taki-sobie-nick 11.07.16, 23:16 trzymają średni/duży biust? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3-mamuska Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:20 Freya, panache, pour moi. Ja mam miseczkę E i swietnie trzymają. Tak na szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:28 3-mamuska napisała: > Freya, panache, pour moi. > Ja mam miseczkę E i swietnie trzymają. > Tak na szybko. > Bardzo dziękuję, natychmiast udałam się na pewien portal i... ...obrzydliwa drożyzna, no żesz. Najtańszy 168 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
schat-be Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:35 Warto zainwestować w jeden porządnie dobrany na żywca, a potem kupować np. na brytyjskim ebay'u, brastop.co.uk itd. Poza tym polskie marki są tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 00:04 dla mnie freya i panache są przereklamowane ile kupiłam tyle odsprzedałam..... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: To jakie marki staników 12.07.16, 21:08 Dla mnie tez. W moim wypadku rozkladaly piersi na boki i mialy bardzo szeroki karczek. Duzo mi lepiej bylo we francuskich stanikach - niestety te jeszcze drozsze polskie (choc jakosc gorszej) ksztaltowo uwazam za lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:22 chantelle. nie rozciagaja sie, nie deformuja, nie wylaza im fiszbiny - sa drogie ale niezniszczalne Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:28 Mayaalex a jak z rozmiarówka? Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:44 maja dosc sporo rozmiarow, ja mam 70E ale czasami tez 75D (a w czasie ciazy i karmienia 75E), na pewno sa tez F ale co dalej to juz nie pamietam To chyba zalezy od modelu, ostatnio jak szukalam w koszu przecenionych to byly tez giganty wiec mysle ze maja duza rozpietosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: To jakie marki staników 12.07.16, 21:09 Spoko ja mam 70H od nich kupiony ostatnio. Tylko nie wszystkie fasony Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:30 Mi sie niestety rozciagaja. A mam tylko Chantelle. gdyby nie to, fktycznie bylby niezniszczalne. czytajac ostatnie watki mam ochote wyprobowac freye i inne tu polecane Odpowiedz Link Zgłoś
schat-be Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:31 Podchwytliwe pytanie... Bo marka małe ma znaczenie o ile rozmiar dobrze dobrany. Mogę jedynie zasugerować, które marki można imho sobie odpuścić. Wymieniłabym tu wszelkie sieciówki w stylu H&M czy C&A, Triumpha, Intimissimi. W Marks & Spencer niby ciutek lepiej, ale z większych misek mają albo pancerne staniki z golfem albo minimizery. Na średnie/większe biusty zaczęłabym szukać staników marek Freya, Panache, Curvy Kate - to tak na początek. Z polskich - staniki Ewy Michalak. Zasadniczo każda z marek ma swoją specyfikę, np. Freya ma wąskie fiszbiny, Panache szerokie, Curvy Kate są niekompatybilne akurat z moim biustem, obwody brytyjczyków można z często brać sporo mniejsze od tych zmierzonych, a np. w przypadku Ewy Michalak już nie - te staniki mają ścisłe obwody. Warto też mieć na uwadze, którą rozmiarówkę stosuje dana firma: brytyjską czy kontynentalną (dotyczy to szczególnie marek polskich, ale np. Ewa Michalak jest jednym z wyjątków). Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:36 schat-be napisała: > Podchwytliwe pytanie... Wcale nie, zwyczajne. Nie opanowałam tej stanikologii. Za dużo tego. Odpowiedz Link Zgłoś
schat-be Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:40 Podchwytliwe w sensie takim, że jest tego w pytę i na pewno nie każda marka jest na każdy biust Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 02:45 > Bo marka małe ma znaczenie o ile rozmiar dobrze dobrany. Nie zgodze sie. Sa marki ktore maja ksztal nie pasujacy do polozenia biustu (mojego w kazdym razie). Dla mnie staniki Triumpha maja zbyt maly obwod miseczki i w rezultacie czuje jakby mi biust sterczal za bardzo do przodu. Z kolei jedna z moich lokalnych firm ma swietne staniki (w sensie dobrze trzymaja, nie rozsiagaja sie), ale we wszystkich modelach fiszbiny sa wysokie po bokach i biust jest za wasko ustawiony w stosunku do szerokosci pod biustem. Ja czesto ide do sklepu jak sa wyprzedaze, mierze dwadziescia klika stanikow i wychodze z pustymi rekami (czy tez z golym biustem ). I wiem jak dobrze dobrac stanik, wiec to nie kwestia zlego doboru. Odpowiedz Link Zgłoś
schat-be Re: To jakie marki staników 12.07.16, 03:19 Rozumiem, że przeczytałaś tylko pierwsze zdanie z mojego postu? Przecież piszę dalej dokładnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 07:22 Przeczytalam, i widze, ze polecasz/odradzaz rozne marki. Ale nadal nie zgadzam sie z cytowanym zdaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: To jakie marki staników 12.07.16, 07:34 Sama sobie przeczysz curvy kate niekombatybilne..... Marka małe ma znaczenie jeśli rozmiar dobrze dobrany Dla mnie marka ma znaczenie, noszę generalnie Freya z Panache nigdy nie udało mi się dobrać rozmiaru Odpowiedz Link Zgłoś
schat-be Re: To jakie marki staników 12.07.16, 08:14 Jeju, dobrze, sama sobie przeczę i nie wyraziłam się jasno. Miałam na myśli tyle, że marek jest dużo, każda ma swoją specyfikę i koniec końców każdy musi swoją znaleźć, byle w dobrym rozmiarze. Jedyne co bym sugerowała to omijanie szerokim łukiem tych, które wymieniłam (w przypadku średnich/dużych biustów), bo szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: To jakie marki staników 12.07.16, 21:11 No wlasnie - rozmiar moze byc dobry a np czlowiekowi nie odpowiada ze miseczka zamist do przodu na boki sie rozklada (albo na odwrot) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: To jakie marki staników 11.07.16, 23:32 Mnie stac na Pour Moi? i Curvy Kate www.brastop.com/clearance-d-k-lingerie?specs=bras-slips&orderby=10 Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: To jakie marki staników 12.07.16, 12:06 O ile jest Twoj rozmiar - z niektorych zostaly tylko 28J (gdzie mi tam z moim E) Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: To jakie marki staników 12.07.16, 00:06 O, Elomi są niezniszczalne. Ale trzeba mieć pełniejsze kształty nie tylko w biuście . Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: To jakie marki staników 12.07.16, 00:21 Ja mam. Bardzo mi pasuje ta marka. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: To jakie marki staników 12.07.16, 01:38 A podpowiedzcie marki/modele dla kobiet z waskim mostkiem,? To moja zmora, kazdy stanik wbija mi sie w piersi, nie ma znaczenie jak dobieram rozmiar-KAZDY. Zawsze mostek stanika jest za szeroki, z wyjatkiem niektorych balkonetek. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: To jakie marki staników 12.07.16, 14:56 konsta-is-me napisała: > A podpowiedzcie marki/modele dla kobiet z waskim mostkiem,? > To moja zmora, kazdy stanik wbija mi sie w piersi, nie ma znaczenie jak dobiera > m rozmiar-KAZDY. > Zawsze mostek stanika jest za szeroki, z wyjatkiem niektorych balkonetek. Ewa Michalak. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: To jakie marki staników 12.07.16, 22:47 Mnie się fiszbiny wbijają pod pachami. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: To jakie marki staników 12.07.16, 21:12 Nie angielskie - te sa zawsze szerokie. Polskie albo francuskie. Felina tez dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: To jakie marki staników 12.07.16, 08:03 Mi też . Niemniej uniwersalna nie jest, 70E to raczej nic dla siebie tam nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: To jakie marki staników 12.07.16, 01:50 Różne firmy w ciągu ostatnich kilku lat lubiłam, ale teraz trafiłam na idealny dla mnie model Gorsenii, co chwila kupuję nowy kolor (a mają naprawdę duży wybór), w dodatku trzymają rozmiar i mogę się zaopatrywać przez internet... Po latach spędzania godzin w przymierzalniach i całych wieczorów przed komputerem podczas przeglądania angielskich sklepów, taki fuks... Ale też schudłam ostatnio sporo, na mój stary rozmiar tego modelu w Gorsenii nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dziaadek Re: To jakie marki staników 12.07.16, 07:15 Ja tez polecam Gorsenie. Naprawde porzadne biustonosze. Odkrylam je zupelnie przypadkowo na Amazonie i nawet nie wiedzialam, ze sa polskie. Teraz mam juz kilka egzemplarzy i nadal bede u nich kupowac. Wczesniej kupowalam glownie Triumf i Freye. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: To jakie marki staników 12.07.16, 07:24 jest taka polska firma, niegdyś Konrad, teraz Kris. Mam od nich 3 staniki, w tym jeden najukochańszy. Na mnie leżą dobrze i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: To jakie marki staników 12.07.16, 07:40 Na przyklad M&S, cenowo jet ok, a to sa jedyne staniki, ktore mnie nie doprowadzają do szalenstwa ciasnotą i dopasowaniem, ktore jest dla mnie scisnieciem do bezdechu. od biedy moze byc freya, bo mnie mniejszy rozstaw fiszbin, panache jest dla mocno rozbudowanych w klatce, a te wszystkie masqurade i inne odmiany strojnych stanikow wygladjaa dobrze na modelkach, albo do zalozenia na 5 minut przed sexem. sa mega pancerne i na pewno nie nadaja sie na upały. ogolnie musisz szukac metoda prob i bledow na allegro czy innych wyprzedazach Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: To jakie marki staników 12.07.16, 08:11 Polecać to sobie można..trzeba założyć i ponosić. Dla mojego biustu wszystkie avy, gorsenie, dalie to jedns wielka porażka konstrukcyjna. Może na mniejszym biuście się dprawdzają ale moich dużych i ciężkich piersi nie są w stanie opanować. A poza tym mój biust jest niekombatybilny z polskimi markami. Wyjątkiem jest ewa michalak ale to jest wogóle kosmos- konstrukcja, uroda i solidność, oczywiście na plus. Freya tylko rio i pollyanna, reszta odpada Panache dla mnie idealny stanik- szerokie fiszbiny, świetne zbieranie, piękne uniesienie, cudowne jabłuszka- nie ma lepszej marki. Dla mnie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: To jakie marki staników 12.07.16, 08:20 Miałam triumpfa, diane, samante wszystkie były oki. Ale mój najlepszy stanik był z h&m. Teraz jestem wąska pod cyckami i potrzebuje 65-70 w obwodzie i mimo mniejszej miski już w h&m nic nie moge dostać, bo oni mają najczęściej 75 w obwodzie. Ale w innych sieciówkach jest oki. Dalie i samante kupuje u producenta w Makowie Podhalańskim jak jestem u babci na wakacjach, już za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewisnie Re: To jakie marki staników 12.07.16, 10:40 Kupiłam raz tchibo i tylko tchibo teraz kupuje. Kiedyś triumph ale teraz już nie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:00 Freya Panache Dama Kier Ava Ewa Michalak Te używam Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:08 Trochę off topic,ale jak weszłam na oficjalną stronę Ewy Michalak i zobaczyłam te wielkie,słoniowate,biuściaste modelki to mnie odrzuciło.Ja rozumiem, że stanik trzeba na "czymś" pokazać ale czy musi to być rozlazła baba XXXXL?Aż mi się odechciało dalej patrzeć.A może i staniki całkiem dobre jakościowo.Ale skoro dobre to właścicielka powinna zmienić modelki bo te tłuściory są obleśne i nie przysparzają klientów i nie zachęcają do kupna .Nie na modelki-wieszaki w rozmiarze XXS,ale na normalne dziewczyny,taką średnią krajową,ani przesadnie grube,ani przesadnie chude. Odpowiedz Link Zgłoś
schat-be Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:20 Milusi jesteś, nie ma co... Taka do rany przyłóż... A jaka dobrze wychowana i tolerancyjna... Te kobiety zdecydowanie powinny założyć worek pokutny i chodzić kanałami. A im się jeszcze staników dobrze podtrzymujących ich obleśne biusty zachciewa... Skandal! *sarkazm* Wyobraź sobie, że drobne modelki też tam są, prezentują staniki skonstruowane na mniejsze biusty i drobniejsze sylwetki. Mnie się to osobiście podoba, bo można zobaczyć, jak wygląda dany stanik na różnych sylwetkach i rozmiarach, jeśli ktoś ma taką potrzebę. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:27 www.ewa-michalak.pl/product-pol-782-Biustonosz-FB-Tanya.html Nawet jakbym wyglądała jak ta pani to by mnie tylko przybiło patrzenie na to zdjęcie.Zresztą swoją drogą takie zdjęcie działa bardzo motywująco dla osób,które chcą się odchudzić.Można wydrukować i powiesić na lodówce.Na bank się jedzenia odechce.. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:47 Jasne, kup se La Perlę, na pewno będziesz wyglądać jak modelka na zdjęciu. Masz pięknie przejechany mózg ofiaro medialnego marketingu. Pewnie kupujesz też kremy przeciwzmarszczkowe reklamowane na dwudziestolatkach? Ja wolę stanik Ewy Michalak, bo wiem, że biust na zdjęciu nie został wyfotoszopowany i jeżeli dziewczyna z dużym problematcznym biustem oraz nadwagą ma cycki pod brodą, to moje będą wyglądać jeszcze lepiej. Nie potrzebuję bajek dla dorosłych kreowanych w agencjach reklamowych dla ludzi z mózgiem wielkości orzeszka. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 12:02 snakelilith napisała: > Jasne, kup se La Perlę, na pewno będziesz wyglądać jak modelka na zdjęciu. Masz > pięknie przejechany mózg ofiaro medialnego marketingu. Ale czy ja Cię obrażam?Ja mam takie zdanie na temat zdjęć na stronie Ewy Michalak a Ty inne.OK,ale nie obrażam tu nikogo.Mam prawo się wypowiedzieć.Tyle i aż tyle.Dla Ciebie Ewa Michalak i wszystko co z jej cyckonoszami związane to stanikowe guru.OK,rozumiem.Ja nie znam tej marki,zresztą jak pisałam wcześniej,być może że jest jakościowo rewelacyjna.Nie wiem,nie znam się.Weszłam tylko jako potencjalna klientka na jej stronę i niektóre modelki wg.mnie są delikatnie mówiąc mało zachęcające do sprzedaży i to jest moje osobiste zdanie.Ale na nikogo z tego powodu nie nalatuję i nie obrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: To jakie marki staników 12.07.16, 13:27 Obrażasz tę kobietę ze zdjęcia i inne. To jest po prostu obrzydliwe, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: To jakie marki staników 12.07.16, 22:30 a ja właśnie po oglądnięciu strony ewy michalak mam ochotę na jeden stanik. na stronie jest prezentowany na zwykłej dziewczynie i takiej pulchniejszej i na obydwu wygląda dobrze. smutno czytać takie komentarze k1234561. czy Twoim zdaniem nasz świat składa się tylko z pięknych i szczupłych a jak już są grubsze i starsze to tylko wygładzone od phostoshopa mają rację bytu? Przez takie osoby jak Ty rozmiar 38 to według projektantów plus size... zresztą same ocencie, link do stanika www.ewa-michalak.pl/product-pol-481-Biustonosz-SM-Czarna-Mgielka.html Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:31 Widzisz, to jest firma, która sprzedaje bieliznę, a nie marzenia o pięknym wyglądzie. Więc pokazuje, jak dany model będzie się prezentował na osobach o różnej figurze (bo zdjęcia szczupłych dziewczyn też tam są). I, o zgrozo, pokazuje całkiem realne kobiety (nawet takie w średnim wieku), a nie wyfotoszoopowane modelki o idealnych kształtach. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:39 Akurat modelki Ewy Michalak w dużym stopniu zadecydowały o sukcesie tej marki, więc pudło. Na marketingu to ty się nie znasz. Tych "rozlazłych, słoniowatych biuściastych" jest bowiem na całym świecie mnóstwo. One mają pieniądze i chcą także kupować ładną, kolorową, dobrze dopasowaną bieliznę. I u tych klientek staniki Ewy cieszą się wielkim powodzeniem, bo te konstrukcje szczególnie na trudne, większe biusty po przejściach są po prostu genialne i robią cuda z sylwetką. Ewa Michalak tu kult, ikona Lobby Biuściastych, znana jest u klientek na wszystkich kontynentach. Sama noszę prawie wyłącznie Ewę Michalak, czasem kupię coś brytyjskiego, ale tylko, gdy potrzebuję beżowego nudziarza (dopasowanie zwykle średnie) i zawsze wracam potulnie do Ewy. Modelki mi nie przeszkadzają, choć sama noszę u niej mało "słoniowaty" rozmiar 75DD. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: To jakie marki staników 12.07.16, 12:31 ten stanik ZACZYNA sie od 75K. Zaczyna, podczas gdy wiekszosc stanikow tego rozmiaru nie osiaga. A ten oferuje nie tylko 75K ale tez 125HH czy 140G. Tak, sa kobiety, ktore maja 150 cm centymetrow POD biustem. I blisko dwa metry w biuscie. Tak sa grube, bardzo grube, tak, otylosc czwartego czy piatego stopnia nie jest zdrowa. Ale one tez cos musza na siebie kupic. I jak zaprezentowac ciuchy na nie? Te staniki nie wystepuja w mniejszych rozmiarach, pasujacych nie tylko na modelki, ale chocby na kobiety o tzw. normalnej wadze. Producentka ma konstruowac i szyc modelkowy rozmiar 65F, zeby go zaprezentowac na stronie? Bo staniki dla osob o przecietnej figurze sa prezentowane takze na standardowych modelkach. www.ewa-michalak.pl/product-pol-887-Biustonosz-M-Chaberek.html Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 12:42 Spójrz na zdjęcia, jest tam taka modelka - dziewczyna z dredami. Ona nosi rozmiar 70 G albo GG (nie pamiętam dokładnie). To teraz pomyśl jakie rozmiary mają nieco "większe" panie. To dobrze, że panie z rozmiarem wielce słusznym mogą w ogóle na naszym rynku dostać coś, co jest w stanie utrzymać biust w ryzach. I te zdjęcia to pokazują, przynajmniej klient widzi, co kupuje. Taka nisza, bardzo potrzebna. Btw, sama właścicielka też jest na tych zdjęciach - podziwiam za odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: To jakie marki staników 12.07.16, 16:29 Bzdury piszesz, Michalak ma i szczupłe i grubsze modelki. I zrobić stanik taki, żeby odpowiednio modelował, podnosił duży biust a dodatkowo ujmował optycznie modelce kilogramów to sztuka. Tak samo jak zrobić stanik na mały biust, żeby wyglądał i dobrze trzymał, a nie spłaszczał. Mnie osobiście Michalak przekonuje, moja teściówka w bezfiszbinowych stanikach z placu wygląda jak mors, a w effuniaku od razu sylwetka wyprostowana i widać biust i kształt a nie dwa ogromne zwisające wory. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: To jakie marki staników 12.07.16, 20:07 Ja nie lubię tych staników na codzień Wbijają mi się fiszbinami pod pachami. Mogę założyć na wieczór, bo ładnie modelują i już. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: To jakie marki staników 12.07.16, 20:36 A ja lubię Michalak za dobór różnych modelek. Po pierwsze: są bliższe rzeczywistości, po drugie: łatwiej ocenić, jak będzie stanik leżał na biuście różnej wielkości. W innych sklepach plastik aż razi. Na tych pańciach z silikonowym cycem i fotoszopem wszystko wygląda pięknie, ale szkoda, że to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
migona Re: To jakie marki staników 12.07.16, 21:31 o właśnie - jak patrzę na zdjęcia u Michalak to widzę mniej więcej, jak będą wyglądały ramiączka biustonosza w moim rozmiarze, jak się będzie układał biust. I to jest dla mnie istotne, bo mam zamiar kupić biustonosz, a nie brandzlować się przy zdjęciach modelek, które ją prezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: To jakie marki staników 12.07.16, 22:58 O właśnie. Lubię też np. Gorsenię, ale jak patrzę na ich zdjęcia przy wybieraniu stanika, to zawsze sobie myślę, że większy pożytek z tego oglądania miałabym jako facet Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:03 Większość staników mam od Ewy Michalak, reszta to Freye, Fantasie, Curvy Kate. Stroje kąpielowe- kiedy potrzebuję dobrego podtrzymania, to Freya, poza tym zwyczajne miękkie bikini z pierwszej lepszej sieciówki. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:15 Gorsenia, Ava, Konrad, Kostar. Z tym że biust mam średni (zwykle 70 E) i zdecydowanie nie jestem stanikomanaczką. Raz sobie kupiłam stanik zgodnie z radami LB i nie byłam w stanie w nim 15 minut wytrzymać. Trudno. Mogę mieć biust trochę niżej, ale za to wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:15 Noszę rozmiar 65 H. Dotychczas staniki kupowałam zazwyczaj w sieci, lubię Freyę i Panache. Dalia i Samantha to dla mnie niestety niewypały, Dalia robi mi z biustu zderzak, a Samantha się masakrycznie rozciąga. Natomiast jakoś w lutym trafiłam po coś tam do sklepu z bielizną gdzie sprzedają też Triumpha i ze zdziwieniem zobaczyłam, że mają mój rozmiar. Szok tym większy, że od lat byłam ciężko na tę firmę obrażona za nieśmiertelne "75 c" wciskane mi uporczywie przez panie sprzedawczynie. No więc przymierzyłam tego "jednorożca" w postaci triumphowego 65 H i kurczę pasuje ! Więc kupiłam dwa: czarny i cielisty. Powiem Wam, że noszą się bardzo dobrze, trzymają fason, nie rozciągają się. Model się nazywa 'beauty full basic", jakby jeszcze mieli więcej kolorów ... Odpowiedz Link Zgłoś
crulotka Re: To jakie marki staników 12.07.16, 11:23 Ostatnio głównie kris line, poza tym lubię panache, gorsenię, jeden fajny model miałam kiedyś z gaji, ale już niedostepny, inne dość szybko sie naciagały. Freya mi zupełnie nie leży, mam wąskie ramiona, a ona ma dla mnie zbyt szeroko rozstawione ramiączka, które sie wbijają zwyczajnie...szkoda, bo często maja ładne modele. Noszę aktualnie 70G Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: To jakie marki staników 12.07.16, 12:57 www.samanta.pl Model A922. Mam wielkie cycki, noszę rozmiar 80I/J i żaden inny tak dobrze mi biustu nie trzymał, a przerobiłam wszystkie renomowane marki. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: To jakie marki staników 12.07.16, 13:46 Głównie Triumpha, bo w okolicy mam dużo sklepów tej firmy, a nie kupię nic bez mierzenia. Noszę ichnie 70E i dla mnie większość modeli jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: To jakie marki staników 12.07.16, 14:02 Next, H&M i może inne jakieś z sieciówek. Mam średni biust. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnedziewcze Re: To jakie marki staników 12.07.16, 15:07 Ja od lat jestem wierna firmie biggi polusztywniane ,sa dla mnie idealne czasem tez kupie kris. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: To jakie marki staników 13.07.16, 00:54 A jaki to średni? Jeśli mój się łapie (70 e/f) to w zależności od miękkie/usztywniane: - miękkie (z aktualnie posiadanych): triumph (jedna konkretna linia), kris (przypadkiem kupiony w outlecie, nie wykluczam, że przeszyty, bo kupiłam raz i więcej nie było), jeden (zupełnie przypadkiem i ku zaskoczeniu) upolowałam w reserved i jest jednym z moich ulubionych, a kosztował o ile sobie przypinam 29,90 na jakiejś wyprzedaży; - usztywniane Samantha (uwielbiam ich wzornictwo, kształty skrojone na mój szeroko rozstawiony i długi a dość wąski podstawie biust i ubolewam, że miękkie mi nie pasują) - bez ramiączkowe oblecą od CK; ja lepszych nie używałam (ale używam ze 2 razy w roku, a moim wymaganiem wtedy jest to, żeby biust był na miejscu, stanik się nie zsuwał i żeby nie wystawał spod ciuchów, a najgłówniejszym - żeby nie kosztował za dużo). Nie jestem biustoterrorystką, kupuję co mi pasuje, godzę się z chwilową niewygodą (np. nikt mi nie wmówi, że istnieją wygodne staniki bez ramiączek - chyba, że ma się biust ala pływczka). Odpowiedz Link Zgłoś