Dodaj do ulubionych

Allegro czy olx

23.08.16, 12:08
Dziewczyny, mam do sprzedania sporo różności po synach - buty korki, zabawki, książeczki, półki jakieś z pokoju i się zastanawiam gdzie to lepiej wystawić - allegro czy olx? Allegro kusi, bo licytacja daje szansę na lepszą cenę, ale olx jest wygodniejsze jeśli chodzi o odbiór większych rzeczy. Co byście radziły? Dzięki
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Allegro czy olx 23.08.16, 12:16
      Gabaryty na olx, drobnica na Allegro.
    • lauren6 Re: Allegro czy olx 23.08.16, 12:20
      Olx, nie płacisz za wystawienie.
      • e-kasia27 Re: Allegro czy olx 23.08.16, 12:26
        Ale z allegro korzysta więcej osób, więc większe szanse sprzedania.
        Duże rzeczy też sprzedają na allegro. Sama meble kupowałam.
      • aamarzena Re: Allegro czy olx 23.08.16, 13:52
        Oj tam, 50 gr albo złotówkę. Dodatkowe zdjęcia wrzucasz na na pokazywarkę czy cokolwiek w tym stylu. Duże rzeczy lepiej na olx z odbiorem osobistym, drobne, łatwe do zapakowania i wysłania mozna zamieścic i tu i tu.
    • jakasik0 Re: Allegro czy olx 23.08.16, 12:28
      Do tej pory samochody na allegro, reszta OLX - sofa, tv, rower...
    • feniks_z_popiolu Re: Allegro czy olx 23.08.16, 12:36
      Dziecięce rzeczy trudno idą teraz i na Allegro i na OLX. Mnóstwo tego na rożnych aukcjach to po pierwsze. Po drugie sierpień / wrzesień to czas pustych powakacyjnych portfeli, dodatkowo opróżnianych przez wydatki szkolno - przedszkolne. Poczekaj z miesiąc i wystaw wszystko hurtem
      • thank_you Re: Allegro czy olx 23.08.16, 12:50
        Chyba żartujesz - sprzedałam w ciągu ostatniego tygodnia połowę wystawionych rzeczy, w cenach często wyższych niż przy zakupie. Ludzie skupują rzeczy do szkoły i przedszkola.
        • meryluk Re: Allegro czy olx 23.08.16, 13:11
          A możesz napisać co konkretnie sprzedawałaś - ubrania, buty, zabawki czy jeszcze coś innego?
          • thank_you Re: Allegro czy olx 23.08.16, 19:42
            Ubrania jesienno-zimowe i buty. Zabawki sprzedaję w drugiej połowie listopada.
        • lauren6 Re: Allegro czy olx 23.08.16, 13:32
          To ciekawe, bo rzeczy podzieciowe wystawione przeze mnie i na olx i na allegro w większości się nie sprzedały i wyrzucilam do zsypu na odzież używaną.
          • aamarzena Re: Allegro czy olx 23.08.16, 13:56
            Ubrania ciężko sie sprzedaja, bo mnóstwo ludzi handluje tym (np. ściagaja z UK i wystawiają całe komplety). Ale takie rzeczy jak elektryczna niania, wanienka, łóżeczko, krzesełko do karmienia, chusty sprzedawałam na pniu. Przy czym ja nie chciałam na tym zarobić kokosów tylko pozbyć się gratów z domu i cena byla moim zdaniem atrakcyjna w stosunku do stopnia zużycia danego sprzętu
          • thank_you Re: Allegro czy olx 23.08.16, 19:41
            Zależy co kupujesz. Ja mam same firmówki w idealnym stanie.
            • agni71 Re: Allegro czy olx 24.08.16, 00:03
              Mnie ubrania i niektóre buty tez się szybciutko sprzedały. Zimówki generalnie schodzą bardzo dobrze, sprzedałam w zeszłym tygodniu zimowe buty, kurtke i spodnie narciarskie, i drugą kurtke zimową.
              • thank_you Re: Allegro czy olx 24.08.16, 08:13
                No właśnie. Fajne zdjęcia, dobre opisy, super marka, idealny stan i ciuchy idą jak woda. Kurtkę sprzedałam za 170 zł, drugą za 150 (jesienną). Jeszcze trochę rzeczy mi zostało ale i tak jestem b. zadowolona.
                • kina1 Re: Allegro czy olx 25.08.16, 10:38
                  A czy damskie ubrania jest sens wystawiać? Ja sporo schudłam i mam kilka ubrań do pozbycia się, sukienki, spodnie głównie
                  • thank_you Re: Allegro czy olx 25.08.16, 10:40
                    A dobre marki? Lub materiał? Ładne zdjęcia robisz?
                    • kina1 Re: Allegro czy olx 25.08.16, 13:32
                      Marki sieciówkowe - h&m, camaieu, top secret itp. A zdjęcia to raczej średnie, tzn. ubrania prasuję, ale tła nie umiem wycinać
                      • thank_you Re: Allegro czy olx 25.08.16, 18:07
                        No to szału nie zrobisz.
    • eulalia_bardzo_przecietna Re: Allegro czy olx 23.08.16, 12:50
      OLX jak dla mnie ma tylko jedną zaletę- ludzie szukają ofert lokalnie i transport jest najczęściej po stronie kupującego. Ja tak pozbyłam się z domu zalegających gabarytów - stary TV, kanapa, regał. Ludzie przyszli, zniesli sobie na dół, zapakowali i odjechali. Ja zostałam z gotówką w ręku. Sytuacja win -win. Cennych rzeczy bym w ten sposób nie sprzedawała, ani nie kupiła. Do takich celów używam allegro.
    • beata985 Re: Allegro czy olx 23.08.16, 12:55
      i tu i tu....
    • jaskiereczka Re: Allegro czy olx 23.08.16, 20:00
      A ja wystawiam no OLX z nadzieja na odbior osobisty, bo nie chce mi się po pocztach latać i zawsze mi trudno wycenić wysyłkę ( np ksiazek) i cholera co chwilę ktoś pisze, że chciałby z wysyłką uncertain
    • danaide Re: Allegro czy olx 23.08.16, 22:17
      Na olx możesz wystawić maksymalnie 50 ofert. Stosuję olx na rzeczy gabarytowe, meble i takie rzeczy, które mi nie zeszły na allegro, a wiążę z nimi jeszcze jakieś nadzieje na podreperowanie budżetu kawowego; także odzież posezonowa może sobie tam powisieć. Co do zasady allegro - sezon na jesień i zimę już się zaczął. Ubrania świąteczne - listopad. Ubrania karnawałowe - karnawał. Itp. Zabawki i książki schodzą łatwiej niż ubrania choć tak naprawdę wiele zależy od tego co sprzedajesz.
    • ancypa1 Re: Allegro czy olx 21.11.16, 21:25
      Olx ma porąbane zasady wznawiania ogłoszeń - jak zakończysz ogłoszenie to ponownie wystawione ogłoszenie Ci odrzucą, to bezmózgowy system i ich jakieś omamy psychiczne.
    • maciej79 Re: Allegro czy olx 09.01.17, 18:37
      Ostatnimi czasy zaczeli usuwać mi ogłoszenia a co najciekawsze nie zwracają pieniędzy tz. smiesznych punktów co wygasają po 90 dniach. Złodzieje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka