Dodaj do ulubionych

alimenty -

03.08.16, 15:51

Pozew rozwodowy złozony jest ugodowo, gdzie dwie strony zgadzają się
na określoną wysokość alimentów, sprawy podziału majątku juz załatwione
notarialnie, intercyza jest, wspólna władza rodzicielska.
Czy sąd może zanegować wysokość alimentów, jeśli strony się zgadzają??

Obserwuj wątek
    • ola766 Re: alimenty - 03.08.16, 16:38
      U mnie nie poruszył kwestii (miałam identyczną sytuację).
      I pogratulował rozwodu z klasą. Czego i Tobie życzę, widzę, że jesteś na dobrej drodze. 15 minut i po sprawie.
    • julita165 Re: alimenty - 03.08.16, 16:48
      My też się dogadaliśmy co do alimentów i ich wysokość była wskazana w pozwie. Sąd tylko zapytal pozwanego czy zgadza się na taką wysokość ( mimo że zgodził się już w odpowiezi na pozw ), w ogole dogadaliśmy się tak dokładnie że cala sprawa łącznie ze sluchaniem świadka, przerwą na sporządzenie wyroku i jego ogłoszeniem nie trwala chyba nawet pół godziny smile
    • mid.week Re: alimenty - 03.08.16, 16:52
      Ja tak miałam. Sąd tylko odczytał ustalenia, zapytał czy się zgadzam, potwierdziłam i po sprawie.
    • nick-na-potrzebe Re: alimenty - 03.08.16, 16:54
      to samo bylo
    • tol8 Re: alimenty - 03.08.16, 16:59
      Nie.
      Stary numer samotnych matek, które aby otrzymać cokolwiek z Mops podają tatusia o alimentu rzędu 200zł
      • ola766 Re: alimenty - 03.08.16, 19:02
        Tak, a głupi sąd to bezmyslnie przyklepuje big_grin
        A te matki co chcą 200 zł mieć na papierze święcie wierzą w to, że tatuś będzie płacił więcej, i w dodatku tak się dzieje, normalnie dowcip roku.
        • tol8 Re: alimenty - 03.08.16, 19:50
          Jaki dowcip?
          Przecież oni żyją w konkubinacie, cały czas razem
    • ja-kalinka Re: alimenty - 03.08.16, 19:21
      U nas sąd zanegował ustaloną wspólnie kwotę alimentów. Zarówno ja jak i ojciec dziecka wnieśliśmy o alimenty w kwocie 800 zł, a sąd przyznał alimenty w wysokości 600 zł.
      • annakate Re: alimenty - 03.08.16, 21:45
        Jeśli kwota będzie w granicach rozsąku wyznaczanych przez potrzeby dziecka i możliwości rodziców sąd ją zapewne zaakceptuje. Zmieni ją, jeśli będzie pachniała szwindlem ( 100 zł na dziecko zaakceptowane przez matkę przemawia za tym, że sprawa ma "drugie dno", podobnie jak zgoda mającego alimenty płacić na kwotę 5000 zł - od razu wyziera chęć ucieczki przed wierzycielami)
        • tol8 Re: alimenty - 03.08.16, 22:00
          Kilka mpich znajomych bez problemu dostało po 200zł. Jeszcze sąd dopytywał czy aby na pewno wystarczy.
          • jj0909 Re: alimenty - 04.08.16, 08:17
            U mnie ma byc 1000. To chyba ok przy zarobkach pow. 6 tys i dziecku leczonym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka