lemasakr 04.08.16, 21:57 Co oprocz twardych dojrzewajacych typu parmezan? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gulcia77 Re: Ser do makaronu 04.08.16, 22:20 Ja uwielbiam cheddar. Ale pyszna jest też pokruszona gorgonzola. Odpowiedz Link Zgłoś
grecki.miod Re: Ser do makaronu 04.08.16, 22:33 Mozarella rzecz jasna Możesz też dać twaróg. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ser do makaronu 04.08.16, 22:49 Zmiksowane migdały/nerkowce z płatkami drożdży. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Ser do makaronu 04.08.16, 23:36 Lazur,do tego smietana 30%,czosnek,kurczak. Opcjonalnie szpinak/brokuły .Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Ser do makaronu 05.08.16, 07:27 twaróg półtłusty, pyszny i dobrze się topi Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ser do makaronu 05.08.16, 08:39 Mascarpone, swiezy szpinak (lub ewentualnie cukinia ale szpinak lepszy), wedzony losos. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Ser do makaronu 05.08.16, 08:50 I jak ten makaron z serem robicie? Czasem czytam o "ulubionym zapiekanym makaronie z serem" i nie wiem o jaki ser chodzi - u nas makaron tylko z twarogiem i na słodko, makaron zapiekany z żółtym serem kojarzy mi się mdło i żółto. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Ser do makaronu 05.08.16, 08:59 andaba napisała: > I jak ten makaron z serem robicie? > > Czasem czytam o "ulubionym zapiekanym makaronie z serem" i nie wiem o jaki ser > chodzi - u nas makaron tylko z twarogiem i na słodko, makaron zapiekany z żółty > m serem kojarzy mi się mdło i żółto. ugotowany makaron na patelnię z rozgrzanym masłem i dorzucam rozkruszony ser plus zioła sałatkowe Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Ser do makaronu 05.08.16, 09:03 Ja zapiekam makaron z serem i kurczakiem, ewentualnie brokułami, ale wtedy dodaję ser o wyrazistym smaku, a nie jakieś eciepecie. Albo łączę sery. Trochę lazura czy gorgonzoli robi cuda. Odpowiedz Link Zgłoś