Dodaj do ulubionych

Czerwona koronka

20.10.16, 21:18
Zawsze to ja doradzam, teraz ja o poradę pytam.
Przydarzyła mi się okazja, więc i sukienki szukam. Uwidziało mi się to (albo podobne), choć na żywo nie widziałam, więc możliwe, że opcja po przymierzeniu przepadnie z kretesem:

https://thumbs.ebaystatic.com/images/m/mLgUVNBGXc89t2thJpJpOuQ/s-l225.jpg

Ma być z pazurem, więc moje oko estetyczne do takich butów da radę:

https://euimages.urbanoutfitters.com/is/image/UrbanOutfittersEU/5319432520803_001_b?$medium$

Inne buty nie wchodzą w grę.
Ale - czarne matowe cienkie kryjące rajstopy się nadadzą, czy nie? Bo jakoś tego nie widzę, ale może ematka widzi inaczej?

Jestem bardzo szczupła, dużo niższa od tej modelki i generalnie te buty + czarne kryjące rajstopy + jakaś sukienka mini wyglądają na mnie zabójczo.
Tyle tylko, że do tej pory nie nosiłam czerwonej koronki, a teraz mnie napadło i chcę czerwoną koronkę i już. Wybić sobie ją z głowy czy niekoniecznie? A może jakaś inna czerwona koronka?
smile
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:21
      Nie podoba mi sie kroj.To wogole koronki jest?czy Material z dziurami?
    • aniani7 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:22
      To bardziej na wzorek wygląda, niz na koronkę. Na Twoim miejscu brałabym.
      • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:24
        Koronka. Ale widzi Ci się z czarnymi półkryjącymi rajstopami?

https://static.zara.net/photos///2016/I/0/1/p/4437/274/647/2/w/400/4437274647_2_4_1.jpg?ts=1474649453621
        • aniani7 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:27
          Tak, zdecydowanie. Będziesz wyglądała bardzo świeżo, a jednocześnie z pazurem. O tej porze roku też wybrałabym kryjące rajstopy.
        • milka_milka Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:11
          Gipiura bardziej niż koronka. Jeśli Ci do sylwetki i urody pasuje, to brałabym.
    • juuuu7 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:24
      Dlaczego te buty?
      • jadis76 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:30
        Sukienka piękna. Nie wiem jaka okazja, ale wyobrażam sobie sukienkę właśnie z tymi butami. Rajstopy czarne, matowe, kryjące.
        • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:33
          > Nie wiem jaka okazja

Katie Melua na żywo smile
          • jadis76 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:48
            O to okazja zacna i strój absolutnie idealny. W moim guście.
          • daisy Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:48
            Sfornarino, czyżbyś mieszkała w kujawsko-pomorskiem?
            smile
            • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:53
              > Sfornarino, czyżbyś mieszkała w kujawsko-pomorskiem?

Nie - w Anglii mieszkam smile
          • shell.erka Re: Czerwona koronka 21.10.16, 10:56
            Idealnie! 💕
    • oqoq74 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:25
      To jest sukienka na wysoką dziewczynę. Nogi muszą być w naturalnym kolorze, czarne cienkie rajstopy odpadają. A te buty to fajnie do długonogich wysokich dziewczyn w sukienkach jeszcze ujdą, ale przy niskim wzroście z tą sukienką będzie nieszczęśliwie wyglądać.
      • aniani7 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:29
        Niekoniecznie, wszystko zależy od proporcji.
        • oqoq74 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:32
          To sobie pomyśl, gdzie na niskiej dziewczynie ta sukienka będzie się kończyć. Bo na pewno nie tak jak na zdjęciu. Poza tym ta falbanka dookoła może wypaść w takim miejscu, że poszerzy biodra.
          • aniani7 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:36
            Chyba Sfornarina będzie miała do wyboru tabelę wymiarów i nie kupi sukienki na wzrost 180?
            • rosapulchra-0 Re: Czerwona koronka 21.10.16, 15:30
              Sfornanina to piękna kobieta, idealnie zbudowana, więc kiecka jest zdecydowanie dla niej. Razem z butami.
          • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:42
            > Poza tym ta falbanka dookoła może wypaść w takim miejscu, że poszerzy biodra.

Chłop jęczy, żem za chuda, więc akurat to nie problem smile

Ale masz rację, co do kroju nie jestem pewna - choć raz kiedyś miałam podobną sukmankę i leżała ładnie. Jestem raczej z tych, co szukają ciucha idealnego, więc nawet jak zamówię i będę miała wątpliwości, to oddam.

W razie czego jakąś małą czarną, która nada się na okazję, w szafie mam smile
      • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:32
        > A te buty to fajnie do długonogich wysokich dziewczyn w sukienkach jeszcze ujdą, ale przy niskim wzroście z tą sukienką będzie nieszczęśliwie wyglądać.

Nie martw się o mój wzrost.
        Wyglądam tak zabójczo w tych butach, że jak zdarłam po dwóch latach stare, mąż wysłał mnie po kolejne takie same w tym roku smile

Z tą sukienką czy będą dobrze wyglądać nie wiem, nie mierzyłam. Dlatego pytam, bo nie wiem, czy zamawiać przez net, czy szukać czegoś innego smile
        • oqoq74 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:38
          Zapytałaś, odpowiedziałam. Ale skoro się zdecydowałaś, to nie wiem po co pytasz.
          • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:43
            > Zapytałaś, odpowiedziałam. Ale skoro się zdecydowałaś, to nie wiem po co pytasz.

Się w ogóle nie zdecydowałam. Jestem tak niezdecydowana, że się waham, czy w ogóle jest sens zamawiać przez internet, z darmową dostawą i darmową odsyłką smile
        • claudel6 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 23:07
          gdzie kupiłaś buty?
      • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:33
        Nie wzrost jest ważny, a proporcje, więc jeżeli ma się długie (w stosunku do góry) i szczupłe nogi, to mni sukienka wygląda dobrze. Te buty są też w porządku, ze szpilkami itp. ta sukienka wyglądałaby tanio i kiczowato. I w żadnym wypadku czarne rajtopy. Tylko cieliste.
        • oqoq74 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:41
          A kto mówi o szpilkach? Albo czarnych rajstopach? Bo nie ja. I tak, niska osoba ma inne proporcje i wątpię, by wyglądała w takim zestawie dobrze.
          Ale to moje zdanie.
          • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:48
            No dobrze, ale co znaczy niska? Bo ja mam prawie 170 i wszystkie sukienki prezentowane przez wysokie modelki wypadają u mnie inaczej. Ostatnio kupiłam sobie płaszcz, u mnie do kolan, na modelce w sklepie internetowym do połowy uda. Modelka ma wzrost 184cm. Dobrze, że kupowałam stacjonarnie, bo gdybym zobaczyła ten płaszcz online, to w życiu by go nie zamówiła. I jestem zdania, że ta sukienka na niższej osby będzie wyglądała nawet lepiej. Modelka wygląda jakby skradła ją młodszej siostrze.
            • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:54
              A ja mam tylko 162cm... smile
              • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:02
                162cm to nie jest aż taki niski wzrost. Gdybyś miała 154cm to sytuacja wyglądałaby nieco inaczej.
                • oqoq74 Re: Czerwona koronka 21.10.16, 07:29
                  Sama piszesz, że ciuchy prezentowane na modelkach o wzroście ok 180, na Tobie 170 wyglądają inaczej, bo np. płaszcz kończy się w okolicach kolan, a u modelki do pół uda. Myślisz, że u osoby 20 cm niższej od modelki wypadnie to inaczej?
                  Tak, wiem, że są tabele. Tyle, że większość firm i ciuchów nie zawsze trzyma się swoich tabel.
    • yaguarete Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:25
      Sukienka fajna, tylko to chyba nie jest koronka. Ja bym nie kupila, bo to nie moj fason i w czerwieni tez mi nie jest dobrze, ale tak ogolnie, to fajna - jak ci sie podoba, to bierz!
    • anika772 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:28
      Czerwona koronka, ok, ale bez tej upiornej falbany. Szukaj dalej.
      • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:47
        > Czerwona koronka, ok, ale bez tej upiornej falbany. Szukaj dalej.

Chyba masz rację (i forumka wyżej też)

Tak naprawdę zainspirowałam się TĄ sukienką.
        Ale ta będzie na mnie o 15cm za długa, a skracania tego jakoś nie widzę...

https://static.massimodutti.net/3/photos/2016/I/0/1/p/6619/400/600/6619400600_1_1_13.jpg?t=1475850771850
        • anika772 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:50
          Krótszą, koniecznie, i z dołem nieco rozszerzonym, o linii A.
          Do tych butów musi być krótka. Czarne kryjące rajstopy będą ok.
          • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:57
            > Do tych butów musi być krótka.

Masz rację. Dlatego szukam takiej, która na wysokiej modelce wygląda jak podkoszulek wink
        • aniani7 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:52
          Serio? Ta jest idealnie nijaka.
    • kkalipso Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:28
      To ma być z pazurem? Chyba często w sukienkach nie chodzisz dla tego tak cie się wydaje?
      • nuta15 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:35
        Nie podoba mi się kremowa podszewka w tej sukience, wygląda tandetniesad
      • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:39
        > To ma być z pazurem? Chyba często w sukienkach nie chodzisz dla tego tak cie się wydaje?

No dobrze, wbiłaś szpilę, niech Ci będzie smile

W sukienkach chodziłam często, przy dziecku teraz już mniej, ale jakieś tam wyczucie mam. Najlepiej jest mi w małej czarnej, a pazur jest najczęściej srebrną kolią i zgrabnymi nogami. Tymczasem wymyśliła mi się czerwona koronka i faktycznie nie mam pojęcia, czy będzie mniej w niej dobrze.

Poza tym, że w czerwonym jest mi dobrze smile

Ja wiem, że każdy ma inne wyczucie pazura - mój pazur jest przypuszczam inny niż Twój. Jeśli masz na myśli szpilki - moje czarne szpilki od Prady sprezentowałam ostatnio kumpeli, bo jednak wolę moje powyższe buty na koturnie tongue_out
        • kkalipso Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:53
          Ktoś już napisała że ze szpilkami ta sukienka wyglądałaby jeszcze gorzej. Nie trudno się domyślić jaktongue_out
          Kolor jak kolor ale ten krój i materiał przypomina mi dział z sukienkami u chińczyków. Buty właśnie są zwykłe i najfajniejsze w tym zestawieniu. Jak nie chcesz wyglądać jak dziewczynka na pierwszej randce to szukaj czegoś z pazurem.
      • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:42
        Przypuszczam że sfornarina pod pojęciem "z pazurem" rozumie niezobowiązujący, nieskrępowany, nonszalancki, nieco punkowo-grungowy, a nie seksowny.
        • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:44
          > Przypuszczam że sfornarina pod pojęciem "z pazurem" rozumie niezobowiązujący, nieskrępowany, nonszalancki, nieco punkowo-grungowy, a nie seksowny.

Trafiłaś w samo sedno smile
          • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:00
            Jak zobaczyłam te buty, to od razu wiedziałam. Sama mam podobne i noszę je do rurkowych dżinsów i słodkich bluzek z kołnierzykiem, albo właśnie takich dziewczęcych sukienek, a nawet kraciastych spódniczek w stylu preppy. Seksowność tego stylu nie jest zbyt drapieżna i pierwszoplanowe są tu zgrabne nogi.
            • sfornarina Re: Czerwona koronka 21.10.16, 10:22
              > Jak zobaczyłam te buty, to od razu wiedziałam. Sama mam podobne

Świetne są. Jak zobaczyłam je pierwszy raz trzy lata temu, to nawet nie byłam przekonana - mąż mnie namówił. Ale jak się nasłuchałam komplementów i odkryłam, że pasują do praktycznie wszystkiego w mojej szafie, to się w nich do reszty zadurzyłam smile
        • kkalipso Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:59
          A kto tu mówi że ja mam na myśli coś seksownego? Absolutnie, dlatego też ta zwykła sukienka nie jest dla mnie strojem z pazurem a tak deklaruje autorka że chciałby wyglądać, prawda? Jeśli dla niej jest OK to proszę, najważniejsze jak Ona będzie się czuła.
        • shell.erka Re: Czerwona koronka 21.10.16, 11:00
          Tak samo rozumiem to pojęcie.
    • szarsz Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:40
      Nie byłam przekonana, ale przekolorowałam modelce nogi na czarno i fajnie to wygląda smile
    • bei Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:48
      Rajstopy czarne kryjace ( rajstopy w kolorze butow, albo w kolorze sukienki)
      Buty- nosilam kiedys biala koronkowa sukienke z ramoneska i z wysokimi martensami
      Twoj pomysl jeszcze lepszysmile!
    • daisy Re: Czerwona koronka 20.10.16, 21:57
      Sukienka jest czerwono (a raczej czerwonobrunatnie)-beżowa (podszewka!), więc ki do niej czarne buciory? I jeszcze czarne rajstopy, nie daj boże kryjące? Wyglądałabyś jak jakieś ptaszysko.
      Do tej kiecki wybrałabym zwykłe rajstopy, i to niezbyt kryjące, plus jakieś brązowe wysokie kozaki - byłoby OK.
      O ile w ogóle poliestrowa "koronka" może być OK. W dodatku czerwona. (!!!)
      • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:02
        > O ile w ogóle poliestrowa "koronka" może być OK. W dodatku czerwona. (!!!)

Straszne. Widzisz, mnie poliester nie przeszkadza w sukience, którą zakładam raz od święta. Kaszmiry mam na co dzień tongue_out wink
        • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:11
          Nie napisałaś, że na koncert. Wtedy czarne kryjące rajstopy są ok. Do restauracji założyłabym cieliste, ale koncerty to inna sprawa. I jeszcze ramoneska na górę oraz smokey eyes plus beżowe uste. Podoba mi się.
          • kkalipso Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:26
            To była kwestia czasu aż ramoneskę ktoś zaproponuje, patrzyłam na zegarek. I będzie jak na weselu słodka sukienusia + bezpieczna "zawsze" modna czarna kurteczka. Coś okropnego.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRb4lf0ogv988mYoweNlm8yFe8jiE4Gvg2Zp3Ofou5-pAJlTf9d
            • shell.erka Re: Czerwona koronka 21.10.16, 11:03
              Abc ma bomberkę, nie ramoneskę wink
              • kkalipso Re: Czerwona koronka 21.10.16, 11:24
                Nienie zdjęcie małe i rozumiem że dobrze nie widać ale wszystkie mają a la ramoneski a nie bomberkę. Bomberka wygląda tak

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQmv6_lBxX6bHXfdxoS0owEnvtNCgzq597uiW6PGdwEuCqY9hW1
                • black_halo Re: Czerwona koronka 21.10.16, 12:15
                  To sie kiedys nazywalo flek czy flejerka i chodzily w tym osiedlowe dresy. Wczoraj wstapilam do Bershki i zobaczylam, ze to moda w tym sezonie. A potem o malo co nie zeszlam bo Bershka zaczela sprzedawac koszulki Iron Maiden i Metallica. No i wszedzie wisza ramoneski.

Nosze ramoneske od 15 lat, teraz kazda gowniara na ulicy ma. No szok po prostu.
                  • kkalipso Re: Czerwona koronka 21.10.16, 13:31
                    No niestety ale jest jak piszesz. Sam nie miałam nigdy ramoneski bo uważam że nie pasuje do każdego to kurtka na noszenie której trzeba sobie "zasłużyć" stylem i sposobem życia a nie bo pomysłów brak, nie mam co na grzbiet włożyć to włożę ramoneskę będę cool i taka modna.
                    • black_halo Re: Czerwona koronka 21.10.16, 15:05
                      Niestety. W ramach protestu pomalowalam pazury na "cukrowy rozowy".
                • shell.erka Re: Czerwona koronka 21.10.16, 12:24
                  No właśnie i Alicja Bachleda ma właśnie taka
                  • kkalipso Re: Czerwona koronka 21.10.16, 12:48
                    Nie ma. Nawet piszą.
                    Zresztą jak dobrze pamiętam to skórzanej bomberki to ja nie widziałam a dobrze pamiętam jej czasy świetności i obserwuję powrót na salony.

Alicja Bachleda-Curuś
                    Party.pl
                    Alicja Bachleda-Curuś w czerwonej sukience i czarnej skórzanej ramonesce

https://s3.party.pl/styl-gwiazd/trendy-i-styl/-316298-GALLERY_600.jpg
                    • shell.erka Re: Czerwona koronka 21.10.16, 13:14
                      Ok smile tera widzę. Ściągacze przy rękawach mię zmysłysmile
        • daisy Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:12
          Poliester to zawsze paskudztwo i taniocha, co widać na odległość. Dobra tkanina dobrze wygląda i często "robi" całą kreację, nawet przy prostych, minimalistycznych krojach.
          Wybacz, ale "pazur" w poliestrach to co najwyżej kurza patka. wink
          • aniani7 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:15
            Wiadomo, ematka tylko w jedwabiach prosto od jedwabników paradujebig_grin
        • yaguarete Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:18
          sfornarina napisał(a):

> > O ile w ogóle poliestrowa "koronka" może być OK. W dodatku czerwona. (!!!
          > )
          >
          > Straszne. Widzisz, mnie poliester nie przeszkadza w sukience, którą zakładam ra
          > z od święta. Kaszmiry mam na co dzień tongue_out wink

ojtam ojtam, o co tutaj sie wyklocac. Sukienka jak sukienka, rzecz gustu. Mnie sie podoba, chociaz to nie moj fason ani w tym kolorze mi nie do twarzy. Podobne maja FreePeople, zawsze mi sie podobaly. Styl troche grunge, troche hippie. Kurde, tutaj na tym forum to nawet z calkiem luzackiego tematu musi sie po chwili robic jakis showdown. Po co? Co i innego w tym watku z pasierbica, ale tutaj? Nie mozna sie troche wyluzowac?

• daisy Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:26
            No coś ty. Co kogo obchodzi jakaś pasierbica. Za to zagadnienie poliestru i która ładniej ubrana - i od razu torebki w ruch. Ale takie jest życie, chyba nikt tego nie bierze tak całkiem na poważnie (mam nadzieję).
            • yaguarete Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:31
              daisy napisała:

> No coś ty. Co kogo obchodzi jakaś pasierbica. Za to zagadnienie poliestru i któ
              > ra ładniej ubrana - i od razu torebki w ruch. Ale takie jest życie, chyba nikt
              > tego nie bierze tak całkiem na poważnie (mam nadzieję).

no niech tam bedzie, niech sie bija tymi replikami o ten poliester wink

• sfornarina Re: Czerwona koronka 21.10.16, 10:18
            > Podobne maja FreePeople, zawsze mi sie podobaly. Styl troche grunge, troche hippie.

FreePeople też mi się podoba, ale niestety za duże (za długie) te ciuchy szyją. Mimo, iż ładne, to ja wyglądam w nich jak w worku na ziemniaki smile
      • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:07
        Brązowe kozaki do tej tej sukienki?!!! O matko. Nawet nie ma co komentować.
        • aniani7 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:14
          Też chciałam to napisać, ale powstrzymałam siębig_grin No teraz już niebig_grin
          • daisy Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:22
            Ja wybrałabym brązowe, oczywiście. Nie lubię zbyt dużego mieszania kolorów, a sama sukienka ma już dwa.
            A czemu czarne lepsze? Bo "do wszystkiego pasują"? Iiii tam.
            • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:30
              daisy napisała:

> Ja wybrałabym brązowe, oczywiście. Nie lubię zbyt dużego mieszania kolorów, a s
              > ama sukienka ma już dwa.

Ja nie wiem, jak ty masz ustawiony monitor, ale ta sukienka jesz czerwona, a dół jest cielisty. Niech będzie, że bordowa, ale do bordowego brązowe buty też nie pasują, chyba, że masz jakąś szczególną kombinację i jest więcej kolorów. Czerwony kombinuje się bardzo dobrze z czarnym i właśnie z beżem, do którego (beżu) czarny wygląda swoją drogą te dobrze. A kozaki nie pasują w ogóle do klimatów tej sukienki.
              • daisy Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:41
                Ona mi się wydaje taka brunatnoczerwona ("stara krew", że tak powiem) - chyba bliżej brązu niż klasycznej czerwieni. Zwłaszcza z tą beżową podszewką (która pewnie ma sugerować gołą skórę).
                Czerwony z czarnym to kombinacja, hm, dosyć kankanowa...
                W ogóle zestawienia z czarnym rzadko są ciekawe, najczęściej zwyczajnie banalne. Ale ludziom się wydaje, że "czarny do wszystkiego pasuje". Zwłaszcza w Polsce panuje okropna moda na czarne buty, po prostu do wszystkiego.
                Ad rem - brązowo-brunatne kozaki by uszły. Gdybym nie miała zielonych, takich zgniłozielonych, zamszowych. Plus oczywiście jakieś zgniłozielone dodatki.
                Co do długości - to pewnie mój osobisty świr, ale bardzo lubię mini z długimi kozakami.
                • nuta15 Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:49
                  Beżowa podszewka imitująca gołą skórę ...to jest ten pazur smile
                • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:51
                  Widzisz, nie. Nie noszę czarnego, bo "pasuje do wszystkiego", tylko wtedy gdy faktyczne pasuje. A nie ma nic gorszego, jak kombinowanie kolorów, bo pasują do siebie "prawie". Prawie brązowy to jednak nie brązowy. Takie "prawie" to wychodzi tylko gdy kombinuje się kolory z palety nude, wtedy można kombinować "prawie" beże z "prawie" szarościami. No i wybacz, ale jak założysz zgniłozielone kozaki do tej sukienki to będziesz wyglądała jak krasnal z Królewny Śnieżki.
                  • daisy Re: Czerwona koronka 20.10.16, 23:00
                    Może, może i jak krasnal... Trzeba by założyć i sprawdzić. Ale wolę to niż "czarny pasuje do czerwonego". big_grin
                • sfornarina Re: Czerwona koronka 21.10.16, 08:43
                  > Zwłaszcza w Polsce panuje okropna moda na czarne buty, po prostu do wszystkiego.

Spoko. Ja w Polsce od kilkunastu lat nie mieszkam, więc tentego...

> Ad rem - brązowo-brunatne kozaki by uszły. Gdybym nie miała zielonych, takich zgniłozielonych, zamszowych. Plus oczywiście jakieś zgniłozielone dodatki.

No widzisz. Jakbym założyła na siebie brązy czy zgniłą zieleń, to bym wyglądała jak śmierć po przedawkowaniu. Jestem kolorystyczną zimą i najlepiej mi w szarym, czarnym, śnieżnej bieli, fuksji i granacie. A ostatnio odkryłam, że wyglądam też świetnie w czerwieni, stąd pomysł na sukienkęsmile
                  • daisy Re: Czerwona koronka 21.10.16, 14:54
                    To może lepiej poszukać jakiejś zimnej czerwieni? Ta kiecka z pierwszego zdjęcia jest wyraźnie rdzawa (na moim monitorze, ok), dodatkowo ociepla ją beżowa podszewka.
                    Ale wiesz, nawet wrzuciłam w googla czerwona sukienka koronkowa i naprawdę ciężko byłoby coś sensownego znaleźć. Koronka to w ogóle mało wdzięczny temat, a czerwona już w ogóle. I tak wypatrzyłaś naprawdę pozytywny egzemplarz, zwłaszcza w porównaniu.
    • solejrolia Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:05
      SUPER zestawienie.
      (Ja na wierzch zalozyłabym kurteczkę ze skóry, coś jak ramoneska)
    • black-cat Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:24
      A ja chcę takie buty!!! Gdzie je znajdę? Sukienkę bierz. Do butów na zdjęciu będzie super. Ja też mam 162 wzrostu, ale długaśne i piękne nogi i każda mini na nich dobrze wyglądasmile
      • snakelilith Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:35
        Podobne buty, tylko z ciut niższym obcasem ma Clarks. Model Orinoco.
      • sfornarina Re: Czerwona koronka 20.10.16, 22:38
        Buty są z Vagabond smile
        • karme-lowa Re: Czerwona koronka 20.10.16, 23:17
          Uważam, że w takim zestawieniu+czarne rajtki, będziesz super wyglądać.
          Zazdroszczę nóg, bo u mnie takie buty+kiecka=obciach.
      • shell.erka Re: Czerwona koronka 21.10.16, 07:24
        W każdym sklepie? To teraz najpopularniejszy fason.
        • claudel6 Re: Czerwona koronka 21.10.16, 10:45
          no otóż nie. bo ja mam takie buty podobne, ale jednak nie taki. ten model mi się wyjątkowo podoba.
          • lusitania2 Re: Czerwona koronka 21.10.16, 11:40
            claudel6 napisała:

> ten model mi się wyjątkowo podoba.

vagabond model tilda.
            Są np. na e-obuwiu (może akurat w twoim rozmiarze).
    • shell.erka Re: Czerwona koronka 21.10.16, 07:23
      Podoba mnie się ta koncepcja smile
      O ile to nie wesele wink
    • ummamir Re: Czerwona koronka 21.10.16, 09:43
      Moja koleżanka ma identyczną sukienke. No bardzo kiepsko to wyglada (a jest wysopka i bardzo szczupła). sukienka na zuwo wygląda b. tanio i tandetnie oraz mimo że ma chyba jakąs podszewkę to jakby była załozona na gołe ciało. No słabo generalnie
      • sfornarina Re: Czerwona koronka 21.10.16, 10:15
        Dzięki za opinię smile Nie widziałam tej sukienki na żywo i jednak tego się obawiałam. Chyba poszukam czegoś innego (ale nadal rozważam czerwoną opcjęsmile )
      • snakelilith Re: Czerwona koronka 21.10.16, 12:47
        No popatrz, a ja myślałam, że w tej beżowej podszewce to właśnie chodzi o to, by wyglądało, jakby była założona na gołe ciało. wink
        • ummamir Re: Czerwona koronka 21.10.16, 13:09
          snakelilith napisała:

> No popatrz, a ja myślałam, że w tej beżowej podszewce to właśnie chodzi o to, b
          > y wyglądało, jakby była założona na gołe ciało. wink

no niby tak ale to naprawde słabo wygląda chyba przez to że te dziury w sukience są jednak dośc duże. Czyli wiadomo że sukienka nie nadaje sie na gołe ciało, a jednak mamy podszewde ktora to gole cialo udaje, trudno mi wytlumaczyc dokladnie o co chodzi. Jakby to była taka gęsta koronka to ok.
    • mozambique Re: Czerwona koronka 21.10.16, 10:39
      to stylizacja dla mlodziutkiej , wysokiej dziewczyny z kolczykiem w nosie
      wyglada dość szmatowato
      • niu13 Re: Czerwona koronka 21.10.16, 10:50
        Mnie się również podoba sama koncepcja. Ale dla dziewczyny 20-30.
        Co do ciuchów, zasadę mam jedną. Jeśli w trakcie podejmowania decyzji pojawi mi się jakakolwiek wątpliwość co do wybieranej rzeczy, po prostu jej nie kupuję. Ciuch musi być strzałem w 10, natychmiastowym impulsem: chcę tego i basta. I żadne forumki, koleżanki ani mamusia nie mają nic do gadania. Tylko wtedy rzecz się sprawdza.
        • sfornarina Re: Czerwona koronka 21.10.16, 12:07
          > Ale dla dziewczyny 20-30.

Ja tam młodo wyglądam wink
          • niu13 Re: Czerwona koronka 21.10.16, 12:09
            pogratulować😉
    • ummamir Re: Czerwona koronka 21.10.16, 10:50
      Kurcze a ja musze miec te buty. I to teraz natychmiastsmile
      • sfornarina Re: Czerwona koronka 21.10.16, 12:20
        Nie spodziewałam się, że moje buty taką furorę tu zrobią big_grin
        • anika772 Re: Czerwona koronka 01.11.16, 15:34
          Kupiłaś sukienkę??
          • sfornarina Re: Czerwona koronka 01.11.16, 16:21
            Nie. Wyguglałam wszelkie możliwe kombinacje czerwonego z czarnymi rajstopami i nie, nie podoba mnie się uncertain

Na razie mam opcję rezerwową z czarnymi spodniami, białym golfem i czarnym kaszmirem i jeśli nic innego nie znajdę, to się będzie musiało nadać smile
            • anika772 Re: Czerwona koronka 03.11.16, 10:22
              Pewnie że się nada!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka