Dodaj do ulubionych

Zwolnienie z lekcji

05.10.16, 18:00
Chcę zwolnić moją czwartoklasistkę jutro z ostatniej lekcji. Mam wypisać zwolnienie i ma dać nauczycielowi przedmiotu z którego ma być zwolniona? wychowawczyni? czy ma iść do domu po prostu a ja mam wysłać dzisiaj info na komunikatorze wychowawcy (szczerze mówiąc nie wiem na ile go sprawdza)?
Jak się to odbywa w szkołach Waszych dzieci bo nie mam pojęcia jak zrobić żeby było dobrze?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 18:02
      Wyslij wiadomosc na komunikatorze a dziecko niech pokaze zwolnienie nauczycielce.
    • oqoq74 Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 18:04
      Ja wpisuję takie rzeczy w edzienniku. Piszę do wychowawcy, jeśli cały dzień. A jeśli z konkretnej lekcji to do wychowawcy i nauczyciela danego przedmiotu.
    • aya-breya Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 18:17
      Zwolnienie w dzienniczku do nauczyciela przedmiotu z którego zwalniasz. Dziecko pokazuje i idzie do domu. Potem piszę usprawnienie, które dziecko daje wychowawcy na godzinie wych.
      • z_lasu Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 19:18
        U Was funkcjonują papierowe dzienniczki?
    • solejrolia Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 18:25
      Zależy jak się to odbywa w waszej szkole.

Bo u nas te procedury są następujące:
      meil do wychowawczyni jest jedynie informacją.
      Zwolnienie z lekcji należy napisać na kartce i podpisać. Wychowawczyni podpisuje i należy iść do sekretariatu- podpis dyrekcji (dyrektora lub zastępcy) i pieczątka. I z tym do woźnej, kt. otwiera szatnię, dziecko może zabrać kurtkę i dopiero opuścić szkołę.
      Jak usłyszałam, ze tak to ma wyglądać, to oniemiałam. (jak to, a jak osobiście przyjadę po dziecko? nawet wówczas, nic bez takiej kartki nie da się załatwić) .Ale teraz widzę, że to całkiem sprawnie działa.
      • slonko1335 Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 18:52
        Nie mam właśnie pojęcia jak to się odbywa -wiem jak się dobywało w klasach 1-3 ale w 4 wszystko inaczej wygląda...w 1-3 dzwoniłam do wychowawczyni albo wysyłałam smsa lub wpisywałam w zeszycie do korespondencji-teraz ani telefonu nie mam ani zeszytu korespondencji nie mają...lekcji z wychowawczynią żadnej córka jutro nie ma, nie wiem nawet czy wychowawczyni jest w szkole i dlatego zwątpiłam.
        • solejrolia Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 18:54
          To może napisz na karteczce, i niech corka poda wychowawczyni, jesli ją spotka, lub nauczycielowi, z którym ma mieć lekcje. (u nas bez karteczki się nie da opuścić budynku szkoły)
    • tol8 Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 18:32
      Proszę o zwolnienie...
      Informuję, że od godziny... biorę odpowiedzialność za moje dziecko.

Daje to wychowawczyni i informuje klasę
      • tol8 Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 18:33
        U nas bez tekstu, że bierzesz odpowiedzialność za dziecko nie wypuszczają ze szkoły
    • heca7 Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 19:16
      Zwolnienie wpisuję do dzienniczka, tradycyjnie wink Jeśli starszemu to wpisuję dodatkowo, że dziecko wróci do domu samodzielnie.
    • z_lasu Re: Zwolnienie z lekcji 05.10.16, 19:27
      U nas szkoła walczy z papierologią. Wszystko wyłącznie na librusie. Piszę info do zainteresowanych, że zwalniam dziecko, o której dziecko opuszcza szkołę i w jaki sposób (ktoś je odbiera czy jedzie autobusem szkolnym). I to wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka