Dodaj do ulubionych

Wyglądać staro

13.11.16, 14:17
Przeglądam sobie rozne strony i wyskoczyla mi reklama z Dereszowska.
I tak zastanawiam sie,ta kobieta jest o 1 rok ode mnie starsza a wyglada staro.
Nosze okulary kujonki,chodze w ogrodniczkach,trampkach,lubie kolory,mam dwa delikatne kolczyki w uchu,maluję sie bardzo delikatnie,wlosy uczesane na cebulkę,moja twarz jest okragła(choc zawsze marzylam aby meiec zaznaczone/uwydatnione kosci policzkowe)- ludzie daja mi 25-27 lat.
A tej aktorce dalabym 38-40 lat.

Podyskutujemy?
Obserwuj wątek
    • przystanek_tramwajowy Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:21
      Tyle, że gdyby komuś dałoby się do wyboru, czy chciałby być Dereszowską z jej wyglądem i życiem czy Paniąszelką, to na pewno nie wybrałby ciebie. wink Nie masz się więc chyba z czego cieszyć.
      • paniszelka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:26
        A zebys wiedziala,ze mam.Wredne babsko z Ciebie.Bycie uszczypliwym sprawia Ci widze niezła radosc.
      • sundry Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:38
        Dereszowska zdaje się została porzucona przez faceta, będąc w ciąży, kariera aktorska też nie jest specjalnie powalająca-lukru nie ma.
        • przystanek_tramwajowy Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:43
          sundry napisała:

> Dereszowska zdaje się została porzucona przez faceta, będąc w ciąży, kariera ak
          > torska też nie jest specjalnie powalająca-lukru nie ma.
          >

Za to życie Paniszelki to pasmo nieustających sukcesów zawodowych i osobistych, które ze szczegółami opisuje na tym forum. wink

---
          Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
          • paniszelka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:02
            Nie musisz ich czytac.Zlosliwa baba z Ciebie i wredna na maxa.
            • cyniczny_mizantrop Re: Wyglądać staro 19.06.21, 08:17
              A z ciebie to jaka baba, przygłupie? Puszysz się tu jak indor, jakaż to nie jesteś piękna i młodą (bez zdjęcia się nie liczy) jedziesz po Dereszowskiej, a na odrobinę krytyki od razu ujadasz.
              Żałosna jesteś i infantylne. W dodatku słaby troll.
              • rosapulchra-0 Re: Wyglądać staro 19.06.21, 08:38
                Co za debil odnowił ten stary wątek?
          • sundry Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:07
            No trzeba przyznać, że wybór między tymi dwiema paniami nie powala smile
          • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:22

>
            > Za to życie Paniszelki

Coś się jej czepiła jak pijany płotu?
        • paszewa Re: Wyglądać staro 13.11.16, 17:56
          Facet Dereszowskiej z którym ma dziecko kilka razy sie jej oświadczał , tyle ze on z 15 lat starszy i ona nie chciała. Porzuciła go dla innego. Nikt jej nie porzucał.
      • asia06 Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:39
        Wiesz, ja bym wolała być Paniszelka jednak smile
      • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:40
        Nie mam pojęcia, kim jest paniszelka, ale jeśli nie ma większych dramatów życiowych to wolałabym być nią niż Dereszowską i to bynajmniej nie ze względu na wygląd, bo to mam akurat gdzieś. Ale nie zniosłabym, żeby ludzie w internecie roztrząsali, jak wyglądam, z kim mam dziecko, jak żyję i robili mi po kryjomu zdjęcia, a potem przeżywali, że jak idę do sklepu to nie mam makijażu.
        • sundry Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:09
          Wrzuć w wyszukiwarkę paniąszelkę, jak poczytasz jej wątki, to dopiero będziesz miała roztrząsanie przez ludzi w internecie.
          • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:13
            Mimo wszystko anonimowo i ma nad tym kontrolę. Co innego, jak mnie zjadą na forum, a co innego oglądać swoje zdjęcia na Pudelku i czytać wredne komentarze.
            • sundry Re: Wyglądać staro 13.11.16, 17:28
              Myślisz, że Dereszowska ma czas na to?
              • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 17:57
                Nie wiem. Napisałam tylko, dlaczego nie chciałabym żyć jej życiem. Mnie by to wyczerpywało psychicznie. Z tego powodu tak sobie zawsze wybieram zawodowo, żeby nie być osobą medialną, przynajmniej wizerunkowo.
        • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:25
          vaikiria napisał(a):

[i] jeśli nie ma większych dramatów życio
          > wych]/i]

Z tego wynika, mną nikt nie chciałby być. Jakie to cholera smutne. I nie piszcie mi, że inni mają gorzej.

• vaikiria Re: Wyglądać staro 14.11.16, 08:46
            To chyba oczywiste, że nikt by - mając wybór - nie wybrał sobie życia np. z ciężką chorobą.
            • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 14.11.16, 23:16
              vaikiria napisał(a):

> To chyba oczywiste, że nikt by - mając wybór - nie wybrał sobie życia np. z cię
              > żką chorobą.

Nie bardzo wiem, po co to piszesz. Chcesz mnie zdołować jeszcze bardziej? Pouczyć? Czy tak sobie piszesz nie pomyślawszy uprzednio?
            • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 14.11.16, 23:18
              vaikiria napisał(a):

> To chyba oczywiste, że nikt by - mając wybór - nie wybrał sobie życia np. z cię
              > żką chorobą.

... a teraz sobie wyobraź, że to ty jesteś ciężko chora i ktoś do ciebie tak mówi.

Naprawdę, mogłaś sobie darować ten post.
      • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:21
        przystanek_tramwajowy napisał:

> Tyle, że gdyby komuś dałoby się do wyboru, czy chciałby być Dereszowską z jej w
        > yglądem i życiem czy Paniąszelką, to na pewno nie wybrałby ciebie. wink Nie masz
        > się więc chyba z czego cieszyć.

Wredna jesteś, i do tego bez powodu.
        >
      • claudel6 Re: Wyglądać staro 14.11.16, 20:06
        ja nie chciałabym być Dereszowską. ale uważam ją za piękną kobietę, taką, która jak wchodzi do sali to wszyscy kierują na nią wzrok. nie musi wyglądac na młodszą niż jest, wystarczy, że wygląda świetnie.
    • cosmetic.wipes Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:30
      Fryzura na cebulkę? Jak u Małej Mi?big_grin
      • ichi51e Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:10
        hit hipsterki
        https://images-cdn.9gag.com/photo/ae3DLLq_700b.jpg
        • cosmetic.wipes Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:17
          No pacz, moja 13-letnia córka robi sobie coś takiego na głowie, kiedy odgruzowuje swój pokój.
          • kouda Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:28
            ja robie do plywania i do sprzatania, i jak sie spiesze rano i nie moge wlosow ulozyc
            to fryzura z gatunku bad hair day i nie czuje sie w niej zrobiona niestety ani tym bardziej mlodo wygladajaca smile
    • kouda Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:31
      nie gadaj, dereszowska wyglada szalowo
      i ma taki seksowny typ urody bardzo
      wcale nie staro, po prostu wyglada jak dojrzala kobieta, nie podfruwajka, ale zmyslowo
      natomiast mialam ostatnio takie przemyslenia przy okazji ogladania profesor zdrowko, zdrowa rzeska
      a jednak ona wyglada na matrone, a przeciez stara nie jest, inne babki potrafia w typ wieku wygladac jeszcze super kobieco, a niektore juz po 40 babciowo
      i w sumie nie rozgryzlam, gdzie sekret? wlosy, stroj?
      • sasanka4321 Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:44
        >i w sumie nie rozgryzlam, gdzie sekret? wlosy, stroj?<

Paniiszelka rozgryzla. Nalezy zalozyc kolorowe trampki i ogrodniczki i kilka kolczykow w jedno ucho. Ludzie pomysla, ze jestes jakos staro wygladajacym przedszkolakiem.
        • ichi51e Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:11
          ha ha ha big_grinDD
        • lokitty Re: Wyglądać staro 13.11.16, 19:48
          I jeszcze fryzura na małą Mi, nie zapomnij wink.
      • paniszelka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:10
        Dla mnie ona jest okropna.
        • na_pustyni Re: Wyglądać staro 14.11.16, 08:10
          I kto tu jest złośliwy?
        • annajustyna Re: Wyglądać staro 14.11.16, 13:41
          Dla mnie tez. Ale Ty takze z opisu wink.
    • snakelilith Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:32
      Wczoraj widziałam taką dojrzałą panią - ubrana jak nastolatka, w trampkach i z włosami związanymi w ogon, pewnie też myślała, że wygląda jak 25-27 lat, ale niestety wyglądała jak 40-tka w stylizacji 25 latki, więc nie kierowałabym się na twoim miesjcu opinią "ludzi", którzy zerkną na ciuch i coś dam powiedzą na odwal. Sami zawsze też oceniamy się młodziej, do lustra robimy naszą najpiękniejszą pozę, więc jak chcesz wiedzieć jak wyglądasz naprawdę, to poproś kogoś by zrobił ci kilka zdjęć znienacka w zwyczajnych sytuacjach, będziesz gwarantowanie zaskoczona.
      • undoo Re: Wyglądać staro 14.11.16, 17:19
        Ale przeszkadzało Ci jakoś, że się tak ubrała?
    • kadfael Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:33
      A teraz to już poleciałaś po bandzie big_grin
      A Dereszowska wygląda akurat na swój wiek. I bardzo ładna z niej kobieta.
    • agonyaunt Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:35
      Wklej swoje zdjęcie, to podyskutujemysmile
    • eliszka25 Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:37
      dereszowska, to piekna i zgrabna kobieta. bardzo ja lubie, jako aktorke tez. calkiem mozliwe, ze wygladam mlodziej, ale na 100% nie wygladam nawet w polowie tak ladnie.
    • jagienka75 Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:42
      ale chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że akurat Dereszowskiej bliżej do czterdziechy, niż trzydziestki?
      jak ma niby wyglądać?
      • kaz_nodzieja Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:18
        Nie, akurat po równo tj. 35.
        • silenta Re: Wyglądać staro 13.11.16, 19:00
          Od piątki zaokrągla się w górę.
    • rozwiane_marzenie Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:42
      Podyskutujemy jak wkleisz swoje zdjęcie. I piszę na serio, bez uszczypliwości. Wtedy powiem Ci, na ile wyglądasz. A Dereszowska chociaż nie przepadam za nią - jest bardzo atrakcyjną kobietą, więc co z tego na ile wygląda.
      • paniszelka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:03
        To zapraszam na kawke.Zobaczysz a uwierzysz.Nawet w autobusie jedna babcia mowila do mnie "ej,gowniarzu przesun sie"
        • sasanka4321 Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:09
          >.Nawet w autobusie jedna babcia mowila do mnie "ej,gowniarzu przesun sie"<

Ale jak TY o sobie wyobrazasz inaczej. Jesli stoisz w tym autobusie w kolorowych trampkach, ogrodniczkach, z plecaczkiem, wlosy na cebulke to przeciez kazdy bedzie uwazal ze to dziecko, poki nie przyjrzy sie twarzy. Na pierwszy rzut oka, tym bardzie w tlumie, zauwazamy posture i ubior. Gdyby tam stala jakas babcia w takim stroju (byle wlosy miala pofarbowane a nie siwe) powiedziano by jej dokladnie to samo wink
          • paniszelka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:12
            nie nosze plecaka
        • ichi51e Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:12
          dla kobiety 70 letniej 40 pewnie jest gowniara.. i 50 tez pewnie...
        • cosmetic.wipes Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:20
          Moja 96-letnia sąsiadka mówi do mnie per " moje dziecko". Powinnam się jarać, że wyglądam jak uczennica podstawówki? big_grin
          • przystanek_tramwajowy Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:26
            Moja prawie 80-letnia ciotka mówi do mnie "dzieciaku". Chyba wyglądam jak przedszkolak. wink
        • rozwiane_marzenie Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:30
          Nie kuś słowami, tylko daj zdjęcie, bo my ciekawe. Ja też wyglądam na dużo mniej niż mam, ale co z tego. Czasami wolałabym wyglądać na swoje lata, przynajmniej wtedy może ktoś ustąpiłby mi miejsce w autobusie... Ja myślę, że nieważne na ile wyglądamy, tylko czy jesteśmy zadbane, jak się nosimy, itd.
        • isanek Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:31
          czemu nie "gó...aro"?
          • cosmetic.wipes Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:35
            Bo pewnie paniszelka nie ma cycków big_grin
          • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:29
            isanek napisał:

> czemu nie "gó...aro"?

Wygląd uniseks. Mnie, jak byłam młoda i nosiłam spodnie i męskie bluzy, też mówili czasem "kawalerze".
        • albertynaa Re: Wyglądać staro 13.11.16, 19:02
          Nienie ona powiedziała "posuń się Zyta stara kumpelo!" tylko to było po szwedzku i nie zrozumiałaś wink
          • isanek Re: Wyglądać staro 13.11.16, 19:06
            Tylko nie stara, tylko nie stara ! smile
    • echtom Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:44
      Jeśli mając prawie 36 lat wygląda na 38-40, to jeszcze nie jest tragedia. Niektóre kobiety mają prostu taki dojrzały typ urody, już jako 15-latki wyglądają dorośle. Zwykle są też postrzegane jako atrakcyjne i ładnie się starzeją. Nie pocieszę Cię, ale z tymi okrągłymi dziecinnymi buźkami różnie bywa. Mam podobny typ urody, ludzie długo mi dawali 5-10 lat mniej, a dziś mam 52 lata i ustępują mi miejsca w tramwaju wink
      • echtom PS. 13.11.16, 14:56
        I dodam jeszcze, bez uszczypliwości - kiedy czytam Twoje wątki, też myślę, że masz 25-27 lat, nie 34.
      • owczarkini Re: Wyglądać staro 14.11.16, 13:49
        >Niektóre kobiety mają prostu taki dojrzały typ urody, już jako 15-latki wyglądają dorośle.
        Znam takie. Jak miałyśmy po 15 lat, to one wyglądały na 25. Za to teraz, jak się zbliżamy do 40-tki to one nadal wyglądają na 25, także ten, tego wink
        • echtom Re: Wyglądać staro 14.11.16, 14:09
          Tak zwane "kobiety bez wieku" smile
    • kkalipso Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:47
      Ona wygląda jak powinna kobieco, dojrzale, ładnie i seksi ....a ty mogłaś o swoim stylu nie pisać nie było o czym...
      • paniszelka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:04
        Mnie sie ona w ogole nie podoba nawet jej gra aktorska.Ostatnio bylam w teatrze,grala Mucha.Bylam pod wrazeniem,super.
        • kk345 Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:32
          >Mnie sie ona w ogole nie podoba nawet jej gra aktorska
          Cholera, kobieta się załamie...nie mów jej tego, co?
        • kkalipso Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:43
          Mnie się wiele typów urody nie podoba ale oceniając patrzę troszkę dalej niż za czubek własnego nosa. Żeby celnie ocenić kobiecą urodę to jednak trzeba być dojrzałym człowiekiem. Sama też raczej mam bardziej dziewczęcy typ urody i dobrze/młodo wyglądam na swój wiek, ale często specjalnie ubieram się poważniej/kobieco, bo mi niepotrzebne wyglądać na 18 jak to się mówi ....Roztrzepaną fryzurę na cebulę, dresy noszę w domu/na zakupach na spacerze, do ludzi wychodzę jak człowiek. A, i nie znam talentu aktorskiego pani D. nie o tym chyba była mowa.
          To jak z tym zdjęciem skoro jesteś taka pewna że młodziej wyglądasz to nie widzę problemu, pokaż.
        • milka_milka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:36
          Porównałaś Muchę do Dereszowskiej???? Mucha jej do pięt nie sięga.
    • wiezien.nieba Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:58
      Okrągła twarz i włosy uczesane na cebulkę? Jakoś nie umiem sobie tego zwizualizowac, zeby to dobrze wyglądało.
      Pomijając to, ze prawie każdej kobiecie wydaje sie, ze młodziej wyglada niż metryka wskazuje.
      Mam taka znajoma w pracy, która cieszy sie, ze wyglada młodziej niż na trzydzieści lat. Owszem, wyglada, ale dlatego, ze wyglada mało kobieco, szaro buro, sztruksowe spódnice i sweterki, jak licealistka w latach dziewięćdziesiątych. Wiec to czasem średni komplement.
    • miss_fahrenheit Re: Wyglądać staro 13.11.16, 14:59
      paniszelka napisał(a):

> Podyskutujemy?

O czym konkretnie?
      O Twoim wyglądzie? Trudno powiedzieć, nie widziałam Cię w rzeczywistości. Nawet wklejenie zdjęcia mogłoby nie pomóc, bo na odbiór danej osoby ma wpływ także jej sposób bycia, głos, mimika. Bez urazy, ale po Twoim opisie wyobraźnia podpowiada mi raczej taką na siłę odmładzającą się kobietę.

O Twoich rozmówczyniach? Moim zdaniem wyglądam na tyle lat, ile mam. Przypisują mi różny wiek, w zależności od stroju, ale nie są to wahania rzędu 10 lat.

O Dereszowskiej? Wygląda na ok. 35 lat. Gdyby nawet wyglądała starzej - moim zdaniem, lepiej jest wyglądać elegancko/interesująco a dojrzalej, niż niezbyt dobrze, a młodziej. Zwłaszcza, że wielu osobom "młodziej" myli się z "dziecinniej" i "infantylniej".
      • paniszelka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:06
        W zyciu sie nie odmladzalam.Ale dbam o sport,sen i w miare dobre odzywianie i troche geny.
        • miss_fahrenheit Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:13
          Miałam na myśli strój i fryzurę, bo o tym pisałaś.
        • aankaa Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:16
          zgubiłaś już "szwajcarskie" kilogramy ? big_grin
        • babcia.stefa Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:07
          Dbasz o geny? Łał, terapia genowa jak w "Die Another Day"?
      • barbibarbi Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:15
        No właśnie. Wyglądać młodo a ubierać się młodzieżowo to jest zasadnicza różnica. Albo wyglądać młodo ale mało atrakcyjnie versus niezbyt młodo ale powalać urodą, to też chyba wiadomo co lepsze. Samo młode wyglądanie to jeszcze nie wszystko. Pomijam to, że w opinię ludzi to ja bym tak w naiwnie nie wierzyła. Prawie każdej wydaje się, że wygląda młodziej, a jak jest to każdy widzi.
    • salinas Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:07
      paniszelka napisał(a):

> ludzie daja mi 25-27 lat.

Polecę forumowym sloganem ,, a w monopolowym proszą cię o dowód? " tongue_out

> Nosze okulary kujonki,chodze w ogrodniczkach,trampkach,lubie kolory,mam dwa del
      > ikatne kolczyki w uchu,maluję sie bardzo delikatnie,wlosy uczesane na cebulkę,m
      > oja twarz jest okragła

Dzidzia piernik big_grin ?
      • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:59
        Mnie ostatni raz prosili w wakacje. Nie ma się z czego cieszyć, bo lepiej być piękną dojrzałą kobietą niż wyglądać na niezbyt ładną małolatę.
    • stonkamarnotrawna Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:10
      Dereszowska jest piękną kobietą z klasą. Ma dzieci, dobre zajęcie. Wysoka, piękna kobieta. Co z tego, że na jakiejś fotce wydała Ci się 2 lata starsza.
      • paniszelka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:14
        Uroda Zielinskiej mnie sie bardziej podoba.
        • barbibarbi Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:29
          Zrób sondę wśród facetów, która bardziej atrakcyjna. Na 10, mogę się założyć, że 9 wybierze Dereszowską.
          • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:37
            barbibarbi napisała:

> Zrób sondę wśród facetów, która bardziej atrakcyjna. Na 10, mogę się założyć, ż
            > e 9 wybierze Dereszowską.

Zielińska ma twarz uniseks i krótkie włosy, Dereszowska kobiecą i włosy średniej długości.

Facetom niewiele potrzeba. Włożę perukę, kieckę, obcasy, zrobię sobie focię, tę focię i obecny wygląd wrzucę do netu i faceci wybiorą "tę drugą kobietę". tongue_outP
            • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:38
              faceci wybiorą "tę drugą kobietę". tongue_outP

tzn. tę zrobioną
              • na_pustyni Re: Wyglądać staro 14.11.16, 08:14
                Nie zrozumialas. Poza tym Zielińska zrobiona jest jeszcze bardziej.
                • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 14.11.16, 23:20
                  na_pustyni napisała:

> Nie zrozumialas.

Zrozumiałam, o czym świadczy pierwsze zdanie postu, na który odpowiadasz.
        • cosmetic.wipes Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:31
          Zielińskiej? Ona ma czaszkę jak alien, co rzuca się w oczy tym bardziej, im bardziej jest chuda i ma krótsze włosy.
          • kaz_nodzieja Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:43
            Pokaż swoją czaszkę.
            • cosmetic.wipes Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:59
              Ależ proszę:

https://rocklongluck.pl/503-667-thickbox/skarbonka-czaszka-.jpg
          • alpepe Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:31
            Ma piękną czaszkę i w krótkie fryzurce i odchudzona wygląda, jakby przed chwilą zeszła z obrazu Łempickiej.
      • jowita771 Re: Wyglądać staro 14.11.16, 07:56
        Dereszowska nie jest wysoka. Ja mam 178, a ona jest sporo ode mnie niższa. I byłam zaskoczona, że jest taka szczupłą, w telewizji wydawała mi się taka krowiasta, na żywo drobniejsza.
    • aankaa Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:10
      ogrodniczki, trampki, włosy na cebulkę (jak wygląda taka fryzura ??) w wieku 34 lat to trochę dzidzia-piernik tongue_out
      • paniszelka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:13
        ha,ha,ha dobresmileusmialam sie
        • tol8 Re: Wyglądać staro 14.11.16, 08:09
          Zazdrość otyłych czterdziestolatek jest żałosna. Po prostu żadna z nich dobrze w tym stroju wyglądać nie będzie.
          • miss_fahrenheit Re: Wyglądać staro 14.11.16, 08:47
            Zgadza się, w takim stroju dobrze będą wyglądać głównie nastolatki z niedowagą.
      • przystanek_tramwajowy Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:14
        O tak wygląda:

memy.pl/mem/55303/To_o_tym_spiewaly_fasolki
        • barbibarbi Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:18
          No co chcesz, przecież młodo wygląda ten chłopak/ta dziewczyna (?)
          A że odrażająco i aseksualne to inna sprawa.
          • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:32
            barbibarbi napisała:

> No co chcesz, przecież młodo wygląda ten chłopak/ta dziewczyna (?)
            > A że odrażająco i aseksualne to inna sprawa.

Czegoście się uczepiły autorki? Osoba na wklejonej fotce jest - poza kokiem - łysa.
      • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:44
        W XXI wieku trampki i luźny strój mogą dziwić u 34-latki tylko na głębokiej prowincji, gdzie to jest już matrona obarczona licznym potomstwem. Też jestem po 30. i nie widzę powodu, dlaczego nie miałabym chodzić w trampach, jak to wygodne obuwie, a praca na szczęście nie wymaga ode mnie formalnego stroju.
        • kaz_nodzieja Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:47
          Ale nogi się w tym pocą.
          • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:56
            Nie mam problemu z potliwością stóp, więc i w trampkach mi się nie pocą, poza tym noszę porządne, a nie bazarkowe za 20 zł, w których rzeczywiście stopy cuchną niemiłosiernie, ale nie potem tylko plastikiem.
        • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 13.11.16, 21:34
          vaikiria napisał(a):

> W XXI wieku trampki i luźny strój mogą dziwić u 34-latki tylko na głębokiej pro
          > wincji, gdzie to jest już matrona obarczona licznym potomstwem. Też jestem po 3
          > 0. i nie widzę powodu, dlaczego nie miałabym chodzić w trampach

Ja mam 42 i chodzę. Głównie dlatego, że nie potrafię wpaść na to, jakiegoż to innego nieformalnego obuwia mogłabym używać w okresie pogodowym między trzewikami a sandałami. Balerinki mam, ale jakoś mi nie pasują.
          • vaikiria Re: Wyglądać staro 14.11.16, 08:48
            Balerinki noszę jak chcę, żeby było bardziej elegancko. Do dżinsów i luźnej bluzy jakoś nie pasują.
          • panterarei Re: Wyglądać staro 14.11.16, 11:34
            Ale zakładasz do tego ogrodniczki i wiazesz włosy w dwa kucyki?big_grin
            • vaikiria Re: Wyglądać staro 14.11.16, 13:43
              W kucyki czasem wiążę, częściej zaplatam warkocz albo dwa.
              Ogrodniczek nie znoszę, noszę zwykłe dżinsy, czasem z dziurami.
            • taki-sobie-nick Re: Wyglądać staro 14.11.16, 23:22
              panterarei napisała:

> Ale zakładasz do tego ogrodniczki i wiazesz włosy w dwa kucyki?big_grin
              >
              W dwa kucyki, moje? Na ogół jestem kobietą o najkrótszych włosach wśród obecnych kobiet. Ogrodniczek nie noszę, tylko dżinsy, jednolite kolorystycznie, proste i bez dziur.
              • panterarei Re: Wyglądać staro 15.11.16, 12:00
                No więc nie wyglądasz jak dzidzia piernik, a watkodajka stosuje konsekwentną stylowe na gimnazjum, co budzi obawy, co do efektu.smileteż noszę trampki i dżinsy głównie.
          • kouda Re: Wyglądać staro 14.11.16, 17:32

> Ja mam 42 i chodzę. Głównie dlatego, że nie potrafię wpaść na to, jakiegoż to i
            > nnego nieformalnego obuwia mogłabym używać w okresie pogodowym między trzewikam
            > i a sandałami. Balerinki mam, ale jakoś mi nie pasują.

smile
            biedna smile
            tak mysle, ze moze cejrowski tez mial Twoj butowy problem i nic mu nie lezalo, ze w koncu wybral radykalne rozwiazanie
    • ichi51e Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:13
      az Dereszowska wygooglalam - nie no dobrze wyglada.
    • kaz_nodzieja Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:16
      Wygląda po prostu na swoje lata. Niestety od aktorek wymaga się wyglądania 5 lat młodziej, stąd może wrażenie, że wygląda starzej.
    • mamaemmy Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:38
      Lubię Dereszowską bardzo ,ale teraz weszłam z ciekawosci na wiki i jest ode mnie 2 lata młodsza.Szok smile
      Mnie dają maksymalnie 28-29 lat ,a ostatnio 24 smile smile Ale to po prostu kwestia genów i chyba figury,ja jestem niska,może jakbym miała 175 dawaliby mi wiecej lat. A ! Bez makijazu rano-wg mnie-wyglądam na swój wiek tongue_out Ale nie ma jak dobrze zrobiony makijaż no i zero zmarszczek ..
    • nangaparbat3 Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:41
      Na zdjęciach wyglada bardzo pieknie, nie wiem, ile ma lat, i to mnie obchodzi - ale ma twarz sugerującą, że moglaby coś ważnego, glebokiego powiedzieć - i to jest ważne.
      • mozambique Re: Wyglądać staro 15.11.16, 11:13
        sugerowac może ?
        ale jak jzu sie odezwie to wszleki nadziej pryskają
    • anilka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:43
      Macie prawie tyle samo lat, ona wygląda świetnie, jest atrakcyjna, zadbana, ładna, pociągająca, kobieca. Pod takim kątem się porównuj, a nie że jesteś rok młodsza i nosisz trampki i ogrodniczki ( chyba nie zawsze????)
    • drosetka Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:55
      Ja też podobno nigdy nie wygladałam na swoje lata, do wieku 35 ludzie nigdy mi nie dawali tyle, ostatnio jednak od 2 lat przestali kwestionowac mój wiek, więc pewnie zaczełam wygladac na swoje 39big_grin więc taki stan rzeczy nie trwa wiecznie, każdy się starzeje czy tego chce czy nie. AA i jeszcze jedno .pewnym wieku w ogrodniczkach i trampkach nie będziesz wyglądać młodzieńczo i zabawnie tylko dzidziowato-piernikowato, niestety smile ale spokojnie do 50 jeszcze możesz
      • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 15:58
        W "pewnym wieku" to już śmiało możesz mieć w nosie to, co inni sądzą o Twoim obuwiu. Zawsze mówię, że będę starszą panią z siwymi dredami i w kolorowych butach.
      • annakate Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:11
        Nie wiem czy zawsze należy się cieszyć z tego, że się wygląda na mniej lat niz się ma w rzeczywistości. Na moją współpracowniczkę, panią "na stanowisku", naonczas przed 50 rzeczywiście szczupłą i drobną, ubierającą się w stylu smart casual kiedyś klient popatrzył powłóczyście, westchnął i powiedział "no, no - figura dwunastolatki... i rozum dwunastolatki". To chyba nie był największy komplement jaki usłyszała w życiu.
        • kaz_nodzieja Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:18
          Klient cham i prostak. Ciekawe czy do mężczyzny, zwłaszcza takiego o słusznej sylwetce też by powiedział coś w tym stylu.
        • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:19
          A gdyby usłyszała, że ma rozum 12-latki w ciele 50-latki to byłoby lepiej? Nie ma co się fiksować na wyglądzie, to tylko ciało.
      • arkanna Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:16
        u mnie było podobnie, zawsze dawali mi mniej niz miałam,do czasu wink teraz juz tylko w pierwszej chwili ( filigranowa sylwetka plus długie włosy) a potem zerkną na twarz i nie ma zmiłuj się. Wieku nie oszukasz.
        Nie znam żadnej ale to żadnej 40 latki wyglądającej na 30 i mówię nie tylko o bliskich znajomych ale o świecie.
        Jeżeli ktos zna z chęcią zobaczę
        • kaz_nodzieja Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:54
          To czemu służą te wszelkie botoksy i kwasy, którymi chwalą się tutejsze starsze Panie? Skoro nic nie dają to po co tyle kasy wydawać? Nie rozumiem?
          • arkanna Re: Wyglądać staro 14.11.16, 17:10
            ależ dają co nie znaczy że wyglądają młodziej o dekadę.
        • djhenne Re: Wyglądać staro 13.11.16, 18:57
          proszę bardzo: M.I.A (raperka), ma 41 lat

pixel.nymag.com/imgs/daily/vulture/2016/03/17/17-mia.w529.h529.jpg

ale, jak to mówią, black don't crack.
          • arkanna Re: Wyglądać staro 14.11.16, 17:09
            no ok . Jeżeli to fotka bez żadnej ingerencji to super, ale czy jestes na 100 % pewna

Jestem fanem kina i dopiero w filmie/ wywiady,impezy widac prawdziwy wiek aktora /aktorki, Wszelkie ścianki , focie na portalach nadają się do kosza.
            • djhenne Re: Wyglądać staro 14.11.16, 19:52
              jestem pewna. musiałabyś więcej zdjęć obejrzeć albo sprawdzić na YT jakiś wywiad z nią albo teledysk (np "borders" jest z tego roku). ona nie ma ani jednej zmarszczki, dodatkowo ma taki luzacki styl, co swoje też robi.

wątpię, że wszystko retuszuje, zresztą M.I.A to nie kim kardashian wink
              • djhenne Re: Wyglądać staro 14.11.16, 19:57
                tu jest screen:

images.vice.com/noisey/content-images/article/mia-addresses-the-refugee-crisis-in-a-new-video-borders/Screen-Shot-2015-11-27-at-15-33-12.jpg

nawet, jeśli wyretuszowany, to i tak bym jej nie dała czterdziestki smile
        • znowu.to.samo Re: Wyglądać staro 14.11.16, 09:28
          ja znam jedną 50 która wygląda na góra 40. Sylwetka wysportowana, fajnie ostrzyżone włosy, a co najważniejsze ma jakąś taką fajną cerę....jędrną i na niej niewielkie zmarszczki... ale ma też ruchy i sposób bycia kobiety dużo młodszej niż metryka wskazuje... niedawno została babcią... boszzsz jak ja bym chciała tak wyglądać w jej wieku.
    • asmarabis Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:05
      Chodzisz w trampkach w zimie ?????
      Może dlatego ci dają 25 bo biorą cie za biedna studentkę
      • kaz_nodzieja Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:09
        Nie wiem co ludzie widzą w tych okropnych butach. Moim zdaniem nie pasują nawet studentkom. Od biedy - młodzieży nastoletniej w fazie buntu, tu jeszcze ujdą. Moje dziewczynki nie chodzą w takich szkaradzieństwach.
        • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:12
          Każdy alfons tak mówi, bo jego dziewczynki muszą chodzić w szpilkach, żeby zarabiać.
          • hallbera.jarlakappi Re: Wyglądać staro 14.11.16, 13:56
            big_grin
    • vaikiria Re: Wyglądać staro 13.11.16, 16:07
      Nie każdy ma jak Twoja mama i babcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka