ujawniło swój brutalnie dosłowny sens?
warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,20375623,kod-na-skwerze-martina-luthera-kinga-walczymy-o-godnosc.html
Dlaczego nie wypalił piękny plan, że Obama przyjdzie na otwarcie skweru M.L. Kinga i spontanicznie przyłączy się do przypadkiem napotkanych obrońców demokracji? Rozczarowanych kodowiczów pocieszał wesołymi żartami sam Adam Michnik:
"Martin Luther King miał marzenie, by nikt nikogo nigdy nie nazywał obywatelem gorszego sortu. Za realizację tego marzenia zapłacił wysoką cenę. Zamordował go rasistowski zwolennik dobrej zmiany - zażartował Adam Michnik." (relacja GW)
Paszczakówna i reszta kodowiczek, słyszeliście o nowej akcji KOD Częstochowa? Rysujecie już wagoniki w obronie demokracji? Szczegóły, wraz z dokładnym objaśnieniem naukowego terminu "format A5", podaję poniżej.
pbs.twimg.com/media/Cm8hXnCWAAAqd8I.jpg
KOD Częstochowa to z pewnością wyróżniająca się struktura, wszyscy pamiętamy słynny występ KOD-u w tym mieście (youtube "Marsz KOD w Częstochowie"). Teraz czekamy na rekord świata w rysowaniu wagoników.
Nie wiem jak wy, ale ja weekendem z KOD jestem niezwykle usatysfakcjonowana i proszę o jeszcze.