Dodaj do ulubionych

Gen donosicielstwa

23.10.16, 10:03
Z obrzydzeniem czytam, ile jest tu na forum potencjalnych donosicielek. W ramach "zemsty" za prawdziwe albo urojone winy (patrz wątek o krawcu), albo za to, że ktoś zwyczajnie ematce podpadł, propozycja donosu do US pada wielokrotnie. Bez żenady niektóre forumki odsłaniają swoje prawdziwe oblicze.
To musi byc dziedziczne. Za komuny donosy pisali dziadkowie, albo rodzice, teraz dla ich dzieci jest to naturalna forma unieszkodliwienia nieprzyjaciela. Rzyg.
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 10:16
      Jeszcze nigdy na nikogo nie donioslam.Jak ktos mi sie narazi rozwiazuje problem samatongue_out
      • kaz_nodzieja Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 11:50
        Szkoda, że donieśli na Ciebie sad Naprawdę. Mam nadzieję, że ustaliłaś kto. Donosiciele powinni mieć ban z forum E-mama.
    • oqoq74 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 10:16
      Taki donos o jakim piszesz, to jest coś niefajnego. Taka chęć dokopania komuś, bezinteresowna złośliwość.

Z drugiej strony, mnie przeszkadza stawianie znaku równości między takim donosem, a zawiadomieniem w słusznej sprawie. Np. gdy ktoś pijany jedzie autem, czy gdy ktoś sprzeniewierza publiczne środki.
    • ichi51e Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 10:18
      pewnie lepiej byc zlodziejem i oszustem podatkowym.
      • lady-z-gaga Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 10:59
        dla mnie na przykład złodziejem jest każdy, kto bierze lewe zwolnienie
        a co Ty sądzisz na ten temat?
        • ichi51e Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 11:22
          dziwi mnie ze ktokolwiek moze miec watpliwosci
        • kaz_nodzieja Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 11:51
          A dla mnie każdy kto niani dla swojego dziecka nie daje uczciwej umowy z dobrą pensją.
          • kaz_nodzieja Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 11:51
            To samo dotyczy sprzątających.
            • ichi51e Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 12:30
              No to nie do mnie bo ja akurat mam normalna umowe zlecenie.
              • sasanka4321 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 13:03
                >No to nie do mnie bo ja akurat mam normalna umowe zlecenie.<

Jak to, jak to, na umowie smieciowej ???? Nieladnie. Tzn. chwali Ci sie, ze, chyba jako jedyna z tego forum, dajesz jakakolwiek umowe niani. Ale emamy sie zaraz oburza, ze nie umowe o prace, ale smieciowke suspicious
                • ichi51e Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 13:10
                  A jaka ma miec jak pracuje 5h tygodniowo? Zlituj sie.
                  • ichi51e Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 13:12
                    Dodam jeszcze ze jest z tym kupa zachodu - co miesiac laze do zusu przedluzac i od tysiaka placi sie prawie 400 uncertain pani Ukrainka rencistka wiec polska emerytura niezainteresowana.
              • sasanka4321 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 13:08
                I jeszcze przypominam jeden a warunkow umowy-zlecienia:

"Swoboda warunków pracy - zleceniobiorca ma prawo wykonywać swoje obowiązki w wyznaczonym przez siebie miejscu i czasie".

• sasanka4321 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 12:00
            >A dla mnie każdy kto niani dla swojego dziecka nie daje uczciwej umowy z dobrą pensją.<

Tez mysle, ze zaczac nalezy od siebie. Czyli od donosu na samego siebie wykonanego przez polowe emam big_grin
            • oqoq74 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 16:50
              A jak ktoś nie ma niani, to też na wszelki wypadek ma złożyć donos?
              • sasanka4321 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 17:19
                Jak nie ma niani, to ma sprzataczke. Jak nie ma sprzataczki, to pozyczyl 5 tysi od szwagra i nie zglosil do U.S. Albo umyl okna starszej sasiadce za darmo - to nic, ze nie wzial pieniedzy - podatek sie nalezy. Albo uzyczyl swojego mieszkania kuzynce. Albo jest piekarzem i niesprzedany chleb dal do domu samotnej matki, zamiast wyrzucic do kosza i zagrzebac na tyle gleboko, zeby bezdomni nie wyjeli.
                • ichi51e Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 17:27
                  Darowizne w rodzinie przyjal powyzej 9k/rok...
                  • sasanka4321 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 17:35
                    Malzonkowie rodzenstwa, to nie jest pierwsza grupa podatkowa. suspicious
                    Coz, wszyscy jestesmy rodzina, jakby wyjsc od Adama i Ewy...
                    Zasadniczo masz troche racji, od szwagra tez cos tam wolno pozyczyc. Chociaz na pewno nie 9k.
    • araceli Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 10:23
      Czyli nie zły kto źle robi (np. oszukuje na podatkach) ale zły, który to widzi i się przeciwstawia?

Przykre ale jesteś typowym polaczkiem uncertain
      • thank_you Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 10:25
        A na oszusta - US - bata nie ma. wink
      • lady-z-gaga Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 10:58
        Na tym samym forum oszustwa popełniane przez pracowników najemnych cieszą się akceptacją. Oszustwa wobec pracodawcy, wobec ZUSu, itp
        Dziwnym trafem tylko przedsiębiorcy, nawet tak drobni jak krawiec, budzą w niektórych ematkach obywatelskie uczucia.
        Poza tym w wątku Raczka nie było mowy o oszustwach podatkowych. Po prostu dla niektorych zemsta w postaci fałszywego donosu jest świetnym pomysłem. To pierwszy odruch, jaki przychodzi do głowy. Po co się denerwować osobistą rozmową, albo wymyslać bardziej perfidne metody - ma szuja firmę, to donieść na niego do skarbowki. Proste, łatwe i takie naturalne.

• milka_milka Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 11:20
          Dokładnie. A wiesz, że były już donosy, że ludzie źle wykorzystują 500+, a oni wcale jeszcze w c nie dostawali? Zawiść kwitnie. I taka mała zemsta.
          • milka_milka Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 11:54
            *wcale nie dostali
    • inguszetia_2006 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 11:42
      Witam
      Hi, hi... toś się obudziła ze snubig_grin A popatrz sobie - Tekst linka Gotowce są już, dla zaangażowanych. Dla mowy nienawiści też.
      Wystarczy wpisać nick np. X, a reszta to już wiesz... Anuszka rozlała olej;-P
      Pzdr.
      Ing
      • kaz_nodzieja Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 11:54
        I śmieszne, i straszne sad

Co do krawca ciekaw jestem czy owa Pani, którą masz na myśli siedzi na faktycznie uzasadnionym zdrowiem ciążowym L-4....
        • inguszetia_2006 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 12:07
          Witam
          "Śmieszno" to było za okupacji, jak się Gestapo skarżyło centrali, że nie nadąża przerabiać donosówwink
          Pzdr.
          Ing
          • sasanka4321 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 12:10
            >"Śmieszno" to było za okupacji, jak się Gestapo skarżyło centrali, że nie nadąża przerabiać donosów<

Za to obywatele wzor do nasladowania, prawda? Tacy praworzadni...
    • kropkacom Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 11:48
      Myślę, że wiele reakcji na oko pozytywnych ma swoje korzenie w całkiem niepozytywnych przesłankach. I tu jest jest właśnie problem z donoszeniem o różnych sytuacjach. Jesteśmy po prostu cholernie bardzo nieidealni smile Znaczy inni są, bo nie my tongue_out
    • rysiowa85 Re: Gen donosicielstwa 23.10.16, 17:24
      tak, jesli zauważyłabym, że ktos prowadzi pod wpływem alkoholu, zgłosiłabym natychmiast. Może to uratować komuś życie/zdrowie.

Oto moje oblicze
      donosicielka

p.s. donosze też na pijaków leżacych na ulicach/trawnikach/klatkach schodowych itp. Biedactwom nawet nie pozwalam w spokoju wytrzeźwieć w rowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka