Dodaj do ulubionych

Drzwi wewnętrzne

12.07.16, 23:42
Jakie macie - białe czy w brązach? Które są bardziej uniwersalne? Przymierzamy się do wymiany i zgłupiałam. Wiem tylko, że drzwi na pewno będą oszklone, wolałabym w brązie, a mąż upiera się, że białe, bo do wszystkich kolorów pasują (a my często zmieniamy kolory w mieszkaniu, ściany nigdy nie są białe).
Obserwuj wątek
    • liisa.valo Re: Drzwi wewnętrzne 12.07.16, 23:45
      Moim zdaniem brąz też do wszystkiego pasuje.
      • butla-z-gazem Re: Drzwi wewnętrzne 12.07.16, 23:49
        JA też tak uważam...
        • thea19 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 00:37
          zalezy jaki braz bo nie pasuje do wszystkiego
          • liisa.valo Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 10:10
            No, może. Ja mam po prostu wszystkie brązowe, ale ja lubię ciepłe kolory.
    • minerallna Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 01:41
      Brąz ok. Ale czemu oszklone?
      W sypialni to raczej bez szkła i dźwiękochłonne wink
    • shih-mo Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 06:27
      Mamy białe. Pasują do naszych ścian w jasnych kolorach tj. Jasny szary, beż, blady błękit.
    • milkymilk Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 06:35
      Mam brązowe, ale chętnie wymieniłabym na białe, bo takie teraz wydają mi się ładniejsze.
      • astomi25 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 06:50
        Mamy biale. Brazowych nie chcielismy, nie podpobaja nam sie jakos...biale do wszystkich kolorow pasuja ( sciany!) A takze do drewna na podlodze. W obecnym domu mam tak ze nie wszystko ze soba wspolgra, jest pare roznych odcieni brazu ( drzwi, panele, schody) ze chcialam tego uniknac. Poza tym wydaje mi sie ze biale powiekszaja przestrzen optycznie. Nasze nie sa gladkie tylko ze struktura drewna, pelne. Z mlecznymi szybkami tylko do lazienek.
    • lidek0 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 06:54
      Pod kolor podłogi, nie będzie się odcinać, my mamy na podłodze parkiet, jesion i drzwi tak dobrane.
    • oqoq74 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 06:57
      Mamy białe, proste, bez żadnych zdobień, szprosów, szybek, żłobień. Nie podobają mi się drzwi z szybkami, paskami, cudami.
      • dziaadek Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 07:34
        A ja nigdy nie zrozumialam dlaczego w wielu polskich lazienkach i ubikacjach sa szyby w drzwiach.
        Rozumiem w salonie ale w kiblu ? Nawet za mleczna szyba nie ma zupelnej intymnosci.
        • astomi25 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 07:41
          To zalezy tez jaka szybka..my mamy dwie waziutkie szer.2 cm w kolorze grafitowym. W pelnych drzwiach w tych miejscach sa wstawki z metalu. Fajnie sie komponuja.
          • memphis90 Re: Drzwi wewnętrzne 25.07.16, 20:20
            No wiesz- ale jak dziaadek ma 2cm, to akurat przez tę szybkę zobaczysz cień całego. Zgroza!
        • chocolate_cake Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 09:14
          dziaadek napisała:

> A ja nigdy nie zrozumialam dlaczego w wielu polskich lazienkach i ubikacjach sa
          > szyby w drzwiach.
          > Rozumiem w salonie ale w kiblu ? Nawet za mleczna szyba nie ma zupelnej intymno
          > sci.

Nie mam żadnej szyby w drzwiach łazienkowych.
          Do łazienek i pomieszczenia gospodarczego mam drzwi pełne, do pokoi z szybami matowymi.
          Drewniane, brązowe. Ale biel też ładna smile
    • saszanasza Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 08:10
      Mam w kolorze orzech, oszklone. Brąz nie do wszystkiego pasuje, są różne odcienie. Moim zdaniem najbardziej neutralnym kolorem jest biel i dąb.
      Drzwi natomiast mam oszklone dlatrgo, bo wpuszczają światło do przedpokoju, który jest "wewnętrzny". Bez przeszkleń wchodząc do domu miałabym "pomroczność wielką", która "kosztowałaby" mnie w postaci dodatkowych kwot za używanie oświetlenia.
    • evee1 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 08:39
      Ja lubie biale. Mam biale okna, listwy przypodlogowe (dosc szerokie) i listwy wokol drzwi. Ale to kwestia mody czy tez raczej standardu panujacego w danym kraju. Ale w Polsce tez zawsze mielismy w domu biala stolarke okienna i drzwiowa. Nie mam zdania na temat obecnosci szkla, ale w swoim domu mam bez.
      • konwalka Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 09:18
        Mam białe durne pełne bez szkła i z głupimi rowkami i zdobieniami, wuj wie po co. Wymieniam sukcesywnie bo trochę ciągnie po kieszeni. DrWi wewnętrzny h mam bowiem sztuk jedenaście. Wymieniam na solid wood, nieciemne i niejasne. Takie cieplutki, przyjazne drewno, uniwersalne
    • edelstein Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 09:24
      Biale
    • butla-z-gazem Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 09:33
      Drzwi musza być oszklone (zwłaszcza od pokoi) bo mamy bardzo dlugi i ciemny korytarz. Jeśli chodzi o drzwi w kolorze drewna: będzie pewnie chaos, bo podloga ma swój kolor, meble są inne ( i to w każdym pokoju) itd. NIe staać mnie na kapitalny remont, żeby wymienić wszystko na raz. Zdrugiej strony chyba nie chciałabym, żeby wszystko było takie wymuskane i konsekwentne jak w katalogu. Chyba jednak zdecyduje się na biale
    • mea8 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 09:44
      Dla mnie tylko biale. Nigdy inych nie mialam. Tak samo jak ramy okiennesmile
    • kira02 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 09:53
      A jakie macie podłogi, jakie listwy przypodłogowe?
      • mea8 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 10:45
        Podloga dąb bielony. Listwy biale proste 8cm.
        • kira02 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 12:31
          To i drzwi w takim odcieniu jak podłoga lub jak listwy będą pasowały w ciemno. Chociaż białe bardziej uniwersalne moim zdaniem. Ale można też spróbować z brązowymi - najlepiej dobrać w salonie, zabierając ze sobą parę listewek z paneli. Ale jest to trudniejsze i łatwiej wpaść w stylistyczny misz-masz.
    • szarsz Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 09:59
      Ja mam białe, z białymi listwami przypodłogowymi.

Jeśli zrobisz brązowe, będziesz mieć więcej trudniejszych kolorów do zgrania - podłoga, drzwi, meble. I nie, brąz nie jest uniwersalny, ma tysiące odcieni i rzadko wyglądają one razem dobrze. Ja mam jedne brązowe drzwi, wejściowe od dewelopera i patrzeć na nie nie mogę, są okropne i nie grają mi kompletnie z niczym.
      • kira02 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 10:28
        Ja mam akurat ciemnobrązowe wejściowe oraz ciemnobrązowe ramy okienne. Drzwi dobraliśmy do podłogi (orzech), do tego białe listwy przypodłogowe. Da się, wszystko do siebie pasuje, ale trzeba żelaznej konsekwencji.
        • oqoq74 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 10:34
          Białe listwy też mi się podobają. Szczególnie w połączeniu ze ścianami w kolorze szarym, beżowym.
          • kira02 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 10:41
            U nas są kremowo- beżowe ściany, w każdym pokoju inny kolor, ale większość z jednej kremowej palety. Tylko w sypialni mamy najjaśniejszy odcień szarego i widzę, że to był błąd - to nie moje klimaty, pokój wygląda, jakby wiecznie było zachmurzenie na zewnątrz.

Wiem, że teraz jest taka moda na szary i biały w pomieszczeniach (do tego najlepiej ściana obłożona cegłą), ale obawiam się, że niedługo może to wyglądać jak boazeria w pokoju - "bo wszyscy tak mają".
            • oqoq74 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 12:38
              No to fakt, że to są dość zimne kolory. Ale i tak mi się podobająsmile
    • kouda Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 11:53
      biała stolarka cała i listwy tez biale. Drzwi z przeszkleniami - z tego samego powodu, co saszanasza
      wpuszczaja swiatlo, wydaja sie lzejsze, a intymnosci jakby nie zabieraja, do tego sa zamki smile
      • astomi25 Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 12:31
        U nas akurat dzieciom przeszkadzalo swiatlo palone w przedpokoju, czasem sie budzily, wiec w nowym domu do sypialn wszedzie sa drzwi pelne.
        • grey_delphinum Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 16:00
          Mam drzwi białe, prawie pełne (nie lubię szybek, ale zgodziłam się na kilka poziomych żłobień), białe listwy przypodłogowe i białą stolarkę okienną. Wszystko do siebie pasuje, a na tym mi bardzo zależało, bo w starym mieszkaniu był bardzo męczący kolorystycznie miszmasz.

Bardzo trudno jest dobrze dobrać brąz podłogi, drzwi, okien, mebli..., by wszystko ze sobą grało - zazwyczaj w pomieszczeniu jest kilka jego odcieni, a to - moim zdaniem - nie wygląda ani ładnie, ani elegancko.
    • yotsukaido Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 17:44
      Przy wyborze drzwi zdecydujcie, jakie maja być cokoły przypodłogowe. Według mnie powinny być takie same jak ościeżnice i stylistycznie komponować się z drzwiami.
    • sirella Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 21:18
      Może drzwi do podłogi dopasujcie? wtedy kolor będzie pasował i do drzwi i do podłogi wink
    • bei Re: Drzwi wewnętrzne 13.07.16, 21:45
      chcialabym biale- bo do kazdej aranzacji pasuja
    • 1katarzynka1 Re: Drzwi wewnętrzne 25.07.16, 13:20
      Brąz jest bardziej uniwersalny moim zdaniem, na bieli widać absolutnie wszystko, każdą rysę, każdą plamkę.
      • 3-mamuska Re: Drzwi wewnętrzne 25.07.16, 20:39
        Brązowe drewnopodobne i bez szkła.
        Za duzo wypadkow było ze szkłem w drzwiach.
    • aqua48 Re: Drzwi wewnętrzne 28.10.16, 17:54
      Ja mam kremowe.. brązowe za ciemne, a białe mi się nie podobają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka