Dodaj do ulubionych

Cholerne telefony!

18.07.16, 11:28
Kurde co to jest - pretensje, że nie odebrałam telefonu, nie oddzwoniłam, i w ten deseń. MAcie tak? mam urlop, telefon gdzies tam lezy i on najmniej ze wszystkiego mnie interesuje, odpoczywam od wszystkiego i wszystkich.
Żeby była jasność - chodzi o kochaną rodzinke - rodziców, ciotki, a nie telefony z pracy. Kontrola jakas czy co?? Już przygadalam dwóm osobom, ale denerwuje mnie takie podejście: dzwonie i MUSISZ odebrać. A niby dlaczego? Ogladam film, jestem w kinie albo spie, co to za roznica co robie?dlaczego musze być na kazde zawolanie?
Obserwuj wątek
    • basiastel Re: Cholerne telefony! 18.07.16, 11:41
      Absolutnie nie jestem niewolnikiem telefonu. Odbieram jak chcę, nie noszę ze sobą gdy idę na spacer, bądź zakupy. Otoczenie to chyba zaakceptowało poza jednym wyjątkiem, który olewam.
    • klerjeser Re: Cholerne telefony! 18.07.16, 11:59
      Odbierać od razu nie musisz, ale oddzwonić później nic ci nie szkodzi, tym bardziej że dzwoni rodzina, kto wie czy nie z jakąś ważną informacją. Nie oddzwaniając na zasadzie "nie, bo nie", sama wychodzisz na buraka.
    • bywalec.hoteli Re: Cholerne telefony! 18.07.16, 12:01
      Racja. Rodzice jednak tak czasem mają. Powinni zadzwonić później sami, a nie mieć focha. Bardzo niegrzeczne za to jest, kiedy się nigdy nie odbiera telefonu-to musi być jakaś głęboka niechęć.
      • liliawodna222 Re: Cholerne telefony! 18.07.16, 12:11
        bywalec.hoteli napisał:

> Racja. Rodzice jednak tak czasem mają. Powinni zadzwonić później sami, a nie mi
        > eć focha. Bardzo niegrzeczne za to jest, kiedy się nigdy nie odbiera telefonu-t
        > o musi być jakaś głęboka niechęć.

Czasami i od rodziny trzeba odpocząć wink A i głęboka niechęć się zdarza częściej niż nam się wydaje.
        Osobiście uważam, że dorośli ludzie powinni żyć własnym życiem i nie zawracać komuś głowy kilkoma telefonami dziennie z błahych powodów. Ja też miewam z tym problem.
    • yuka12 Re: Cholerne telefony! 18.07.16, 13:42
      He He, patrz- moj maz. Mam wolny dzien, chce sobie w spokoju posiedziec, a ten dzwoni i dzwoni. I pretensje, ze nie odbieram. Meczy mnie to, nie mowiac o uczuciu bycia pod czyjas kontrola. Wiem, wiem, ze kocha i nie moze sie doczekac, ze chce uslyszec itp., ale czasem wkurza. Zdarzalo mu sie nawet dzwonic, jak wyskakiwalam z dziewczynami na babski wieczor. Niby czy jestem bezpieczna, ale psulo cala zabawe. Na szczescie ostatnio przystopowal.
    • lauren6 Re: Cholerne telefony! 18.07.16, 13:45
      Nie, nie jestem niewolnikiem telefonu, ale jeśli ma się nieodebrane połączenie to wypada oddzwonić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka