Dodaj do ulubionych

Muffiny bez mleka

21.10.16, 23:50
Czy mleko mogę zastąpić wodą? Potrzebuję upiec proste ciasto bez mleka (na oleju, ewentualnie margarynie bez mleka, znalazłam taką w biedronce). Zrobiłam muffiny z bananami, bez mleka były ale mam wrażenie, ze zakalcowate są. Potrzebuję inny przepis. Dobre to ma być, no i raczej nie z czekoladą. Pomóżcie....proszę..
Obserwuj wątek
    • aya-breya Re: Muffiny bez mleka 21.10.16, 23:54
      A nie możesz dodać "mleka" z migdałów?
    • maniaczytania Re: Muffiny bez mleka 21.10.16, 23:55
      może takie: muffiny jabłkowe, robiłam tydzień temu, nie były zakalcowate
    • fin-dus Re: Muffiny bez mleka 22.10.16, 00:00
      www.kwestiasmaku.com/przepis/muffinki-dyniowe-z-musem-sliwkowym

Robiłam takie. Mleka dosyć mało, więc można pewnie spokojnie zastąpić czymś innym. Wyszły rewelacyjne, najlepsze muffiny jakie kiedykolwiek jadłam
    • loira Re: Muffiny bez mleka 22.10.16, 02:32
      Jak to nie musza byc koniecznie muffiny to moze sprobuj z zebra ( to taka babka na oleju). Mozesz nawet zamiast w duzej formie upiec w babeczkowej.
    • ewkadrzewka Re: Muffiny bez mleka 22.10.16, 03:34
      Zamiast mleka daje herbatę. Najprostsze babeczki to: Szklanka mąki, pół szkl cukry, łyżeczka proszku do pieczenia. A w drugiej misce wymieszać jajko 1\3 szkl oleju i herbata tak ok pół szkl. Połączyć wszystko byle jak. 180stopni 20 min. I gotowe. Konsystencja ciasta ma być jak na naleśniki
    • ichi51e Re: Muffiny bez mleka 22.10.16, 09:44
      Mleko sojowe/migdalowe/ryzowe moze nawet bezlaktozowe zalezy dlaczego melko nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka