Dodaj do ulubionych

Chora jestem

25.09.16, 15:18
Jest mi zimno, boli mnie głowa,gardło i mięśnie. W ogóle cała skóra mnie boli. Mam katar i zatkane uszy. Siedzę zawinięta w koc i piję theraflu zatoki. Czuję się gorzej, niż przy najgorszym kacu. Umieeeram.
Do tego moje dziecko kicha, kaszle i smarka, mam nadzieję, że nie pójdzie mu na oskrzela.

Załatwili mnie współpracownicy, połowa załogi w zeszłym tygodniu łaziła kaszląco kichająca do pracy i zarażała kolejnych, to tyle apropos modnego ostatnio niechodzenia chorych na zwolnienie.

Wątek właściwie tylko po to, żeby sobie ponarzekać.
A na dworze taka ładna słoneczna pogoda sad
Obserwuj wątek
    • klamkas Re: Chora jestem 25.09.16, 15:22
      Łączę się w bólu sad.
    • mikams75 Re: Chora jestem 25.09.16, 15:24
      zdrowka zycze
      • kota_marcowa Re: Chora jestem 25.09.16, 15:28
        Dzięki
    • amoreska Re: Chora jestem 25.09.16, 15:30
      Współczuję sad
      A co mają począć nauczyciele, którym rodzice uczniów przysyłają swoje chore dzieci do szkoły/przedszkola?

Przecież katar to nie choroba, cóż z tego, że gluty do pasa, w a w komplecie kaszel, kichanie i widoczne złe samopoczucie?
      • kropkacom Re: Chora jestem 25.09.16, 16:39
        A weź dzieciaka zostaw na tydzień w domu to gadanie, że tyle opuszcza i tak dalej. Na katar znaczy. Ja dawałam zawsze dzieciakom w domu się wychorować. Teraz w domu przy, nazwijmy to zwykłej infekcji, trzy dno i do szkoły. Albo dojdzie do siebie, albo nie.
    • rorzrzutny Boli skóra 25.09.16, 15:50
      kota_marcowa napisała:

> Jest mi zimno, boli mnie głowa,gardło i mięśnie. W ogóle cała skóra mnie boli.

A jak cała skóra boli, to chyba specyficzny objaw.Co to za choroba będzie?

Gdyż zapomniałem.
      • przystanek_tramwajowy Re: Boli skóra 25.09.16, 15:57
        Gdyż głupi jesteś i tyle. Przeczulica skóry często towarzyszy przeziębieniu.
        • rorzrzutny Re: Boli skóra 25.09.16, 16:04
          > Gdyż głupi jesteś i tyle.

Każdy jakiś jest.

A oprócz tego się nie przeziębiam.
    • alfa36 Re: Chora jestem 25.09.16, 16:00
      Współczuję. Miałam tak w zeszłym tygodniu i poszłam do lekarza, który wysłał mnie na zwolnienie lekarskie. Trzy dni i weekend i po kłopocie. Wczoraj zagorączkował syn, spanikowałam i nieco pozmieniałam plany a on spał z 15 godzin po czym okazało się, ze zdrów. Przemęczony był czy jak? W międzyczasie popełniłam dwa syropy, jeden na bazie czosnku drugi imbiru.
    • kaz_nodzieja Re: Chora jestem 25.09.16, 16:13
      Choraś Kotko sad Smarków pełna. Katar z Tobą sad I z dzieckiem Twoim sad
      • solejrolia Re: Chora jestem 25.09.16, 18:05
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Choraś Kotko sad Smarków pełna. Katar z Tobą sad I z dzieckiem Twoim sad

big_grin
        • kota_marcowa Re: Chora jestem 25.09.16, 18:10
          big_grin
      • lady-z-gaga Re: Chora jestem 29.09.16, 19:58
        big_grin
    • saszanasza Re: Chora jestem 25.09.16, 16:50
      Wypoczywaj....ja wprawdzie nie jestem chora, za to mam takie zakwasy, że tyłkiem ruszać nie mogęwink
      • konwalka Re: Chora jestem 25.09.16, 16:59
        scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14441009_617534578408247_2805627911453404625_n.jpg?oh=3ff5d915d2b6641b6617f5d8c8e6f6b2&oe=5860B0C9
        • rosapulchra-0 Re: Chora jestem 28.09.16, 20:53
          big_grin big_grin big_grin
    • amsterdama Re: Chora jestem 25.09.16, 17:21
      Ja już tak trzeci dzień. Zaczyna być lepiej. Trzymam kciuki za Twoje przetrwaniesmile
    • solejrolia Re: Chora jestem 25.09.16, 18:10
      Współczuję.
      U nas tez w domu katar się przewinął w tym tygodniu -wyłącznie dlatego że córka twierdzi że jest ciepło.
      No bo jest.W ciągu dnia jest ciepło. Ale poranki są w granicach 5-7 stopni a to na rowerze można odczuć jak zimno. I warto kurtkę przejściowa na grzbiet naciągnąć (jakakolwiek kurtkę! ).
      No to ma co chciała -ciepło aż się skrzepło :-p
    • mamusia1999 Re: Chora jestem 25.09.16, 18:51
      znaczy się zaczęło, moja Starsza właśnie zdrowieje. muszę więc na już uzupełnić swoją biologiczną artylerię.
    • pulcino3 Re: Chora jestem 25.09.16, 20:45
      Piateczka,witaj w klubie. U nas podobnie połowa pracownikow chyrla, kaszle, smara ale jak na prawdziwych przodownikow pracy przystalo -do pracy! Chocby na noszach! Na efekty nie trzeba było dlugo czekać, z kazdym dniem kolejne osoby zaczynaja chyrlac i smarac. W tym ja. Z wirusowego przeszlo mi do barteryjnej infekcji. Chyrlam jak gruzlik, wylaza mi brunatne flegmy z gardla i osobiscie mam wszystkiego dosc, włącznie z sobą. Jak na razie grzeczne poszlam na l4 i 150 zl w aptece zostawilam, ale cos czuje że na tym się nie skonczy,bo w domu kolejne 2osoby zaczynają chyrlac i smarac...
    • solejrolia Re: Chora jestem 28.09.16, 21:01
      I ja dziś dołączyłam do chorych. U mnie nietypowo - od gardła się zaczęło, za to jak !
      Teraz po całym dniu dochodzą kolejne objawy, ból głowy i katar itd
      A tam, do kitu.sad
      Dobrze chociaz że z robotą obrobiłam się to mogę gnić w łóżku tongue_out
    • esme83 Re: Chora jestem 29.09.16, 15:36
      Miałam na początku września (co zabawne, było wtedy ciepło).

Polecam herbatę ze świeżym imbirem i (opcjonalnie) pigwą. Nie leczy, ale rozgrzewa i człowiek przez chwilę czuje się lepiej.
    • madzioreck Re: Chora jestem 29.09.16, 16:11
      Mam z grubsza tak samo (plus rypią mnie zatoki i wszystkie zęby, jak zwykle przy katarze u mnie), tyle, że nie mogę się zawinąć w koc, bo muszę być w pracy (tak, zaraz, w zależności od aktualnej mody na emamie, posypią się gromy że katar to nie choroba/chodzić chorym do pracy to buractwo). Jestem sama i nie ma kto mnie zastąpić. Czekam z utęsknieniem na 18 i do domu...
      • pulcino3 Re: Chora jestem 29.09.16, 16:27
        Ja wyszłam z założenia, że w moim przypadku- nie ma ludzi nie zastąpionych, trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny i takie tam suspicious smile

W końcu zdrowie najważniejsze.
        Ale ja już wśród przodowników z powrotem i nawet z radością dziś szłam do pracy, bez poczucia wykorzystywania, czy poświęcenia.
        • madzioreck Re: Chora jestem 29.09.16, 23:01
          Ja zwykle też z takiego założenia wychodzę i idę na L4, ale niestety tym razem nie mam za bardzo jak. Nafutrowałam się czym się da i jakoś się doczołgam jeszcze jutro.
    • ula.jakubowska Re: Chora jestem 29.09.16, 16:34
      właśnie: na dworze sucho, słonecznie, a u mnie w domu też wszyscy przeziębieni. przedwczoraj byłam z córkami u lek. rodzinnego (obie chore) ,a w przychodni tłumy kaszląco-kichające.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Chora jestem 29.09.16, 19:38
      U mnie też coś się kluje. Rozbita jestem jak kryształy babci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka