z2006 18.11.06, 09:37 www.mateusz.pl/czytania/20061118.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yazonisyn Re: W obronie dziewictwa 24.11.06, 22:22 A tak w temacie, czy w obecnym świecie młoda dziewczyna lub chłopak są wstanie dochować czystości przedmałżeńskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: W obronie dziewictwa 25.11.06, 09:35 Są w stanie, jeżeli oprą się na Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
yazonisyn Re: W obronie dziewictwa 28.11.06, 21:50 tylko kto im tego Boga pokaże? Kto im powie prawdę? Np. dziś na onecie czytam, że rusza promocja kalendarzyków małżeńskich w szkołach przecież to wierutna bzdura nie promocja kalendarzyków tylko naturalnych metod antykoncepcyjnych a to wielka różnica. Dzisiejszy świat jest zakłamany i dlatego zadałem moje pierwsze pytanie. Według mnie odpowiedź nie jest wcale taka prosta bo żeby oprzeć się na Bogu trzeba Go poznać, a żeby poznać Boga tego prawdziwego Boga a nie jakiś wytwór naszej wyobraźni trzeba mieć dobrego nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś