Dodaj do ulubionych

kasa w kopercie

26.07.16, 22:17
Powiedzcie proszę, ile się teraz daje pieniędzy na prezent ślubny jako świadek? macie w tym temacie jakieś doświadczeniaz?
Obserwuj wątek
    • lokitty Re: kasa w kopercie 26.07.16, 22:45
      Tyle, na ile Cię stać, masz ochotę, na ile chcesz i możesz obdarzyć młodą parę itp.
      • kotek.mruczek1 Re: kasa w kopercie 26.07.16, 23:35
        no wiem big_grin ale tak konkretnie, to ile sie mniej wiecej daje?
        • pruszynkaaa Re: kasa w kopercie 26.07.16, 23:46
          O matko, daj tyle, byś nie musiała obciążać swojego budżetu.
          Wiadomo, że to też zalezy od Twoich zarobków - ten co zarabia 1200 da pewnie ze 200, a ten co zarabia 5.000 będzie mógł pozwolić sobie na więcej.
          Uważam, że kwota ok. 700 zł plus drobny podarek pamiątkowy będzie ok - ale to według mnie i moich możliwości.
        • lokitty Re: kasa w kopercie 26.07.16, 23:48
          Nie wiem, ile "się daje", ja bym dała np. 500 bez obciążania mojego domowego budżetu - a gdyby to byli naprawdę bliscy młodzi, np. siostra, to bym odkładała wcześniej, żeby dać więcej, nie dlatego, że tak wypada, tylko że osoba wychodząca za mąż jest dla mnie bliska i ważna.
    • bialeem Re: kasa w kopercie 27.07.16, 00:34
      Ja - nie świadek bardzo bliskiej koleżance - 500, mój ojciec swojej chrześnicy i mojej kuzynce 2,5k. Też nie wiem ile jest w zwyczaju. W wypadku bliskiej rodziny nadwyrężyłabym lekko budżet. W wypadku dalszej i znajomych to raczej przyjemnościowy budżet imprezowy na miesiąc. Lub mniej. Niecierpię ślubów i wesel.
    • angeika89 Re: kasa w kopercie 27.07.16, 01:12
      Na swoim ślubie dostałam od świadków po 500zł, od rodziców chrzestnych po 1500zł...
      Kolejni z rodziny dawali średnio od 200-1000zł.
      Ty daj tyle na ile Cię stać. Stawki zarobkowe są różne i każdy ma inne możliwości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka