Dodaj do ulubionych

ŚDM - no to się zaczęło

22.07.16, 17:16
Czyli do Warszawy zaczęli już spływać pierwsi pielgrzymi. I najwyraźniej nie tylko oni.

Zaczęło się od burzy pt. "rasiści wyzywają czarnoskórego":

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,policja-przesluchala-autora-filmow-z-rasistowskiego-incydentu-w-skm,207591.html
Niestety autor filmu, który uchwycił jedynie moment obrzydliwego rasizmu, nie nagrał początku zdarzenia. Jak się okazuje dziewczyna została zmolestowana w SKM przez pana o śniadej cerze. Dama, wpływem zdenerwowania tym niemoralnym zachowaniem, nie przebierając w słowach zażądała usunięcia zboczeńca z kolei:

warszawawpigulce.pl/napasc-uchodzcow-na-dziewczyne-w-skm-jak-bylo-naprawde/
To stawia sprawę w troszeczkę innym świetle, niż to początkowo rysowały portale.

Spacerując po mieście w różnych miejscach natknęłam się na grupki prawdopodobnych pielgrzymów. Ciekawe kto jeszcze pod tych pielgrzymów się podczepił i jakie jeszcze "atrakcje" czekają Polaków w nadchodzących tygodniach?
Obserwuj wątek
    • facetidealny Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:20
      lauren6 napisała:
      > Spacerując po mieście w różnych miejscach natknęłam się na grupki prawdopodobny
      > ch pielgrzymów. Ciekawe kto jeszcze pod tych pielgrzymów się podczepił i jakie
      > jeszcze "atrakcje" czekają Polaków w nadchodzących tygodniach?

Napisz koniecznie. Czekam!
      • lauren6 Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:29
        Dzisiaj tylko byłam świadkiem awantury śniadego pana ze śniadą panią. Na szczęście do rękoczynów nie doszło, bo wypadałoby zadzwonić na policję. Jeszcze by mnie oskarżono o rasizm, w dzisiejszym świecie nigdy nie wiadomo...
        • fin-dus Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:35
          Dzisiaj na gazecie pojawil sie felieton (na gazecie!!!!) o falszywych informacjach na temat atakow rasistowskich. Czyli o tym, ze woekszosc tych atakow byla tak naprawde wyssana z palca i nigdy nie zgloszona na policje. Ale oczywiscie - artykul na pierwsza strone byl. I ze Polacy to rasisci, a policja nie reaguje. Policja nie ma niestety jak reagowac na ataki, ktorych NIE MA. Tych doniesien ostatnio pojawilo sie sporo i zastanawiam sie - po co? Jakies urabianie gruntu? A panow w typie arabskim zaobserwowalam na mojej dzielnicy mnostwo, jakis wysyp sad w ciagu ostatniego tygodnia!
          • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:50
            fin-dus napisała:
            > woekszosc tych atakow byla t
            > ak naprawde wyssana z palca i nigdy nie zgloszona na policje. Ale oczywiscie -
            > artykul na pierwsza strone byl. I ze Polacy to rasisci, a policja nie reaguje.
            > Policja nie ma niestety jak reagowac na ataki, ktorych NIE MA.

Uważasz, że jeżeli ktoś nie zgłasza czegoś na policję to tego nie ma?
            • fin-dus Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:51
              A jest?
              • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:53
                fin-dus napisała:
                > A jest?

Może być a może nie być. Przykład: kobiety są bite przez mężów ale nie zgłaszają tego na policję. Czy o oznacza, że tej przemocy nie ma?
                • lauren6 Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:59
                  Skoro nie widziałam, że ją bił to co miałam zgłaszać? Potencjalną przemoc, która powstała w jego głowie?
                  • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 18:13
                    lauren6 napisała:
                    > Skoro nie widziałam, że ją bił to co miałam zgłaszać? Potencjalną przemoc, któr
                    > a powstała w jego głowie?

AAAA... to teraz Polka pobita przez białego męża to sobie to tylko zmyśliła! Nieeeźle!
    • ga-ti Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:34
      No patrz, a w moim mistecxku chodzili sobie spokojnie, grupkami, podziwiali, robili zdjęcia, uśmiechali się do przechodniów, machali horągiewkami... radośni, kolorowi, roześmiani, szczęśliwi młodzi ludzie.
      • przystanek_tramwajowy Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 18:21
        ga-ti napisała:

> No patrz, a w moim mistecxku chodzili sobie spokojnie, grupkami, podziwiali, ro
        > bili zdjęcia, uśmiechali się do przechodniów, machali horągiewkami... radośni,
        > kolorowi, roześmiani, szczęśliwi młodzi ludzie.

Rany boskie! Czym oni wymachiwali? Aż się boję domyślać, bo słowa "horągiewka" nie znalazłam w żadnym słowniku. Mam nadzieję, że tymi swoimi "horągiewkami" nikogo nie zmolestowali.
    • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:35
      lauren6 napisała:
      > Jak się okazuje dziewczyna została zmolestowana w SKM

Mhm - i na podstawie prinscreena anonimowego komentarza nie wiadomo skąd w którym ktoś widział 'uchodźców' (!!!!!) Ty już WIESZ co dokładnie zaszło?

Jesteś naprawdę skrzywiona - już chyba za późno na leczenie.
      • fin-dus Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:44
        Zadziwiajace. A jak na podstawie anonimowych komentarzy gazeta opisywala przerazajace ataki rasistowskie w Warszawie, to bylo wszystko ok? Ataki, ktorych nie bylo? A jak to bylo z tym zolnierzem, ktory mial slownie zaatakowac grupe obcojęzyczną? Ciekawe, czy zostali ukarani za skladanie falszywych zeznan. Pewnie nie. Ale nagonka trwala kilka dni. Czyli jak to jest? Mozna wierzyc tylko jednej stronie?
        • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:46
          fin-dus napisała:
          > Zadziwiajace. A jak na podstawie anonimowych komentarzy gazeta opisywala

Skoro uznajesz to za złe to czemu sama to robisz?
          • fin-dus Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:47
            Co robię?
            • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:48
              fin-dus napisała:
              > Co robię?

Wierzysz bezkrytycznie anonimowemu komentarzowi w necie.
              • fin-dus Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:49
                Wskaz, w ktorym miejscu to napisalam.
              • lauren6 Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 18:01
                Kobieta na filmie krzyczy, że została dotknięta. Uważasz, że Warszawianki tak hobbistycznie czepiają się obcych mężczyzn, że je obmacują?
                • zofijkamyjka Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 18:36
                  lauren6 napisała:

> Kobieta na filmie krzyczy, że została dotknięta. Uważasz, że Warszawianki tak h
                  > obbistycznie czepiają się obcych mężczyzn, że je obmacują?

a to zależy co to za dotknięcie.
                • livia.kalina Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 18:37
                  Ona nie krzyczy, że została dotknięta tylko, że "nie będzie mnie brudas dotykał".
                  • woman_in_love czyli to znaczy wg lewackiej ideologii ze nie doty 22.07.16, 19:05
                    kał? hmmm
                    • jagienka75 Re: czyli to znaczy wg lewackiej ideologii ze nie 22.07.16, 20:25
                      livia nie wie, co klepie. w każdym bądź razie, to nic mądrego.
                      może powinna zostać porządnie wymacana przez takiego "gościa"? może wtedy zrozumie, że takich rzeczy się nie robi i zrozumie, że dotyk i macanko, to dwie różne sprawy.
                      dotknąć to ja sobie mogę kogoś przez przypadek.
                      • ichi51e Re: czyli to znaczy wg lewackiej ideologii ze nie 22.07.16, 20:38
                        Przeciez juz w pierwszym linku jest ze swiadkowie mowia ze ja klepnal i ze szukaja wiecej swiadkow uncertain
                        • araceli Re: czyli to znaczy wg lewackiej ideologii ze nie 22.07.16, 21:37
                          ichi51e napisała:
                          > Przeciez juz w pierwszym linku jest ze swiadkowie mowia ze ja klepnal i ze szuk
                          > aja wiecej swiadkow uncertain

"Według pojawiającego się w internecie komentarza osoby podającej się za świadka, incydent zapoczątkowało klepnięcie kobiety w pośladek przez czarnoskórego mężczyznę"

Nie ma to jak umieć czytać smile
    • kropkacom Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 17:59
      A po co miał się podczepiać? Czy kombinujesz, że uchodźcy w ten sposób próbują się przedostać gdzie?
    • sumire Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 18:15
      No jak to, jakie atrakcje ich czekają?
      Najazd hord gwałcących brudasów, przecież wiadomo. Prawda?...
    • livia.kalina Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 18:34
      "To stawia sprawę w troszeczkę innym świetle, niż to początkowo rysowały portale."
      Serio? Według wpisu "złapał ją za pupę" a na filmie jak dziewczynę pytają za co chce wezwać Policję to odpowiada "bo mnie dotknął". Czemu nie wezwała Policji skoro ja molestował?

Poza tym seband 14 pisze o konduktorce: " nie spieszyła się i zanim doszła to uchodźców już nie było". "Uchodźców"?? No błagam cię.
      • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 18:37
        livia.kalina napisał(a):
        > Czemu nie wezwała Policji
        > skoro ja molestował?

Skoro nie wezwała to nie molestował suspicious
        • livia.kalina Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 18:54
          To nie dowód, oczywiście ale sama opisuje sytuację:"nie będzie mnie brudas dotykał". To rozumiem, że ktoś o bielszym odcieniu skóry już by mógł dotknąć? Więc może to nie był dotyk na wezwanie Policji tylko np otarł się o nią ramieniem a , że"brudas" to go wyrzucili z pociągu i pobili (na peronie)?
          • woman_in_love zadziwiające, skoro nie wezwala policji to nie mol 22.07.16, 19:04
            etował hue hue.
            Może nie musiała wzywać, bo jej chłopak przyfasolił niggasowi i rozwiązał problem niezwłocznie?

---
            https://webczat.pl/img//pipe.gif
          • triss_merigold6 Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:08
            A znasz przypadek żeby Polak w biały dzień próbował znienacka macać dziewczynę, która wyraźnie jest w towarzystwie innego faceta? Beżowi nie mają oporów.
            • sumire Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:30
              Jasne, Polacy są arcykulturalni i nigdy nie macają nieznajomych kobiet w miejscach publicznych. Co prawda moje wspomnienia temu przeczą, ale niech ci będzie.

Kto to beżowi?
            • landora Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 21:03
              Errr... O mnie się kiedyś jakiś facet próbował ocierać kroczem. Zdecydowanie był to Polak. Było to w biały dzień, w tramwaju. Wprawdzie byłam bez faceta, ale tramwaj był pełny, był środek dnia. Myślę, że nie patrzył na to, czy jestem z kimś, czy sama.
              • aszlan Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 21:08
                landora napisała:

> Errr... O mnie się kiedyś jakiś facet próbował ocierać kroczem.

Takie zachowanie jest znane jako ocieractwo (froteryzm)
                pl.wikipedia.org/wiki/Froteryzm
              • semihora Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 22:43
                Ja też byłam macana po tyłku w pełnym tramwaju i też przez Polaka - bielusieńki jak śnieżek, a jednak buc, cham i prymityw. Czyżby buractwo nie było zależne od koloru skóry?
    • triss_merigold6 Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:07
      Ciekawe jak tam historia o krzyczących z przerażenia przedszkolakach w porze lunchu w barze...
      Bez znaczenia czy to byli uchodźcy, czy inny import, wcale się lasce nie dziwię, że dostała szału.
      • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:16
        triss_merigold6 napisała:
        > Ciekawe jak tam historia o krzyczących z przerażenia przedszkolakach w porze lu
        > nchu w barze...
        > Bez znaczenia czy to byli uchodźcy, czy inny import, wcale się lasce nie dziwię
        > , że dostała szału.

Oczywiście tamta historia była nieprawdziwa a ta to 100% prawdy big_grin
        • triss_merigold6 Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:20
          Trochę za dużo fejkowych informacji w GW na temat rasistowskich ataków niezgłaszanych na policję, za to opisywanych przez wzburzonych świadków. tongue_out
          Opisane zachowanie macającego bardzo prawdopodobne.
          • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:22
            > Trochę za dużo fejkowych informacji w GW na temat rasistowskich ataków
            > niezgłaszanych na policję, za to opisywanych przez wzburzonych świadków. tongue_out

Skoro 'niezgłoszone na policję' = fejkowe to w takim razie pani nie była molestowana suspicious
            • triss_merigold6 Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:27
              Za d..ę ją złapał, a nie pobił, prawda? Takie zachowanie piętnuje się bezpośrednio na miejscu, zgłaszanie na policję jak sprawca zniknął i jest nie do zidentyfikowania jest cokolwiek bez sensu.
              • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:31
                > Za d..ę ją złapał,

A złapał? Skoro 'brudas' to naaaapeeewno!

> zgłaszanie na policję jak sprawca zniknął i jest nie do zidentyfikowania

Zdaje się, ze panowie mogli go spokojnie zatrzymać a jednak tego nie zrobili.
                • triss_merigold6 [...] 22.07.16, 19:36
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • araceli Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:38
                    > No skoro śniady, to dla niego typowe,

Rasizm jest za to typowy dla Ciebie.

> Może wcale nie chcieli go zatrzymać, tylko wywalić z pociągu. Po co mieliby go
                    > zatrzymywać, po to, żeby porozmawiać?!

Żeby przekazać policji. Takie głupie standardy państwa prawa.
                    • triss_merigold6 Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:41
                      Rasizm? No błagam, nijak nie czepiam się Murzynów w USA.
                      Przekazać policji, potem składać zeznania, potem jakieś świadkowanie, wzywanie na rozprawy... po co to komu.
                      • sumire Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 19:53
                        To miło, że nie czepiasz się Murzynów w USA. A tych w Europie? Mam paru w pracy, więc wolałabym wiedzieć, czy mogą czuć się spokojnie. Mam też sporo Hindusów - tym bardziej.
                      • zofijkamyjka Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 09:13

> Rasizm? No błagam, nijak nie czepiam się Murzynów w USA.

jakaś Ty łaskawa
    • jagienka75 Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 20:19
      no cóż, coś musiało byś na rzeczy, jeśli grozili mu wezwaniem policji.
      tak naprawdę to nawet jeśli facet byłby zielony, nikogo by to nie obeszło. tu poszło o jego skandaliczne zachowanie wobec dziewczyny i o nic więcej.
      jeżeli prokuratura nie dopatrzy się wobec przybysza z obcej planety żadnej winy, to będzie tylko znaczyło, że my w tym kraju nie będziemy mieli nic do powiedzenia.
      cokolwiek by nie zrobili, nie poniosą żadnych konsekwencji a normalny człowiek za obronę przed dziczą, już te konsekwencje poniesie.
      dlatego cieszmy się, że nie ma ich w naszym ciemnogrodzie i możemy żyć w spokoju.
    • ichi51e Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 20:36
      Ale co ci pielgrzymi robili w podmiejskim do Otwocka??
      • ginger.ale Re: ŚDM - no to się zaczęło 22.07.16, 21:19
        Jakby nie patrzeć, jechali na południe ;P
      • beata985 Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 09:05
        ale co Cię dziwi?? pielgrzymi są w całej Polsce i będą teraz powoli zmierzać w kierunku Kkrakowa...
        • ichi51e Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 09:58
          Ale Otwock to chyba koncowa stacja big_grin
          • ichi51e Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 10:01
            A nie przepraszam - mozna na Ukraine uncertain
          • beata985 Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 10:03
            dlaczego końcowa...??? zależy w którą stronę patrzeć...
            jestem teraz w centrum Polski i jest tu trochę pielgrzymów...jak by nie patrzeć to nie koniec a raczej środek..
            przylecieli na pewno do Warszawy i w pobliżu zostali zakwaterowani.
      • mid.week Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 09:08
        Pielgrzymują. Byli w ubiegłym tygodniu nad naszym morzem. Przy okazji SDM zwiedzają sobie obcy kraj.
        • chocolate_cake Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 16:01
          W Trójmieście są nadal
    • salinas Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 09:23
      Ale jaki to ma związek ze ŚDM? Tzw. śniadych widywałam w Warszawie dużo wcześniej. Co prawda nikogo nie obmacywali, przynajmniej ja nie byłam świadkiem tongue_out
      • wioskowy_glupek Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 10:23
        Ma spory, byłam ze 2 dni temu we Wrocławiu, zaczynali - podkreślam dopiero zaczynał się tam zjeżdżać na ŚDM. Po tym co tam zobaczyłam, serdecznie współczuję mieszkańcom KRK którzy to będą mieli x 10... To jest dzicz, zachowują się jakby nie rozumieli, że wokół są ludzie, którzy tam mieszkają, pracują czy choćby chcieli spokojnie pozwiedzać.
        • morekac Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 10:35
          >To jest dzicz, zachowują się jakby nie rozumieli, że wokół są ludzie, którzy tam mieszkają, pracują czy choćby chcieli spokojnie pozwiedzać.

A to nie są aby bogobojni katolicy?
          • wioskowy_glupek Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 14:10
            Są a przy okazji, niewychowani młodzi ludzie...
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 15:24
            morekac napisała:

> >To jest dzicz, zachowują się jakby nie rozumieli, że wokół są ludzie, któr
            > zy tam mieszkają, pracują czy choćby chcieli spokojnie pozwiedzać.
            >
            > A to nie są aby bogobojni katolicy?

Przecież to właśnie napisał wioskowy: bogobojni katolicy to dzicz. I trudno się z nim nie zgodzić!

Xsionnc
    • heca7 Re: ŚDM - no to się zaczęło 23.07.16, 14:40
      Wczoraj widziałam pełen peron pielgrzymów w Michalinie pod Wawą . Chyba nigdy nie stało na nim na raz tyle ludzi wink Wyglądało to jak wielkie kolonie, każdy z identyfikatorem. Dziś najpierw dwóch samotnych "chyba" Koreańczyków w lasku koło moich rodziców, nie wyglądali na zagubionych, pewnie u kogoś nocują. A potem w Stokrotce 3 Koreanki z opiekunką polską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka