Dodaj do ulubionych

Takie widoki na plaży.

24.10.16, 10:51
Jesteście na tak czy nie?
Moim zdaniem to kolejna nieudana próba udawania, że ciężka choroba to nic takiego i można z nią wszystko:

kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,20864097,pelna-obaw-wybrala-sie-na-plaze-podszedl-do-niej-mezczyzna.html?v=1&obxx=20864097&offset=19#opinions
Moim zdaniem bikini w takiej sytuacji nie jest dobrym strojem, może jakaś dłuższa koszulka?
Szczerze mówiąc na widok takiej osoby zrobiłoby mi się słabo.

Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:02
      mi tam zwisa co kto ma na sobie i jak w tym wygląda.
      • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 13:35
        Liczne wątki o modzie, kosmetykach, odmładzaniu się itp. w których i Ty bierzesz udział nieco temu przeczą.
        • dziennik-niecodziennik Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 21:22
          Udzielalam sie w tematach o odmladzaniu sie??? Nie przypominam sobie.
          W tym sensie jaki poruszasz mi zwisa. Nie obchodzi mnie specjalnie czy na plazy grzeje sie czlowiek z workiem stomijnym, kobieta po mastektomii czy facet z bielactwem. Medyczne komplikacje mnie jakos nie ruszaja w sensie negatywnym - nie brzydza, nie wkurzaja itd.
          • fifiriffi Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 22:24
            dziennik-niecodziennik napisała:

> Udzielalam sie w tematach o odmladzaniu sie??? Nie przypominam sobie.
            > W tym sensie jaki poruszasz mi zwisa. Nie obchodzi mnie specjalnie czy na plazy
            > grzeje sie czlowiek z workiem stomijnym, kobieta po mastektomii czy facet z bi
            > elactwem. Medyczne komplikacje mnie jakos nie ruszaja w sensie negatywnym - nie
            > brzydza, nie wkurzaja itd.
            >

grubas na plaży też ci nie przeszkadza?
            • thea19 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 22:43
              grubasy zwykle przeszkadzaja w samolocie czarterowym
            • dziennik-niecodziennik Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 22:50
              Jak zajmuje za duzo miejsca to tak, przeszkadza mi wink
              A serio - nie, sumarycznie mi nie przeszkadza, czemu mialby mi przeszkadzac?...
      • taki-sobie-nick Dobra, to ja będę demonstrować swoje objawy 24.10.16, 18:37
        nerwicowe.

I rozumiem, że każda ematka miło się uśmiechnie i pogratuluje mi, iż mimo swojej choroby biorę udział w zwykłych zajęciach.

A jeśli ktokolwiek będzie się śmiał, zostanie przez ematki napiętnowany.
        • kaz_nodzieja Re: Dobra, to ja będę demonstrować swoje objawy 24.10.16, 19:08
          Nerwica nie jest trendy. Podobnie jak depresja, tu - za wyjątkiem celebrytów.
          Trendy są blizny, najlepiej po CC, choć niekoniecznie, sztuczne odbyty na młodych laskach, rozstępy pociążowe, im bardziej obrzydliwe tym lepiej, ostatnio robią się też modne mleczne cyce bez retuszu, czasem z niemowlakiem w pakiecie. Taka moda. Im bardziej obrzydliwie i fizjologicznie tym lepiej. Im mniej się ktoś zachwyca tym ekshibicjonizmem tym gorzej dla niego.
          • cosmetic.wipes Re: Dobra, to ja będę demonstrować swoje objawy 24.10.16, 19:19
            A ty ze skrajności w skrajności. Albo obrzydzenie albo moda.
            Może byś się zajęło czym pożytecznym, o ile zdołasz. A ludziom dało spokój.
            • kaz_nodzieja Re: Dobra, to ja będę demonstrować swoje objawy 24.10.16, 19:29
              Ty też zamiast wchodzić i dyskutować w tym wątku.
              • cosmetic.wipes Re: Dobra, to ja będę demonstrować swoje objawy 24.10.16, 19:38
                Ja cie nauczam. To pożyteczne. Choć bezskutecznie tongue_out
    • vaikiria Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:04
      O tym co można z ciężką chorobą to powinien się lekarz wypowiadać.
    • nowi-jka Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:07
      pokazała to pokazła jesli dzieki temu czuje sie lepiej to oki, ale w sumie po co to pokazała?
      • thea19 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:11
        a miala sobie wyjac na czas plazowania? czy nie wolno jej plazowac w miejscu publicznym i narazac oczu innych na taki widok?
        • nowi-jka Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:21
          nie sadze zeby wskazane było wystawianie na duze slonce tej "aparatury" wiec cienka koszulke mogła zostawic do tego plazowania ale jesli potrzebowała pokazac sie w bikini to niech sie pokazała, czasem mała rzecz a cieszy, wiec ejsli ona przez chwile sie poczuła jak by nei chorowała to dlaczego miałabym miec cos przeciwko, gorzej sie patrzy na te spocopne tusciochy a ich wszedzie pełno wiec dziewcze z zoładkiem na zewnatrz mi osobiscie by nei przeszkadzało, moze najwyzej zaciekawiło jak to wszystko jest popodłączane
          • isanek Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:51
            Tolerancja aż bije z Twoich słów o spoconych tłuściochach.
            • nowi-jka Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:58
              nie twierdze ze jestem tolerancyjna dla tusciochów, nei wiem jak mozna sobie zafundowac 120 kg ciała czy wiecej... tzn wróć: nie ze nie jestem tolerancyjna to ich zycie i guzik mnei to obchodzi ale ich nie rozumiem. Nie kumam jak dla własnej wygody nie chciec tego zrzucic, nie mam tu na mysli ludzi z nadwaga tylko potezne wielkie monstra, zwłaszcza facetów takich dużo, z nieukrywana ciekawoscia przygladam sie wtedy jak wstaja z fotela w komunikacji meskiej, jak schodza po schodach, oni to sami sobie robią, to ich zycie jest pełne problemów których czlowiek o normalnej wadze sie nawet nie domysla. Nie jest mi ich ani troche szkoda bo sami sobie to zafundowali a ta dziewczyna jednak nie jest winna ze jest chora.
              • thea19 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 14:55
                musisz byc strasznie mloda albo zakompleksiona albo jedno i drugie. mi jest zupelnie wszystko jedno jak kto wyglada, co i ile zjada, jak sie ubiera itd i nie mam takich rozkmin. moge co najwyzej pozachwycac sie pieknymi osobami (naprawde b. malo takich widuje) albo puscic komus komplement. pochwalenie kogos poprawia samopoczucie rowniez chwalacemu a nie tylko chwalonemu.
              • taki-sobie-nick Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 18:51
                nowi-jka napisała:

> nie twierdze ze jestem tolerancyjna dla tusciochów

a ja nie jestem tolerancyjna wobec osób, które poprzez niedbaą* wymowę sadzą takie kwiatki jak "tuścioch", "dugi" i temu podobne.

* Błąd zamierzony. Ewentualny wniosek, jakobym była tłuściochem, fałszywy.
                • babcia.stefa Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 11:05
                  Na pewno jej tak telefon sam poprawia!
                • nowi-jka Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 15:16
                  no i masz do tego prawo - mozesz nie czytać, a ja sobie moge pisac jak mi się chce - wolny kraj
                  dopóki nie próbujemy tych innych zamknąc w getcie ani nawet nie wyśmiewamy nie ponizemay a tylko patrzymy z politowaniem na próbe zawiazania butów czy sklecenia zdania bez literówki to chyba wszystko jest w porzadku, prawda?
    • milva24 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:16
      Nie oburza mnie taki widok. Zastanawiam się tylko czy jej było wygodnie.
    • maadzik3 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:17
      Jak dla mnie - odważna dziewczyna a jej widok na plaży nie budziłby we mnie żadnych wrogich emocji (w przeciwieństwie do zalanych młodzieńców siusiających gdzie popadnie i ryczących o swej wrogości wobec "wrogów kraju" - czytaj: wszystkich innych niż oni
      Nie wiem w jakiej sytuacji mnie i moich bliskich kiedyś postawi życie. Lubię duże pole manewru. Bark tolerancji podszyty strachem że można samemu jej doświadczyć wzmacnia tylko i frustrację i agresję.
      Dzielna dziewczyna!
      • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 13:37
        Na plaży spotykasz "ryczących o wrogości wobec wrogów kraju" młodzieńców? Może miałaś jednak na myśli jakiś uliczny przemarsz, a nie plażę jednak?
    • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:18
      Tobie się często robi słabo, wiec może zadbaj o siebie, odstaw forum, zasięgnij porady specjalisty big_grin
    • joa66 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:21
      Myślę, że jak ktoś jest nadwrażliwy, to po co ma udawać, że to nic takiego i można z tym wszystko? Jeżeli robi się nam słabo na widok ludzkich spraw, to może lepiej zostać w domu i nie wychodzić?
    • yamilca197 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:22
      Ludzie nie sa tylko zdrowi i piekni. Problem w tym, ze mamy zakodowane ze tacy wlasnie mamy byc i mamy nawyk ukrywania, maskowania tego co nie odpowiada ogolnie przyjetym normom. Dochodzi do absurdow typu ma waleczek tluszczu w tali wiec nie moge sie tak pokazac. Przerzedzily mi sie wlosy bo mam problemy hormlnalne chodze w czapce nawet gdy cieplo bo inni sie gapia. Itd.
    • lauren6 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:47
      Widok na plaży równie neutralny jak każdy inny. Zainteresowałabym się gdyby to był nagi facet dobrze wyposażony przez naturę. A tak? Nuda.
      • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 13:38
        Aż tak często widujesz ludzi ze stomią na wierzchu, że ich widok Cię nie zaskakuje? Pracujesz w hospicjum?
        • lauren6 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:25
          Zaskakuje tak samo jak kobieta z fioletowymi włosami. Po pierwszej iteracji przechodzę do porządku dziennego bez rozkminiania jakie to niezwykłe/piękne/obrzydliwe. Już dawno wyrosłam z przeswiadczenia, że plaża jest zarezerwowana dla zdrowych, młodych, ładnych, noszących rozmiar 36.
        • j_malec Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 19:44
          Twierdzisz że takich ludzi można spotkać tylko w hospicjum ? Naprawdę sugeruję bardziej zainteresować się otaczającym światem. Jest bardzo dużo ludzi, którzy mają różnorakie schorzenia, wymagających podłączenia tego typu 'aparatury'. A przy tym uwaga: prawie normalnie żyjących !
          • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 19:45
            Z widoczną dla wszystkich stomią? Tak, tylko w szpitalach lub podobnych placówkach. Chyba, że Ty w innych miejscach widzisz ludzi ze stomią na wierzchu? Na wierzchu, a nie schowaną np. pod bluzą.
    • sayyida Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 11:51
      Ja się cieszę, że ta kobitka się odważyła i że się o tym pisze. Bo wiele osób wstydzi się pokazać zwykłe blizny po operacji.
      • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 13:39
        A jaki to powód do radości? Biedna, schorowana młoda dziewczyna, ze sztucznym odbytem na wierzchu.
        • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 13:58
          No widzisz, ona chora, a życiem potrafi sie cieszyć i mieć wywalone na takie głupie gadki jakie próbujesz tu uskuteczniać. A ty, niby zdrowe (fizycznie, bo główka niedomaga, ale tego nie widać), a jednak sfrustrowane i nieszczęsliwe. Smuteczek big_grin
        • karme-lowa Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 14:45
          Tylko kaznodzieja mógł coś takiego napisać. Pokaż swoje foto. Też się poużalamy nad biednym, głupim i wstrętnym kaznodzieją.
    • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 12:05
      No i co gazet? Nie udał się wątasek...
    • gama2003 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 13:56
      Brawo dla tej dziewczyny.
      Podziwiam, że w dobie kultu piękna, zdrowia i stylizacji, zrobiła to na co miała ochotę.
      Jeśli takie zachowanie jest bezpieczne medycznie, ma zgodę lekarza, niech robi co chce, na zdrowie i dla przyjemności.
      I niech doczeka takiego postępu medycyny, by można było cofnąć okaleczenie przez chorobę.
      A kto się głupio gapi, niech ma potem ,, niedobrze,,, nudności za karę.
    • eliszka25 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 14:15
      nie jest to dla mnie widok codzienny, wiec z pewnoscia zwrocilabym uwage na kogos takiego na plazy, ale wylacznie z ciekawosci, nie z obrzydzenia. dziewczyna juz i tak jest z pewnoscia ograniczona w wielu dziedzinach zycia przez swoja chorobe. o tym, czy moze isc na plaze i sie wykapac powinien zdecydowac lekarz, ale raczej nie sadze, zeby ona tego nie wiedziala lub zlekcewazyla.

przez jakis czas moj syn tez bym ograniczony przez swoja chorobe. w duzo mniejszym stopniu, ale np. nie mogl chodzic z klasa na basen i bardzo ciazylo mu to, ze nie moze robic wszystkiego tego, co jego koledzy i kolezanki z klasy. najgorzej bylo wlasnie w wakacje, kiedy w upaly nie wolno mu bylo sie kapac. dlatego w pelni rozumiem te dziewczyne i jak najbardziej popieram. jesli choc przez chwile poczula sie mniej ograniczona i choc na 5 minut zapomniala o chorobie, to swietnie i brawa za odwage!
    • lady-z-gaga Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 14:34
      No cóż, nie jest to widok, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni. Bulwersuje? pewnie tak.
      Czy w związku z tym jestem na nie? skądże smile
      Widocznie dla tej dziewczyny ten akt odwagi był z jakiegoś powodu ważny, zrealizowała swoją potrzebę i dzięki temu poczuła się lepiej. Chwila potencjalnego estetycznego dyskomfortu, jaką przeżyją przypadkowi świadkowie, jest niczym wobec jej choroby i walki o normalne życie.

• cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 14:40
        Widok, do którego nie jesteśmy przyzwyczajeni, może co najwyżej ciekawić.
        Nie widzę natomiast żadnego powodu do bulwersu. Proteza, blizna też bulwersują? Niby dlaczego?
        • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:01
          Mogą zwyczajnie brzydzić. Tak. Brzydzić. Nie ciekawić, nie interesować, tylko całkiem zwyczajnie brzydzić.
          • thea19 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:06
            takie cos sie leczy u psychiatry
          • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:09
            Jeśli masz problem związany z przelotnym widokiem sprzętu medycznego, to udaj sie po pomoc, bo to nie jest norma.
          • nickbezznaczenia Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 21:15
            Oj jakie toto obrzydliwe kaznojdziejstwo.
    • bablara Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 14:55
      Uważam,że w żadnym razie nie powinna chodzić w bikini. Nie mam nic do niej , ale kurde na zdjęciu te worki są puste . One zapełniają się niezależnie czy ktoś chce czy nie. I wygląda to obrzydliwie. Mam chorą osobę ze stomią w rodzinie i co by nie powiedzieć , nie jest fajnym widokiem.
      • bablara Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 14:59
        bablara napisała:

> Uważam,że w żadnym razie nie powinna chodzić w bikini. Nie mam nic do niej , a
        > le kurde na zdjęciu te worki są puste . One zapełniają się niezależnie czy ktoś
        > chce czy nie. I wygląda to obrzydliwie. Mam chorą osobę ze stomią w rodzinie
        > i co by nie powiedzieć , nie jest fajnym widokiem.

Oczywiście chodzi mi ,że nie fajnym widokiem jest napełniający sie worek a nie chora osoba . Zeby nie było wątpliwości .
        • thea19 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:04
          ale musisz patrzec??? jest wiele innych bardziej obrzydliwych widokow. proponuje nie wychodzic z domu bez zakrywajacych wszystko okularow a w domu wylaczyc kompa i tv. to w czym ona powinna chodzic jest wylacznie jej sprawa i zadna bablara nie ma nic do powiedzenia w temacie.
          • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:52
            Wyłącznie jej sprawa jest wtedy gdy ona sama nie publikuje niczego dobrowolnie w sieci. Jeżeli publikuje to każdy może się do tego odnieść.
            Nikogo nie obchodzi Twoja torebka Korsa, ale jeżeli w sieci piszesz, że ją nosisz, model i taki i taki to każdy ma prawo skomentować, jeden, że super elegancja (Edel), inni, że tandeta i kicz, albo że zupełnie przeciętna. Nie chcesz być komentowana pod danym względem nie publikujesz tego w sieci, tyle.
            • thea19 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 17:49
              to ja sie odnosze: nie chce czytac komentarzy wirtualnych bytow o nieokreslonej plci, ktore maja urojenia i leki a nie pojda z tym do wirtualnego psychiatry.
              ps nie mam torebki korsa i zupelnie nie widze porownania. nie ten kaliber.
        • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:07
          Dzieci w pampersach tez nie powinny urzędować na plaży?
          • bablara Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:11
            W pełnych na pewno.
            • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:13
              No wiesz, pielucha roczniaka napełnia się raczej znienacka. Gdyby roczniak umiał panować nad wypróżnianiem, to nie musiałby jej nosić.
              Czyli dzieci zapieluchowane out z plaży?
              • bablara Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:22
                No wiesz pieluchę można szybko zmienić i jednak jest różnica między nieprzejrzystą pieluchą , a workiem w którym dokładnie widać zawartość. Ale oki ja się kłócić nie będę , uważam ,że to obrzydliwe i sama tak bym nie wyszła. Założyłabym jakąś cienką koszulkę
                • edelstein Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 19:35
                  Tak,tak wiemy,w Polsce nalezy zakrywac kazdy rozstep,kazdy kawaleczek tluszczy,kazda blizne,nie mowiac juz o cellulitisietongue_out
                  • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 19:40
                    U Ciebie kobiety niedługo będą zakrywać wszystko za wyjątkiem szpary na oczy, szykuj się.
                    • edelstein Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 19:46
                      Udaj sie wreszcie do psychiatry,fobie sie leczy.
                  • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 10:00
                    A w Niemczech ile razy na publicznej plaży widziałaś ludzi z odsłoniętym workiem stomijnym?
                    Nawet ta dziewczyna ze Stanów jak sama pisze bardzo obawiała się wyjścia na plażę, czemu skoro tylko w Polsce ludzie się brzydzą, a gdzie indziej panuje pełna tolerancja?
                    • edelstein Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 10:24
                      Widzialam w parku.Zadowolony?
                      • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 11:50
                        Czyli jedną osobę w parku raz na około 15 lat Twojej emigracji? smile
                        • edelstein Re: Takie widoki na plaży. 26.10.16, 15:18
                          Nie,nie jedna.
                          • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 26.10.16, 16:14
                            To ile?
      • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:04
        Manipulacja jakich wiele w mediach.
        Nikt nie pokaże napełniającego się worka czy choćby osoby podobnie chorej, ale mającej np. 45 lat i figurę oraz ogólny wygląd inny niż co najmniej ładny czy przeciętny.
        Dodatkowo te worki czasem niestety pękają. Niby wszyscy producenci zapewniają, że absolutnie nie lub jeśli już to niezwykle rzadko, ale cóż prawda zwykle jest inna. Gdyby ktoś wymyślił nigdy nie pękający worek byłby miliarderem.
        • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:11
          Tobie masowo pękają gumy i worki stomijne. Nie myslałoś kiedyś, że po prostu ktoś/coś robi ci na złość? big_grin
          • zarin Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 17:19
            Prawda? Aż się zastanawiam, czy to nie jakaś mokra fantazja, to zainteresowanie tematem plus wizja pękających worków.
            Jak mnie coś obrzydza to nie analizuję tego i nie wyobrażam sobie w detalach.
            W ogóle jak ktoś pisze o tym, jak dokładnie widać zawartość worka, to chyba stomii nie widział na oczy. (Ta pani ma zdaje się coś więcej niż stomię).
            • bablara Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 23:03
              Ja napisałam ,że widać zawartość worka, bo tak jest. I owszem widziałam to na własne oczy u swojej rodzicielki, którą ma taką stomię od kilku miesięcy. Widziałam, też na onkologii u kilku innych osób , więc proszę nie pisz ,że nie wiem o czym piszę.
              • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 09:48
                Są na rynku nieprzeźroczyste worki stomijne, może się zainteresuj i kup matce, skoro tak cię obrzydza. BTW, ona wie o tym, jakie jej choroba wzbudza w tobie odczucia? Musi być niezwykle tym podbudowana uncertain
                • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 09:57
                  Większość ludzi inne niż własne odchody obrzydzają. Nie jest to przyjemne, ale jeśli nie stać kogoś na płatną opiekunkę to pewne rzeczy musi robić sam, takie osoby należy cenić bo jest im na pewno ciężko w opiece nad cierpiącym bliskim członkiem rodziny.
                  • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 10:07
                    Większość ludzi zmieniała własnym dzieciom pieluchy i jakoś nie poumierała z obrzydzenia.
                    • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 10:09
                      Ale nie był to przyjemny etap.
                      • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 10:25
                        Mówimy o przyjemności czy o obrzydzeniu?
                        Poza tym nie staraj się być ekspertem od zmieniania pieluch, bo jakie istocie bez płci nie było i nie bedzie ci to dane tongue_out
                    • arwena_11 Re: Takie widoki na plaży. 26.10.16, 09:30
                      dobrze ujęłaś własnym dzieciom. Obcym w bardzo wyjątkowych okolicznościach.
                      I nikt nie mówi, że zmienianie pieluch swoim dzieciom jest takie fantastyczne i nikogo nie obrzydza. Ale się to robi, bo to twoje dziecko.
    • mid.week Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:23
      Bardzo fajnie, że się odważyła, niech sobie plazuje ile wlezie. I brawa dla pana, który do niej zagadnął. Ludzie mają z reguły dziwne opory przed mówieniem innym miłych rzeczy.
      • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 15:53
        Podobno zły przekład i nie był to Pan, tylko Pani, która zresztą miała podobną historię w rodzinę stąd komentarz. Cała reszta plaży podobno za to odsuwała się dość daleko od tej Pani czego już nie ujmuje ów artykuł.
        • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 18:13
          Podobnobig_grin
          • edelstein Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 19:37
            Pewnie slynna niemiecka rodzina gazeciarza byla tam na wakacjachtongue_out
            • mid.week Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 19:46
              Podobno wink
            • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 20:10
              Jaka niemiecka? Tacy sami polscy emigranci jako i Ty. Nawet trochę bardziej "niemieccy" niż Ty bo prawie dwa razy dłużej tam mieszkają niż Ty smile
              • konwalka Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 21:08
                ma prawo występowac, jak chce
                nie moja sprawa i nic mi do tego
                kobita ma prawo sie prezentować, jak jej sie tylko podoba czy lubi
                nie gapiłabym sie nanią, nie tylko ze względu na to, ze to jej prywatna sprawa, ale takze ze względu na siebie, albowiem aparatura to zywienia pozajelitowego i worki stomijne to nie jest cos, co kocham oglądac
                wolnosc działa w obie strony
              • edelstein Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 21:24
                Uuu i w slamsachtongue_out
                • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 21:25
                  Naprawdę? Bo dużo Turków? Przecież sama ich ostatnio bardzo chwalisz? smile Zatem dlaczego tureckie osiedle jest Twoim zdaniem slamsami?
                  • edelstein Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 09:39
                    Tyyyle lat i tylko mieszkanko,zapewne socjalnetongue_out
                    • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 09:55
                      Dlaczego osiedle lub dzielnica turecka kojarzy Ci się wyłącznie z mieszkaniami socjalnymi? Zastanów się poważnie nad odpowiedzią wink
                      • edelstein Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 10:23
                        Twoja rodzina kojarzy mi sie z socjalem,zgadnij dlaczegobig_grin
    • angeika89 Re: Takie widoki na plaży. 24.10.16, 23:00
      Mnie to nie oburza kompletnie i szanuję ludzi którzy nie wstydzą się swoich chorób. To nie jej wina, że jest chora i nie widzę powodu dla którego miałaby chować się w pokoju, lub zakładać na siebie "worek"...
      Jeśli komuś nie odpowiada taki widok niech po prostu nie patrzy w jej stronę.
      • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 09:25
        A tych co się wstydzą swoich chorób lub wychodząc na plażę zasłaniają odbyt nie szanujesz? Przypominam, że stomia to rodzaj sztucznego odbytu. Gdyby młoda zdrowa dziewczyna na zwykłej plaży, nie dla naturystów, ściągnęła majtki też byś ją szanowała?
        • cosmetic.wipes Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 09:50
          O odsłoniętym odbycie mogłobyś pisać, gdyby tytułowa dziewczyna wyszła na plażę BEZ worka.
          • mid.week Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 10:13
            Gorzej jak nie szanuje się czyjejś wrażliwości w jego własnym domu. Ja np siedząc sobie w fotelu, popijając kawę wchodze na forum i przez przypadek napotykam się na g%wno mentalne wyrażone przez kogoś w postaci pisma. Jest mi podetknięte pod oczy, zazwyczaj staram sie omijać ale czasem zachaczę wzrokiem... Nie dość, że czuję wtedy obrzydzenie to na dodatek spotyka mnie to w najbardziej prywatnym miejscu. Tak wiec myślę sobie, że prześlizgnięcie się wzrokiem po czyimś worku stomijnym w miejscu publicznym nie jest aż takim dramatem. W końcu wychodząc z domu nastawiamy się psychicznie na spotkania z różnymi idywiduami. Nie wspominając już o tym co leży na trawnikach, nie zasłonięte żadnymi woreczkami...
            • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 10:18
              Z wieloma poglądami możesz się nie zgadzać, nie oznacza jednakże to tego, że jest to g... mentalne. Jakbyś zauważyła nigdzie nie obrażam tej dziewczyny ani nie zakazuję jej wyjścia plażę w bikini. Wyrażam tylko swoje zdanie (jak widać nieodosobnione). Jeżeli nie chcesz widzieć niczyich poglądów, odmiennych od Twoich w ogóle nie wchodź na żadne forum, bo na każdym znajdzie się choć jeden nauta mające odmienne zdanie od Twojego.
              • mid.week Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 13:24
                Dokładnie tak. Czyli jeśli nie chcesz patrzeć na stomię - nie patrz.
                • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 15:20
                  Patrzeć nie muszę patrzeć choć to średnio możliwe, zawsze na te pół sekundy zawodzimy wzrokiem o pasażera, przechodnia czy kogoś kto obok nas się opala. Komentować mogę jeżeli ta osoba dała do tego prawo, a dała upublicznieniem dobrowolnym swojego zdjęcia i sytuacji w mediach ogólnie dostępnych dla każdego.
                  • mid.week Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 15:52
                    Czyli g...o mentalne, które jest tu dobrowolnie upubliczniane też można komentować.
        • angeika89 Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 12:51
          Nie przekręcaj moich słów i sobie Gazecia nie dodawaj.
          Czym innym jest osoba chora na stomie, która próbuje żyć normalnie, a czym innym niczym nie uzasadniony ekshibicjonizm...
    • majaa Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 10:59
      Powiem tak, przyjemny widok to na pewno nie jest, ale jeśli chorej osobie to nie przeszkadza, to mnie w zasadzie tym bardziej. Nie muszę się przecież przyglądać i dopatrywać szczegółów. W sumie to nawet dobrze, że takie osoby przełamują skrępowanie spowodowane swoją ułomnością, bo to przynosi im psychiczną ulgę i sprawia, że życie staje się dla nich łatwiejsze i weselsze, jak sądzę.
    • joanekjoanek Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 11:13
      Oj gazeciarz, nie troluj. Że niepełnosprawni wyłażą z domów, aj waj, jakie brzydkie widoki? Niepełnosprawnych jest dwa miliony ludzi w tym kraju, duża grupa ma stomię, a poza tym masz wokół siebie parę milionów parchatych, starych, brzydkich, grubych, upośledzonych i/lub głupich, naprawdę, był czas przywyknąć. Że się paluszkiem nie pokazuje i że to brzydko komentować, to powinni rodzice nauczyć w wieku około lat trzech. Powyżej tego wieku to naprawdę jest już obciach tego nie opanować.
      • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 11:48
        Ale nikt nie pokazuje paluszkiem, dziewczyna sama pokazuje swoje zdjęcie w publicznych ogólnie dostępnych miejscach, więc chce żeby o tym mówiono i komentowano. Gdyby nie chciała po prostu poszłaby na plażę i zdjęcie z niej co najwyżej udostępniała dla znajomych czy rodziny albo i w ogóle.
        To nie jest sytuacja gdy ktoś kogo na ulicy, plaży czy innym miejscu wytyka palcami ani sytuacja gdy ktoś bez wiedzy i zgody zainteresowanego udostępnia jego prywatne zdjęcie ogółowi w mediach, prawda?
        • joanekjoanek Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 16:03
          Ale ty nie pytasz o to zdjęcie i o tą panią, tylko o to, czy ematki są za, czy przeciw, żeby chory człowiek wychodził na plażę.

Już zamilknij, naprawdę.
          • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 16:16
            A w którym miejscu piszę, że nie powinien w ogóle wychodzić na plażę? Piszę co najwyżej, że mógłby okryć stomię (co nie jest przecież niemożliwe ani żadnym wyczynem) koszulką.
            Jak napiszę że na cudze wesele kobieta będąca gościem nie powinna raczej ubierać białej sukienki (ewentualnie znanego tu stroju łyżwiarki wink ) uznasz, że zabraniam jej w ogóle przychodzenia na wesele i uważam, że powinna zostać w domu bo ma zły gust?
    • klaviatoorka Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 16:00
      Nie rozumiem, dlaczego ludzie zachwycają się odwagą pokazywania stomii, a bulwersują o wiele bardziej naturalnym widokiem męskich/czy nawet damskich narządów płciowych. Nie mamy prawa okazywać obrzydzenia na widok rozmaitych deformacji, spasionych brzuchów i owłosionych bikini, lecz mielibyśmy wielkie pretensje, gdyby nasze dzieci bawiły się z widokiem na rozłożone uda nagiej kobiety czy obok wywalonych klejnotów mężczyzny.
      No więc, jak to jest, jedni mogą, inni nie? niech się wstydzi ten, kto widzi?
    • bialeem Re: Takie widoki na plaży. 25.10.16, 16:49
      Nie będę hipokrytką. Wstręt na widok ludzkich wydzielin i wydalin, to element wpisany w ewolucję. Jest bardzo głęboko zakorzeniony. Ludzie unikają rzeczy, które ich brzydzą i które wzbudzają w nich wstręt. Nie będę udawała, że jest inaczej. Jeżeli natomiast dziewczyna chce sobie poplażować, to może. Każdemu wolno. Przecież nikt jej nie zabroni. Natomiast jestem ze stomią niejako zaznajomiona i to cholerstwo trzeba utrzymywać w czystości. Bardzo łatwo może dojść do obtarć i owrzodzeń. Nie wiem czy bym ryzykowała paprzącą się stomię dla chwili na słoneczku.
      • yvona73pol Re: Takie widoki na plaży. 26.10.16, 02:38
        Zapraszam na nasza plaze. Co prawda niepelnosprawnych nie mielismy jeszcze, ale panie w burquini, emeryci plci obojga spaleni na wior i pomarszczeni fest, otyle panie i panowie, niektorzy mocno, wymalowane pancie w panterkowych strojach i tatuazach, panowie w tatuazach wszedzie, topless sie zdarzaja no i dzieci, dzieci, dzieci krzyczace, biegajace, sypiace piachem spod rozbieganych stopek wink niemowleta tez. Jakos nie widzialam niezadowolonych/oburzonych. Ba, wiekszosc sie jakostam integruje, dzieci bawia sie w roznych konfiguracjach, dorosli zagaduja, czasami wrecz niancza obce dzieci i asekuruja je w wodzie, albo zaczynaja sie z nimi bawic w piasku smile
        Fajne miejsce.
        • kaz_nodzieja Re: Takie widoki na plaży. 26.10.16, 15:12
          Koszmar.To chyba nie jest Polska? U nas jeszcze nie ma masy otyłych ludzi na szczęście, jeżeli już to na zasadzie wyjątku niż reguły. Nie toleruje się na szczęście islamu, więc Pani w burkini nie uświadczysz. U nas to obcy mają się dostosować do naszych reguł i kultury, a nie wymuszać swoje kulturalne czy też religijne dziwactwa. Dzieci w porównaniu do tych południowych i skandynawskich albo angielskich są jeszcze przez rodziców dość często wychowywane (a nie hodowane), także na plaży, by zwracały uwagę także na komfort innych plażowiczów. Zagraniczne dzieciaki często są bardzo źle wychowane, kompletnie nie liczące się z innymi, rozwydrzone, po prostu takie małe chamidła (szczególnie włoskie, hiszpańskie, angielskie), może właśnie dlatego, że za granicą ludzie udają, że wszystko w porządku i nie zwracają uwagi na ich zachowanie tylko się uśmiechają. Ale to złuda i zakłamanie, jeżeli chcesz wyjaśnię w kolejnym poście.
    • princess_yo_yo Re: Takie widoki na plaży. 26.10.16, 16:23
      zrobiloby ci sie slabo? hipokryzja pierwszej wody - chyba nikt inny na tym forum nie uprawia codziennie takiej sraczki slownej jak ty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka