Dodaj do ulubionych

Chusteczki do suszarki

19.08.16, 20:43
Używacie?
Jakiej marki? Ubranie pachnie po nich?
Na all jest tego cała masa i nie wiem, które zakupić...
Pomożecie? 😉
Obserwuj wątek
    • kasia_de Re: Chusteczki do suszarki 19.08.16, 21:00
      Przetestowałam wiele, ale nie ma się co łudzić, że pranie będzie intensywnie pachniało... suszarki dostępne na naszym rynku "wywiewają" cały zapach detergentów, wiec to co zostaje jest bardzo subtelne. W związku z tym kieruję się głownie ceną wink bo efekt, niezależnie od marki chusteczek, jest podobny.
      Na allegro jest ich sporo, ale zwróć uwagę na ceny przesyłek, bo część sprzedających wysyła je z USA i cena wysyłki bardzo podraża zakup.
      Ja kupuję zwykle w Fimaxie niemieckachemia.pl/ bo kupuję więcej opakowań jednocześnie lub dodatkowo inne produkty i wtedy cena wysyłki jest racjonalna.
      • dzika41 Re: Chusteczki do suszarki 19.08.16, 22:12
        Dzięki 😊
    • kk345 Re: Chusteczki do suszarki 19.08.16, 22:32
      Wyprobowałam kilka rodzajow, efektow totalnie brak- odpuściła sobie.
    • babybump Re: Chusteczki do suszarki 19.08.16, 22:59
      Nie używam, bo te chusteczki bardzo niszczą ubrania, a szczególnie ręczniki. Zostawiają na nich warstwę jakby wosku i po jakimś czasie ubrania/ręczniki robią sie twardawe i brudnawe. Detergenty tego nie spierają.
      Najlepszy jest ocet dodawany do płukania. Bardzo zmiękcza tkaniny i właśnie spiera ten cały osad powstały przez stosowanie płynów do płukania i chusteczek.
      Możesz też kupić specjalne piłki do suszarki lub włożyć dwie piłki tenisowe do skarpetki i wrzucić do suszarki.
      A jeśli chcesz zapach to do ostatniego płukania możesz dodać kilka kropli np lawendy.
      • memphis90 Re: Chusteczki do suszarki 20.08.16, 11:22
        Zachęcona internetem używałam jakiś czas octu do płukania. Poniszczył mi wszystkie tkaniny - były szorstkie, wymiętolone, z takimi pokurczonymi włóknami. Nigdy więcej octu i innych internetowych wynalazków (typu wlewanie do pralki mieszaniny octu z sodą, mycie zębów sodą czy płukanie w tym włosów).
    • majenkir Re: Chusteczki do suszarki 20.08.16, 16:46
      Ja uzywam tylko tych
      https://i5.walmartimages.com/asr/a48fdde8-94f0-4d83-a12c-5f7ce9fe6850_1.57b4b7ff1ddb8a4e533a11e8616780c5.jpeg?odnHeight=450&odnWidth=450&odnBg=FFFFFF
      Pieknie pachna, pranie po nich tez.
      Wkladam je tez do butow, ktore nie sa w sezonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka