paszewa 10.09.16, 16:49 na "moich" grupach na fb, zaraz po "na krótki rękaw" pojawiło się "tylko żeby nie kosztowało milion monet". W co piątym poście. To już chyba wolę te rękawy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cauliflowerpl Re: milion monet 10.09.16, 17:36 Ja często na polskich forach piszę o Euro "X pieniążków", gdy cena czegoś jest zbyt wysoka. Nienawidzę słowa "pieniążki", więc takie postawienie sprawy podkreśla moją niechęć do wydatku A myślałam, że o jakiejś zbiórce będzie, wrzucaniu do fontanny czy czymś takim. Człowiek się uczy nowych rzeczy w tych "internetach". Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: milion monet 10.09.16, 18:18 i coś co mnie doprowadza do szału. Ktoś wrzuca jakąś rzecz do odsprzedania i zamiast osoba zainteresowana grzecznie zapytać "jaka jest cena", to rzuca samym "cena???" już sobie obiecałam że jeśli jeszcze raz to zobaczę, to zwrócę uwagę i będe pełniła misję Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: milion monet 10.09.16, 21:35 To ja też - bo ostatnio zrezygnowałam z zakupu torebki na All bo sprzedająca napisała"ubrana była dwa razy". Ja się pytam w co była ubrana te dwa razy ?! Albo "dajcie linka", " można przepis" bez proszę , bez czy może Pan/Pani podac. Poproszę o informację, etc. Naród chamieje, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: milion monet 11.09.16, 13:22 kitty4 napisała: > ostatnio zrezygnowałam z zakupu torebki na All bo sprzedająca na > pisała"ubrana była dwa razy". Ja się pytam w co była ubrana te dwa razy ?! A ja się pytam co to jest to "All"?? Tak trudno napisać całe jakże długie słowo "Allegro"? > Naród chamieje, po prostu. O to to! Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: milion monet 12.09.16, 10:50 All jest skrótem od popularnego portalu aukcyjnego, którego nazwę trafnie Pan/Pani odgadła. Czasami (różnie to bywa) za podanie pełnej nazwy admin danej grupy/forum banuje - za jakoby spam. Spotkałam się z taką sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: milion monet 10.09.16, 21:47 Mnie zawsze zaskakuje "szukam pracy" w grupie emigranckiej. Ani miasta nie poda, ani w jakim zawodzie... Jak w realu też tak skutecznie szuka, to się nie dziwię, że nie znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_e Re: milion monet 10.09.16, 21:49 Moja koleżanka robi maskotki na szydełku (swoją drogą śliczne) i kiedy wrzuca nowe dzieło na fb, to za każdym razem jest tam co najmniej kilka takich postów "cena" bez niczego, nawet znaku zapytania. Raz się tk zirytowałam, że jedną panią ochrzaniłam. No co za ludzie, przecież w normalnym sklepie tak nie zapytasz, klawiatury im żal, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: milion monet 10.09.16, 22:15 kobalt_e napisał(a): > Moja koleżanka robi maskotki na szydełku (swoją drogą śliczne) i kiedy wrzuca n > owe dzieło na fb, to za każdym razem jest tam co najmniej kilka takich postów " > cena" bez niczego, nawet znaku zapytania. Raz się tk zirytowałam, że jedną pani > ą ochrzaniłam. No co za ludzie, przecież w normalnym sklepie tak nie zapytasz Skąd wiesz, może oni tak właśnie pytają. Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_e Re: milion monet 10.09.16, 23:46 W sklepie pytają ekspedienta, rzucają do niego "cena"? Nie spotkałam się. Ale może są tacy ludzie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: milion monet 10.09.16, 23:53 kobalt_e napisał(a): > W sklepie pytają ekspedienta, rzucają do niego "cena"? Ja nie sugerowałam, że tak jest na pewno i zawsze, ale że tak MOŻE BYWAĆ. Jak się jeszcze uwstecznią społecznie, to może zaczną, kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: milion monet 11.09.16, 07:53 Ciesze sie, ze sie nie spotkalas. Sa tacy ludzie na swiecie. Nie uzywaja zwrotow grzecznosciowych. Czesto sa to starsi ludzie, nie mlodziez. Spotykam ich codziennie w pracy, a nie pracuje w branzy uslugowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: milion monet 10.09.16, 22:35 Oj to też mnie wnerwia. I jest wszędobylskie. Jestem w grupie o urządzaniu wnętrz. Za każdym razem jak ktoś wrzuci zdjęcia swojego mieszkania to leci: - skąd lampa? - a dywan? - kanapa z kond? - gdzie taki stół zawsze mam ochotę odpowiadać - z d...y! No ale się jednak gryzę w język. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: milion monet 11.09.16, 09:37 hahhahha. mnie z takiej grupy wywalili... bo wszystko prawie teraz na biało i z ikei, a tylko pytania, skąd , za ile, jaka cena... Parę razy nie wytrzymałam i napisałam,że można sprawdzić, przecież widać co ikea a co nie. No dostałam bana Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: milion monet 11.09.16, 09:50 Ja cicho siedzę i patrzę. I oczom nie wierzę. Powinna powstać grupa "beka z urządzania wnętrz", bo niektóre kwiatki powinny przejść do kanonu dowcipu Urzekła mnie historia salonu, który został pomalowany na trupi fiolet a potem pani właścielka pytała jaką kanapę kupić aby się nie gryzło. Ktoś polecił leżankę do sekcji zwłok... Odpowiedz Link Zgłoś
hybriska Re: milion monet 13.09.16, 15:36 jaki link??? znaczy się, poproszę o nazwe grupy (jak mniemam na FB) bo uwielbiam taką formę rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: milion monet 13.09.16, 15:58 Jak urządzić własne mieszkanie? Wyzwanie urządzam własne mieszkanie Jest jeszcze kilka innych jest ale nie pamiętam, powinny ci wyskoczyć w wyszukiwarce. Jak lubisz czytać jatki to koniecznie poszukaj na FB tez grup z cyklu "co dziś na obiad". Jest ich kilka. Codzienie ktoś wrzuca zdjecie talerza z czymś co wygląda jak wymioty, ktoś inny wyraża swoje zdanie na ten temat, kucharka wali focha, kolejne osoby dołaczają do wymiany myśli i uczuć....jatka na całego. Poza tym bardzo pouczajace miejsca. Ja się dowiedziałam, że można ugotować rosół z vegety, wody i margaryny, zrobić zupę z serków topionych albo usmażyć plaster mortadeli w panierce. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: milion monet 12.09.16, 13:18 Masz rację pasażera też tego nienawidzę Dostaje mdłości jak czytam o milionów monet taksa jak "ktoś coś" Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: milion monet 12.09.16, 19:11 Skoro sprzedaje bez podania ceny, to czego sie spodziewasz? Dlugasnych epistolow? Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: milion monet 10.09.16, 21:40 NIENAWIDZĘ !!!! "ktoś coś?" doprowadza mnie to do szału. Ogólnie uciekam z wszelakich grup, bo ludzie tam popie...ni jak dzieci w przedszkolu...Skarżą sie adminom, kłócą, bo ta coś zarezerwowała nie pod postem a na priv, albo tamta była pierwsza, a ona sprzedała tej co była druga... Wszelakie "dziękuję za przyjęcie do grupy i pozdrawiam" wk... mnie nie mniej jak "ktoś coś?" Na all czy olx to wk.. mnie" daję 20 i biorę" Bez choćby tego "witam" itp Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: milion monet 10.09.16, 22:53 Ktos cos wq... mnie tak samo jak Ciebie. Poza tym pieniazki, witam, drodzy, Nas, itp. Pracuje z ludzmi w kazdym wieku i uwierzcie mi, ze niestety, ale chamiejemy, kompletnie niezaleznie od wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: milion monet 10.09.16, 21:49 O, jeszcze: 100k zamiast 100 000. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: milion monet 10.09.16, 22:17 cauliflowerpl napisała: > W kontekście ceny, oczywiście. Mnie samo to "k" wkurza, a najlepiej, kiedy jakiś nieuk odnosi to nie tylko do pieniędzy i widzę artykuł z informacją "w wydarzeniu brało udział 30k uczestników". Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: milion monet 10.09.16, 22:55 mid.week napisała: > oświecicie mnie co znaczy to K? Tysiąc. Podobno to skrót od "kawałka". 10 kawałków (czego???), czyli 10 tysięcy. Prostackie potwornie. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: milion monet 10.09.16, 23:43 Nie "kawałka", tylko "kilo"! Skrót przyszedł z angielszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: milion monet 11.09.16, 16:32 Lol. Nie, k nie jest ani od kawałka, ani od koła. To przedrostek fizyczny, taki sam jak mili-, Giga-, nano- itp. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: milion monet 11.09.16, 09:24 K - tysiąc koła, czyli 30 k to 30 tys zł, 100 k - 100 tys zł. Stare jak świat. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: milion monet 11.09.16, 09:38 mid.week napisała: > oświecicie mnie co znaczy to K? 10tys, znaczy potocznie 10koła i ja przyznam szczerze z tym "k" spotkałam sie tylko na ematce Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: milion monet 15.09.16, 09:47 sanrio napisała: > nie, to nie znaczy 10 koła > "poptocznie"...napisałam...potocznie! wiem co to znaczy, ale potocznie dla ludzi to "10 koła". Wiem, nie dla emadek Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: milion monet 10.09.16, 22:46 "k" jako tysiąc ma swój "źródłosłów" w grach. Taki zapis pojawia się do prezentacji liczb w grach, odkąd pamiętam. Jako osoby grającej od lat nastu nie tylko mnie to nie razi, ale nie wyobrażam sobie innego zapisu w szybkich gierczanych pogawędkach na ircu. Może jak ktoś o tym nie wie i pierwszy raz się styka w nie-gierczanym kontekście, to dlatego go razi? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: milion monet 10.09.16, 23:01 smoczy_plomien napisała: Może jak ktoś o tym nie wie i pierwszy raz się styka w nie > -gierczanym kontekście, to dlatego go razi? O zapisie w grach pierwsze słyszę. Zapis na IRC to jedno, a rozmowa w innym kontekście na inny temat to drugie. Razi mnie, bo nie widzę powodu, dla którego "tysiąc" ma być jakimś "k", zwłaszcza slangowym "kawałkiem" - kawałkiem czego? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: milion monet 10.09.16, 23:04 yyy faktycznie słabe. Lubię "nowotwory" językowe ale ten jest gupi jak but. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: milion monet 11.09.16, 10:40 Ale ten jest zapewne starszy od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: milion monet 11.09.16, 11:09 To bardzo miłe co napisałaś! Fajnie być młodszą od czegoś, nawet jesli to dinozaur Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: milion monet 11.09.16, 12:05 Chciałaś chyba napisać - szczególnie jeśli to dinozaur. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: milion monet 11.09.16, 19:38 thank_you napisała: > Ale ten jest zapewne starszy od Ciebie. > Z których lat? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: milion monet 13.09.16, 09:41 Ze starożytnej greki. Chilioi, prekursor kila, oznacza właśnie: tysiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: milion monet 13.09.16, 09:41 Dla osób, które zetknęły się z tą formą skrótu w sieci jest on tak naturalny w użyciu jak pisanie ok. Sama często piszę 10k zamiast 10 000, 1kk zamiast 1 000 000. Prawda, że czytelniejszy zapis? Po raz pierwszy w tym wątku spotykam się z tym, że ktoś nie rozumie tych skrótów. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: milion monet 13.09.16, 10:29 Dla mnie nic a nic czytelne to nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
j_malec Re: milion monet 10.09.16, 23:08 'k' to jest zwykły mnożnik x1000. Sami go bardzo często używacie podając np odległości w kilometrach i pisząc: 120 km. Co po prostu oznacza 120 000 metrów ( 120 x 1000 m ) Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick To jest przedrostek i brzmi "kilo" 10.09.16, 23:36 j_malec napisał: > 'k' to jest zwykły mnożnik x1000. Aha. Kilometr, kilogram, kilowat, kilodżul i tak dalej. Jako się rzekło, jest to przedrostek oznaczający "wielokrotność równą tysiąc". Nie występuje SAMODZIELNIE jako określenie tysiąca. Inaczej mielibyśmy kilozłote zamiast tysięcy i megazłote na określenie milionów. Oraz dekazłotego zamiast dychy. A nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: To jest przedrostek i brzmi "kilo" 10.09.16, 23:39 Mnie w sumie najbardziej boli, że właśnie nie mam. Ani tysięcy ani kilozlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: To jest przedrostek i brzmi "kilo" 10.09.16, 23:43 Kilozłotych w banknotach 200 złotowych bym chciała Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: To jest przedrostek i brzmi "kilo" 10.09.16, 23:49 Na wynos czy na miejscu pani wyda? Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: To jest przedrostek i brzmi "kilo" 11.09.16, 06:46 Dekazłote bardzo ładne, urzekły mnie A na grosze można by mówić "centyzłote"! Odpowiedz Link Zgłoś
j_malec Re: To jest przedrostek i brzmi "kilo" 11.09.16, 17:53 Dodam jeszcze, że przedrostek 'k', odnosi się tylko do jednostek podstawowych w układzie SI. Dlatego można go stosować tak jak napisałaś: km, kg, kW, kJ. Ale nie stosuje się do jednostek pochodnych, np. do Tony. Nie ma czegoś takiego jak kT. Przynajmniej w odniesieniu do wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: To jest przedrostek i brzmi "kilo" 11.09.16, 19:10 Dodam jeszcze, że przedrostek 'k', odnosi się tylko do jednostek podstawowych w > układzie SI. Dlatego można go stosować tak jak napisałaś: km, kg, kW, kJ. A bardzo dziękuję, pojęcia nie miałam, kilowaty mam na rachunku, a kilodżule pamiętam ze szkoły, to wpisałam, co się dało. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: To jest przedrostek i brzmi "kilo" 11.09.16, 21:26 > Ale nie stosuje się do jednostek pochodnych, np. do Tony Oczywiście, że kilo stosuje się do ton, np. jako równoważnik trotylowy i określa się za jego pomocą siłę wybuchu - x kiloton a nawet y megaton. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Poprawka - nie w grach... 12.09.16, 11:56 smoczy_plomien napisała: > "k" jako tysiąc ma swój "źródłosłów" w grach. ...tylko w języku zawodowym ludzi, które te gry tworzyli - języku technicznym nerdów i innych inżynierów. "k" jako mnożnik w języku technicznym jest starsze od większości ematek, a do języka powszechnego przeniknęło przez dyfuzję. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Toteż ja się nie kłócę o kilowaty 12.09.16, 19:38 i kilodżule, a jedynie o kilozłotówki. Pojęcie dyfuzja nijak nie odnosi się do zjawisk w języku. Idąc tym tropem, wszelkie gwary i żargony musiałyby zapożyczać ze wszystkich innych, a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Toteż ja się nie kłócę o kilowaty 13.09.16, 09:32 Ależ w tym wypadku właśnie miało to miejsce - i podobnie dzieje się właśnie w gwarach i żargonach. Gry tworzone przez nerdów trafiły do popkultury i za nimi język, tak samo jak elementy obcego języka importowane wraz z pojawieniem się nowych technologii. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Toteż ja się nie kłócę o kilowaty 13.09.16, 09:39 > Toteż ja się nie kłócę o kilowaty i kilodżule, a jedynie o kilozłotówki. A w czym kilowaty i kilodżule gorsze są od kilozłotówek? Nieosłuchane? ojej ojej. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Toteż ja się nie kłócę o kilowaty 15.09.16, 00:05 szarsz napisała: > > Toteż ja się nie kłócę o kilowaty i kilodżule, a jedynie o kilozłotówki. > > A w czym kilowaty i kilodżule gorsze są od kilozłotówek? Nieosłuchane? ojej oje > j. Możesz sobie kilorazy powtarzać głupawe (kilogłupawe?) argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Toteż ja się nie kłócę o kilowaty 15.09.16, 11:10 No i widzisz, nauczyłeś się. Teraz spróbuj jeszcze raz, bez obrażania. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: milion monet 14.09.16, 19:55 a co w tym jest chamowatego i wkurzającego? To ogólnoświatowy znak określający tysiąc, nie ma nic wspólnego z polskim "koła", jeśli ci się tak wydaje. 100k = 100 x tysiąc = 100 000 Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: milion monet 10.09.16, 22:54 I jeszcze jedna rzecz - wstawianie debilnych kropek zamiast wlaczyc powiadomienia. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: milion monet 10.09.16, 23:50 na_pustyni napisała: > I jeszcze jedna rzecz - wstawianie debilnych kropek zamiast wlaczania powiadomień. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: milion monet 11.09.16, 07:51 W postach. Sa grupy, a w nich post interesujacy kogos np. "Polećcie glebogryzarkę" i zamiast wlaczyc powiadomienia ktos wpisuje cokolwiek (najczesciej jest to kropka). Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: milion monet 11.09.16, 09:57 przypomniało mi się jeszcze... Nie lubię...jak ktoś sprzedaje uzywaną rzecz i pisze ile kosztowała nowa... Co mnie to kurna interesuje.?! Jak sprzedaję samochód nie mówię,że dałam za niego 40tys i teraz biedna muszę sprzedać taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: milion monet 11.09.16, 16:45 Korespondowałem kiedyś z takim jednym wałem na Allegro. Sprzedawał uzywany telewizor i nie chciał zejść z ceny twierdząc że nowy kosztuje x. Więc ten jego musi kosztować x minus 100 zł. To że minęło pół roku i weszły nowe modele nie interesowało go wcale. Kupiłem nowy w sklepie i to z wieloma dodatkowymi bajerami (weszla juz nowa linia). Poinformowałem wała o fakcie, że kupiłem nowy znacznie lepszy 20% taniej niż On oferuje swój używany, to mnie zwyzywał najgorszym bluzgiem. Jeszcze długo usiłował bezskutecznie sprzedać ten swój za nierealna cenę... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Bo on ci sugeruje, jak niebywale oszczędzasz! 11.09.16, 19:11 fifiriffi napisał: > przypomniało mi się jeszcze... > Nie lubię...jak ktoś sprzedaje uzywaną rzecz i pisze ile kosztowała nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: milion monet 11.09.16, 16:46 A mnie wkurza "zazdraszczam", "pieseł, piesełkiem" i "witam". Co do "ktoś coś?", to chyba jest malo skuteczne, bo jeszcże nie widzialem, zeby byl pozytywny odzew na "ktos cos?" Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: milion monet 11.09.16, 18:19 Najgorsze słowo to zdecydowanie "kejtry". Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: milion monet 11.09.16, 19:28 a to już gwara poznańska, ale dziękuję za uszczypnięcie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: milion monet 11.09.16, 19:30 A rojbry? rojber to znaczy łobuz Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: milion monet 11.09.16, 20:35 bywalec.hoteli napisał: > A rojbry? rojber to znaczy łobuz Z niemieckiego, hehe. Tak brzmi fonetycznie zapisane słowo Räuber. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: milion monet 12.09.16, 11:13 "Na sielanie można kupić jaki sie chce god domowy: rybki welony, kejtry, kociambry, królasy, gołymbie." Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: milion monet 12.09.16, 11:29 ciekawe, sformułowaniu "10 k", używanemu od wieków na forach, grach i w sieci, dziwią się pańcie które co drugi wpis zapodają rozmaite "boshe", "pliiizzz" "LOL" plus fura emotikonów Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Kejter to też chłop 12.09.16, 19:43 z nadmiernym popędem Dwie mele zabroł do Puszczykowa i obie razym wyobrocoł nad Wartóm to ci kejter! A co to sielana? Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Kejter to też chłop 12.09.16, 21:05 W Poznaniu Sielanka to, kontrastowo bardzo, targ zwierząt kradzionych albo z lewych chodowli. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: milion monet 12.09.16, 13:07 Mnie nie odmiennie wkurza niepodawanie ceny. Jakaś tajemnica, czy co: Odpowiedz Link Zgłoś
hybriska Re: milion monet 13.09.16, 15:47 Hahaha Mnie też to wkurza, przeglądając i kupując np. ubrania dla dzieci w mig oceniam czy mi pasuje stosunek jakości/ceny i nie mam czasu na zabawę w priv i negocjacje przy jednej rzeczy. Na grupie FB ze sprzedażą ubranek Mayoral tlumaczą się tym, że tak muszą robić bo inaczej się producent przyczepi (?) Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: milion monet 14.09.16, 20:00 ależ "milion monet" to jest żartobliwe mocno, nie wiesz skąd pochodzi to wyrażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Skąd pochodzi wyrażenie "milion monet" ? 15.09.16, 08:39 Skąd pochodzi wyrażenie "milion monet" ? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Skąd pochodzi wyrażenie "milion monet" ? 15.09.16, 08:45 z piosenki o tym tytule chyba Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Skąd pochodzi wyrażenie "milion monet" 15.09.16, 08:47 jakiej? nie znam takiej piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Skąd pochodzi wyrażenie "milion monet" 15.09.16, 09:41 zanucę ci: kojarzysz to? Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Skąd pochodzi wyrażenie "milion monet" 15.09.16, 09:48 mid.week napisała: > zanucę ci: > > > ] > > > kojarzysz to? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Skąd pochodzi wyrażenie "milion monet" 15.09.16, 10:02 nie kojarzę, nie mogę wyświetlić obrazka Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Skąd pochodzi wyrażenie "milion monet" 15.09.16, 13:18 miliona monet nie znalam, ale bardzo, bardzo mi sie podoba będę uzywac namiętnie natomiast za "ktoś, coś" robiłabym... nie nie powiem, co Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Skąd pochodzi wyrażenie "milion monet" 15.09.16, 13:21 Mrozu Miliony monet ( official profile video) że też wam wszystko trzeba tłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: milion monet 16.10.16, 16:54 Cieszyc sie na cos - to sformulowanie dziala mi na nerwy Odpowiedz Link Zgłoś