12.10.16, 22:18
Czytam sobie pudla a tam jakas Jastrzębska zachwyca sie...frywolnym penisem Lewandowskiego! Czy gdyby ktos pisal o podskakujacych piersiach siatkarki to tez by bylo taaaakie śmieszne? Kobieta nie powinna byc traktowana jak obiekt seksualny ale facet to juz kawal miecha? Czy mam kij w...?
Obserwuj wątek
    • mama.nygusa Re: seksizm? 12.10.16, 22:33
      Nie masz kija.Ta pani jest zenujca, no ale teraz to juz przegiela-frywolny??
    • rulsanka Re: seksizm? 12.10.16, 22:51
      Nie wiem o jakiej wypowiedzi mówisz, ale moim zdaniem w określonym kontekście zarówno kobieta jak i mężczyzna mogą być traktowani jako obiekt. Są takie miejsca, jak pudel, gdzie to mieści się w konwencji. Niewłaściwe jest seksualizowanie osób płci obojga w sytuacjach merytorycznych.
      • fornitta69 Re: seksizm? 12.10.16, 23:05
        Tzn ta pani sobie tak komentowala w jakichś mediach społecznościowych podskakujacego z radości Lewandowskiego,pudel to przytoczyl. No jakies zdziczenie obyczajów. To jet ok w playboyu, i tym podobnych chyba tylko?
        • rulsanka Re: seksizm? 13.10.16, 08:01
          ok w playboyu, może w pudlu też
          w innych miejscach blee
    • taki-sobie-nick Re: seksizm? 12.10.16, 22:55
      Akurat piersi i tyłki siatkarek, sprinterek i innych takich są seksualizowane nieustająco przez "sportowe" stroje, które każe się im nosić.
      • fornitta69 Re: seksizm? 12.10.16, 23:06
        Bez przesady
        • taki-sobie-nick Re: seksizm? 12.10.16, 23:13
          fornitta69 napisała:

> Bez przesady

cdn22.se.smcloud.net/t/pics/2009/10/01/LODZ_POLSKA_HOLANDIA_21.jpg
          • fornitta69 Re: seksizm? 12.10.16, 23:20
            A stroje plywakow sa seksualizujace (sorry,nie wiem czy jest takie slowo)? A kolarzy? Sprinterki musza mię obcisle stroje-zeby zminimalizować opor powietrza. Zreszta kto patrzy jak na obiekty seksualne na kobiety,które wizualnie trudno od mężczyzn odróżnić?
            • taki-sobie-nick Re: seksizm? 12.10.16, 23:23
              fornitta69 napisała:

> A stroje plywakow sa seksualizujace (sorry,nie wiem czy jest takie slowo)? A ko
              > larzy? Sprinterki musza mieć obcisle stroje-zeby zminimalizować opor powietrza.

Takie mają sprinterzy. Sprinterki mają jakieś bikini.

Stroje kolarzy są idiotyczne tongue_out, ale siatkarze nie mają takich obcisłych ubrań, z czego wynika, że nie są im one niezbędne.

> Zreszta kto patrzy jak na obiekty seksualne na kobiety,które wizualnie trudno o
              > d mężczyzn odróżnić?
        • fomica Re: seksizm? 12.10.16, 23:20
          Ale ma rację. Jak sobie przypominam słynne zdjęcia z udziałem siatkarek plażowych z Egiptu, to az się smutno robi. "Starcie kultur" kurna. Po jednej stronie dziewczyny w po prostu sportowych strojach, po drugiej prawie gołe laski w majtkach z paseczków.
          Na jogging, siłownię, rower tez się tak chodzi?
          • fornitta69 Re: seksizm? 12.10.16, 23:23
            No ja np ćwiczę w obcislych strojach bo mi tak wygodnie. I inni ludzie tez tak robią jak lubią, z tego co widzę.
            • fomica Re: seksizm? 12.10.16, 23:25
              W obcisłych czy "mocno wyciętych, wszystko odkrywających, z gołym brzuchem i pośladkami"?
            • taki-sobie-nick Re: seksizm? 12.10.16, 23:25
              fornitta69 napisała:

> No ja np ćwiczę w obcislych strojach bo mi tak wygodnie. I inni ludzie tez tak
              > robią jak lubią, z tego co widzę.

Ale one nie grają w obcisłych strojach, BO IM TAK WYGODNIE, tylko dlatego, że muszą. Inaczej nie zagrają.

A poza tym ciebie widzi parędziesiąt koleżanek, też bardziej zajętych sobą niż tobą, a siatkarkę i jej tyłek filmują liczne kamery (po czym komentują liczni internauci).
              • fornitta69 Re: seksizm? 12.10.16, 23:38
                Pewnie sponsorom zalezy zeby byl dodatkowy walor-estetyczny,ale to chyba jednak jest pie...? Tzn siatkowka kobiet nie jest po to żeby sie faceci podniecali, nie demonizujmy. I uroda piłkarzy tez jest kpmentowana - klaty, fryzury...i to nie jest seksizm. Zupełnie co innego pisac o ich penisach. Komentarzy o kroczach siatkarek nie widziałam nigdzie.
                • demodee Re: seksizm? 13.10.16, 08:35
                  > Pewnie sponsorom zalezy zeby byl dodatkowy walor-estetyczny

I o to chodzi. Cały sport jest po to, żeby sponsorzy mogli wywieszać na ścianach reklamy swoich produktów. Niektórych kibiców sport w ogóle nie interesuje, oglądają zawody tylko po to, żeby sobie zgrabne ciała w ruchu pooglądać, a sportowcy to takie laski tańczące na rurze.

Żeby nie było - ja też lubię oglądać gimnastykę artystyczną mężczyzn i niewiele dbam o to, czy wygrali nasi, czy rywale.
                • taki-sobie-nick Re: seksizm? 13.10.16, 20:53
                  fornitta69 napisała:

> Pewnie sponsorom zalezy zeby byl dodatkowy walor-estetyczny

To znaczy seksualny...?

,ale to chyba jednak
                  > jest pie...?

Jeśli całe życie haruje się dla wyników, a sponsor, media oraz społeczeństwo przekazują informację zwrotną: gdzieś mam twoje wyniki, bo liczy się i tak tylko d...a, to nie wiem, czy to jest takie głupstwo.
                  • fornitta69 Re: seksizm? 13.10.16, 21:06
                    Nie maja gdzies ich wyników. Ludzie NIE oglądają siatkówki kobiecej dla dup i cycków,juz nie wymyślaj. I o przyjęciu do drużyny nie decyduje ladna buzia i odpowiednie wymiary. To juz jest jakas obsesja.
                    • taki-sobie-nick Re: seksizm? 14.10.16, 20:23
                      fornitta69 napisała:

> Nie maja gdzies ich wyników. Ludzie NIE oglądają siatkówki kobiecej dla dup i c
                      > ycków,juz nie wymyślaj. I o przyjęciu do drużyny nie decyduje ladna buzia i odp
                      > owiednie wymiary. To juz jest jakas obsesja.

Pozwolisz, że diagnozować mnie będzie mój lekarz, a nie ty. tongue_out

Nie mam na myśli - gdybyś nie zrozumiała - WSZYSTKICH kibiców. Mam na myśli NIEKTÓRYCH kibiców.

Mam na myśli wpisy w necie typu "nienawidzę X" [sportsmenka nieładna w pojęciu autora].

Mam na myśli konkursy na najładniejszą sportsmenkę danej dyscypliny i rozbieranki w Playboyu.

Tak, oczywiście, nikt nikogo nie zmusza, wiem. Nie chodzi o zmuszanie lub nie, ale o ISTNIENIE DANEGO ZJAWISKA.
                      • fornitta69 Re: seksizm? 14.10.16, 21:28
                        Playboy to playboy, tam seksizm jest wg mnie na miejscu. Rankingi na najprzystojniejszych sportowców-facetów tez są. I co, uwlacza im to, uprzedmiotawia ich? Obsesja,serio, zapytaj lekarza jak mi nie wierzysz.
                        • taki-sobie-nick Re: seksizm? 14.10.16, 22:40
                          A jeśli zapytam lekarza i zaprzeczy?

Rozumiem, że wtedy uznasz dyplomowanego lekarza za "nic niewartego", bo przecież ty znasz się lepiej. tongue_out

Czy może od razu zwołać całe konsylium? tongue_out
                          • fornitta69 Re: seksizm? 15.10.16, 19:05
                            Nie, wtedy uznam,ze Twoj lekarz tez jest radykalnym feminista,ktory ma obsesje tongue_out
                            • taki-sobie-nick Re: seksizm? 15.10.16, 21:38
                              fornitta69 napisała:

> Nie, wtedy uznam,ze Twoj lekarz tez jest radykalnym feminista,ktory ma obsesje
                              > tongue_out

Podobnie przy dowolnej ilości lekarzy?

Twoje rozumowanie jest klasycznym przykładem... nie powiem, jakiej choroby. tongue_out
                              • fornitta69 Re: seksizm? 15.10.16, 22:39
                                Powiedz!
                                • taki-sobie-nick Re: seksizm? 16.10.16, 18:56
                                  fornitta69 napisała:

> Powiedz!

Nie powiem, ale poważniejszej niż obsesja. tongue_out
                                  • fornitta69 Re: seksizm? 16.10.16, 19:01
                                    No powiedz,bo sie martwie sad Zebym wiedziala w jakim kierunku sie badac wink
          • mdro Re: seksizm? 13.10.16, 09:14
            Akurat w siatkówce plażowej to kwestia tradycji wink. Oni po prostu grają w zmodyfikowanych strojach plażowych - kobiety w bikini, mężczyźni w plażowych spodenkach (niemniej powinni mieć gołe klaty wink). Natomiast dla strojów w "zwykłej" siatkówce (czy wielu lekkoatletycznych dyscyplinach) już takiego wyjaśnienia nie ma.
        • semihora Re: seksizm? 14.10.16, 21:05
          Bez przesady? Czyli zachwycanie się penisem Lewego cię oburza, a gołe pupy sportsmenek nie?
          • fornitta69 Re: seksizm? 14.10.16, 21:24
            Gole? Dobrze sie czujesz?
            • nickbezznaczenia Re: seksizm? 14.10.16, 21:29
              Ciut przenośnia to była

A tutaj on

• lauren6 Re: seksizm? 14.10.16, 20:30
      Gdzie ona się patrzy big_grin
    • anorektycznazdzira Re: seksizm? 15.10.16, 01:07
      Nie wiem czy seksizm, ale poziom "dno i metr mułu" pewnie tak.
      Może i mamy czasy, kiedy słowo pisane opuściło salony i trafiło pod strzechy. Może i nie należy oczekiwać klasy i smaku po tym, co zbiorczo nazywamy media. Ale jednakowoż nie mogę...
    • fifiriffi Re: seksizm? 15.10.16, 22:15
      az musiałam wyguglać kto to.
      oki nie mam "pytań"
      pani "gwiazda"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka