Dodaj do ulubionych

Radość:) Chwalę się

20.11.16, 10:28
Wczoraj udało mi się kupić 11 ślicznej, wyglądającej jak nowa, sztuk odzieży dla mojej córki za... 50 złotych w tym jedna prześlicznej urody zimowa kurteczka i letnia wyjściowa gustowna sukienka! Jupi! Zwykle nie chodzę do tego używacza, bo da duże pieniądze rzeczy w opłakanym stanie... Zaczynam jednak myśleć, że dobro wraca. Oddałam ostatnio komuś uboższemu wszystkie kurtki po synku w prezencie i wczoraj trafiłam na kumulację - jednoczesne dokładanie i wyprzedażsmile Chwalę się zatem, bo cieszę strasznie
P.S. Boję się liczyć w kontekście szlachetnej paczki ile mamy na osobę, bo czuję, że są tam osoby, które na 4 osoby w rodzinie mają podobnie jak mywink Ale nic to, pracujemy oboje z mężem i się nie poddajemy. Ponieważ jednak nigdy nic nie dostajemy (już pisałam kiedyś) czuję się po wczorajszym dniu jakbym dostała najpiękniejszy prezent. Ależ te rzeczy są pięknesmile)))
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:31
      Fajnie smile ja jakiś czas temu upolowałam wór ciuchów dla mojego roczniaka. Ponad 50 sztuk odzieży w idealnym stanie plus 2 pary nowych butów za 100.
      • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:34
        Ja niestety nigdy dotąd nie miałam szczęścia. Nawet w tym konkretnym sklepie odzież w cenach 15-35 zł przy czym 15 za cienką koszulkę a 35 za kurtkę dziecięcą - często z drobnymi plamami czy ogólnie z widocznymi śladami użycia, więc odkładałam pieniądze i kupowałam w normalnym sklepie. A tu taka niespodziankasmile
    • dido_dido Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:32
      smile smile smile
      Cieszę się razem z Tobą smile
    • nangaparbat3 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:33
      Gratuluję, niech sie dobrze noszą smile
    • mama.nygusa Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:34
      Gratuluje, tez uwielbiam takie okazje!
    • cauliflowerpl Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:39
      Upolowany okazyjnie ciuch cieszy niezależnie od sytuacji finansowej smile Niech córce ubrania służą!
    • ludborka Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:42
      No i fajnie smile
    • lady-z-gaga Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:43
      Farciara smile ja już od jakichś paru lat nie znalazłam nic sensownego w ciucholandach, dlatego przestałam do nich chodzić.
    • jesienna.nuta Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:48
      Przykro mi się robi, jak czytam Waszą radość z upolowanych ciuszków sad
      Bo... wiosną tego roku sprzątałam szafy. Dużo rzeczy wyrzuciłam na śmietnik, ale niektórych było mi bardzo żal: osiem skórzanych płaszczy do kostek w różnych kolorach, naprawdę bardzo atrakcyjnych, cztery marynarki zamszowe prawie w ogóle nie noszone, sześć futer w tym dwa zupełnie nowe...
      No jak to wynieść do kubła?!
      I jak DURNA zadzwoniłam do córki męża, czy chce te rzeczy, to jej wyślę na mój koszt.
      Najpierw mnie wyzwała za futra, aż mnie zatkało (a przecież wie, że noszę futra od zawsze), a później łaskawie ZGODZIŁA się, żebym jej wysłała wszystkie rzeczy, oprócz futer.
      Koszt paczki - ponad 200 złotych.
      Do dzisiaj nie powiedziała dziękuję, czy się jej moje rzeczy przydały...

Trzy futra wyniosłam do piwnicy (mam ładną komórkę lokatorską w podziemnym garażu, białą, z podłogą i szafą trzydrzwiową) trzy futra wiszą u mnie w szafie i nigdy ich nie założę, bo to swingery z norek do kostek, a ja już takich nie noszę, wyniosłam też cztery płaszcze skórzane i dwie skórzane kurtki, bo sprzątałam drugą szafę. Ale już do niej nie dzwoniłam...

Szkoda sad
      • dziennik-niecodziennik Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:52
        Pochwal sie jeszcze, nie zaluj sobie.
      • lady-z-gaga Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:54
        Nie szkodzi, jak następnej wiosny będziesz miała kolejnych sześć futer do wyrzucenia (razem z poprzednimi, nie wykorzystanymi to będzie już 12), to po prostu napiszesz na forum.
        Tylko nie zapomnij kupić tych nowych norek, bo nie będziesz miała co rozdawać
      • gat45 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:04
        Poszukaj numeru telefonu organizacji pomocowych w Twoim mieście - porządne rzeczy zabiorą z pocałowaniem ręki.
        • lady-z-gaga Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:10
          naprawdę ktoś uwierzył w te bzdury pisane przez trolla? big_grin
          • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:27
            Zakładasz, że troll? Bo ja jestem w stanie uwierzyć. Znam z życia panią, której mąż i brat posiadają... no nie ważne co. Panią widuję 2 razy w tygodniu i jeszcze nie zdarzyło mi się, żebym widziała ją 2 razy w tym samym ubraniu wliczając w to okrycia wierzchnie. Serio. Zakłada to, co jest akurat na topie - były płaszcze skórzane, były futra... itd.
            • lady-z-gaga Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:34
              Ja niczego nie zakładam, tylko mam opinię wyrobioną, bo znam ten nick. A w jej poście nie futra są najbardziej nieprawdopodobne, tylko ten smutek i dobre serduszko... big_grin
              • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:38
                wink
        • jesienna.nuta Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:26
          Ale po co ubogim futra z norek?
          • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:28
            big_grinbig_grinbig_grin
          • danaide Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:40
            Myślisz, że ubóstwo chroni przed zimnem?
      • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:12
        O mamo. Domyślam się, że nie trolujeszsmile Z futer bym się nie cieszyła big_grin Przemieszam się autobusem/na piechotę więc sama rozumiesz, że w futrze to nie ten tegotongue_out Ale z kurtki skórzanej to bym się na miejscu tej dziewczyny cieszyła - gdyby była w moim rozmiarze. Kiedyś zaszalałam kupiłam sobie czarną, skórzaną, genialną - za całe 600 zł w jakiejś sieciówce. Zabrałam do domu - przymierzyłam no rewelacja. Na szczęście po kilku godzinach rozum wrócił na swoje miejsce. Dobrze, że nie odrywałam metek. Coś tam pani w sklepie bąknęłam, że nie pasuje. To nie był czas kiedy mogłam lekką ręką wydać 6 stów na skórzaną kurtkę. Zresztą nadal nie jest. Może w innym życiusmile
        • jesienna.nuta Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:28
          Jasne, OCZYWIŚCIE kłamię.
          • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:31
            Napisałam "Domyślam się, że NIE trolujesz....."
      • black_halo Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:41
        Napisz na priva do mnie jakie masz te plaszcze skorzane i kurtki, chetnie odkupie.
      • ludborka Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 18:12
        W sensie do szafy nie dzwoniłaś?
    • dziennik-niecodziennik Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:53
      Okazja ciuchowa zawsze cieszy smile pomyslnych dalszych polowan!
      • bazia8 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:59
        Bogini, czy masz pocztę gazetową?
        • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:04
          Nie wiemsmile))))))
          • bazia8 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:13
            Dobra, spróbuję Ci wysłać maila.
            • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:22
              Chyba jednak nie mam, nigdy nie korzystałam. Nie wiem, czy dobrze obstawiam, ale naprawdę nie potrzebuję wsparciasmile Czasem psychicznego możebig_grin
              • bazia8 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:35
                E tam, od razu myślisz, że mam złe zamiary wink gdybyś jednak chciała do mnie napisać byłoby super (bazia8(at)gazeta.pl)
                • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:43
                  ok to w wolnej chwili napiszę, jak obiecasz, że tylko w celach miłego pogadaniasmile Teraz pracuję i tylko jednym okiem spoglądam na forum.
    • gat45 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 10:57
      A wiesz, że Twoja radość aż promieniuje z ekranu ? U mnie szaro, buro i strasznie wieje, a tu jak promyk słońca smile Strasznie lubię, jak się ludzie cieszą. To coraz rzadsza umiejętność.

Życzę kolejnego fartu, bo liczę, że znowu się tak radośnie pochwalisz smile
    • gama2003 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:12
      Super ! Udane polowanko to jest TO wink !
    • ichi51e Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:29
      Gratulacje smile))
    • szmytka1 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:32
      Pierwsze dziecko tak do 3-4 r. życia ubierałam w lumpeksie. Teraz będę mieć drugie i już mi szkoda, że tak się nie da. U mnie niestety asortyment i jakość strasznie w ciągu tej dekady zeszły na psy. Pozostaną mi tylko wyprzedaże.
      • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:37
        U nas zawsze było kiepsko. Sporo osób korzysta z lumpeksów, więc i właściciele zwietrzyli okazję i za rzeczy marnej jakości życzą sobie sporo. Pamiętam jak z zazdrością czytałam zwierzenia dziewczyn, że kupują odzież na kilogramy za jakieś grosze. U nas zawsze wycena. Pamiętam jakim szokiem była dla mnie wizyta w lumpkach krakowskich: taniej niż w moim mieście i jakie ładne. No niestety praca w kosmicznych godzinach od 12 do wieczora ogranicza mi możliwości wyjazdu na łowy. Pozdrawiam!
        • szmytka1 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:42
          Dzięki, wzajemnie smile czytając tytuł myślałam, że odważyłaś się zagadać jakąś sprzedającą w tym komisie.
        • black_halo Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:46
          Za studenckich czasow czasem udalo mi sie wylowic okazje ale ze nie bylam zorientowana w markach, materialach i fasonach to i sporo okazji przepuscilam. Pamietam, ze jakos w 2002 roku zlowilam 3 pary levisow 501 z metka po 20 zlotych za sztuke. Innym razem zas przepuscilam plaszczyk Chanel za 50 zlotych (wtedy to bylo duzoooo jak na lumpeks ale ja nie mialam zadnaj swiadomosci w kwestii mody).

Kiedys tez kupilam oryginalna torebke Balenciaga za 5 zlotych, mam ja do dzisiaj ale dopiero jakos ze dwa lata temu dowiedzialam sie jaki skarb nabylam. Uswiadomila mnie kolezanka big_grin
      • melancho_lia Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 11:45
        Potwierdzam. Starszakom za grosze kupowałam całe siatki ciuchów. A teraz jak cos porzadniejszego to od razu 20zl...
    • magia Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:13
      Bogini, hmm siedzisz na forum już trochę. Może załóż raz na jakiś czas wątek albo odśwież ten z pytaniem czy ktoś nie ma ubrań dla dzieci do oddania podając konkretne rozmiary ubrań i butów.
      Jestem pewna, że jest tu wiele osób, które niekoniecznie mają komu oddać a w sprzedawanie na olx czy allegro nie chce im się bawić.
      Tylko nie wiem czy moderacja to przepuści.
      • szmytka1 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:32
        Ja bym się bała. Trochę strach być zwyzywaną od żebraczek, usłyszy się "zyczliwe" porady a najlepsze co może spotkac, to odesłanie na pomocne e-mamy uncertain
        • magia Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:45
          Pewnie się trafią takie osoby, ale też może ktoś akurat będzie miał do oddania.
          Ja takiej osobie z forum chętnie bym oddała.
          • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:54
            A, skleroza. Poza tym - szumący borze, przecież w jakim kraju my żyjemy? Jesteśmy z mężem po studiach, mamy pracę..., nie głodujemy a oszczędność mam we krwi.
        • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:51
          Ja się nie boję, ale nie potrzebujęsmile Generalnie minimalistka ze mnie i nie potrzebuję zasypu ubrań. No rany julek - czy ja się gdzieś skarżyłam, że mi źle?big_grin Jestem minimalistką - na tę zimę dzieci mają ubrania - omplet, fakt, że nie 10 kurtek do wyboru, ale po co im więcej niż to, co majasmile Na przyszłe razy sobie "upoluję". Poszukajcie kogoś, kto NAPRAWDĘ potrzebuje. Pozdrawiam Was serdeczniesmile
    • agusiah Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:30
      A jaki rozmiar nosi corka? Dzieciaki tak szybko wyrastaja, ze wiele osób chętnie przekaże ubrania komuś kto skorzysta
      • cud_bogini_w_bikini Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:46
        Moja obecnie 104, ale przyznaję, że wczoraj kupiłam trochę na przyszłość. Wiem, że taka druga okazja się nie trafi. I NAPRAWDĘ, dziewczyny, nie potrzebuję wsparciasmile Dajemy radę i jest oksmile))
      • tereska.z.bombaju Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 12:52
        też się chętnie dowiem. moja córka ma 9 lat i często mam po niej ciuszki do oddania
        • labianka Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 13:08
          Też tak pomyślałam, ze córci bogini chętnie bym dała jakieś naprawdę fajne fatałaszki dziewczęce, tylko, że moja ma ponad 170 cm wzrostu smile Popieram wypowiedź, że Twoja radość promieniuje i taka radość mogłaby być cenniejsza niż pieniądze smile Tu nie chodzi o wsparcie tylko o tę radość, jaką komuś można sprawić.
          WIesz bogini, najbardziej lubię dać komuś, kto naprawdę będzie zadowolony. Zdarzało mi się oddawać porządne rzeczy w bdb stanie i focha zobaczyć, bo coś komuś nie leżało.
          A synek ile ma wzrostu?
          • lady-z-gaga Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 14:11
            O matko, czy to trudno zrozumieć, że ona woli kupić sobie w lumpeksie, niz rozdawać prywatny adres na lewo i prawo, jakims obcym bytom na forum? rozumiem dobre chęci, ale skoro ktoś pisze, że nie trzeba, to nie trzeba
            Mało jest miejsc, w ktorych można takie ciuszki oddać?
    • jowita771 Re: Radość:) Chwalę się 20.11.16, 14:51
      Fajnie. Cieszę się razem z Tobą, bo sama wiem, jak to cieszy, też parę razy upolowałam coś fajnego za nieduże pieniądze dla siebie albo dzieci. Lubię takie okazje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka