Dodaj do ulubionych

Potrzebuje rady

31.10.16, 14:45
Jestem osobą poszukującą mężczyzny. Nie ma.
Zalogowałam się na sympatii, hm. Nadal nie ma. A, zalogowałam się bez zdjęcia.
Gdzie ich szukać?
Na sympatii odpowiedzieli młodsi, wiek podałam, oraz ciut dziwaczni.
Uważam, że największym świństwem jest zostawianie kobiety w moim wieku, tj. 40+, w tym wieku nie ma normalnych facetów.
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 14:50
      vre-sna napisała:
      > Uważam, że największym świństwem jest zostawianie kobiety w moim wieku, tj. 40+
      > , w tym wieku nie ma normalnych facetów.

No i vice-versa. Kto by chciał starą frustratkę?
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 14:54
        Nie jestem. Uwierz, mam dystans. Ale jestem ciekawa nowych znajomości, chociażby dla odnowienia siebie.
        • feel_good_inc Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 14:58
          Skoro nie jesteś, to po co ten idiotyczny tekst?
          Najpierw idź na terapię, która pozwoli ci się uwolnić od nienawiści do mężczyzn, a potem zabieraj się za szukanie nowych.
    • princy-mincy Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 14:56
      Mysle, ze bez zdjecia jest i bedzie maly odzew.
      Zamiesc zdjecie a dostaniesz pewnie 10x tyle mejli co teraz, albo i nawet wiecej.
    • vaikiria Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:00
      A dlaczego tych młodszych nie chcesz?
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:03
        Mogę nawet chcieć, ale kojarzy mi się to z hm. no właśnie.
        Może oczekuję trochę stałości?
        • vaikiria Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:19
          A nie lepiej dać człowiekowi szansę i zainteresować się nim jak człowiekiem właśnie? Serio w wieku 40+ jakieś 5-7 lat różnicy to jest taka przepaść? Myślałam, że to się już po 20 powoli kończy.
    • ann.38 Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:01
      vre-sna napisała:

tj. 40+
      > , w tym wieku nie ma normalnych facetów.

Nie zrobię chyba wielkiego odkrycia kiedy napiszę, że mężczyźni 40 i trochę po 40-stce szukają często młodszych kobiet od siebie. Taki może znaleźć młodą kobietę i mieć dzieci. Wydaje mi się, mężczyźni szukają kobiet w swoim wieku trochę później, ok, 60-tki. albo właśnie ok 60tki szukają pani 40+. Ale pewnie jest różnie, szukaj, nie zniechęcaj się.
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:05
        Przykre, też tak widzę. Szkoda.
      • thank_you Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 20:13
        Jest mnóstwo 25-30 latków szukających 40-latek. Naprawdę, całe mnóstwo. Wiem, bo koleżanki używają. wink
    • madame_edith Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:06
      No ja sobie podarowałam szukanie, bo raz, że nie mam czasu na związki na razie, dwa, nie wierzę, że to ma szanse powodzenia. Myślę, że jest masa fajnych facetów 40+, tylko mają żony. A jak nie mają to mają sporą podaż kobiet młodszych i bez obciążeń typu dzieci.
      Teraz, jak wspomniałam, nie mam przestrzeni na związek, choć czasem bliskiej osoby mi brakuje. No i przeraża mnie samotna starość.
      Generalnie dorzuć to zdjęcie, jego brak nie pomaga na pewno.
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:09
        Nie, bo nie chcę być na ogolnopolskim portalu. Ale nie mam problemu z przeslaniem na email.
        • mid.week Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:05
          Daj jakieś foto, nie musi być cie widać. Może być nawet takie, na którym nic nie widać i nikt cie nie pozna, ale jest w nim coś co zachęca do zagadania i jakoś ciebie określa. Czarne okulary i wielki kapelusz. Sama postać zasłonięta parasolem. Jeśli jezdzisz na rowerze to moze z rowerem. Połowa twarzy - lewa, dolna, albo górna. Same oczy a reszta w cieniu. Pusty profil jest ...pusty. Niczego o tobie nie mówi.
          • mid.week Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:08
            Zobacz jaka piękna sensualna kobieta. A prawie jej nie widać

https://imagenoire.i.m.pic.centerblog.net/48b2c511.jpg

Tutaj zero rekwizytów, tylko zabawa cieniem:
            https://www.analysingminds.com/wp-content/uploads/2015/11/black-white.jpg

Pokombinuj coś, jest masa darmowych aplikacji to podrasowania zdjęć wink

• mid.week Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:14
              Aha i nie propnuję ci TAKICH dokładnie zdjęć. To pierwsze szczególnie, bo bedzie wabikiem dla erotomanów róznej maści. Chciałam tylko pokazac, że można zrobic takie na którym nie będziesz świecić twarzą wink
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:19
        Ja naprawdę lubię mężczyzn. Serio.
        Umiem dac z siebie wiele.
        Oni fajni sa, tyle, że w moim wieku są dość pokiereszowani?
        W sumie jak ja. Ale problem jest. Nie we mnie czy w nich, w tym wieku i z jakimś tam doświadczeniem człowiek robi się ostrożny. I niby jesteś jeszcze w stanie może coś zbudować, ale jak?
    • anorektycznazdzira Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:06
      Zacznij jeździć na ryby, będziesz zagadywać do sąsiadów nad zbiornikiem wodnym, tam jest 99,9% facetów. Nie będzie problemu z brakiem zdjęcia, Ty też na miejscu ocenisz co i jak, a będziesz stanowiła sporą pozytywną sensacjęwink
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:10
        Zanudziłabym się smiertelnie smile
        • anorektycznazdzira Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 20:46
          ale byś wyrwała wszystkich po tej stronie zalewu! wink
    • zlotonaiwnych Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:15
      A bez mężczyzny się nie da??? Ciesz się wolnością
      • cosmetic.wipes Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:23
        Nasunela mi się podobna refleksja. Może właśnie jakiś czas bez mężczyzny by pobyć. Też może być fajnie.
      • kaz_nodzieja Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 18:44
        Może potrzebuje seksu? Prawdziwego, a nie z wibratorem? W starym piecu diabeł pali, oj pali...
    • cosmetic.wipes Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:24
      Aktywne szukanie lekko ociera się o desperacje. A desperacji nic dobrego nigdy nie wychodzi.
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:26
        Akurat dobrze się bawię.
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:30
        To jest tak surrealistyczne, że az chore, kocham swojego bylego, ale już jest były?
        • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:32
          I szukam? I nie ma.
          • cosmetic.wipes Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 22:11
            To głupie, bo byłego nie znajdziesz. Były jest przeszłością.
            • vre-sna Re: Potrzebuje rady 01.11.16, 02:28
              Prawda.
    • lilyrush Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:34
      oj kochana...łatwo nie będzie. Z doświadczenia to piszę. Normalni porządni faceci sa w porządnych związkach. Większość na Sympatii to etatowi bywalcy, sa po kilka lat, maja ten sam opis i to samo zdjęcie. Jedyne czego szukają to kolejna kobieta do łóżka.
      W tej chwili chyba większe szanse na kogoś normalniejszego sa na Tindarze. Tyle wiem z opisów koleżanki, bo temat dla mnie nieaktualny.
      Normalnego i dobrego faceta znalazłam za zachodnią granicą. I on nie ma żadnych problemów z moimi rzekomo "wygórowanymi" wymaganiami wink
    • snakelilith Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:38
      Przez pewien czas miałam problemy z kręgosłupem, więc zapisałam się na siłownię, gdzie mają dobry program rehabilitacyjny, dlatego bywają tam bardzo często osoby w wieku 40plus. Sama jestem dojrzałą kobietą, mam prawie 50-tkę, ale tyle miłych zaczepek od panów, zaprorszeń i propozycji wspólnego wypicia kawy jak w tym czasie już dawno nie miałam. Owszem, to byli zwykle panowie w moim wieku, albo nieco starsi, ale zadbani, niektórzy, sądząć po samochodach i odzieży, nadziani i wcale nie najgłupsi. Nawet mój mąż był trochę zazdrosny. Więc, to nie jest tak, że panowie chcą zawsze młodych kobiet. Do szybkiego seksu może tak, ale wiele facetów życzy sobie partnerki w tym samym wieku, z podobnymi zainteresowaniami i planami na resztę życia. Oni często już rodzinę, dzieci, problemy z niezrównoważonymi emocjonalnie, młodszymi kobietami, rozwody mają za sobą, i nie życzą sobie powtórki z rozrywki.
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:47
        Ja to doskonale rozumiem. Np. zaczepia mnie facet na ścieżce rowerowej w sposób dość interesujący, ale. Mnie nie interesuje, że on zauważa zmiany fryzury oraz że od trzech lat mnie zauważa, widzę, że jedzie po jakieś aniołki, pochwalił się tym, fajny, ale zajęty?
        Ja w trakcie kryzysu nie chciałam kontaktów,żadnych. Błąd?
        • lilyrush Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:54
          chyba nie rozumiem tej historii?
        • snakelilith Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 15:57
          Błąd. Nawet jak jakiś facet cię na pierwszy rzut oka nie interesuje, to nie powinnaś się zamykać. Niechby i był zajęty, przecież lekki flirt, to nie jest decyzja na całe życie. Ćwicz na nim konwersację, sztukę werbalnego uwodzenia, bo może wyszłaś z wprawy. Ty też musisz mieć tej drugiej stronie coś do zaproponowania. Powodzenie u facetów, to także sztuka atrakcyjnego sprzedawania swoich atutów. Wiele osób zyskuje też po pierwszym poznaniu, jak będziesz czekała na idealnego księcia z bajki, w którym zakochasz się od pierwszego spojrzenia, to się nie doczekasz.
          • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 16:00
            Umiem, tyle, że chyba zbyt krotko po rozwodzie.
            Na razie się bawię.
            • aqua48 Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 16:26
              vre-sna napisała:

> Na razie się bawię.

A żaden facet nie lubi być zabawką, ani ofiarą desperatki, która MUSI mieć mężczyznę.

Masz w ogóle jakieś inne niż mężczyźni zainteresowania? To je rozwijaj, a na swojej drodze spotkasz prędzej czy później kogoś ciekawego.
              • princess_yo_yo Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:59
                jakbys sie bawila to nie byloby problemu ani z tym ze na portalu zaczepiaja cie nie tacy jak trzeba ani z lekkim flirtem w realu.

zrob sobie przerwe, moze sie okazac ze da sie zyc bez faceta a to akurat sprzyja poznaniu kogos sensownego.
            • best_bej Re: Potrzebuje rady 01.11.16, 00:06
              Ta i dlatego szukasz stałości?
              • vre-sna Re: Potrzebuje rady 01.11.16, 00:28
                No własnie.
                Szczerze mówiąc pod pojęciem "bawię się" chciałam dac do zrozumienia, ze mam dystans. A to nie wróży dobrze, bo przez ostroznosc jestem pozamykana na głębsze kontakty.
                Chcę i nie chcę jednocześnie.
                Wiem, nic na siłę. Chciałam spróbować i zobaczyć, jak to działa.
                Teoretycznie dzis jest o wiele latwiej nawiązać znajomości, bo jest więcej możliwości, ale chyba jestem już za stara, bo nie umiem z tych możliwości korzystać. Zresztą parę lat wstecz w ogóle bym nie przypuszczała, że będe w tym miejscu, w którym jestem.
          • eve-lynn Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 18:01
            snakelilith napisała:

. Niechby i był zajęty, przecież lekki flirt, to nie jest decy
            > zja na całe życie. Ćwicz na nim konwersację, sztukę werbalnego uwodzenia

Nie wierze w to co czytam... sad
            • snakelilith Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 19:51
              Sorry, ale nie każda jest ponuraczką sprawdzającą przed miłą pogawędką na ścieżce rowerowej, czy facet nosi obrączkę.
    • lady-z-gaga Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 16:33
      Nie wiem, jak działa sympatia , czy pisze się tam coś o sobie, ale jeśli tak i jeśli przedstawiłas się w takim stylu jak na forum, to nie dziwie się, że nikt normalny nie odpowiedział.
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 17:43
        Czy ja wiem?
        Z mojej strony to są pewne spostrzeżenia, wnioski?
        Jestem ciut poraniona i pewnie nieobiektywna.
        • best_bej Re: Potrzebuje rady 01.11.16, 00:08
          Piszesz mega chaotycznie, niespójnie.
          • vre-sna Re: Potrzebuje rady 01.11.16, 02:50
            Trudno.
            Przynajmniej jestem szczera.
            Nie umiem poradzic sobie z traumą rozstania, wiem, mój błąd.
            Wszystko jest zbyt świeże, stąd może ten chaos?
            Staram się jakoś iść do przodu, może nieporadnie. Wierzę w siebie, ze w końcu się ogarnę.
            Takie słowa nie sa potrzebne.
    • danaide Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 16:38
      > Uważam, że największym świństwem jest zostawianie kobiety w moim wieku, tj. 40+, w tym wieku nie ma normalnych facetów.

Jest jeszcze wariant na temat świństwa: zostawić kobietę w wieku 40+ (albo ok. 40) z małym dzieckiemwink

Ale nie trać nadziei co do 40latków. Spytałam jednego 40+latka dlaczego nie umawia się z młodszymi. On na to: gdzie mój drugi portfel?! Ale szansa jest.
    • kali_pso Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 17:50
      Mam 39 lat.Mojego partnera poznałam w necie. Po pół roku poszukiwań, pomyłek, spotkań z szajbusami wszelkiej maści, oszustami, miłymi facetami ale nie do końca w moim typie( tak, tak fotografie naprawdę często kłamiąwink
      Jesteśmy razem dwa lata.
      Nie poddawaj się ale i nie obiecuj sobie za wiele od razu. Szukaj. Dodaj zdjęcie - AKTUALNE, ale takie na którym się sobie podobasz. Jestem pewna, że masz takich sporo smile. A później uśmiechnij się i do boju!
      • kaz_nodzieja Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 18:43
        Niech idzie na imprezę dedykowane starszym np. dyskoteki z serii 35 plus (u mnie są, pewnie w każdym większym mieście się znajdą) i niech tam znajdzie. Na necie pełno osób niezrównoważonych i podających się za tych którymi nie są.
        • snakelilith Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 19:53
          No w sumie czemu nie? Na takiej imprezie przynajmniej wiadomo, że wszyscy desperaci.
          • vre-sna Re: Potrzebuje rady 01.11.16, 02:07
            Nie wiem, czy jestem desperatką. Raczej chcę o czymś zapomnieć.
            Mnie nie interesuje małżeństwo, nawet mam problem z określeniem relacji, jaka by miała sie utworzyć.
            Na sympatii jest sporo mężczyzn, którzy szukają tylko seksu. Można by skorzystać, tylko ja nie chcę.
            Mówię, chcę i nie chcę. Nie potrafię tego dookreślić - chyba szukam po to, żeby ten ktoś był panaceum na to co teraz czuję. Ale nie tędy droga i też mam tego świadomośc. Może stąd ostre opinie, że nie ma nikogo.
            Dobra rada jest taka, żeby skupic sie na sobie, swoich zainteresowaniach. Na dzieciakach.
            Zakręt życiowy. Niby dużo się dzieje, ale mam poczucie jednak bezsensowności takiego życia.
            Dziś poznałam kolejnych panów, różni. Jeden mnie ujął, ponieważ mam profil z dośc enigmatycznym opisem oraz bez zdjęcia, tym, że się otworzył i naprawdę sympatycznie się z nim korespondowało.
            Nie wiem, co z tego będzie. W weekend jestem umówiona z innym panem.
            Akurat to nie jest zgodne z moją naturą i czuję sie troszkę jak na targowisku?
        • lady-z-gaga Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 20:23
          Dedykować można wiersz , albo piosenkę.
          Impreza może być przeznaczona dla ....., a oferta kierowana do......
          I wbijcie to sobie to swoich tępych głów!
          • kaz_nodzieja Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:00
            Dlaczego?
            • lady-z-gaga Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:16
              a bo tak! tongue_out

sjp.pl/dedykowa%C4%87

lukaszrokicki.pl/2012/04/11/marketingowy-belkot-dedykowany/

dobryslownik.pl/slowo/dedykowa%C4%87/8101/0/99547/
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 01.11.16, 02:24
        smile
        Nie wstawię zdjęcia. Aczkolwiek, na każdą moją zaczepkę, odpowiadają. Prawdą jest, że zdjęcie pewnie by cos tam ustawiło, ale też nie mam problemu z przesłaniem na maila. Dzięki za dobre słowo!
    • kaz_nodzieja Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 18:41
      Napisz do Rickiego z forum.
      • anorektycznazdzira Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 20:45
        jak można komuś tak źle życzyć...
        • kaz_nodzieja Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:25
          Jak dobrze przyklei ten swój tupecik nie wygląda źle.
          • lauren6 Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:31
            Będzie musiała się przebrać za studentkę, która potrzebuje wpisu w indeksie.
            • kaz_nodzieja Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:35
              U studentek już nie ma szans big_grin
              • triss_merigold6 Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:36
                Sądzę, że jednak by miał.
                • kaz_nodzieja Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:40
                  Chyba studentek uniwersytetu III wieku big_grin Tam by miał branie. Nawet i bez swojego tupecika.
                  • triss_merigold6 Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:43
                    Nieładnie zazdrościć i go szkalować brzydko.
    • na_pustyni Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 21:46
      Odpowiedz sobie sama, w jakim celu szukasz mężczyzny. Z jednej strony piszesz, że nie jesteś gotowa na związek, bo poraniona, z drugiej masz oczekiwania do gości z portali, jak do przyszłego ewentualnego partnera. Na Twoim miejscu poświęciłabym się pasji, pracy, dzieciom, a faceta rozpatrywałabym tylko pod kątem sexu.
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 01.11.16, 02:12
        Prawda. Dziękuję.
    • inguszetia_2006 Re: Potrzebuje rady 31.10.16, 23:02
      Witam
      Na siłowni są smaczne kąski i mile zagadują. Mam rwanie, którego mi nie potrzeba. Samo się robi. Gdybym chciała to bym miała już 10 kochanków, tylko czasu nie mam tyle i chęci;-P Bardzo polecam siłownię. Od razu widzisz, jak facet wygląda, jak dba o siebie, czy nie przesadza, jakie ma ciało. To ze spraw doczesnych, ale ważnych. Reszta tak czy siak wyjdzie w praniu, na pierwszej randce. Uwierz, siłowania to wspaniałe miejsce na polowanie. Dużo lepsze niż portal randkowy. Zwłaszcza, że partnerów wybieramy sobie nosem. Podobnowink
      Pzdr.
      Ing
      • vre-sna Re: Potrzebuje rady 01.11.16, 02:20
        Dzięki za radę - serio nie wpadłabym na taki pomysł. Prędzej sport w terenie (np. rower).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka