Dodaj do ulubionych

Buty zimowe

10.11.16, 10:08
Czas na zakup butow.Syn przymierzyl ich sporo i najczesciej mierzenie konczylo sie na probie wlozenia w but stopy.Wysokie podbicie i szeroka w palcach stopa.Jedyne wymagania,maja byc za kostke(nie wyzsze),na rzepy lub zamek.Na razie kupilam mu jakies ocieplane ala sportowe,ale to nie sa buty na snieg czy mrozna zime.Gdzie kupuja buty dla dzieci ematki?w Ecco syn albo nie jest w stanie wlozyc nogi,a jak wlozy to go uciskaja,wiec jedna firme moge z gory wykluczyc.Internet odpada,bo musi mierzyc.Rozmiar 35.
Obserwuj wątek
    • milka_milka Re: Buty zimowe 10.11.16, 10:11
      Ja kupuję Geox albo Clarks, bo oni mają różne tęgości. Był czas, że syn mógł nosić tylko Clarksa właśnie ze względu na wysokie podbicie.
    • dyzurny_troll_forum Re: Buty zimowe 10.11.16, 10:34
      edelstein napisała:

> Czas na zakup butow.Syn przymierzyl ich sporo i najczesciej mierzenie konczylo
      > sie na probie wlozenia w but stopy.Wysokie podbicie i szeroka w palcach stopa.J
      > edyne wymagania,maja byc za kostke(nie wyzsze),na rzepy lub zamek.

Merrell. Robią zarówno szerokie jak i na stosunkowo wysokie podbicie. Moim zdaniem mają najobszerniejsze buty w danym numerze. Dodatkowo zaje*iście wygodne.

Jedynie problem będzie z tym rzepem czy zamkiem. Nikt poważnych butów takie coś nie wyposaża wink
      • karme-lowa Re: Buty zimowe 10.11.16, 11:04
        Córka 8 lat, wybrała sobie na zimę Elbrusy. Wygodne, ciepłe, za kostkę. Tylko sznurowanesmile
      • edelstein Re: Buty zimowe 10.11.16, 11:34
        No wlasnie patrzylam za Merallami ale sa wiazane
    • mikams75 Re: Buty zimowe 10.11.16, 11:22
      geox mierzyliscie? Moja corka ma niskie podbicie i waska stope i geoxy zawsze zapiete na maks spadaja, mysle, ze sa na stopy jakie ma twoj syn.
      Merrel jak ktos wyzej napisal - nie wiem jak dzieciece ale te dorosle sa faktycznie na szeroka stope, szerokie w palcach. I keen, ale nie wiem tez czy maja zimowy asortyment dzieciecy, sprawdz, bo budowa ich butow bylaby odpowiednia.
      • edelstein Re: Buty zimowe 10.11.16, 11:33
        Syn ma szeroka stope wylacznie w palcach,reszta waziutka,wiec lataja mu z tylu.
        • 1maja1 Re: Buty zimowe 10.11.16, 12:17
          A Timberlandy?
          www.amazon.de/Timberland-Asphalt-Trail-Jungen-Chelsea/dp/B00COJVIGU/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1478776504&sr=8-8&keywords=timberland+jungen
          ja tez mam ogromny problem ze znalezieniem butow dla syna, ktory ma aspergera i wszystko co nowe jest niewygodnesad kupilam mu na teraz bisgaardy www.amazon.de/gp/product/B01F5GH844/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1
          wyrwalam je za 29eu!! i ile krzyku zeby je zalozyl!!
          • edelstein Re: Buty zimowe 10.11.16, 13:34
            Takie podobne jak te drugie kupilam wlasnie,tylko nie widze ich jesli snieg spadnie,o ile spadnie.
    • szmytka1 Re: Buty zimowe 10.11.16, 12:32
      Keen
    • helenaizuza Re: Buty zimowe 10.11.16, 14:50
      www.zalando.pl/superfit-tedd-sniegowce-schwarz-le314i00m-q11.html
      A Superfity?
    • bei Re: Buty zimowe 10.11.16, 15:03
      Salomon- nie boj sie sznurowania- w sniegowcach sa gumowe sznurowki- takie wieczne, nie trzeba rozsznurowywac. Mozesz tez takie sznurowki kupic osobno i wlozyc do jakichkolwiek butow- odpada problem wiazania i ciaglego zasznurowywania.
      Moi synowie tez z wysokim podbiciem- salomonowe buty pasowaly.
    • mynia_pynia Re: Buty zimowe 10.11.16, 15:23
      Mam z decatlonu na rzepy, syn też ma wysokie podbicie, te buty wyglądają na trekingowe. Jak będzie śnieg po kolana to kupie mu getry przeciwśniegowe. Ale u nas ostatni taki śnieg to był w 2009 r. - Wrocław.
    • sfornarina Re: Buty zimowe 10.11.16, 16:29
      Na szeroką stopę - Keen.
    • rosabell Re: Buty zimowe 10.11.16, 16:44
      BAMA w Reno specjalizuje sie w butach maxi
    • kouda Re: Buty zimowe 10.11.16, 16:49
      No jak przyjdzie snieg to tylko prawdziwe walonki
      • ichi51e Re: Buty zimowe 10.11.16, 17:49
        Masz jakis namiar na walonki poza ZDARem?
    • paloma_blauwinder Re: Buty zimowe 10.11.16, 17:01
      Dwójka dzieci ma z Decathlonu, jedna z Bartka, a najstarszy syn chodzi w trekkingowych teoretycznie nie zimowych.
    • ichi51e Re: Buty zimowe 10.11.16, 17:48
      Ja kupilam northface. Teraz chyba w kopytku mamuta dokupie jeszcze skorzane z futrem do plaszcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka